SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula więc sama widzisz mogą być różne przyczyny a nie że kot to od razu tokso
Ja zawsze byłam kociarą - wszystkie spotkane jak mogłam to głaskałam i wszystkie chciałam zabrać do domu. Do tego chore ptaki, myszki, żaby ślimaki - mama miała ze mną ciężkie życieGeneralnie byłam dzieckiem łażącym po drzewach, bawiącym się błotem itd. Idąc na tokso byłam przekonana, że IGG wyjdzie na plus - więc zdziwiłam się mocno gdy wyszedł -.
Może jestem inna, wiem że każda chce dla swojego dziecka jak najlepiej ale naprawdę nie dajmy się zwariować. Bo potem rosną dzieci - jak mojej kuzynki która jest lekarzem - że jej babcia coś tam na flecie zagrała, chciała dać małej a ona na to że nie weźmie tego bo tam są bakterie - dziewczynka w wieku przedszkolnym.
Pamiętajcie że koty sa jednymi z najczystszych zwierząt, a najgroźniejsze rzeczywiście mogą być odchody. I nie wyrzucajcie zwierzat pod byle pretekstem - bo one tez się przywiązują.
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Eitam się z rana
Cassie ja mam kota z którym śpię i się nie boję. Mój Bolek wychodzi na zewnątrz za potrzebą więc nie mam kontaktu z jego odchodami a to jest najbardziej niebezpieczne. Poza tym mam igg dodatnie. Zarówno moja gin jak i lekarz chorób zakaźnych stwierdzili że toxo od kota zaraża się mniej niż 5% ludzi i jeżeli nie zajmujesz się kuwetą i myjesz ręce po zabawie to kot nie jest przeciwwskazany w ciąży a możliwość zarażenia zerowa. Bolek to też członek rodziny i nie wyobrażam sobie żeby go oddać decydując się na zwierzę byłam świadoma tego że rodzina się powiększy i teraz zrobię wszystko aby kot i dziecko mieli dobrze.
Karola ja biorę natal 2 plus z dha.
Dziewczyny gratuluję wizyt i czekam na relację z kolejnych
Ja wizytę mam 20 lutego i liczę że też już potwierdzę płeć na 99% .
Do tej pory miałam już 9 razy usg, na początku ze względu na podejrzenie pustego jaja gin robiła dodatkowo 3 ale trwające dosłownie do 2 minut i 3 w szpitalu.
Niecierpliwa też nie lubię pączków ale narobiłyście mi takiej ochoty że zadzwoniłam do męża i kazałam mu kupić jak będzie wracał z pracy
małaMyszka, niecierpliwa, lys lubią tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Hej ho!
Ja muszę się ogarnąć i lecieć do cukierni po pączusie, takiego smaka mi narobiłyście i do tego herbatka z miodem i cytrynką...mhmhmhmhmm
Ja też zastanawiam się nad ruchami, już się ich doczekać nie mogę!To będzie moje pierwsze dziecko więc tak szybko ich chyba nie poczuję, ale wg belly mogę już odczuwać ruchy od 16 lutego.Nie za wcześnie?
Miłego tłustego i słodkiego czwartku!KasiaeN. lubi tę wiadomość
-
futuremama, ale ja nic nie napisałam o wyrzucaniu zwierząt, tylko o zachowaniu ostrożności, o myciu rąk po kontakcie z kotem, o mrożeniu i smażeniu mięsa etc. Każdy ma swój rozum i swoją odpowiedzialność.
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
ja nawet nie myślę o pączkach. Po wczorajszej czekoladzie z kulką lodów jeszcze dogorywam... a do tego jakieś choróbsko się chyba przypałętało, walczę jak lwica, żeby się nie dać
mamasia lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:ja niby mogę poczuć ruchy od 20 lutego ciekawe jak to będzie
No też jestem bardzo ciekawaNiby czuję czasem jakieś burczenia i przelewania ale nie wiem czy to dzidziuś czy jelita ;)Teraz nie mogę się doczekać kiedy poczuję pierwszy ruch, pierwsze kopniaki, ale jak dzidziuś będzie kopał po kręgosłupie albo po żebrach to już chyba zmienię zdanie, hehe
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfuturemama to mamy ze soba cos wspolnego
Wszystkie zwierzaki lapalam, biegalam po kurnikach, swiniarniach, lapalam zaby, zbieralam zdechle ptaki, myszy, kroilam na kawalki dzdzownicematko ja ciagle brudna chodzilam, ciagle w parku, drzewa, krzaki, kaluze. Mialam piekne dziecinstwo
futuremama, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja od wczorak nic nie jem. Zjadlam wczoraj kisiel pol szklanki i przytulilam wc potem kasze i tez do wc polecialam a dzis jeszcze glodna jestem i na sama mysl o jedzeniu mi nie dobrze:-(
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
W spaniu nie widzę nic złego, a mycie rąk jest dla mnie tak oczywiste, że nie jest czymś nowym w ciąży
Dlatego nic się dla mnie nie zmienia poza większa ostrożnością jeśli chodzi o odchody.
Też jestem ciekawa ruchów. Teraz się zastanawiam jak np. mam tak że nie boli mnie całe podbrzusze tylko od czasu do czasu w różnych miejscach - czy to wiązadła czy może maluch czasem przywali tam w któreś miejscemałaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
co do ruchów to ja już czuję delikatne jakby przelewanie, mini bulgotanie...i jestem pewna ze to nie jelita;-)
szczególnie rano, po przebudzeniu, jeszcze leząc w łóżku, przykładam dłonie do podbrzusza i wsłuchuję się we własne ciało
ja jeszcze 2 tyg. do wizyty - i tez mam wówczas dowiedzieć się, kto we mnie mieszka - już nie mogę się doczekać.
a za dwa dni zaczynam II trymestr!! ale ten czas leci, masakra!!!!
stwierdziłam ze zamówię jednak ta poduszkę C, bo jest gabarytowo mniejsza i daje podparcie dookoła, więc wydaje mi się wygodniejsza niż I.małaMyszka, KasiaeN., niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
hmm... mi na pierwszej wizycie gin powiedział i tak żeby unikac kotów więc już sama nie wiem czy toxo ma coś wspólnego z kotami czy nie
Też miałam takie dzieciństwo, seksje zwłok żab, kurniki, ptaszki, ciągle brudna i obdrapana bo wolałam skakac po drzewach niż bawic się grzecznie lalkami
kurcze ale mnie kręgosłup boli, to pewnie od tego spania, wiercę się, nie mogę pozycji sobie znaleźc a budzę się połamanamuszę w końcu tą poduchę zamówic bo zbieram się i zbieram a wystarczy kliknąc niby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:48
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
futuremama wrote:W spaniu nie widzę nic złego, a mycie rąk jest dla mnie tak oczywiste, że nie jest czymś nowym w ciąży
Dlatego nic się dla mnie nie zmienia poza większa ostrożnością jeśli chodzi o odchody.
Też jestem ciekawa ruchów. Teraz się zastanawiam jak np. mam tak że nie boli mnie całe podbrzusze tylko od czasu do czasu w różnych miejscach - czy to wiązadła czy może maluch czasem przywali tam w któreś miejsce
Też mam takie odczucia.Na początku w pierwszych tygodniach bolało mnie całe podbrzusze, a teraz właśnie mam takie miejscowe bóle.No ciekawe co tak to maleństwo kombinuje w środkumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
No ja jak patrzę na swoje dzieciństwo to było super, ale niestety nie bede tak wyrozumiała mamą chyba
Jak sobie teraz pomyślę że moje dziecko miałoby w domu robić domki dla chorych ptaków które są ledwo żywe i nie wiadomo na co chore, a potem jeszcze by je chowało za ogródkiem.
A najlepsza akcja (dla mnie - nie mamy) była jak nazbierałam ślimaki (nie pamiętam jaki właściwie był cel) i przyniosłam w wiaderku do domu, czymś je tam przykryłam... a rano nie było żadnego w wiaderku tylko wszystkie na ścianach i wszelkich mozliwych zakamarkachgianna88, zabka11, Cassie, mamasia, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś, Aga89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymnie męczą okropne wzdęcia i gazy i az wczoraj pojechałam do apteki i wypytałam sie co mozna brac w ciąży aż babka w aptece sie uśmiechała...także zakupiłam espumisan co wczoraj mi taką ulgę przyniósł i renie:)
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
ja mam czasem wrażenie, że maluch mnie ciągnie za pępowinę... nie wiem, czy to możliwe. Zawsze jak coś mu nie pasuje, to odczuwam takie ukłucia przy pępku. A jak ostatnio miałam akcję w markecie, to wydawało mi się, że maluszek chciał pospać a ja ciągle chodziłam, za karę zaczął skakać, fikać i mnie uciskać. Wredny po mamusi będzie, leniwy i śpioch też po mamie hahahaha nie wiem co będzie miało po tacie? nie przesypianie nocy przez 2,5 roku może???
Cassie, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I teraz wyobraźcie co się będzie działo niedługo - dzieci maja przeróżne pomysły od najmłodszych lat. My się przejmujemy jakimś porodem i bezsennymi nocami, a tu takie wyzwanie przed nami
gianna88, zabka11, małaMyszka, KasiaeN., sylwucha89 lubią tę wiadomość