SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja wrote:wiesz, zaczęłam już sobie wkręcać różne rzeczy, dobrze czasami usłyszeć głos rozsądku tak z boku. Na razie zostanę przy piersi i będę próbowała powoli dawać po troszkę wszystkiego, może się w końcu przekona. No i będę uczyla picia z doidy bo widzę, ze jej się podoba to bardzo, tylko "broda dziurawa".
Ta dziurawa broda to chyba całkiem normalna sprawa, mój też jednego łyka pije, dwa wylewa na plecyMuszą się powolutku nauczyć. A zupkę jej miksowałaś? Może jej papki nie odpowiadają i lepiej by zjadła taką tylko widelcem rozgniecioną?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 20:04
-
Lilunia zrobiła wieczorem kupę OMG, strasznie cuchnąca plastelina, nie wiem co zrobić żeby te kupy takie nie były, w ogóle nie chce wody pić. Muszę kupić ten doidy cup może z tego pójdzie lepiej i chyba będę jej dawać codziennie 2-3 łyżeczki śliwki. Strasznie męczący był ten dzień, 1/3 na rękach u męża, 1/3 u mnie i 1/3 na podłodze, kolanach lub łóżku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 20:15
-
Kochane czy to możliwe ze Alexa uczulają chrupki kukurydziane?
3 razy jadl i 3 razy pojawila sie taka wysypka na policzku czerwona...ale utrzymuje sie to do godziny...co o tym myślicie?
No i jak juz wiecie...MAMY PÓŁ ROCZKU
lys, Martucha86, aaaaga, Paula_071, Migotkaa, Katarka, mamasia, jesslin87, witaminkab, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ona u nas wieczory też najgorsze. Ma też czasem tak, że nagle 18.00 a mała chce spać i tak do dupy trochę, bo na drzemkę za późno, a zanim przygotuję kąpiel to już jest zmęczona rozdrażniona nie daje się ubrać itd. Innym razem jak zrobię wcześniej kąpiel to nie mogę jej ululać, a że jest już w pidżamie to muszę pilnować żeby się nie zaśliniła cała, a ślini się straszliwie - np. 15 minut i cały przód bodziaka zalany.
Bardzo męczy mnie dawanie cycka co chwilęjak nie dostanie cyca to się wytrzymać nie da.
A i gin dziecięcy pytała czy dostałam okres, ja że nie, to mi powiedziała, że poradzi mi coś co nie jest na topie i czego inni lekarze raczej mi nie doradzą, ale jak dostanę okres to powinnam zacząć odstawiać małą od cyca, bo jest pulchniutka i ma spora wagę, a ja jak dostanę okres to w moim pokarmie będą moje estrogeny, które mogą powodować jeszcze większe przybieranie u Lily.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 20:32
0na88 lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Ta dziurawa broda to chyba całkiem normalna sprawa, mój też jednego łyka pije, dwa wylewa na plecy
Muszą się powolutku nauczyć. A zupkę jej miksowałaś? Może jej papki nie odpowiadają i lepiej by zjadła taką tylko widelcem rozgniecioną?
-
Maniuś wrote:Kochane czy to możliwe ze Alexa uczulają chrupki kukurydziane?
3 razy jadl i 3 razy pojawila sie taka wysypka na policzku czerwona...ale utrzymuje sie to do godziny...co o tym myślicie?
No i jak juz wiecie...MAMY PÓŁ ROCZKU -
lys wrote:tak, poważnie, ale ona mi to powiedziała bo Lily już jakiś czas temu przekroczyła 97 centyl i nadal szybko przybiera
Lys a ile to jest szybko na tym etapie? Ile Lilcia waży teraz?
Hubert trochę zwiększył przybieranie teraz i przez ostatni miesiąc przybrał ponad 600g i nie mogę wyjść ze zdziwienia o co chodzi. -
Agaata wrote:Lys a ile to jest szybko na tym etapie? Ile Lilcia waży teraz?
Hubert trochę zwiększył przybieranie teraz i przez ostatni miesiąc przybrał ponad 600g i nie mogę wyjść ze zdziwienia o co chodzi.
teraz nie wiem ile, ale 11 lutego (skończone 6 mcy) ważyła 9580g, a np.
11 grudzień 7810g
09 styczeń 8690g
i teraz od kilku dni znów wisi na cycu -
Karolina myślę, że jednak lepiej karmić piersią.
Ja na razie nie dostałam okresu, więc nie wiem co bym zrobiła. Nadal liczę na to, że mała przystopuje z przybieraniem, jak więcej warzyw i owoców będzie jeść, ale przez te kupy źle nam idzie rozszerzanie diety. -
Agaata wrote:A to faktycznie sporo. Ja myślę, że to się ureguluje, jak Lily zacznie się przemieszczać.
Też mam taką nadzieję, martwi mnie jednak i też dobija, że znów wisi na cycu, co chwilę cyc, a jak jej nie dam to jest nieznośna. Ja mam wrażenie, że ja nic innego nie robię tylko karmię. -
U Poli jadlospis wyglada tak
Ok 8 cyc
Ok 10 wtykam jej troche owockow,jak zje to dobrze,jak nie tood razu daje cyca bo ok 11 chodzimy na spacer
Ok 13 palka kukurydziana
Ok 15 obiad 125g
Ok 17-18 cyc
ok 20 cyc
I do spania ok 21:30 cyc
W nocy raz albo dwa sie budzi.
Wiec wydaje mi sie ze nie jest zarloczkiem i tsk bylo zawsze ze co ok 2,5-3h cyc,a przybierala strasznie szybko..
Wydaje mi sie ze juz zwolniła bo wedlug mnie jesy drobniejsza,zaraz wrzuce na fb porownanie z dzisiai i z wczesniej. -
Hej hej wieczorowa pora:)
Ja mojemu nie daje tych chrupek, on nie bardzo lubi a ja go nie przekonuje do nich bo i po co, tak jak mówi Pulpecja
a mój syn ostatnio nie ma problemów z jedzeniem, dzisiaj obciełam mu jedno mleko, w zamian dostał wiekszy deserek i kaszke na wieczór zjadł ze smakiem:)
Agata podziwiam za spacer w deszczu, ja sobie nie moge tego wyobrazić, folia na wozku a ja w rece parasol a jedną reką wózek? oo dla mnie to za duzo:) -
Migotkaa wrote:Hej hej wieczorowa pora:)
Ja mojemu nie daje tych chrupek, on nie bardzo lubi a ja go nie przekonuje do nich bo i po co, tak jak mówi Pulpecja
a mój syn ostatnio nie ma problemów z jedzeniem, dzisiaj obciełam mu jedno mleko, w zamian dostał wiekszy deserek i kaszke na wieczór zjadł ze smakiem:)
Agata podziwiam za spacer w deszczu, ja sobie nie moge tego wyobrazić, folia na wozku a ja w rece parasol a jedną reką wózek? oo dla mnie to za duzo:)
Bez parasola, płaszcz nieprzemakalny, czapka i kapturZdarzało mi się już wiele razy spacerować w deszczu z Hubertem, nie lubię cały dzień w domu siedzieć.