X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina w tym czasie co jest planowany to napewno nie, kurde jak mnie wnerwia ta robota mojego męza, tzn nawet nie robota co myslenie szefostwa, nawet tego tacierzyńskiego nie odebrał jeszcze i najlepsze ze 2 tyg nie wezmie bo nie może isc na tak długi urlop, czaicie to?

Teściowie przywiezli fotel i ja sobie myśle kurde mój Szymko to wpadnie w niego, jakie było moje zdziwienie jak go włożyłam a on jak ulał pasował, rosna nam dzieciaczki w zastraszającym tempie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, faktycznie niezbyt fajna ta sprawa z pracą Twojego męża. U mojego męża nie ma takich sytuacji, u nich jakoś wszystko idzie zgodnie z prawem pracy. A czym się Twój mąż zajmuje? Mógłby znaleźć jakąś lepszą pracę?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jest kierownikiem w sklepie sieciowym, wiesz u nas dosyć cieżko z pracą niestety, aa i szkoda że wynagrodzenie nie idzie wraz z zaangażowaniem pracownika, no cóz..

Niestety pracodawca ma świadomość jak jest na rynku pracy i wykorzystuje to , najczęściej tekstem " na Pani/ Pana miejsce mamy chętnych"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 22:56

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dziewczyny potrzebuje waszej opinii...moja ciocia(starsza o 10 lat)ma termin porodu na 01.03.2016.niestety mala jest odwrócona posladkowo,dzis lekarz podjął próbę obrócenia jej jeszcze w brzuchu,niestety nie udalo mu sie to mu i powiedzial ze dziecko może być chore i dlatego nie da sie go odwrócić :( co o tym myślicie???dodam ze na prenatalnym bylo wszystko ok...jutro ustalają termin cc...a ona jest załamana i tylko placze :( :( :( ja mam u siebie jej 4-latke i czekamy na Sarę <3

Manius na pewno nie jest chore bo jest ułożone pośladkowo.. dużo dzieci tak się układa, mój też id początku był tak ułożony, ja też urodziłam się pośladkowo. .
    Może ten lekarz to jakiś idiota.. wszystko będzie dobrze.. a w ogóle po cholerę odwracać to dziecko? Rozumiem ze SN lepszy ale taki obrót tez jest skomplikowany..

Maniuś lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektorzy lekarze na sile chca zeby porod byl sn :/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Agata jest kierownikiem w sklepie sieciowym, wiesz u nas dosyć cieżko z pracą niestety, aa i szkoda że wynagrodzenie nie idzie wraz z zaangażowaniem pracownika, no cóz..

Niestety pracodawca ma świadomość jak jest na rynku pracy i wykorzystuje to , najczęściej tekstem " na Pani/ Pana miejsce mamy chętnych"

Nieznoszę takiego chamstwa pracodawców, ale mam świadomość, że to przykra codzienność. Zwłaszcza w miejscach, gdzie pracy jest mniej :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Karolina patrząc jaki jest wyż demograficzny to dziwi mnie ten cyrk z porodami. Zamiast dbać by się dużo dzieci rodziło to czekają zazwyczaj do ostatniej chwili.

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius lekarz z horroru :/ trzymam kciuki zeby Sara przyszla na swiat zdrowiutka:)

Jesslin ja od miesiaca jestem na diecie, nie odczulam zadnych zmian, mala sie budzi jak wczesniej. Laktacja taka sama jak byla. Zdrowa zywnosc i waga leci, zero slodyczy, smazone to czaasem na oleju kokosowym, malo ryzu, makaronu to w ogole ale duzo kasz. No i jak diabla unikam pszenicy w tym chleba. Wczesniej szlam na latwizne i jadlam duzo garmazery od mamy a to wszystko maczne i tluste. Tesciowa jeszcze bardziej tlusto gotuje...sama zwykle gotowalam zdrowo poza slodyczami w chorych ilosciach. Schudlam 5 kg i czuje sie super, jeszcze 8 w planie albo i wiecej. Sama ze soba czuje sie dobrze ze w koncu mam czyste sumienie jak klade sie spac ze slodyczy nie zjadlam no jak patrze w lustro to nie mam ochoty krzyknac o kuzwa czy to ja? Teraz patrze sie i mowie -no w koncu zaczynam przypominac dawna siebie. Nie katuje sie (no moze jak widze reklamy slodyczy) nie chodze glodna, czasem to mam nawet wrazenie ze jem wiecej bo kiedys jadlam dwa duze posilki teraz wychodzi ok 4-5

Maniuś lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dziewczyny potrzebuje waszej opinii...moja ciocia(starsza o 10 lat)ma termin porodu na 01.03.2016.niestety mala jest odwrócona posladkowo,dzis lekarz podjął próbę obrócenia jej jeszcze w brzuchu,niestety nie udalo mu sie to mu i powiedzial ze dziecko może być chore i dlatego nie da sie go odwrócić :( co o tym myślicie???dodam ze na prenatalnym bylo wszystko ok...jutro ustalają termin cc...a ona jest załamana i tylko placze :( :( :( ja mam u siebie jej 4-latke i czekamy na Sarę <3
    Moja dominika ułozona byla pośladkowo. Nie obrocila sie bo glowka zaklinowalasie pod moimi zebrami. A jest zdrowa dziewczynka.

Maniuś lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok Maja spala do 5!!! Sama sie obudzilam wyspana i mysle co jest. Spac ciagiem 5 h juz zapomnialam jak to jest:) wszystko dlatego ze spala w lozeczku a nie zemna...

Maniuś, Paula_071, Martucha86, Zetka, witaminkab, 0na88, lys, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny jeszcze raz :) Musze przekazać jej co pisalyscie :) wasza pomoc jest poprostu nieoceniona <3
    Życzę Milego Dnia dla każdej :P
    W sprawie zlotu nie udzielam sie zbyt wiele bo Malo czasu mam teraz,ale tak jak juz pisalam-ja sie dostosuje :) jak tylko zapadnie decyzja to dajcie znać :D

Ooo,jak milo 4000 like'ow :D :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 08:02

Migotkaa, Paula_071, Zetka, jesslin87, mamasia, witaminkab, 0na88, lys, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to mowiła że po skalpelu 2 nic nie czuje? Ja czuje dzisiaj wszystkie mięsnie, brzuch, nogi ramiona, ledwo się z łozka podniosłam haha

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Noc cudowna :) Pola poszla spac ok 21;30, o 3 cyc, pobudka o 7 :)

Paula, z tym fotelikiem to inaczej bo to nie adac a jakies inne testy zderzeniowe.
    "fotelik posiada testy zderzeniowe wykonane w Instytucie TNO w Holandii, majacym jeden z najlepiej wyposażonych obiektow badawczych na świecie do wykonywania testów zderzeniowych."

Więc wydaje mi się ze skoro tak to jest bezpieczny :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Moja teściowa zrobiła Hubertowi dwie czapki wełniane na drutach - nawet ładne, ale za duże. Pyta dzisiaj, czy mi się podobają, to mój mąż mówi, że tak, ale będą na przyszły sezon, bo są za duże. A ona na to: "przywieźcie to ja przerobię" mąż "ale nie ma sensu, zima się kończy, będą na następną" na co teściowa "ale to ja przerobię, zmniejszę, żeby na lato były dobre...." O co kaman? Już sugerowała, że on może strój mikołaja w czerwcu nosić, teraz czapki wełniane na lato?? To też jakiś przesąd, czy już miażdżyca?

Może chce Wam fundąć na lato wycieczkę na Alaskę? :)

Agaata, ekropka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:

Też w ciąży czytałam takie rzeczy. Mój był pośladkowo i jest zdrowy!

Paula_071, Maniuś, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Witam :)
    Noc cudowna :) Pola poszla spac ok 21;30, o 3 cyc, pobudka o 7 :)

Paula, z tym fotelikiem to inaczej bo to nie adac a jakies inne testy zderzeniowe.
    "fotelik posiada testy zderzeniowe wykonane w Instytucie TNO w Holandii, majacym jeden z najlepiej wyposażonych obiektow badawczych na świecie do wykonywania testów zderzeniowych."

Więc wydaje mi się ze skoro tak to jest bezpieczny :)

Ale tu nie jest napisane z jaka ocena. Moze miec testy zderzeniowe z ocena 1 w salo 1 do 5 i co wtedy?

Tomek konczy dzis pol roku:) a my z mezem mamy 7 rocznice bycia razem:)

Zetka, mamasia, Maniuś, Martucha86, AgaSad, niecierpliwa, 0na88, lys, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnośnie eko produktów:

http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,138262,19575034,kto-kupuje-eko-ten-patrzy-daleko-jak-madrze-robic-zakupy.html#TRwknd

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Też w ciąży czytałam takie rzeczy. Mój był pośladkowo i jest zdrowy!

Ale ja zrozumiałam z wypowiedzi Maniuś, że lekarz powiedział, że dziecko może być chore dlatego, że nie da się odwrócić, a nie dlatego, że leży pośladkowo.

Obrót to trudna sprawa, w PL mało się tego robi, lepiej zrobić CC. Może lekarz po prostu nie umiał tego zrobić. Szkoda, że nie powiedział na co wg niego może być chore, bo bez tego to takie gadki można sobie w buty włożyć.

Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale tu nie jest napisane z jaka ocena. Moze miec testy zderzeniowe z ocena 1 w salo 1 do 5 i co wtedy?

Tomek konczy dzis pol roku:) a my z mezem mamy 7 rocznice bycia razem:)

Własnie ponoc jezeli w tym instytucie fotelik wypada słabo to nie dostaje certyfikatu, a ten dostał.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ale ja zrozumiałam z wypowiedzi Maniuś, że lekarz powiedział, że dziecko może być chore dlatego, że nie da się odwrócić, a nie dlatego, że leży pośladkowo.

Obrót to trudna sprawa, w PL mało się tego robi, lepiej zrobić CC. Może lekarz po prostu nie umiał tego zrobić. Szkoda, że nie powiedział na co wg niego może być chore, bo bez tego to takie gadki można sobie w buty włożyć.

Ja wiem. Tylko ja czytałam w ciąży z racji że Misiek był pośladkowo i pisali ze powodem ułożenia pośladkowego może być choroba. Oczywiście fisiowalam wtedy niepotrzebnie.
    Lekarz nie powinien tak straszyć.
    Ja bym chyba nie pozwoliła na obrót.

Równie dobrze dziecko może być chore jak jest prawidłowo ułożone.

Maniuś, Sara na pewno będzie zdrowa!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 09:09

Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3257 3258 3259 3260 3261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ