X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy moje koleżanki miały dzieci pośladkowo ułożone, wszystkie miały CC, tylko jedno urodziło się z infekcją ukladu moczowego i poszerzonym układem kielichowym, reszta bez problemów.

Maniuś lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka tez 3 miesiace temu urodzila synka przez cc bo pośladkowo ułozony, zdrowiutki chłopczyk :)

Maniuś lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze slysze ze dziecko ulozone nie glowkowo moze byc chore, to ze problem z porodem sn to tak ale wtedy cc i jest ok.

Czytalam dzis blog Majka Polka....jaka ta dziewczyna jest wstretna. W dupie sie jej poprzewracalo bo ma slawna siostre.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dla mnie eko, czy bio oznacza warzywka i owoce z maminego ogrodka a jaja i kurczak od ciotki ze wsi. Nie wierze ze np eko ryneczek lidla czy jakies eko bazary sa eko. Nie ds sie tak tego skontrolowac, jak pisza jest wiele podrobek.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ale ja zrozumiałam z wypowiedzi Maniuś, że lekarz powiedział, że dziecko może być chore dlatego, że nie da się odwrócić, a nie dlatego, że leży pośladkowo.

Obrót to trudna sprawa, w PL mało się tego robi, lepiej zrobić CC. Może lekarz po prostu nie umiał tego zrobić. Szkoda, że nie powiedział na co wg niego może być chore, bo bez tego to takie gadki można sobie w buty włożyć.
    Tak on powiedzial ze przez to ze nie da rady jej obrócić to może być chora...
    Cc we czwartek,proszę o kciuki :)
    Sara będzie na pewno zdrowiutka,nie dopuszczam innej myśli do siebie <3

Weridiana lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius moja siostra tez była ułożona posladkowo, co więcej urodziła się SN i jest absolutnie zdrowa.
    Ja wstałam o 9 Łuśka o 6. Uwielbiam weekendy jak jest mąż! Na 13 jadę do fryzjera z siostrą na maskę na włosy i odświeżenie fryzury.
    Jesslin ja zaczęłam diete odchudzająca jak mała odrzuciła całkiem cyca.nie powinno się odchudzac przy laktacji, bo mogą się ponoć uwolnić toksyny i dostać do pokarmu
    , przy spadku więcej niż 0,5 kg tygodniowo.

Maniuś lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius jak byłam w szpitalu przed porodem to leżałam z dziewczyną, która miała dziecko ułożone posladkowo. Nawet u nas w szpitalu mówili, że już dawno nie stosuje się takich metod jak obracanie! Wiec nie wiem ci to za lekarz określa czy dziecko jest zdrowe na podstawie prehistorycznych metod.

Maniuś lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanie z cykli czy Wasze dzieci: tez tak histerycznie reagują na katarek? U nas jest masakra robi się aż purpurowa z płaczu i musimy kończyć zabieg zanim zaczniemy na dobre.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka a boi sie katarka czy odkurzacza? ja robie tak że kładę Szymka włanczam chwile odkurzacz i kłade rure blisko twarzy i dopiero, raczej to znosi, czasem jak śpiący to płacze

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Własnie ponoc jezeli w tym instytucie fotelik wypada słabo to nie dostaje certyfikatu, a ten dostał.

A skad wiesz, ze ma certyfikat? Nota bene dziwne, ze albo sie ma certyfikat albo nie, malo precyzyjnie to mowi tescie. Ale niewazne, juz nie waluje tematu bo wiem, ze nie zdecyduje sie na ten fotelik.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce sobie dać dotknąć noska. Odkurzacza się nie boi, dopiero jak przykładam do nosa, jak jej chce obetrzec nos to tez się wykreca.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Produkt z certyfikatem TUV oznacza, że był on poddany procedurom certyfikującym i badawczym, które gwarantują że wybrany produkt spełnia najwyższe standardy ochrony zdrowia i bezpieczeństwa. "

"TÜV SÜD jest jedną z najlepiej znanych marek niemieckich. To marka, która stała się synonimem zasad bezpieczeństwa, pewności, solidności i bezstronności. Organizacje TÜV, gwarantują, że te zasady są stosowane nie tylko w Niemczech, ale i na świecie. "

Wszedzie gdzie tylko jest opis to jest tam napisane ze posiada ten certyfikat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 10:48

Paula_071 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Nie chce sobie dać dotknąć noska. Odkurzacza się nie boi, dopiero jak przykładam do nosa, jak jej chce obetrzec nos to tez się wykreca.
    Witaminka a napewno masz ustawiona najmniejsza moc odkurzacza?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka moja to samo, maz i ja trzymamy a i tak ciezko. No to nic przyjemnego, na fride tak samo reagowala. To przytyka na chwile i nie mozna oddyhac w tym momencie. Sama sobie robilam zeby zobaczyc nie zauwazylam roznicy miedzy frida i katarkiem, tak samo przytka tyle ze katarek glosniejszy. No trudno trzeba sie jakos gili pozbyc poko samo nie wysmarka, katarkiem zdecydowanie szybciej i wiecej

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak najmniejsza i zawsze sprawdzam na sobie i to tak żeby widziała. Spróbuję tak jak Migotka ja oswoić z ta rurą.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Magda to jak u nas. Mąż trzyma ja odciagam. Ja juz wkurza samo trzymanie (nigdy nie lubiła otulania nawet) więc ta kombinacja doprowadza ja od szału. No, ale jakoś musze się tej wydzieliny pozbyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 11:05

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- wszystkiego najlepszego dla Tomcia i dla Was z okazji rocznicy ,

ja dzis u mamy , jem , leze - odpoczynek pelna geba.

Paula_071 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:

u nas ogólnie nie można dotknąć nosa, ani frida, ani obetrzec w ogóle nos to teren zakazany :) przy samej inhalacji zeby maseczke założyc to tez cyrki
    katarka nie mamy ale mysle ze tez by sobie nie dał, ale jak odkurzam to się cieszy więc odkurzacz sam w sobie lubi

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam.
    U nas brzydka pogoda, chyba nie wybierzemy się na spacerek :-/
    Młoda nadal brzydko kaszle, ale inhalujemy się, mam nadzieję, ze przejdzie.
    Maniuś, a może to nie dziecko jest chore, bo nie da się odwrócić tylko umiejętności lekarza do kitu? Właśnie tak jak dziewczyny piszą, dzisiaj raczej się nie stosuje obracania, a już straszenie matki chorobą przed porodem to już jakas makabra. Po co? Ani nie powiedział jaka choroba, ani nie zaproponował leczenia w łonie matki więc po co jej taka informacja?
    Witaminkab, spróbuj daćmałej tęrurkę od katarka do ręczek, ona na pewno będzie próbowała gdzieś w okolice twarzy to sobie pociągnąć i może się oswoi. ja tak młodą oswajałam z maseczką od inhalatora.

Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam nocka kolejna do bani wrocilam o 23 i młody jak mnie usłyszał obudził się i tak 3 razy go usypialam do 0.40 potem pobudka o 3.25 zjadł i po 4 odpadł spał do 7 a i jak zasnął o 20 to zanim wrocilam maz 4 razy do niego przychodził bo się kręcił
    Juz było tak fajnie a od tygodnia co noc to inaczej
    Dzisiaj ślubny idzie na mecz a ja z Artkiem do kumpeli na plotki miłej soboty dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 12:56

Migotkaa lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3258 3259 3260 3261 3262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ