X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin- a jesli moge zapytac, co to za implant ? Dobrze ze wszystko poszlo jak trzeba :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka brawo!!!

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Zaraz kurwicy dostane !!!!
    Zamówiłam fotelik z smykolandii 2 tyg temu ! dzwonilam po paru dniach i powiedzieli ze są na urlopie i dopiero po niedzieli bedą wysyłać. Wczoraj dzwonie znowu a oni ze nie mają tego koloru ! No kurwa mac! sie wkurwiłam i rozłączyłam. I wpaja mi debil ze napewno dostalam informacje, ta..chyba golębiem i go nie zauwazyłam.

Zamówiłam w innym sklepie, dostaje maila, ze nie majątakiego koloru i czy maja anulować zamówienie czy wyslac inny kolor! chcialam szary, mają tylko beż i turkus. Turkus od razu odpada bo nie lubie. Zastanawiam się nad tym bezowym. Co myslicie ?
    (znalazlam realne zdjęcia)

Karolina, a dlaczego wybieracie ten fotelik? Nie znalazłam go w żadnych testach bezpieczeństwa więc jestem ciekawa czym się kierowałaś.
    http://fotelik.info/pl/testy/wszystkie/producent/rosnaco/index.html

niecierpliwa lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moja od niedawna wkłada, nauczyła się jak leżała na łóżku ja jej sprzątałam pokój i nie dałam żadnej zabawki wiec odkryła stopy.

Agata, Apaczka jak tam zajęcia?

Dziś była zupka jarzynowa krem z gerbera ale nie podeszła jej.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z Was może "Zaklinaczkę dzieci" w pdf?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka nie dziwię się z tym najczęściej powtarzanym zdaniem, u mnie chyba było w każdym poście:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina implant kości z glowy. Kości ciemieczkowej nie wiem jak się nazywa. Mama miała guza, wyszedł krwiak i wycięli jej ta kość i wszyli do brzucha. Potem wstawili z powrotem ale przy okazji zarazili ją jakąś bakteria. Rana się jaczyla to kość wyciągnęli. I potem rana się nie chciała zagoic to chyba jeszcze z 5 razy ją otwierali, czyscili i zaszywali. Żyła około 8 miesięcy bez kości i teraz jej wstawili implant. Ale z czego robiony to nie wiem. Tata właśnie przyjechał to powiedział lekarz że było ciężko bo mało skóry na głowie i że skóra cienką jak papier. Mam nadzieję że jej się to zagoi. I szpital pozostanie tylko niemilym wspomnieniem.

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad ja daje przegotowana

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ale zwykłą przegotowaną tak?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja tez daje zwykla kranowe przegotowana

AgaSad lubi tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, super że operacja się udała! Dużo zdrowia dla mamy! Niech szybko wraca do domu :)
    Karolina, Oliwier też nie łapie za stopy..

Wychodzi mi ósemka! Żeby tego było mało zrobiła mi się kieszonka na dziąśle.. Boli jak cholera! W sobotę impreza, a ja nie mam na nic siły i ochoty.. Dzisiaj miałam załatwić kilka rzeczy, kupić sobie coś do ubrania bo się przebieramy.. Zrobić zakupy bo jutro musze zacząć gotować! Nic nie załatwiłam bo jezdziłam po dentystach :( ta do której trafiłam na początku nieźle mnie nastraszyła! Kazała iść na jakieś specjalne prześwietlenie i do chirurga. Powiedziała, że czeka mnie ciężki los i zabieg bo trzeba usunąć tą ósemke! Dodała, że mam kilka zębów do leczenia.. Załamałam się! Mąż zachował zimną krew i kazał jechać do innego dentysty.. Co się okazało? Że ósemka spokojnie sobie rośnie bo nie mam szóstki więc bez problemu się zmieści, na kieszonkę dostałam pastę i płukanki, wszystkie zęby mam zdrowe!

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia o dentystach to MJ nie gadak. Mąż miał kawałek zęba poszedł do dentystki nie nie da rady rwiemy. To poszedł do mojego a on mowi że korzeń jest ok robił maz USG zęba i że da się go uratować a tamtą chciała wyrwać i wstawić nowy za 800 zł naciagaczka jedna.

74diqps6a69lyc94.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój brat u niej zostawił kupę kasy! Ciekawe ile zębów miał faktycznie do leczenia, a ile było zrobionych tylko żeby wyrwać kasę..

• lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moja tez nie wsadza jeszcze nóżek do buźki i nie unosi się na wyprostowanych rekach z pozycji na brzuchu (to niby powinno być między 3 a 6m).
    A nasza dzisiejsza waga to 9580g, mam nadzieję że jak zacznie jeść warzywa to już nie będzie tak przybierać, bo oczywiście my już jesteśmy poza siatką centylową...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:57

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porażka tacy dentysci i lekarze jak dzisiaj dziewczyny opisywały. I za co ludzie placza te zdrowotne skoro i tak większość prywatnie idzie...

74diqps6a69lyc94.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A u nas w dzień cyca by chciała co chwile. Wszystko ja rozprasza wiec zamiast zjeść ona tylko podjada . Staram się ją przetrzymywac ale nie przynosi to efektu i tylko buczy cały czas.za kilka dni wracamy do rozszerzania diety może tym razem pójdzie nam lepiej.
    Lys, u nas moja tez Wszystko Rozprasza, najbardziej starsza siostra. Ja biorę mała do łazienki gasze światło i karmie do pełna. Nie dałabym rady co chwilę przy dwójce Dzieci. Paula byłaby Poszkodowana.

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie czy można by było zrobić jakąś listę na pierwszej stronie z fotelikami i spacerówkami które kupujecie albo polecacie. Bo te tematy przewijają się i tu i na FB a fajnie jakby to było w jednym miejscu. Niestety ja będę zmuszona kupić fotelik bez przymierzania i z chęcią poogladalabym co wybralyscie :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Lys, u nas moja tez Wszystko Rozprasza, najbardziej starsza siostra. Ja biorę mała do łazienki gasze światło i karmie do pełna. Nie dałabym rady co chwilę przy dwójce Dzieci. Paula byłaby Poszkodowana.

Wyobrażam sobie. Ja często też biorę małą do sypialni, gdzie jest ciemniej, ciszej, zmykam drzwi i dopiero karmię.

Amberla lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Porażka tacy dentysci i lekarze jak dzisiaj dziewczyny opisywały. I za co ludzie placza te zdrowotne skoro i tak większość prywatnie idzie...

no płacisz na tych co korzystają... np. babcie i dziadki, co przychodnię co miesiąc odwiedzają, a tak na serio to najwięcej kasy idzie na szpitale, wypadki, operacje itd. Nie ma żadnej alternatywy - typu prywatne ubezpieczenie, bo kto Ci pokryje operację, gdzie jest koszt rzędu np. 35 000 pln?.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 21:24

Amberla lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kup sobie strzykawkę i igłę i tą kieszonkę płucz sodą oczyszczoną, mi to bardzo pomogło bo też miałam taki problem z 8, z aptecznych polecam płyn Corsodyl - wypala gębę ze wszystkiego:)

5ylwia lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3248 3249 3250 3251 3252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ