X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody nakarmiony ide sie szykować na babski wieczor pierworodnego przejmuje tata :-) :-)

zabka11, 0na88, AgaSad, Paula_071, magda sz, mamasia, jesslin87, Maniuś, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zrobiła Hubertowi dwie czapki wełniane na drutach - nawet ładne, ale za duże. Pyta dzisiaj, czy mi się podobają, to mój mąż mówi, że tak, ale będą na przyszły sezon, bo są za duże. A ona na to: "przywieźcie to ja przerobię" mąż "ale nie ma sensu, zima się kończy, będą na następną" na co teściowa "ale to ja przerobię, zmniejszę, żeby na lato były dobre...." O co kaman? Już sugerowała, że on może strój mikołaja w czerwcu nosić, teraz czapki wełniane na lato?? To też jakiś przesąd, czy już miażdżyca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:49

zabka11, Migotkaa, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi by sie przydal dzis taki babski wieczor , mam taki depresyjny humor ze chce mi sie wyc do ksiezyca - myslalam ze moj przejmie mloda jak wroci z pracy , to oznajmil ze idzie na piwko ogladnac mecz z kolegami - tez macie czasem takie dni ? zajadam wlasnie cala czekolade i zapijam cola zero zeby mniej kcal mi w tylek weszlo ale wcale nie czuje sie lepiej - moze jutro bedzie lepszy dzien . Wkurzam sie ze czekam jak wroci z pracy jak na zbawienie , ze w koncu bede miala do kogo otworzyc gebe a tu dupa blada... jedyna moja rozrywka ostatnio jest wyjazd do mamy czy do tesciowej a tak to twierdza dom. Musze i ja za niedlugo wyjsc z domu to moze odzyje mi dupa troche.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Kurde, ale wy jesteście oblatane w tych fotelikach. Wrzucajcie jakie wybieracie, a ja tylko wybiorę, który mi się najbardziej spodoba :-) hehe
    nie mam cierpliwości tego wszystkiego czytać i analizować. A tak w ogóle jak np. fotelic ma w tych testach ADAC trzy gwiazdki to już chyba jest ok, czy nie

Dla mnie w kategorii bezpieczeństwa musi byc 5, mniej moze byc w innych kategoriach. Jakby ktos mi dawal za free z 4 w bezpieczenstwie to bym rozwazyla jak drugi fotelik do drugiego samochodu.

Pulpecja lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis mala nie chciala spac od 15, próbowałam ja na drzemke polozyc ok18 ale smiechy chichy wiec odpuscilam...wykąpałam wczesnije, zrobiłam kaszkę i sie zaczął armagedon...stawałam na rzęsach żeby zjadła, a plakała juz ze zmeczenia...wciagneła cudem 100ml i polozyłam do lozeczka z suszarką na full...zasneła w końcu...uffff
    ide zrobic cos na kolacje Julci i sobie i musze ogarnać kuchnię.
    czeka mnie jeszcze sterta prasowania i skalpel ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 19:21

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Moja teściowa zrobiła Hubertowi dwie czapki wełniane na drutach - nawet ładne, ale za duże. Pyta dzisiaj, czy mi się podobają, to mój mąż mówi, że tak, ale będą na przyszły sezon, bo są za duże. A ona na to: "przywieźcie to ja przerobię" mąż "ale nie ma sensu, zima się kończy, będą na następną" na co teściowa "ale to ja przerobię, zmniejszę, żeby na lato były dobre...." O co kaman? Już sugerowała, że on może strój mikołaja w czerwcu nosić, teraz czapki wełniane na lato?? To też jakiś przesąd, czy już miażdżyca?
    Hehe,no nieźle,nieźle...

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka moja wczoraj w ciagu 24h spala 11,5h z czego 10 w nocy.

Ona ja o 15 tez dzis wymieklam, glownie dlatego ze Julkap15 minut sama soba sie nie zajmie, ba nawet jak leze kolnd niej na podlodze to max 15 minut, a potem piski i buczenie, a jak na rece nie wezme to ryk i juz mam dosc tego jeczenia, jak maz wrocil pojechalismy do tescindwej, a tam oczywiscie tylko babcie zobaczyla i ryk, juz wymiekam tylko na nia tak reaguje.

Z pozytywow to podroz w nowym foteliku przebiegla dobrze, a w drodze powrotnej zasnela po minucie, jedno jest pewne dla dzieci, ktore srednio lubia jezdzic musza miec wysoki fotelik. Pierwsze minuty jak zahipnotyzowana patrzyla w okno.

Agata takiego zabobonu nie znam ;)

Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh u nas dzis od 18 byla histeria, po 19 wykapalam nakarmilam i pierwszy raz od nie pamietam kiedy padlo mi dziecko juz przy odbijaniu .... sie wymeczylo tym placzem .... ciekawe jak dlugo pospi hmmm

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jako ch... pani domu ostatnio młodego w strój mikołaja ubierałam na dzień bo tylko taki został wyprany i wyprasowany w szufladzie hehehe :)

a ja tam ostatnio ciesze czasem sam na sam z Patrykiem bo mąż ostatnio mnie do szału doprowadza więc wcale juz nie wyczekuje na jego powrót :) zreszta i tak jak wraca to mały już spi

zabka11 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska nie pochlebiaj sobie, zeby dostac tytul ch***** pani domu nie mozna prasowac :D

Paula_071, lys, apaczka, jesslin87, Aska87, Katarka, zabka11, Martucha86, Zetka, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i trzeba miec duzo sztucznego sniegu :)

lys, niecierpliwa, jesslin87, Paula_071, Aska87, Katarka, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..
    Nasz przyjaciel ma krztusca.
    Widzielismy sie z nim prawie 2 tyg temu,ale z jego dziewczyna co raz sie widze,we wtorek bawet Poli pilnowala. U niej narazie nic sie nie dzieje,ale ja juz dygam o Pole..
    Ta szczepionka juz dziala?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że Pola jest już dosyć dobrze zabezpieczona - dostała 3 dawki szczepionki. Jednak ja bym izolowała się i swoją rodzinę od tych znajomych przez kilka tygodni.

Natalka ma dzisiaj dzień niejadka. Kocham te chwile ;) Oby jej prędko minęło...To już drugi raz po tym jak jem danie z dużą ilością pora. Myślicie, ze może np zmieniać zapach czy smak mleka i stąd ta jej niechęć?

Ale żeby nie było to pięknie jadła dynię z ziemniaczkiem. Co prawda parę razy sie wzdrygnęła takie to pyszne ale dzielnie otwierała dzióbek ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, to już drugi raz po naszym spotkaniu... Może Natalka tak reaguje na jakiś nadmiar wrażeń?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje waszej opinii...moja ciocia(starsza o 10 lat)ma termin porodu na 01.03.2016.niestety mala jest odwrócona posladkowo,dzis lekarz podjął próbę obrócenia jej jeszcze w brzuchu,niestety nie udalo mu sie to mu i powiedzial ze dziecko może być chore i dlatego nie da sie go odwrócić :( co o tym myślicie???dodam ze na prenatalnym bylo wszystko ok...jutro ustalają termin cc...a ona jest załamana i tylko placze :( :( :( ja mam u siebie jej 4-latke i czekamy na Sarę <3

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, to już drugi raz po naszym spotkaniu... Może Natalka tak reaguje na jakiś nadmiar wrażeń?
    To również biorę pod uwagę...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, dzięki. W sumie racja, że w kategorii bezpieczeństwa powinien mieć full, żeby być spokojnym.
    Agata, w lecie też bywa chłodno. Pojedziesz nad morze, a tam wiaterek - akurat wełniana czapeczka jak znalazł :-)
    Ja nie prasuję, włączam w suszarce opcję bez zagnieceń, składam i do szafki :-) sztucznego śniegu mam dużo, a sprzątanie tylko w planach :-) mam wymówkę, bo dzieci chorowały i mnie gardło bolało, to przecież sprzątać nie będę ;-)

niecierpliwa, Paula_071, 0na88, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją siedze sama. Mama w szpitalu. Tata i MON Darek polecieli do Niemiec na weekend po auto. Wrócą w poniedziałek wieczorem. I zastanawiano się czy depresji nie dostanie do poniedziałku.

Moje dziecko trzeba nosić a jak leży to trzeba się z nim bawić. Spi po pół godziny i ma jakieś 2/3 godziny aktywności i znowu pół godziny.

Szczerze boje się, ale dziś wyjątkowo zasnął o 21. Praktycznie prawie że spokojnie. Najpierw się kłócił ze mną i ze smoczkiem. Więc wzięła do cyca i wyjątkowo zasnął przy cycu a od jakiś 2 tygodni zasypial tylko na rękach.

Może dlatego że jesteśmy sami we dwójkę. Jest cisza, spokój. Mało bodźców dostawał wieczorem. Spokojnie się wyciszylismy i śpi. Niech już będzie wtorek.

Podobno jak rana się będzie goic to we wtorek wypuszcza moja mamę i tata z mężem wracają w poniedziałek wieczorem.

Najbardziej przeraża mnie brak osoby by buzie otworzyć...

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin, wszystko będzie ok, dasz radę. Ja jestem może po całym dniu bardziej zmęczona, ale codziennie od rana do około 18-19 jestem sama z dzieciakami. Ostatnio mój mąż wrócił np. o 21.30 i powiem szczerze, ze właśnie młoda spokojniejsza była, miała właśnie mało bodźców, była cisza i spala dużo wcześniej niż zwykle. A do gadania masz nas :-)

jesslin87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius może to jakiś nieudolny lekarz. I zeby nie było to się zasłania niby choroba dziecka. Pierwsze słyszę że jak dziecka się nie da obrócić to chore. A z tego co czytalam często się zdarza że dziecka się nie da obrócić.

W ogóle co to za lekarz! W dzisiejszych czasach robić obroty? Nie bezpiecznej umowic kobietę na CC?

Maniuś lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3255 3256 3257 3258 3259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ