SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina w tym czasie co jest planowany to napewno nie, kurde jak mnie wnerwia ta robota mojego męza, tzn nawet nie robota co myslenie szefostwa, nawet tego tacierzyńskiego nie odebrał jeszcze i najlepsze ze 2 tyg nie wezmie bo nie może isc na tak długi urlop, czaicie to?
Teściowie przywiezli fotel i ja sobie myśle kurde mój Szymko to wpadnie w niego, jakie było moje zdziwienie jak go włożyłam a on jak ulał pasował, rosna nam dzieciaczki w zastraszającym tempie -
Agata jest kierownikiem w sklepie sieciowym, wiesz u nas dosyć cieżko z pracą niestety, aa i szkoda że wynagrodzenie nie idzie wraz z zaangażowaniem pracownika, no cóz..
Niestety pracodawca ma świadomość jak jest na rynku pracy i wykorzystuje to , najczęściej tekstem " na Pani/ Pana miejsce mamy chętnych"Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 22:56
-
Maniuś wrote:Dziewczyny potrzebuje waszej opinii...moja ciocia(starsza o 10 lat)ma termin porodu na 01.03.2016.niestety mala jest odwrócona posladkowo,dzis lekarz podjął próbę obrócenia jej jeszcze w brzuchu,niestety nie udalo mu sie to mu i powiedzial ze dziecko może być chore i dlatego nie da sie go odwrócić
co o tym myślicie???dodam ze na prenatalnym bylo wszystko ok...jutro ustalają termin cc...a ona jest załamana i tylko placze
ja mam u siebie jej 4-latke i czekamy na Sarę
Manius na pewno nie jest chore bo jest ułożone pośladkowo.. dużo dzieci tak się układa, mój też id początku był tak ułożony, ja też urodziłam się pośladkowo. .
Może ten lekarz to jakiś idiota.. wszystko będzie dobrze.. a w ogóle po cholerę odwracać to dziecko? Rozumiem ze SN lepszy ale taki obrót tez jest skomplikowany..Maniuś lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Agata jest kierownikiem w sklepie sieciowym, wiesz u nas dosyć cieżko z pracą niestety, aa i szkoda że wynagrodzenie nie idzie wraz z zaangażowaniem pracownika, no cóz..
Niestety pracodawca ma świadomość jak jest na rynku pracy i wykorzystuje to , najczęściej tekstem " na Pani/ Pana miejsce mamy chętnych"
Nieznoszę takiego chamstwa pracodawców, ale mam świadomość, że to przykra codzienność. Zwłaszcza w miejscach, gdzie pracy jest mniej -
Manius lekarz z horroru
trzymam kciuki zeby Sara przyszla na swiat zdrowiutka:)
Jesslin ja od miesiaca jestem na diecie, nie odczulam zadnych zmian, mala sie budzi jak wczesniej. Laktacja taka sama jak byla. Zdrowa zywnosc i waga leci, zero slodyczy, smazone to czaasem na oleju kokosowym, malo ryzu, makaronu to w ogole ale duzo kasz. No i jak diabla unikam pszenicy w tym chleba. Wczesniej szlam na latwizne i jadlam duzo garmazery od mamy a to wszystko maczne i tluste. Tesciowa jeszcze bardziej tlusto gotuje...sama zwykle gotowalam zdrowo poza slodyczami w chorych ilosciach. Schudlam 5 kg i czuje sie super, jeszcze 8 w planie albo i wiecej. Sama ze soba czuje sie dobrze ze w koncu mam czyste sumienie jak klade sie spac ze slodyczy nie zjadlam no jak patrze w lustro to nie mam ochoty krzyknac o kuzwa czy to ja? Teraz patrze sie i mowie -no w koncu zaczynam przypominac dawna siebie. Nie katuje sie (no moze jak widze reklamy slodyczy) nie chodze glodna, czasem to mam nawet wrazenie ze jem wiecej bo kiedys jadlam dwa duze posilki teraz wychodzi ok 4-5Maniuś lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Dziewczyny potrzebuje waszej opinii...moja ciocia(starsza o 10 lat)ma termin porodu na 01.03.2016.niestety mala jest odwrócona posladkowo,dzis lekarz podjął próbę obrócenia jej jeszcze w brzuchu,niestety nie udalo mu sie to mu i powiedzial ze dziecko może być chore i dlatego nie da sie go odwrócić
co o tym myślicie???dodam ze na prenatalnym bylo wszystko ok...jutro ustalają termin cc...a ona jest załamana i tylko placze
Maniuś lubi tę wiadomość
-
Szok Maja spala do 5!!! Sama sie obudzilam wyspana i mysle co jest. Spac ciagiem 5 h juz zapomnialam jak to jest:) wszystko dlatego ze spala w lozeczku a nie zemna...
Maniuś, Paula_071, Martucha86, Zetka, witaminkab, 0na88, lys, Amberla lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny jeszcze raz
Musze przekazać jej co pisalyscie
wasza pomoc jest poprostu nieoceniona
Życzę Milego Dnia dla każdej
W sprawie zlotu nie udzielam sie zbyt wiele bo Malo czasu mam teraz,ale tak jak juz pisalam-ja sie dostosujejak tylko zapadnie decyzja to dajcie znać
Ooo,jak milo 4000 like'ow:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 08:02
Migotkaa, Paula_071, Zetka, jesslin87, mamasia, witaminkab, 0na88, lys, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Witam
Noc cudownaPola poszla spac ok 21;30, o 3 cyc, pobudka o 7
Paula, z tym fotelikiem to inaczej bo to nie adac a jakies inne testy zderzeniowe.
"fotelik posiada testy zderzeniowe wykonane w Instytucie TNO w Holandii, majacym jeden z najlepiej wyposażonych obiektow badawczych na świecie do wykonywania testów zderzeniowych."
Więc wydaje mi się ze skoro tak to jest bezpieczny -
Agaata wrote:Moja teściowa zrobiła Hubertowi dwie czapki wełniane na drutach - nawet ładne, ale za duże. Pyta dzisiaj, czy mi się podobają, to mój mąż mówi, że tak, ale będą na przyszły sezon, bo są za duże. A ona na to: "przywieźcie to ja przerobię" mąż "ale nie ma sensu, zima się kończy, będą na następną" na co teściowa "ale to ja przerobię, zmniejszę, żeby na lato były dobre...." O co kaman? Już sugerowała, że on może strój mikołaja w czerwcu nosić, teraz czapki wełniane na lato?? To też jakiś przesąd, czy już miażdżyca?
Może chce Wam fundąć na lato wycieczkę na Alaskę?Agaata, ekropka lubią tę wiadomość
-
Też w ciąży czytałam takie rzeczy. Mój był pośladkowo i jest zdrowy!Paula_071, Maniuś, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Witam
Noc cudownaPola poszla spac ok 21;30, o 3 cyc, pobudka o 7
Paula, z tym fotelikiem to inaczej bo to nie adac a jakies inne testy zderzeniowe.
"fotelik posiada testy zderzeniowe wykonane w Instytucie TNO w Holandii, majacym jeden z najlepiej wyposażonych obiektow badawczych na świecie do wykonywania testów zderzeniowych."
Więc wydaje mi się ze skoro tak to jest bezpieczny
Ale tu nie jest napisane z jaka ocena. Moze miec testy zderzeniowe z ocena 1 w salo 1 do 5 i co wtedy?
Tomek konczy dzis pol roku:) a my z mezem mamy 7 rocznice bycia razem:)Zetka, mamasia, Maniuś, Martucha86, AgaSad, niecierpliwa, 0na88, lys, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Zetka wrote:Też w ciąży czytałam takie rzeczy. Mój był pośladkowo i jest zdrowy!
Ale ja zrozumiałam z wypowiedzi Maniuś, że lekarz powiedział, że dziecko może być chore dlatego, że nie da się odwrócić, a nie dlatego, że leży pośladkowo.
Obrót to trudna sprawa, w PL mało się tego robi, lepiej zrobić CC. Może lekarz po prostu nie umiał tego zrobić. Szkoda, że nie powiedział na co wg niego może być chore, bo bez tego to takie gadki można sobie w buty włożyć.Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ale tu nie jest napisane z jaka ocena. Moze miec testy zderzeniowe z ocena 1 w salo 1 do 5 i co wtedy?
Tomek konczy dzis pol roku:) a my z mezem mamy 7 rocznice bycia razem:)
Własnie ponoc jezeli w tym instytucie fotelik wypada słabo to nie dostaje certyfikatu, a ten dostał. -
Agaata wrote:Ale ja zrozumiałam z wypowiedzi Maniuś, że lekarz powiedział, że dziecko może być chore dlatego, że nie da się odwrócić, a nie dlatego, że leży pośladkowo.
Obrót to trudna sprawa, w PL mało się tego robi, lepiej zrobić CC. Może lekarz po prostu nie umiał tego zrobić. Szkoda, że nie powiedział na co wg niego może być chore, bo bez tego to takie gadki można sobie w buty włożyć.
Ja wiem. Tylko ja czytałam w ciąży z racji że Misiek był pośladkowo i pisali ze powodem ułożenia pośladkowego może być choroba. Oczywiście fisiowalam wtedy niepotrzebnie.
Lekarz nie powinien tak straszyć.
Ja bym chyba nie pozwoliła na obrót.
Równie dobrze dziecko może być chore jak jest prawidłowo ułożone.
Maniuś, Sara na pewno będzie zdrowa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 09:09
Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość