X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wróciłam z dwóch cukierni i jestem zawiedziona... wszędzie tylko pączki z marmoladą, różą i advocatem... a gdzie toffi, czekolada, rafaello?? bieda :/

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja..obejrzałam ten filmik:O
    Moja koleżanka ktora miala i cc i sn mówi ze nikomu nie życzy cc. A sn miała taki normalny, wcale nie lekki porod.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moje drogie - jeśli będziecie rodzić przez cesarkę to i tak nie będziecie tego widziały!!! A tym bardziej czuły ;P Ja czucie straciłam sekundę po tym jak skonczyla znieczulenie - a tu mi jeszcze pielęgniarki i anastezjolog mowia zebym się szybko kladla( z siedzenia) - kiedy ja już nóg nie czułam. Nie ma co demonizować. Ja z CC jestem ogromnie zadowolona. Ból głowy nieraz jest większy niż ten po cięciu. Owszem boli- ale 2-3 dni. Ja 4 dnia już zrezygowałam nawet z leków przeciwbólowych :P Za to jak słyszałam wrzaski kobiet rodzących siłami natury.... skóra mi cierpła ;P

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nikomu nie zycze porodu z vaccum. Do dzisiaj mam koszmary w nocy inglos lekwrza 'szybko bo to dziecko sie udusi'...

Nacieta bylam dwa razy, pierwszy pod sam posladek i to ciecie bolalo mnie bardziej niz najmocniejsze skurcze. Szycie tez, kazde wbicie igly i 45minut szycia :p o dochodzeniu do siebie po tym pisac nie musze....

Zadne filmy mnie nie przerwzaja po tym co przezylam na wlasnej skorze na porodowce.

• lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny, ale się produkujecie tutaj od rana :D Ciężko nadążyć :P
    Melduję, że spałam z moją poduchą C i jestem bardzo zadowolona. Pierwsza godzina było dziwnie, ale potem jak moje ciało przywykło do tej poduchy to rewelacja, ja normalnie wiercę się jak rasowa wariatka, a z tą poduszką to tylko jak szalona ;)
    Niestety miałam inny problem najpierw w nocy zacząły mnie bolec okolice lewego jajnika - mam tam torbiel endometrialną, która czeka na wycięcie. Dawno już mnie nie bolała i się przestraszyłam, że może rośnie albo się skręca, no stres normalnie. Po jakims czasie przeszło, ale zaczęło mnie boleć całe podbrzusze i to tak mocniej niż zwykle i tępy, ból ciągły. No i tu już byłam lekko zeschizowana, no ale w końcu zasnęłam. Rano tez się obudziłam z tym bólem brzucha, ale już przeszło. Na szczęście!
    Moje migdały wyglądają dobrze, głowa mnie nie boli, tylko ten cholerny katar, ale i tak jest ok.
    Co do toxo - to ja miałam ją kiedyś tam w przeszłości. W sumie się nie dziwię, bo jak byłam dzieckiem to jadłam pomidory prosto z krzaka, owoców też nie myłam. Taka ot uparta czy głupiutka byłam. Teraz w ogóle sie nie boję, a mój kot jest ostatnim zmartwieniem. Wbrew temu co myślą ludzie, to własnie od kota jest się najtrudniej zarazić. Niby ludzie tacy wyedukowani, a podstaw nie wiedzą, nikt za to nie pomyślał, żeby dziecka do piaskownicy nie wpuszczać, bo tam to masakra. Jak ktoś jest ciekawy merytorycznego opracowania na temat toxo to podaję link - dobrze wiedziec takie rzeczy:

http://www.lecznica-homeopatia.pl/porada9.html

PS. JA CHCĘ PĄCZKA!!!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie nie miałam pojęcia co to jest vaccum więc wpisałam w google :/ o ja cieee ! toż to straszne :/

jak któraś z Was też jest taką masochistką i chce zobaczyc to wpiszcie sobie "Poród kleszczowy i przy pomocy próżniociągu" :/

chcę cesarkę jednak !

Amberla, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys akurat z tymi piaskownicami to jest racja i niestety masakra. Z dziewczynkami chodziłyśmy na zamknięte osiedle (one mieszkały w szeregówce) bo tam mieliśmy zaprzyjaźnione dzieciaczki i też rodzice się składali na różne rzeczy, żeby jakoś koty odstraszyć, ale też żeby dzieciom nie szkodzić. I niestety dla wielu kotów widać piaskownica była wielka kuwetą.

Ja chyba nie chcę oglądać :D Wole czytać mamy które opisują swoje porody, ale potem mówią że dostaje się dziecko i to co się wydarzyło ma juz o wiele mniejsze znaczenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:12

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaccum extractor to wlasnie proznociag.
    Dziecko jest na sile wyrywane. Glowka wyglada jak u kosmity...
    Syn mial po tym mase badan, usg glowki, wyladowalismy na 2tyg w szpitalu.

Kleszcze sa jeszcze gorsze bo moga miazdzyc kosci czaszki dziecka.

Wlasnie przez to ze drugi porod zakonczyl sie u mnie ve bede miala cc. Nie chce poraz kolejny tego przechodzic. Albo rodzic w strachu ze lekaeze beda znowu musieli tak porod zakonczyc.

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam miłe wspomnienia z porodu.
    rodziłam w USA, nikt mnie nie nacinał, dostałam epidural na zyczenie, po pełnym rozwarciu musieli mi podac oksytocynę zeby pobudzic skurcze bo prze znieczulenie nie czułam i nie wiedziałam kiedy przec, mimo ze polożna mi mówiła...
    wtedy akcja 20 minut i Julcia była na świecie - neistety na sam konicec o drobinkę pekłam, ale jak trzymałam moją kryszunkę na rękach to juz nie pamiętałam o żadnym bólu.
    na drugi dzień normalnie chodziłam i krzatałam się przy córeczce. na trzeci juz wyszłysmy do domku :-)

teraz tez bym bardzo chciała rodzic naturalnie ale ze znieczuleniem zewnątrzoponowym.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    lys akurat z tymi piaskownicami to jest racja i niestety masakra. Z dziewczynkami chodziłyśmy na zamknięte osiedle (one mieszkały w szeregówce) bo tam mieliśmy zaprzyjaźnione dzieciaczki i też rodzice się składali na różne rzeczy, żeby jakoś koty odstraszyć, ale też żeby dzieciom nie szkodzić. I niestety dla wielu kotów widać piaskownica była wielka kuwetą.

Niestety i to nie jest kwestia tylko dzikich kotów, ale większości zwierząt, które maja dostęp do piaskownicy. I nie chodzi tylko o toxo, ale w ogóle o syf jaki jest w tym piasku grrrrrrrrr

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyte mam w 17tc potem w 22. Nie wiem kiedy bedzie robil USG polowkowe.
    Ale z tego co lekarz zapowiedzial to na kolejnej wizycie marcowej bedzie chcial powiedziec nam jaka jest plec dziecka.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obchodzicie walentynki?
    planujecie cos? jakas kolacja? wyjscie?
    a moze tylko skromny upominek z tej okazji?

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja następną wizytę mam 23.02 to będzie 14 tyg 6 dni, ciekawa jestem czy potwierdzą to co ostatnio, a ostatnio było że na 70% chłopak

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwię się w ogóle Tobie Cassie, że chcesz cc jak masz za sobą takie przejścia, współczuję :(

Kurcze ktoś słabo wymyślił sposób przychodzenia na świat - te porody wszystkie to masakra jakaś :/
    Jedyne pocieszenie to to, że niby jak się zobaczy swoją dzidzię to zapomina się o największym bólu... ehh już nie będę się dołowac bo wkręciłam się w te filmiki z porodów i tylko moje przerażenie wzrasta :/

Wierzę i już trzymam kciuki za Nasze porody, żeby były bezproblemowe i mało bolesne:)

Cassie, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy czuje od kilku dni.
    Mowia ze z kazda kolejna ciaza czuje sie je predzej i to jest prawda.
    W pierwszej ciazy czulam w 18tc, w drugiej w 15tc teraz w 13tc.

Tego sie nie da pomylic z ruchami jelit ;)
    Po prostu "cialo obce" kulka pod skora sie przesuwa. Taki masaz od sroda ;)
    Poki co tylko wieczorami ale i tak sie ciesze :) dodaje mi to wewnetrzego spokoju ze kulka ma sie u mamy dobrze.

lys, zabka11, mamasia, gianna88, futuremama, Paula_071, Maniuś, sylwucha89, małaMyszka, Amberla, magda sz, Katarka, Aga89 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Cassie!

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obchodzimy walentynek.
    Pewnie jak dzieci pojda spac zobaczymy jakis film z miska popcornu ;)

Walentynka nasza najwieksza siedzi sobie w brzuszku ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja czujesz juz ruchy!? ale zazdroszcze! :)

My walentynki spędzamy u kolegi na urodzinach;p

Boze jak mi cyce bolą..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    obchodzicie walentynki?
    planujecie cos? jakas kolacja? wyjscie?
    a moze tylko skromny upominek z tej okazji?

ja nie przepadam z Walentynkami, ale wymyśliłam, że wybierzemy się z tej okazji na jakiś pycha deser :) zresztą ja sobie ciągle dogadzam słodyczami... jak w moim brzuchu mieszka chłopak to będę mega zdziwiona :)
    Dziś o 18 wizyta... nie mogę się doczekac :)

mamasia, zabka11, futuremama, Cassie, niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mąż porywa na wycieczkę jednodniową :)
    Nigdy jakoś nie obchodziliśmy Walentynek, symbolicznie jakąś kolacja czy coś przygotowywałam. Wolę prezenty z zaskoczenia i bycie kochanym każdego dnia:)
    W tym roku, z racji że sporo stresów ostatnio było mąż po prostu mnie porywa - także jestem strasznie wdzięczna, że od wtorku (poza tym że nie mogę dosłownie się zwlec z łóżka) czuję się dobrze i mam nadzieję że w sb też tak będzie :)
    Na mieście nie bywam, radia nie słucham, więc nawet nie czuję, że walentynki będą :D

zabka11, Cassie, gianna88, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ