X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga na 1 stronie jest plik ale nikt tam nie zagląda, jest gotowy żeby coś tam wpisać

Aga89 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz dzisiaj pojechal na zakupy i co chwile do Niego dzwonilam. A kup to, a kiedy bedziesz, a kup jeszcze to, bo mi sie przypomnialo, a gdzie juz jestes. I tak co chwile :P I po paru takich telefonach kolejny odebral nie mowiac "halo", tylko pytaniem "Ty jestes Katarka, czy Niecierpliwa?" :D

Martucha86, Amberla, lys, jesslin87, 0na88, niecierpliwa, witaminkab, Weridiana, Agaata, Pulpecja, Zetka, AgaSad, magda sz, aaaaga, Paula_071, mamasia, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka dobre dobre :D

Katarka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak Lys ale akurat pod wpływem operacji mojej mamy wzielismy zestawienie z internetowej informacji zapomniałam jak się ten program nazywa. Moja mama ma 20 lat pracy w jednym zakładzie biorąc pod uwagę że placila za zdrowotne 300 zł razy 12 miesięcy daje nam 3600 razy 20 lat 72 tysiące i ma jeszcze 5 lat wcześniejszej pracy dajmy bo nie wiem ile tam miała zdrowotnego dajmy kolejne 300 x 12m to 3600 to 18000 razem 90 tys a aktualnie u mojej mamy jest rachunek na 60000 a przecież dalej płaci te składki. A u mojego ojca rachunek na około 20 tys a pracował na kopalni i zdrowotne miał wysokie.

Wypadły mu dyski 5 lat przed emerytura. Na operację z NFZ by czekał 10 lat. A plecy siadaly i może by nie dorobił do tych 5 lat poszedł prywatnie operacja 8 tysięcy do tego w własnym zakresie tomograf i rezonans magnetyczny. Także skoro tyle kasy wplacal całe życie to dlaczego musiał robić operację z własnej kieszeni?

Kolejną biedna Kasiaen ona też czeka a przecież składki placila...

Kiedyś pracowałam w sklepie na info głównym. Podchodzi starszy pan. I tak zaczęliśmy rozmawiać i mówi że dzisiaj się tak zdenerwowala. Bo zadzwonili do niego że szpitala że maja miejsce dla jego żony na operację a on mówi że żonanież ponad rok nie żyje.

Wiem że pieniądze też idą na dzieci co się urodza i potrzebują leczenia ale ogólnie cóż ten NFZ nie działa dobrze...

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka a co maz corki nie poznaje :D??

Edit hahaha dopiero teraz do mnie dotarlo co autor mial na mysli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 22:17

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Karolina, a dlaczego wybieracie ten fotelik? Nie znalazłam go w żadnych testach bezpieczeństwa więc jestem ciekawa czym się kierowałaś.
    http://fotelik.info/pl/testy/wszystkie/producent/rosnaco/index.html

Ma testy zderzeniowe, 0-13 jest montowany tyłem, isofix,bardzo duze pochylenie i ponoć jest bardzo wygodny dla dziecka.

http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/2649/coletto-vento-fotelik-samochodowy.html

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin no, ja nie mówię, że działa dobrze, działa źle i wszyscy o tym wiemy. Operacje miałam na myśli bardziej typu nagłe przypadki - wypadki itd, coś czego nie da się przełożyć. Ja na chwilę obecną nie jestem wcale ubezpieczona i jakby mi przyszło trafić z wypadku do szpitala i mieć poważną operację to nie wiem ile lat by mi zajęło wypłacenie się za "usługę", a to że kiedyś tez płaciłam składki - kogo to obchodzi?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Katarka mezowi powiedz, ze od niecierpliwej to ma sie odpitolic :P

0na88, Amberla, jesslin87, Agaata, Maniuś lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz. Jestem na Twoim poście o tym ze mama trafiła do Szpitala. Ja pamiętam Grudzień koniec roku 2012. Mojego tatę Rozlozyla choroba. Pierwszy raz jak pamiętam. solidnie. I nagle na 2 dni Przed sylwesterem zabrała go karetka.... Przypuszczali zawał. Tata miał 48 lat. Ile się wtedy nastresowalam jak leżał na intensywnej. Z sylwka nie mogliśmy zrezygnować. Wiec prawie cały Dzień U taty i wieczorem Dzwoniłam. Rano się Dowiedziałam ze go Przewiezli do szpitala Kardiologicznego Jana Pawła bo się pogorszyło... Okazało się ze zapalenie mięśnia sercowego....2 stycznia Dowiedziałam się że jestem w ciąży... Nie Widzieliśmy czy mówić tacie żeby mu się nie pogorszyło... Ale on już Wiedział i dostał takiego kopa do życia ze praktycznie nic nie zostało po tym... Ale pamiętam ten strach. Do Dziś mi mrozi krew w żyłach :(

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Lys a co się da zrobić. Tak już jest. W Polsce to najlepiej nie chorować.

74diqps6a69lyc94.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa przekazane :P A jak Ty to najpierw zrozumialas? Cos z corka? :D

niecierpliwa lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jesslin no, ja nie mówię, że działa dobrze, działa źle i wszyscy o tym wiemy. Operacje miałam na myśli bardziej typu nagłe przypadki - wypadki itd, coś czego nie da się przełożyć. Ja na chwilę obecną nie jestem wcale ubezpieczona i jakby mi przyszło trafić z wypadku do szpitala i mieć poważną operację to nie wiem ile lat by mi zajęło wypłacenie się za "usługę", a to że kiedyś tez płaciłam składki - kogo to obchodzi?

Lys, a nie możesz zarejestrować się w UP jako bezrobotna, chodzić raz na jakiś czas na ten podpis? Będziesz miała dzięki temu ubezpieczenie, a marna szansa, że UP Ci jakąś pracę znajdzie, więc możesz mieć to ubezpieczenie długo. Myślę, że warto, w razie "W".

Weridiana, lys, magda sz, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda na pierwszej stronie jest link rzeczy przydatne czy coś takiego, otworzyłam i rzeczywiście pusty. Chciałam dopisać fotelik i krem ale nie mogłam edytować. Co muszę zrobić?

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys, a nie możesz zarejestrować się w UP jako bezrobotna, chodzić raz na jakiś czas na ten podpis? Będziesz miała dzięki temu ubezpieczenie, a marna szansa, że UP Ci jakąś pracę znajdzie, więc możesz mieć to ubezpieczenie długo. Myślę, że warto, w razie "W".

Zgadzam się z Agaata

dodatkowo pamiętam jak poszłam na wizytę do dermatologa w pl i pani poradziła mi wykupić ubezpieczenie na cały rok (podobno nie jest to duża kwota) i mogłabym wykonać zabiegi np usunięcia wlokniaka bez dodatkowych opłat. Nie zglebialam tematu ale może warto

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Tak, zgadzam się. Byłam zarejestrowana i niedawno mnie wykreślili bo im nie doniosłam potwierdzenia zameldowania we wro, a ja mam tu meldunek tymczasowy tylko, który muszę co jakiś czas odnawiać, no i teraz będę odnawiać i pojadę się znów zarejestrować.

Agaata, Weridiana, jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno. Jeśli rodzina pracujacego w uk mieszka w Polsce to wypełnia się formularz ubezpieczenia zdrowotnego w uk i wysyła do przychodni w pl. Działa to na podstawie pracujacego męża, partnera i trzeba odnowić co roku.

Nie wiem jak w twoim przypadku ale może jest podobnie

lys lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert się ostatnio bardzo rozgadał. Tzn. wcześniej wydawał dużo dźwięków, ale to było raczej głużenie i jakieś takie skrzeczenie. A teraz podczas karmienia najczęściej się odsysa i zaczyna mi tłumaczyć wszystkie swoje sprawy "łałałabababamamama, eoeoeoeomamama" i tak z 5 minut - przy tym tak śmiesznie przebiera ustami i układa tą bezzębną szczękę jak stara babcia :-) Dzisiaj to się śmiałam z niego w głos. Oczywiście jak chciałam nagrać to zapadła cisza :-)

Weridiana, niecierpliwa, Martucha86, Paula_071, mamasia, Katarka, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    I jeszcze jedno. Jeśli rodzina pracujacego w uk mieszka w Polsce to wypełnia się formularz ubezpieczenia zdrowotnego w uk i wysyła do przychodni w pl. Działa to na podstawie pracujacego męża, partnera i trzeba odnowić co roku.

Nie wiem jak w twoim przypadku ale może jest podobnie

Nie, w naszym przypadku nie ma nic takiego.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys dokladnie tak jak pisza dziewczyny, rejestrujesz się w UP i masz ubezpieczenie, naprawde szkoda kusic losu, gdyby cos sie stało (odpukać)

aa mąż zamontował małemu hustawkę w kuchni, chyba z 3 razy się do sklepu wracał i raz do dziadka po wiertło nawet sam pasy przeszywał haha, no ale suma sumaru huśtawka wisi w kuchni, mały tylko na próbe wsadzony po kąpaniu ale podobało sie mu:)

z tym nfz to jest porażka, bo równie dobrze te składki moglibysmy odkłądac na konto tak jakby zdrowotne, a tak naprawde to jak cos trzeba to idziemy prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 23:03

lys, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hubert się ostatnio bardzo rozgadał. Tzn. wcześniej wydawał dużo dźwięków, ale to było raczej głużenie i jakieś takie skrzeczenie. A teraz podczas karmienia najczęściej się odsysa i zaczyna mi tłumaczyć wszystkie swoje sprawy "łałałabababamamama, eoeoeoeomamama" i tak z 5 minut - przy tym tak śmiesznie przebiera ustami i układa tą bezzębną szczękę jak stara babcia :-) Dzisiaj to się śmiałam z niego w głos. Oczywiście jak chciałam nagrać to zapadła cisza :-)

eeee super, jak Ci się kiedyś uda to nagraj :D
    niestety Lily też jak widzi tel czy aparat to nagle przestaje "gadać" czy śmiać się i robi kamienną minę

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3249 3250 3251 3252 3253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ