SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mlody nakarmiony ide sie szykować na babski wieczor pierworodnego przejmuje tata
zabka11, 0na88, AgaSad, Paula_071, magda sz, mamasia, jesslin87, Maniuś, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Moja teściowa zrobiła Hubertowi dwie czapki wełniane na drutach - nawet ładne, ale za duże. Pyta dzisiaj, czy mi się podobają, to mój mąż mówi, że tak, ale będą na przyszły sezon, bo są za duże. A ona na to: "przywieźcie to ja przerobię" mąż "ale nie ma sensu, zima się kończy, będą na następną" na co teściowa "ale to ja przerobię, zmniejszę, żeby na lato były dobre...." O co kaman? Już sugerowała, że on może strój mikołaja w czerwcu nosić, teraz czapki wełniane na lato?? To też jakiś przesąd, czy już miażdżyca?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:49
zabka11, Migotkaa, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
mi by sie przydal dzis taki babski wieczor , mam taki depresyjny humor ze chce mi sie wyc do ksiezyca - myslalam ze moj przejmie mloda jak wroci z pracy , to oznajmil ze idzie na piwko ogladnac mecz z kolegami - tez macie czasem takie dni ? zajadam wlasnie cala czekolade i zapijam cola zero zeby mniej kcal mi w tylek weszlo ale wcale nie czuje sie lepiej - moze jutro bedzie lepszy dzien . Wkurzam sie ze czekam jak wroci z pracy jak na zbawienie , ze w koncu bede miala do kogo otworzyc gebe a tu dupa blada... jedyna moja rozrywka ostatnio jest wyjazd do mamy czy do tesciowej a tak to twierdza dom. Musze i ja za niedlugo wyjsc z domu to moze odzyje mi dupa troche.
-
Pulpecja wrote:Kurde, ale wy jesteście oblatane w tych fotelikach. Wrzucajcie jakie wybieracie, a ja tylko wybiorę, który mi się najbardziej spodoba
hehe
nie mam cierpliwości tego wszystkiego czytać i analizować. A tak w ogóle jak np. fotelic ma w tych testach ADAC trzy gwiazdki to już chyba jest ok, czy nie
Dla mnie w kategorii bezpieczeństwa musi byc 5, mniej moze byc w innych kategoriach. Jakby ktos mi dawal za free z 4 w bezpieczenstwie to bym rozwazyla jak drugi fotelik do drugiego samochodu.
Pulpecja lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
u mnie dzis mala nie chciala spac od 15, próbowałam ja na drzemke polozyc ok18 ale smiechy chichy wiec odpuscilam...wykąpałam wczesnije, zrobiłam kaszkę i sie zaczął armagedon...stawałam na rzęsach żeby zjadła, a plakała juz ze zmeczenia...wciagneła cudem 100ml i polozyłam do lozeczka z suszarką na full...zasneła w końcu...uffff
ide zrobic cos na kolacje Julci i sobie i musze ogarnać kuchnię.
czeka mnie jeszcze sterta prasowania i skalpelWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 19:21
-
Agaata wrote:Moja teściowa zrobiła Hubertowi dwie czapki wełniane na drutach - nawet ładne, ale za duże. Pyta dzisiaj, czy mi się podobają, to mój mąż mówi, że tak, ale będą na przyszły sezon, bo są za duże. A ona na to: "przywieźcie to ja przerobię" mąż "ale nie ma sensu, zima się kończy, będą na następną" na co teściowa "ale to ja przerobię, zmniejszę, żeby na lato były dobre...." O co kaman? Już sugerowała, że on może strój mikołaja w czerwcu nosić, teraz czapki wełniane na lato?? To też jakiś przesąd, czy już miażdżyca?
-
Zetka moja wczoraj w ciagu 24h spala 11,5h z czego 10 w nocy.
Ona ja o 15 tez dzis wymieklam, glownie dlatego ze Julkap15 minut sama soba sie nie zajmie, ba nawet jak leze kolnd niej na podlodze to max 15 minut, a potem piski i buczenie, a jak na rece nie wezme to ryk i juz mam dosc tego jeczenia, jak maz wrocil pojechalismy do tescindwej, a tam oczywiscie tylko babcie zobaczyla i ryk, juz wymiekam tylko na nia tak reaguje.
Z pozytywow to podroz w nowym foteliku przebiegla dobrze, a w drodze powrotnej zasnela po minucie, jedno jest pewne dla dzieci, ktore srednio lubia jezdzic musza miec wysoki fotelik. Pierwsze minuty jak zahipnotyzowana patrzyla w okno.
Agata takiego zabobonu nie znam
Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
heh u nas dzis od 18 byla histeria, po 19 wykapalam nakarmilam i pierwszy raz od nie pamietam kiedy padlo mi dziecko juz przy odbijaniu .... sie wymeczylo tym placzem .... ciekawe jak dlugo pospi hmmm
-
ja jako ch... pani domu ostatnio młodego w strój mikołaja ubierałam na dzień bo tylko taki został wyprany i wyprasowany w szufladzie hehehe
a ja tam ostatnio ciesze czasem sam na sam z Patrykiem bo mąż ostatnio mnie do szału doprowadza więc wcale juz nie wyczekuje na jego powrótzreszta i tak jak wraca to mały już spi
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Myślę, że Pola jest już dosyć dobrze zabezpieczona - dostała 3 dawki szczepionki. Jednak ja bym izolowała się i swoją rodzinę od tych znajomych przez kilka tygodni.
Natalka ma dzisiaj dzień niejadka. Kocham te chwileOby jej prędko minęło...To już drugi raz po tym jak jem danie z dużą ilością pora. Myślicie, ze może np zmieniać zapach czy smak mleka i stąd ta jej niechęć?
Ale żeby nie było to pięknie jadła dynię z ziemniaczkiem. Co prawda parę razy sie wzdrygnęła takie to pyszne ale dzielnie otwierała dzióbek -
Dziewczyny potrzebuje waszej opinii...moja ciocia(starsza o 10 lat)ma termin porodu na 01.03.2016.niestety mala jest odwrócona posladkowo,dzis lekarz podjął próbę obrócenia jej jeszcze w brzuchu,niestety nie udalo mu sie to mu i powiedzial ze dziecko może być chore i dlatego nie da sie go odwrócić
co o tym myślicie???dodam ze na prenatalnym bylo wszystko ok...jutro ustalają termin cc...a ona jest załamana i tylko placze
ja mam u siebie jej 4-latke i czekamy na Sarę
-
Paula, dzięki. W sumie racja, że w kategorii bezpieczeństwa powinien mieć full, żeby być spokojnym.
Agata, w lecie też bywa chłodno. Pojedziesz nad morze, a tam wiaterek - akurat wełniana czapeczka jak znalazł
Ja nie prasuję, włączam w suszarce opcję bez zagnieceń, składam i do szafkisztucznego śniegu mam dużo, a sprzątanie tylko w planach
mam wymówkę, bo dzieci chorowały i mnie gardło bolało, to przecież sprzątać nie będę
niecierpliwa, Paula_071, 0na88, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
A ją siedze sama. Mama w szpitalu. Tata i MON Darek polecieli do Niemiec na weekend po auto. Wrócą w poniedziałek wieczorem. I zastanawiano się czy depresji nie dostanie do poniedziałku.
Moje dziecko trzeba nosić a jak leży to trzeba się z nim bawić. Spi po pół godziny i ma jakieś 2/3 godziny aktywności i znowu pół godziny.
Szczerze boje się, ale dziś wyjątkowo zasnął o 21. Praktycznie prawie że spokojnie. Najpierw się kłócił ze mną i ze smoczkiem. Więc wzięła do cyca i wyjątkowo zasnął przy cycu a od jakiś 2 tygodni zasypial tylko na rękach.
Może dlatego że jesteśmy sami we dwójkę. Jest cisza, spokój. Mało bodźców dostawał wieczorem. Spokojnie się wyciszylismy i śpi. Niech już będzie wtorek.
Podobno jak rana się będzie goic to we wtorek wypuszcza moja mamę i tata z mężem wracają w poniedziałek wieczorem.
Najbardziej przeraża mnie brak osoby by buzie otworzyć... -
jesslin, wszystko będzie ok, dasz radę. Ja jestem może po całym dniu bardziej zmęczona, ale codziennie od rana do około 18-19 jestem sama z dzieciakami. Ostatnio mój mąż wrócił np. o 21.30 i powiem szczerze, ze właśnie młoda spokojniejsza była, miała właśnie mało bodźców, była cisza i spala dużo wcześniej niż zwykle. A do gadania masz nas
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Manius może to jakiś nieudolny lekarz. I zeby nie było to się zasłania niby choroba dziecka. Pierwsze słyszę że jak dziecka się nie da obrócić to chore. A z tego co czytalam często się zdarza że dziecka się nie da obrócić.
W ogóle co to za lekarz! W dzisiejszych czasach robić obroty? Nie bezpiecznej umowic kobietę na CC?Maniuś lubi tę wiadomość