X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He Agata to szacun! ja tez nie lubię ale jak bardzo apda to nie idziemy, jak kropi to i owszem:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ze to o to chodzi,bo wlasnie ja widze roznice po zdjeciach,a ona teraz ma tak ze jak ją trzynam ze nozki zwisaja to ona sobie macha tymi nozkami,turla sie na podlodze,to moze dlatego juz tak nie przybiera...chociaz sama nie wiem czy ja sobie wkrecam czy naprawde tak jest.

Ale Szymek nie wyglada na pulpeta, Pola to miala buzke jak ksiezyc w pełni:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje palki kukurydziane zeby uczyla sie jesc cos innego niz cyc, zje tak 2/3 palki bo nic innego nie podchodzi. No i na zakupach sie zajmie palka i nie marudzi ze nudy.

Z tymi estrogenami to mi gin tez mowila to moze cos w tym jest. Ja jeszcze nie mam okresu ale jak ciagle wisi mi na cycku i je w nocy co okolo godzine to co sie dziwic. Musze znalezc sposob zeby chociaz oduczyc mala ze ja nie jestem smoczkiem bo nie moge juz. Pieka mnie sutki.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mi się wydaje, czy w większości dzieci kp mają problemy z zaakceptowaniem rozszerzania diety? Wydaje mi się, że jakoś się to przekłada - może nie w 100% ale widzę, że jest nas kilka.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych estrogenów to mi gin nic nie mówiła, byłam u niej w poniedziałek, powiedziała, że okres powinien niedługo się pojawić i że Młody nie chce jeść, bo jest cwany i wie, że zawsze ma cyca jako alternatywę. No i żeby mu na tym etapie nie żałować, bo mleko to podstawa. O estrogenach ani słowem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata kiedyś miałam to samo napisac, odnosnie rozszerzania diety dieci kp

Karolina ja mojemu Szymkowi mówie ze ma buzie jak ksiezyc w pełni:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u znajomych-było bardzo fajnie,dostałam trochę ciuszków dla małej.niestety dzis zgrzeszyłam bo sie objadl sałatek,ciasta i wędlin z domowej wędzarni.od jutra musztra w jedzeniu.
    Mała wymęczona padła.
    Jutro sprzątanie,pranie i gotowanie mnie czeka-czyli dzień jak codzień.wieczorem mamy w planie z mężem obejrzeć "spotlight".

Co do marudzenia przy jedzeniu to u mas podobnie,ale dzis mnie oświeciło ze ja za szybko chciałam znów karmić- zawsze trzymałam sie kurczowo 3godz przerwy ale dzis np po 4godz po raz pierwszy od nie pamietam kiedy zjadła zupę bez marudzenia.sprobuje wiec pójść tym tropem.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, czy mi się wydaje, czy w większości dzieci kp mają problemy z zaakceptowaniem rozszerzania diety? Wydaje mi się, że jakoś się to przekłada - może nie w 100% ale widzę, że jest nas kilka.
    Też to zaobserwowałam! U nas karmienie mieszane i z rozszerzeniem diety żadnych problemów :) wręcz przeciwnie martwi mnie, że Oli je za dużo.. Taki słoik 190 obiadku znika w jednej chwili ;-) lubi wszystkie warzywa i owoce prócz brokuła..

• Katarka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

U Nas kp, a Laura ladnie je inne rzeczy :) Ale Ona moze to miec po mnie, ja jestem żarłok straszny, jem wiecej niz Mąż :D

lb17w98.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To możliwe żebym jeszcze nie dostała okresu skoro od 3 tygodni pierś daję tylko raz dziennie? Czy powinnam się wybrać do ginekologa?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, a nie mowilam, ze zje wtedy kaszke ze smakiem ;)

Ja tez zaobserwowalam, ze wiekszosc kp ma problem z rozszerzaniem diety, nawet pare dni temu to pisalam ;) Ciekawe czym to jest uwarunkowane? Bo idac tym tropem, o ktorym pisala Agata, ze piers jest zawsze alternatywa, to przeciez dzieci na mm tez by mogly "liczyc" na butelke.

Paranoja poszlam spac przed 21 i jestem wyspana

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka to zarlok i bez problemu z oboadkami,za to owocow nie chce..probuje jej dawac ok 10 zawsze ale slabo jej idzie..od moreli to prawie rzygala..

No tylko ze w sumie ona na piersi ale i z butli zje wiec moze dlatego.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie pamietam kiedy połozyłam sie spac przed 23, kurde chyba trzeba sie przestawic, a rok temu to na m jak milosc zasypiałam haha

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie ze Łucja nie lubi mleka. Zupkę czy kaszkę na wodzie z owocami to zje 150 a mleka to jak jest bardzo głodna to 100. Może to mm jej nie podchodzi bo mojego jadła jednak więcej.
    Co do wagi. Łucja przestała tak strasznie przybierać. Może to być związane z tym ze rusza się praktycznie cały czas jak nie śpi, z tym co pisałam powyżej, ale najprawdopodobniej z tym ze ostatnio było mleczka mamy coraz mniej wczoraj się skończyło wisze nie na laktatorze, bo kp tego nazwać nie można. Natomiast lekarka mi mówiła, że dzieci kp mogą ważyć ile chcą bo na piersi się nie utucza. Wytra ca to w ruchu i najlepiej jest karmić, bo to jest najzdrowsze dla dzieci. I jak dziecko potrzebuje piersi to mu nie odmawiać.
    U nas już widać ząbki. Jeszcze się nie wybiły, ale juz widać dolne jedynki :)
    A i ja wczoraj też podałam palke. Po to żeby zobaczyć jak sobie radzi z samodzielnym jedzeniem. Wole żeby się uczyła na czymś miękkim i rozpuszczalnym ;) i tak miałam zawał ze sobie coś zrobi.

jesslin87, Paula_071, Kkarolinaaaa, lys, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    U Nas kp, a Laura ladnie je inne rzeczy :) Ale Ona moze to miec po mnie, ja jestem żarłok straszny, jem wiecej niz Mąż :D

U nas dokladnie to samo:)

Katarka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie próbowałam przetrzymać Łuśke po jedzeniu chociaż z 15 min w bujaku. Gadałam i wyglupialam się to wytrzymała 10 min. Nie płakała tylko się wkurzala aż jej się ręce trzęsly. Położyłam na ziemi i przeszło, świetnie się bawi. To już niech trochę ulewa czasem jak ma być taka szczęśliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 08:56

Paula_071 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    A ja mam wrażenie ze Łucja nie lubi mleka. Zupkę czy kaszkę na wodzie z owocami to zje 150 a mleka to jak jest bardzo głodna to 100. Może to mm jej nie podchodzi bo mojego jadła jednak więcej.
    Co do wagi. Łucja przestała tak strasznie przybierać. Może to być związane z tym ze rusza się praktycznie cały czas jak nie śpi, z tym co pisałam powyżej, ale najprawdopodobniej z tym ze ostatnio było mleczka mamy coraz mniej wczoraj się skończyło wisze nie na laktatorze, bo kp tego nazwać nie można. Natomiast lekarka mi mówiła, że dzieci kp mogą ważyć ile chcą bo na piersi się nie utucza. Wytra ca to w ruchu i najlepiej jest karmić, bo to jest najzdrowsze dla dzieci. I jak dziecko potrzebuje piersi to mu nie odmawiać.
    U nas już widać ząbki. Jeszcze się nie wybiły, ale juz widać dolne jedynki :)
    A i ja wczoraj też podałam palke. Po to żeby zobaczyć jak sobie radzi z samodzielnym jedzeniem. Wole żeby się uczyła na czymś miękkim i rozpuszczalnym ;) i tak miałam zawał ze sobie coś zrobi.

Poleczka tak samo z mm, zjada mi max 80-90ml i potem chce jeść po ok 3h, czyli tym się najada..mysle ze jej smakuje bo jak pierwszy raz jej podalam mm to momentalnie zjadła bez protestu i do tej pory chetnie pije mm.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a próbowałas to mleko? Bardzo smaczne jest bebiko:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Co do rozszerzania diety to mój syn uwielbia wszelakie owoce ale warzywa juz nie. Je kaszkę ze smakiem, ale też zauważyłam, że jak robie przerwy co 3 godz to potem marudzi wiec tak średnio jemy co 4 godziny, no i kp kilka razy w ciągu dnia. Kaszkę na mm zje ale z butelki nie. Uczymy się pić z niełapka.

Co do tipi to jeszcze nie zaczęłam szyc :-( dziś mam nadzieje, ze coś zrobię jak mąż wróci z pracy. :-)

U mnie przepiękna bajkowa zima. :-) pozdrawiam dziewczyny :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Karolina a próbowałas to mleko? Bardzo smaczne jest bebiko:)

jeszcze mam troszke nestle nan, moze ze 3porcje i kurde nie wiem czy jej zmieniac bo teraz nie ma juz problemow z kupa po nim..wiec zastanawiam sie czy przy nim nie zostac skoro jednak zaczelo jej pasowac hmmmm..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 3298 3299 3300 3301 3302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ