X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dzięki Pulpecja :) :*

No myślę że to naprawdę ta cisza i spokój. Od 2 miechow mieszkam u rodziców. I np ja go bujam by wyciszyc a każdy podchodzi i go rozbawia i słyszę że jak się śmieje to znaczy że nie jest śpiący. Ale zawsze wieczorem młodego usypial tata w wózku a ją jadlam KL olacje.

AAA mam pytanie mamy na KP. Stosujecie diety? Nie boicie się że laktacja ustanie?

Pulpecja lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dziewczyny potrzebuje waszej opinii...moja ciocia(starsza o 10 lat)ma termin porodu na 01.03.2016.niestety mala jest odwrócona posladkowo,dzis lekarz podjął próbę obrócenia jej jeszcze w brzuchu,niestety nie udalo mu sie to mu i powiedzial ze dziecko może być chore i dlatego nie da sie go odwrócić :( co o tym myślicie???dodam ze na prenatalnym bylo wszystko ok...jutro ustalają termin cc...a ona jest załamana i tylko placze :( :( :( ja mam u siebie jej 4-latke i czekamy na Sarę <3

A na co miałoby być chore? Powiedział?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Hehe dzięki Pulpecja :) :*

No myślę że to naprawdę ta cisza i spokój. Od 2 miechow mieszkam u rodziców. I np ja go bujam by wyciszyc a każdy podchodzi i go rozbawia i słyszę że jak się śmieje to znaczy że nie jest śpiący. Ale zawsze wieczorem młodego usypial tata w wózku a ją jadlam KL olacje.

AAA mam pytanie mamy na KP. Stosujecie diety? Nie boicie się że laktacja ustanie?

Ja nie stosuję diet odchudzających, ostatnio nawet przytyłam :/ Ale uważam, że karmienie piersią to duży wysiłek dla organizmu i że nie jest to czas na diety odchudzające. Zajmę się tym jak będę karmić już bardzo mało albo jak całkiem przestanę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele co za lekarz ... nawet jakby (odpukac) to po cholere to mowic kobiecie ktora za chwile urodzi dzieco,po co dokladac stresu :/ przeciez to i tak nic nie zmieni.

A druga sprawa to pierwszy raz slysze ze jak nie da sie obrocic to chore dziecko :|

Pola miala 2 dawki..trzecia na poczatku marca..

Maniuś lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, ja szczerze mówiąc też pierwsze słyszę o czymś takim. Mój syn był ułożony pośladkowo i to było pierwsze wskazanie do cc ale nikt go nawet nie próbował obracać. w ogóle w pewnym momencie (raczej wcześniej niż etap ciąży twojej cioci) lekarka powiedziała mi, ze młody już się nie odwróci raczej, bo ma za mało miejsca. A powiedział bardziej konkretnie jaka choroba może to powodować czy tylko tak ogólnie?

Maniuś lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin, ja nie stosuję diet odchudzających, żeby niechcący nie wycieńczyć organizmu, teraz jedynie na czas postu zrezygnowałam ze słodyczy, ale tam wiele wartości nie ma :-) oczywiście mam na myśli takie radykalne diety odchudzające, ograniczające kalorie np., bo zdrowe jedzenie, zwracanie uwagi na wartość produktów jak najbardziej jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 21:29

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie stosuje zadnej diety. Jem wszystko:)

Apacza, skoro czosnek zmienia smak mleka to por tez moze:)

Manius, nie jestem lekarzem ale moim zdaniem lekarz za daleko sie posuwa wyglaszajac takie diagnozy tylko na podstawie ulozenia dziecka. Trzymam kciuki by urodzilo sie zdrowe:)

Maniuś, apaczka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Migotka,ty kochana moja! Dogadane !! :)
    Fotelik szary 700zl :) maz ma umowe z DPD i sami wyslemy do niego kuriera,wiec wyjdzie mi ok 715zl w internecie za tyle nie kupie :)

Dziekuje :** !!
    cieszę się, że mogłam pomóc:) chociaż tak daleka he:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    i trzeba miec duzo sztucznego sniegu :)

oo tego to mam sporo :) zwłaszcza że w związku z moją alergią to akurat obowiązek męża więc on kandyduje na ch*** pana domu :p

a ja prasuje wszystkie ubranka Patryka bo lubie jak ładnie w wyprasowanym wygląda hehe a swoich a tym bardziej męża to nie musze :)

0na88, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin ja trzy miesiące byłam na diecie całkowicie bezmlecznej - nie jadłam nabiału słodyczy wędlin ani nawet pieczywa pszennego przez pewien czas także żadnych wydymających ani jajek i często byłam głodna bo np nie miałam ochoty po raz setny jeść dżemu czy kisielu. Laktacja ma i miała się dobrze, ale teoretycznie podczas Kp nie powinno się stosować diet bo zapotrzebowanie kaloryczne jest większe i powinno się jeść zdrowo i dieta powinna być urozmaicona żeby zapewnić sobie i dziecku wszystkie witaminy składniki mineralne makro i mikroelementy itd
    Natura tak to skonstruowała ze najpierw i tak ucierpi organizm matki bo dziecko jest priorytetem.
    Inaczej się ma sprawa jeśli dieta polega na odstawieniu produktów które są niezdrowe czy nie są potrzebne typu słodycze.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm to z tej teorii wszystkie dzieci co się nie obrócą muszą być chore? przecież to dość często się zdarza a dzieciaki zdrowe jak ryby..... jak dla mnie to takie obracanie dziecka w brzuchu jest niebezpieczne

Paula_071, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedzial jaka choroba właśnie...na usg jest wszystko ok ktg jest tez w porządku...Mala wazy 2700g ,wody ok...niewiem kurde niewiem...mam nadzieje ze wszystko jest w porządku...ona jest w sumie w 5 ciąży...z czego tylko jedna corcie urodziła i teraz czekala szczesliwa na druga...po czym uslyszala dzis cos takiego...dodam ze rzecz dzieje sie w Austrii,nie w Polsce...tak ze wszędzie co lekarz,to inna diagnoza...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius najlepiej iść na konsultacje do innego lekarza bo ten jakiś wątpliwy.....

Maniuś lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za lekarz cymbał jakiś, pierwszy raz sie spotykam, że dziecko się obraca w brzuchu

Zabka on mi spi tak po zupie która dostaje przed 11, wczesniej spał godzine do półtorej a teraz 2 h a dzis przebił sam siebie i spał 2.5h

Aa dzis jak jadłam obiad to zobaczyłam ile śniegu na parapecie w kuchni haha, aaaa co tam:) nie ma prawdziwego śniegu to niech będzie sztuczny!

Taki prezent dostaliśmy dzis od dziadków, powiedzcie czy duzy, ja przymierzając go widze że chyba jest ok, moge wymienic na ten co miałam w planie kupować 9-25 , ten jest 9-36 i ma regulowany zagłówek, my nie jezdzimy nigdzie daleko, cała rodzina na miejscu, najdalej 15-20 km gdzie żadko jezdzimy
    to jest ten model http://www.agito.pl/fotelik-avionaut-evolvair-9-36kg-08-5099/pd/D714GYBBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=PLA_All_Products&gclid=CjwKEAiAova1BRDS15OXjcug_FMSJACWNAKZ6qv3ybn40QGGfS0C7FYj9GqLGU9B5ljbKJw1jy4lFRoCPvLw_wcB

[

A tymczasem spadam pod prysznic i biorę sie w koncu za paznokcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 23:10

Maniuś, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh bo rozmawiała z koleżanką i mi mówi że powinna jak najszybciej wprowadzić diete by szybko zgubić kg. Bo przy laktacji się chudnie. A ją po prostu bywam głodna. Jak się zdarzy że mały ciągnie cycka przez pół godziny to jak go karmie to mi aż w brzuchu burczy.

I tak się zastanawialam czy robię dobrze czy źle jedząc normalnie.

Ahh tak to jest ludzie dzwonią i wciskaja bzdety do głowy.

74diqps6a69lyc94.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Co za lekarz cymbał jakiś, pierwszy raz sie spotykam, że dziecko się obraca w brzuchu

Zabka on mi spi tak po zupie która dostaje przed 11, wczesniej spał godzine do półtorej a teraz 2 h a dzis przebił sam siebie i spał 2.5h

Aa dzis jak jadłam obiad to zobaczyłam ile śniegu na parapecie w kuchni haha, aaaa co tam:) nie ma prawdziwego śniegu to niech będzie sztuczny!

Taki prezent dostaliśmy dzis od dziadków, powiedzcie czy duzy, ja przymierzając go widze że chyba jest ok, moge wymienic na ten co miałam w planie kupować 9-25 , ten jest 9-36 i ma regulowany zagłówek, my nie jezdzimy nigdzie daleko, cała rodzina na miejscu, najdalej 15-20 km gdzie żadko jezdzimy
    to jest ten model [/URL]

A tymczasem spadam pod prysznic i biorę sie w koncu za paznokcie

a na zlot będziecie jechać pewno trochę dalej :P a Szymek jaki panicz w tym foteliku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:41

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska 87, no na palcach u jednej ręki można policzyć dalsze wyjazdy, mój maz pracuje od pon do sob z czego niedziela pod tel.. tak że nie ma żywcem kiedy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Ahhh bo rozmawiała z koleżanką i mi mówi że powinna jak najszybciej wprowadzić diete by szybko zgubić kg. Bo przy laktacji się chudnie. A ją po prostu bywam głodna. Jak się zdarzy że mały ciągnie cycka przez pół godziny to jak go karmie to mi aż w brzuchu burczy.

I tak się zastanawialam czy robię dobrze czy źle jedząc normalnie.

Ahh tak to jest ludzie dzwonią i wciskaja bzdety do głowy.

Najlepszy sposób - przestań słuchać ludzi, zacznij siebie :-) Wg mnie to nie czas na diety odchudzające. Jak skończysz karmić to pomyślisz. Natomiast możesz darować sobie słodycze czy jakieś słodkie napoje albo słodzone soki.

jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny dzieki :) ja tez juz sie przylamalam,ale będziemy się starać być dobrej myśli :) dam znać jak tylko Sara będzie na Świecie <3 musi być ok <3
    Dobranoc kochane

Pulpecja, jesslin87, Paula_071, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka,wedlug mnie ok ;) ale ja znawcą nie jestem ;p

Na zlot jedziecie? :)
    Musze poznac zięcia :D a Pola osobiscie podziekowac za pom9c przy jej tronie :D

Nasze dzidziusie robia sie powoli dzieciaczkami, spacerowki,wieksze foteliki..ten czas nie leci,on zapierdala..
    (Przepraszam za okreslenie :P)

Amberla lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 3256 3257 3258 3259 3260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ