SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja wrote:Moja gwiazda wstała, Czas zrzucić szlafrok i rozpocząć dzień na dobre
Mój właśnie zasnął a ja tez w szlafroku, oczywiscie listonosz był przyniosl paczke z hippa, on sie juz przyzwyczaił że szlafrok to moje codzienne ubranie ha:)0na88, Paula_071, Pulpecja, jesslin87, Laura, AgaSad, Amberla lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Powiem Wam ze strasznie mnie wkurza nasza służba zdrowia i nie mam na myśli nfz ale ogólnie. Od 7 próbuje umówić dziecko do ginekologa dziecięcego to albo nie da się dodzwonić albo nie przyjmują niemowląt albo każą przyjść bez rejestracji i czekać. Niby rozwinięty kraj a taki zacofanie.
Lys i udalo sie ?
-
Migotkaa wrote:Mój właśnie zasnął a ja tez w szlafroku, oczywiscie listonosz był przyniosl paczke z hippa, on sie juz przyzwyczaił że szlafrok to moje codzienne ubranie ha:)
A z hippa to wysyłają tylko raz te paczki czy jeszcze później ? ja juz jedną dostałam i jedną odebralam w rossmanie, to moge spodziewac się kolejnych?
-
Czesc kolejna nocka taka sobie wiem juz dlaczego u mlodego rozkreca sie katarek i od nocy troche pokasluje teraz ma drzemkę i chrapie
Jaki inhalator polecacie i czym mozna takie dziecko inhalowac jakims preparatem? Pytam bo jestem zielona w tym temacie
Pulpecja Artur juz nie za bardzo chcial piers zjadl bo nie mial wyjscia ale to juz sie mijalo z celem wiec nie chce juz go przystawiac dzisiaj piersi juz ok guzki znikaja mniej z nich leci
U nas deszczowo ale chociaz na chwile z mlodym wyjde niech wywietrzy nosa
Ps na co zwrocic uwage przy zakupie inhalatora znacie sie? -
0na88 wrote:Lys i udalo sie ?
A gówno, że się tak wyrażę. Tylko się wkurzyłam. Prywatnie znalazłam jednego gina co przyjmuje niemowlaki i termin na 28 luty, wzięli ode mnie tel. że jak się zwolni coś wcześniej to zadzwonią. Nawet dzwoniłam kilka razy do jakiegoś tam centrum profesorskiego gdzie wizyta u gina dziecięcego kosztuje 300 zł i się nie dodzwoniłam. Tak, jak napisałam powyżej idę jutro do przychodni/poradni przyszpitalnej, gdzie przymują niemowlaki, ale nie ma rejestracji, po prostu przyłazisz i czekasz.0na88 lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:W przychodni gdzie jest zapsiana moja siostrzenica to jak dzwoni siostra to się pyta czy to cos powaznego że wizyta jest konieczna, wypadało by powiedzieć że chciała przyjsc na kawę
no tak, nudzi jej się to poszłaby poplotkować... jejuuuu jak mi dzień zje*ali -
weszlam na grudniowe mamusie 2015 - byla z nimi dziewczyna od poczatku , w ciazy blizniaczej - i wiecie co ? opisywala sytuacje z porodowki ,opisywala choroby i dawala rady innym kolezanka z watku , byla jak jedna z nas i wiecie co sie okazalo ? ze wysylala zdjecia cudzych dzieci wzietych z instagrama . Straszne....
Proponuje zeby nie wrzucac zdjec tu na belly - dzielmy sie nimi w naszej grupie na facebooku.
-
Moj uwielbia doidy, w ogole zwykle kubki tez. Jak pije wode i trzymam go na rekach to rzuca sie na kubek i musi sie napic. Dzisiaj do ziemniaka i marchewki wypił 3/4 kubka wody. Zjadl calego ziemniaka, az piszczal ze sie skonczyl. Tylko cos mu sie oswidzialo trzymanie warzy i ja musze dawac mu slupek marchewki czy plasterek zuemniaka.
Lys, wiem ze dziewczyny ode mnie z pracy chodzily do ginekologow z corkami 1-2 letnimi. Jak chcesz mogę podpytać o namiary, chyba ze porządnie przejrzalas w necie temat.Migotkaa lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ona, powiedz mamie, że jak wpadniesz w odwiedziny do tego chłopca, to szampana mu przyniesiesz i truskawki, bo chyba tylko tego w jego menu brakuje
Ja się zdrzemnęłam 30 minut, Hubert śpi już 1h10m - szok!
0na88, Migotkaa, Pulpecja, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
My starszego odwiezlismy na Mazury do Dziadka, ja dojeżdżam w czwartek bo mąż delegacje ma. A od pn mąż tydzień urlopu
U nas ze spaniem masakra ciąg dalszy. Piszecie że dziecko wybudza się na smoka, mój też się wybudza, na pewno nie z głodu. I co mam wtedy robić jak płacze bo chce possać ale tylko cyca? Tak więc noc w noc pobudek kilka i ssanie cycaco robić?
No i suche placki czerwone zlane błyszczące. Tylko na polikach. Kapie Cetaphilem, smarujemy od wczoraj Medidermem. Przemywam woda. Nie wiem co jeszcze.
Co do raczkowania, to mój od mca podnosi pupę w gore ale nie raczkuje. Pełza i zrobi może paręnaście cm na tych czworakach ale to tyle. Za to siada z czworakow,ale jeszcze podpiera się raczkami bo tak to się obala.
Griszczanka, mój też ma ta strune rzekoma w serduszku.
Magda,jak Maja w nocy, dalej cycycycycyc?
Migotka, ja też w koszuli i kardiganie dziś otwierałam kurierowi i tak często mam
Paula, zazdroszczę Pragi
Pulpecja, wypiła z butli mm? Jak to zrobiłaś?
Jakie polecacie spacerówki parasolki takie na wycieczki, niezbyt wielkie do samochodu, ale wygodne dla dziecka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:03
Paula_071, AgaSad lubią tę wiadomość
-
Zetka, ja jeszcze nie zgłębiałam tematu spacerówki - parasolki, ale moja koleżanka jest na etapie kupowania i wybrała taką:
http://www.tomi.pl/baby-jogger-city-mini-4-wheel.html?gclid=CjwKEAiAi4a2BRCu_eXo3O_k3hUSJABmN9N1lZKLthm8HoE72iKvJgMFcMVbRg07ubAQTq6xFbEl9hoCdJ3w_wcB
Edit: Widzę, że to jest w sumie 3 w 1, więc nie wiem czemu ona kupuje to zamiast swojego 3 w 1...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:10
Zetka lubi tę wiadomość