X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja bardziej polegam na testach niz na opinii, dosc duzo jezdze, dlatego potrzebuje cos bezpiecznego przede wszystkim.
    Tomek lubi jezdzic, nie zna innego sposobu jezdzenia wiec na co mialby narzekac?;)

Dokladnie z takiego samego zalozenia wychodze, ze dziecko nie zna innego kierunku jazdy niz tylem.
    Dla mnie tez testy sa wazne, bo jednak testy Plus ma tylko kilka fotelikow.

Lys tez obawialam sie o nogi, bo Julka jest bardzo dluga, ale po maksymalnym odsunieciu jest go na prawde sporo.

Julka za jazda nie przepada, ale w tym temacie jestem nieugieta i minimum do 2-2.5 roku bedzie jezdzic tylem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:06

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie jakies opinie o foteliku maxi cosi 2waypearl lub pearl? my mamy baze 2wayfix i mysle nad tymi czy lepiej bazy sie pozbyc i jakis inny zakupic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:19

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a macie jakies opinie o foteliku maxi cosi 2waypearl lub pearl? my mamy baze 2wayfix i mysle nad tymi czy lepiej bazy sie pozbyc i jakis inny zakupic :/

To jest opinia sprzedawcy i pana, ktory prowadzi ten blog osiemgwiazdek, bo tez go bralam pod uwage

Witam. Czemu Wrocław nie ma to nie wiem, ja u siebie nie trzymam, bo aktualnie ten fotel ma niewiele sensu. Po pierwsze jest drogi. Sam fotelik to wydatek rzędu 1100zł, do tego baza za 800- razem daje nam to 1900zł a w tej cenie mamy wszystkie najlepsze foteliki świata. Po drugie małe siedzisko i rozpietość tylko do 18kg- nie ma większych szans na bezpieczne wożenie tyłem do 4 roku życia. Po trzecie montaż tylko isofixem- w sytuacji awaryjnej, gdybyśmy potrzebowali użyć go w starszym aucie (np u dziadków czy w taksówce) mamy bezużyteczny kawał plastiku za prawie dwa tysiące. Słowem- można go polecić tylko komuś, kto miał już tę bazę i korzystał na niej z fotelika 0-13, a teraz za 1200 może mieć jakotaki RWF. Pozdrawiam

Aska87 lubi tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To jest opinia sprzedawcy i pana, ktory prowadzi ten blog osiemgwiazdek, bo tez go bralam pod uwage

Witam. Czemu Wrocław nie ma to nie wiem, ja u siebie nie trzymam, bo aktualnie ten fotel ma niewiele sensu. Po pierwsze jest drogi. Sam fotelik to wydatek rzędu 1100zł, do tego baza za 800- razem daje nam to 1900zł a w tej cenie mamy wszystkie najlepsze foteliki świata. Po drugie małe siedzisko i rozpietość tylko do 18kg- nie ma większych szans na bezpieczne wożenie tyłem do 4 roku życia. Po trzecie montaż tylko isofixem- w sytuacji awaryjnej, gdybyśmy potrzebowali użyć go w starszym aucie (np u dziadków czy w taksówce) mamy bezużyteczny kawał plastiku za prawie dwa tysiące. Słowem- można go polecić tylko komuś, kto miał już tę bazę i korzystał na niej z fotelika 0-13, a teraz za 1200 może mieć jakotaki RWF. Pozdrawiam

hmm i dalej nie wiem :) baze mam więc można mi polecić ale jednak niezbyt pochlebna opinia hmmm

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szymko sie obudził, spał 2,5h, zjadl i uciekamy na spacer:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hmm i dalej nie wiem :) baze mam więc można mi polecić ale jednak niezbyt pochlebna opinia hmmm

Gdybym miala baze to bym go brala, bo Julce sie wygodnie w nim siedzialo

Aska87 lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moja zupka nie bardzo smakowała. A mi tak :) mam nadzieję że to kwestia innego smaku i konsystencji. Bo jednak te słoiczki moim zdaniem wszystkiego mają podobny smak. Oprócz owoców.
    Tez musze zgłębić temat fotelika a jeszcze nic nie wiem :(

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dalam bobovite po 6 m-cu i bylam w szoku, tam to juz normalne kawalki warzy i mieso takie paseczki. Bylam posrana, dawalam powoli i dlugo jadla, na poczatku nie wiedziala co ma z tym zrobic, 2 razy odkaszlala, a ja juz cisnienie 200, ale na koncu juz calkiem calkiem szlo, ale jadlysmy 20 minut

0na88, zabka11, Paula_071, Maniuś, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad tym fotelikiem besafe, który można montować i tyłem i przodem do kierunku jazdy.
    Ale my w naszym recaro jeszcze raczej długo pojeździmy.

A jakie pasy bezpieczeństwa powinien mieć ten fotelik? Bo widzę, że Besafe ma 3 punktowe, a teraz mamy 5 punktowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:14

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy w cabrio fix 3punktowe

A w besafe kidzie mamy 5punktowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 16:23

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale wy jesteście oblatane w tych fotelikach. Wrzucajcie jakie wybieracie, a ja tylko wybiorę, który mi się najbardziej spodoba :-) hehe
    nie mam cierpliwości tego wszystkiego czytać i analizować. A tak w ogóle jak np. fotelic ma w tych testach ADAC trzy gwiazdki to już chyba jest ok, czy nie?
    My wróciłyśmy ze spacerku, mała dostała cycusia, pobawiła się na macie, chyba czas na inhalcje :-/ jest spokojna i dobrz znosi maseczkę, ale muszę cały czas mówić wierszyki, robić miny itp.

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jak sie inhalujemy to wlaczam malemu ta animacje http://wronek.pl/animacja-czarno-bialo-czerwono-zielona-z-mozartem-w-tle/
    inaczej nie ma najmniejszej szansy zeby usiedzial

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga, ja na twoim miejscu poradziłabym się rehabilitanta jak z takim dzieckiem ćwiczyć, żeby mu nie zaszkodzić, bo jeśli jest jakiś problem, to lepiej go nie pogłębiać. A co do sadzania, to oczywiście, ze na kolanach oparta o brzuch np. chwile siedzi, na pewne nie na 90 stopni, ale to jest kilka minut, wczoraj lekarka jak ją osłuchiwala to też ją sobie na kolanach posadziła. Mi bardziej chodzi o to, ze jeśli dziecko leży sobie na twardym podłożu, kladzie się go dużo na brzuszek to jeśli wszystko jest ok, to powinno się dobrze wszystko rozwijać. Jeśli tak nie jest to na pewno nie wynika to z tego, ze się dziecka nie sadza, nie stawia itd.

aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    my jak sie inhalujemy to wlaczam malemu ta animacje http://wronek.pl/animacja-czarno-bialo-czerwono-zielona-z-mozartem-w-tle/
    inaczej nie ma najmniejszej szansy zeby usiedzial
    moja też lubi tę animację, ale póki wierszyki działają, to trzymam się tego. Animacje zostawiam jak już jest wszystkim znudzona i chce żeby ją nosić, a mnie kręgosłup napiernicza :-) wtedy kładę się z nią na macie i oglądamy.

201508091565.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, tak rzadko tu wchodzę, ale właśnie weszłam, poczytałam, napisałam nawet długiego posta i mi go wcięło :(

Weridiana lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neurolog nfz czerwiec o zgrozo prywatnie 16 luty hehe 15 mamy usg wiec pasuje idealnie
    Po konsultacji uderzamy do rehabilitantki
    Brokuł nawet smakowal
    Dzisiaj poszla w ruch pietka od chleba ale euforia zabrac sobie nie dal
    Teraz spacerujemy

Pulpecja, zabka11, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka,ty kochana moja! Dogadane !! :)
    Fotelik szary 700zl :) maz ma umowe z DPD i sami wyslemy do niego kuriera,wiec wyjdzie mi ok 715zl w internecie za tyle nie kupie :)

Dziekuje :** !!

Pulpecja, mamasia, Paula_071, magda sz, Zetka, zabka11, Amberla, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde fajny sklep, jak będę kupować to też tam zadzwonię :)

Ja na razie mam typy- Romer King, Maxi Cosi Rubi, Coletto Vento no jakie Joie cos tam. Kolejność przypadkowa, bardzo bym chciała spotkać w jednym sklepie te foteliki i obadać.

Mała śpi, ja pakuję rzeczy do rodziców dziś o 19 wyjeżdżamy wracamy we wtorek :) mama ma l4 po szpitalu więc ciągle będę miała pomoc jak coś. Pod koniec marca na tydzień przyjedziemy, zawsze tak odliczam z wyjazdu do wyjazdu do rodziców...

Byłam z Mają na spacerze "noszonym" mąż wczoraj spakował graty z piwnicy i wziął wózek żeby zobaczyć ile wejdzie z wózkiem...no i baran nie przyniosł mi go z powrotem i pojechał do pracy w bagażniku więc z braku laku ubrałyśmy się połaziłyśmy troszkę wokół osiedla, jak ręce odmawiały posłuszeństwa to pobujałyśmy się na huśtawce. Powiem Wam że lepiej jak z wózkiem, chyba częściej na takie spacery będę łazić raz dwa i jestem na dworze.

Pulpecja, zabka11, jesslin87, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Amberla mnie natomiast przypomnialas moj najgorszy dzien w zyciu. Kiedy mierzylam tacie cisnienie, w momencie kiedy sie serce mu zatrzymalo. Wydawalo sie, ze umiera na moich oczach, tepe spojrzenie, tetno nie wyczuwalne, jedna reka go cucilam, druga dzwonilam na pogotowie. Nigdy nie zapomne tego przerazenia, paniki i poczucia bezsilnosci. Serce ruszylo, ojciec nie mial swiadomosci, ze cos sie wydarzylo, drugi raz odlecial kiedy przyjechalo pogotowie. Na szczescie zyje i ma sie juz dobrze, mial w niedlugim czasie operacje serca. Czlowiek dopiero docenia, to ze ma oboje rodzicow, jaki to skarb.
    Zgadzam się... w 100%. Ja sobie nie wyobrażam świata bez nich....
    Dałam lubię to za to, że wszystko dobrze i jest zdrowy :)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    szymko sie obudził, spał 2,5h, zjadl i uciekamy na spacer:)

po czym on Ci tak długo śpi??? moja w dzień to maaxxxxx godzina.

byłysmy na spacerze,kurcze zmarzlam troche, na szczescie Klara leżała w gondoli jak w puchu:)
    zakupy w biedrze do ciasta magdy sz zrobiłam - jutro z Julcią robię ;-P będzie małe odstepstwo od diety na walentynki ;-P

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 3254 3255 3256 3257 3258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ