X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka od rana wymiotowala 3 razy, wyglada slabo, since pod oczami, blada, ale humor i apetyt dopisuja. Tylko od paru dni aciagnie sie za ucho, ale daje je dotknac wiec chyba nie boli. Czekam jeszcze jak dalej bedzie wymiotowac to zamowie lekarza.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ofka ja tez mm przygotowuje w czajniku z regulacja temperatury i nawet na weekend do rodzicow zawsze go biore, taka jestem leniwa. Julka w nocy jadla raz, od 2 dni nie je w nocy i mam nadzieje, ze uda sie juz wyeliminowac nocne podjadanko. W ciagu dnia mm daje w butli 2 razy, raz kaszka lub kleik, duzy obiadek i owoce.
    a ile mleka i o jakich godzinach?

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    a ile mleka i o jakich godzinach?

7-7.30 200 ml mm (jesli je w nocy kaszka lub kleik na 120ml mm)
    10-10.30 kaszl na 120ml mm (jesli kaszka byla rano to wtedy obiadek)
    13-13.30 190g obiadku (jesli obiadek byl o 10 to wtedy 200ml mm)
    15.30-16 deserek
    19 240ml mm

W nocy jak je to 120ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:24

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziu jaka piekna pogoda za oknem, słonce świeci a Szymko poszłedł spac, mam nadzieje ze pogoda sie nie zepsuje i pójdziemy na spacer jak sie obudzi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek spi, pierwsza drzemka od 6:30, ale spi juz godzinę. Ugitowalam mu zupke z krolikiem, pierwszy raz bedzie mięsko. Dla meza zrobilam spaghetti bolonese a sobie carbonare. W piekarniku pieke filet z indyka, bo odzwyczailam sie od tej wędliny sklepowej, wszystko to takie sliskie i sztuczne.

Ewa123, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, jeśli Iwek jest duży to kaszki nie musisz.
    Ja starszemu dawałam kaszke mleczno-ryzowa do tego owoc. Podawałam z butli. Wiem że to gorzej ale z perspektywy czasu nie żałuję bo zgryz ma bardzo ładny, a mówi tak, że wszystkie nauczycielki już od czasów żłobka były w szoku. Dla nas to było też mega wygodne zamiast pedzlowania łyżka.

U nas nocka kicha jak to zwykle ostatnio. Biore go już do siebie bo przynajmniej wtedy śpi i nie chce aż tak często cycka.

Ja łóżeczko już mam obniżone od nowego roku. Mały już sam siada, nawet siedzi już stabilnie w miarę, choć jeszcze tydzień temu jak usiadł to się gibał i obalał. Dosłownie kilka dni u takiego dziecka to bardzo dużo.
    Ale jeszcze tak szybko nie raczkuje, raczej idzie kawałek i dalej się rzuca :)
    Kleka już też od jakiegoś czasu, śmiesznie to wyglada.

Ofka, Iwek jest z tych cięższych chłopców, więc pewnie dlatego się nie obraca jeszcze. Każde dziecko ma swoje tempo we wszystkim.

U nas katar ciąg dalszy.

Dziewczyny, Apaczka nasza forum owa doktora :) mam pytanko bo nie wiem czy jutro iść do lekarza. Misiek smarka od niedzieli wieczór. W pn gorączka 38,9 we wtorek około 38,5 dziś póki co nie ma. Podaję fenistil, juvit, inhalacje, dicoflor. Jak nie będzie gorączki to odwołać jutrzejszą wizytę? Nie kaszle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:15

jesslin87, Ewa123 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc ciężka o 3 daliśmy calpol bo się budziła z płaczem, chyba idą górne jedynki.

co do jedzenia cyc , rano często kaszka ta mleczno ryżowa podana łyżeczką , obiad to różnie czasem mój czasem ze sloiczka lub mieszam (uwielbia ziemniaki z brokułami i łososiem ale preferuje domowy wyrób ;-)) później jakiś owoc słoiczek, banan itp a wieczorem cyc lub owoc, kaszka i cyc, w nocy cyc z reguły je około 22 a później o 5-6 ale nie zawsze.

dziewczyny czy macie regularne miesiączki? Moja się spóźnia, robiłam już nawet test ale negatywny.

dzisiaj dentysta, czy któraś ma wkrecanego zęba?

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pewien sukces - Młody zjadł 90g musu z gruszki Holle i pół łyżeczki kaszki pszennej z Holle w ramach wprowadzania glutenu - pierwszy raz podałam. Aż miło, jak dziecko coś zjadło. Oczywiście nie było to aż takie proste, ale nawet trochę buzię otwierał. Zastanawiam się co na obiadek podać, Wczoraj dawałam zielony groszek z Bobovity - niestety nie spotkał się z jakąkolwiek akceptacją.

Zetka, aaaaga, Ewa123, zabka11, jesslin87, Paula_071, mamasia, Weridiana, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda w kratke godzine temu snieg z deszczem teraz swieci slonce
    Ja chyba pulpety w koperkowym sosie zrobię a jutro chetnie te siekane golabki Niecierpliwa daj przepis :-)
    U nas dzisiaj bylo tak godz 5 butla 220 9.30 kaszka waniliowa 100 na mm ze sliwka wstanie to ok 13 -13.30 obiadek 125 g potem ok 15:30 butla ok 150-180 i na noc pk 19:30 butla 220
    Mlody spi matka ogarnela chate i pewnie sie poloze kusi mnie odpalenie skalpela
    Bueheheh żart ide sie położyć

Zetka, zabka11, jesslin87, mamasia, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, mój owoców nie chciał i dopiero właśnie pierwszy raz najchętniej zjadł Gruszke i teraz już te owocki lepiej idą.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj taaaak, ja tez z utęsknieniem czekam na wiosnę...

Ofka - spróbuj narazie podawac samo mm , zobaczysz ile ci sie bedzie w nocy budził...ja bym narazie nie podawała kaszki, bo i po co, skoro z wagą jest ok????na mm napewno dłuzej pośpi niz na cycu.
    ja podgrzewam wode na mm w kuchni od poczatku.

lys- ja tez na kazdej drzemce odkładam mala do lozeczka- zasypia w bujaku i ja przekladam...jak obnize bedzie problem z odlozeniem,ale trudno...bedziemy musiały to przetrwac i jakos nauczyc sie tego...

polećcie jakąś fajną ksiązke do przeczytania - lubie obycajowe, psychologiczne,dramaty,moze byc kryminał - odpada science fiction i horror

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana co za emocje :D myślę że jak negatywny to negatywny, ale możesz potwórzyć za jakiś czas.

Ja mam implanty jedynki dwie górne ale jak to zamontowane to nie wiem bo tak mi lampa dawała po oczach że miałam zamknięte oczy i miałam znieczulenie, ale wiem że na jakimś wkręcie to jest. Wcześniej miałam licówki ale masakra bo po roku robił się sine i przestałam się uśmiechać...wyglądałam przeokropnie

Ewa wysłałam przypomnienie drugi raz, poszperaj na mailu bo dziewczyny też nie mogły znalezc- było w zakładce społeczności czy jakoś tak.

Wczoraj koleżanka odwiedziła nas Maja dostała dwie tubki dentinoxu i deserki no i czekoladę która stanowi zagrożenie dla mojej diety- zjadłam 3 kostki ale jak się patrze to kwiczę przepyszna czekolada jak ktoś nie na diecie to polecam- Milka Toffee Wholenut.

Ewa123, Weridiana, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gotuję marchewę i ziemniaka i próbujemy kolejny raz blw, może w swoim foteliku sama będzie brała z tacki bo u mamy chciałyśmy do rączki jej dać. Może sama wezmie.. i ZJE :) fajno by było. No nic trzymajcie kciuki za mojego bezwzględnego cyckoholika

Ewa123, aaaaga, zabka11, mamasia, jesslin87, Migotkaa, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj była u mnie przyjaciółką. Choruje na edometrioze. Wiem że tutaj są z was które też ten problem dotyczył. Lekarz jej powiedział że z tym matka nigdy nie zostanie a jak zajdzie w ciążę to pozamaciczna i że lepiej jakby włożyła wkładkę.

Mówi mi że się pogodziła że nie będzie miała dzieci a jednak jak Maks spał zapytała się czy może go poglaskac po glowce i mi się rozplakala że tak marzyla o dziecku ale Bóg chyba wie że bedzie chujowa matka i dlatego nie będzie w ciąży.

Próbowałam z nią rozmawiać by poszukala innego lekarza ale mowi że to bez sensu bo lekarz powiedział że na pewno dziecko nie będzie...

Czy mógłby mi kto powiedzieć że mimo wszystkiego się udało, że jest dla niej szansa?

74diqps6a69lyc94.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dołączyłam do tajnej grupy :) Ale kiedy ja to będę nadrabiać to nie wiem :P

Paula_071, mamasia, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin ja bym się nie zdziwiła jakby była zdrowa, co to za lekarz który nie podejmuje się leczenia endometriozy? Nie z takim problemem można zajść w ciążę. Mi jeden lekarz powiedział ze oo jaka nadzerka, okazało się że nie mam żadnej nadzerki.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin dziwna ta kolezanka skoro bardzo chce miec dzieci to moim zdaniem powinna zbadac sie u kilku lekarzy potwierdzic diagnoze szukac informacji o chorobie a nie pogodzic sie z jedna opinia lekarza nie daj Bóg konowala z przychodni osiedlowej który nie aktualizowal swojej wiedzy od 10 lat no prosze Cie
    Zmotywuj ja zeby poszla jeszcze do conajmniej 2 innych ginekologow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:58

Paula_071, 5ylwia, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim znajomym lekarz tez powiedzial ze naturalnie dziecka nie będą mieli zbierali kase na in vitro maja trójkę poczetych przez bzyku bzyk wiec wiesz ...

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Dziewczyny wczoraj była u mnie przyjaciółką. Choruje na edometrioze. Wiem że tutaj są z was które też ten problem dotyczył. Lekarz jej powiedział że z tym matka nigdy nie zostanie a jak zajdzie w ciążę to pozamaciczna i że lepiej jakby włożyła wkładkę.

Mówi mi że się pogodziła że nie będzie miała dzieci a jednak jak Maks spał zapytała się czy może go poglaskac po glowce i mi się rozplakala że tak marzyla o dziecku ale Bóg chyba wie że bedzie chujowa matka i dlatego nie będzie w ciąży.

Próbowałam z nią rozmawiać by poszukala innego lekarza ale mowi że to bez sensu bo lekarz powiedział że na pewno dziecko nie będzie...

Czy mógłby mi kto powiedzieć że mimo wszystkiego się udało, że jest dla niej szansa?

Ja mam endometrioze 3stopnia i tez od lekarzy uslyszalad, ze szanse na ciaze naturalna sa nikle i te moje nikle szanse siedza wlasnie obok mnie :)

No i podstawowe pytanie jak zdiagnozowali ta endometrioze? Ja mialam laparoskopie i tam to wyszlo, dodatkowo mega bolesne miesiaczki, no i bezowocne starania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:06

Weridiana lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin moja szwagierka miała zdiagnozowana endometriozę i fakt leczyła sie,nie mogła początkowo zajść w ciąże, nawet podchodzili do on vitro,ale po kilku latach sie udało naturalnie i ma dwie córeczki z różnica 2 lat.
    Żaden lekarz jej nie powiedział ze nie będzie mogła mieć dzieci,tylko ze musi podjąć leczenie

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 3317 3318 3319 3320 3321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ