SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
moje dziecię w finale!!!! aaaaa straaaasznie sie ciesze!!! mimo ze pierwszy raz tańczyli w nowej klasie tanecznej i rywalizowali ze "starymi wygami" to udało sie!
AgaSad, Kkarolinaaaa, mamasia, Migotkaa, Martucha86, apaczka, Weridiana, jesslin87, niecierpliwa, Zetka, magda sz, Paula_071, Agaata, Griszanka, małaMyszka, witaminkab, lys, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Linki do spodni, kupiłam te
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0356174001.html
a moja ulubione to są te niżej tylko widzę że jeszcze ich nie ma
no nic czekam aż będą
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0356198001.html
Madziarku - te spodnie co kupilas to ja mam trzy pary
szare , ciemnoniebieskie i jasnoniebieskie ale byla na nie promocja- za 39,99 zl jakos miesiac temu. Bardzo zadowolona z nich jestem, niby jeans ale cos jak legginsy elastyczne i nie ciasnia, ladnie leza. Kupowalam w ciemno on-line.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 16:25
Zetka lubi tę wiadomość

-
Kaarolinaa myślę że masz rację z tym wyróżnieniem pary młodej. Nie musi to być osobny stół ale np jak u Agaaty inne krzesła, bardziej widoczne miejsce u szczytu czy na środku itp
my też mieliśmy coś na styl podkowy, a tańczyli goście na środku .
Jestem zwolennikiem jednej sali do tańca i jedzenia
Dziewczyny która pisała o tym ze zajmuje się nieruchomościami?
Chciałbym się poradzić jak kupić tanie mieszkanie np do remontu albo od banku itp?
Może być na Facebooku jeśli wolicie
-
Inspirujac sie Griszanka zrobilam Apaczkowe myffinki w keksowce:) bardzo smaczne! Nastepnym razem tylko dodam chyba prazonych orzechow:)
Tak dzisiaj myslalam, ze w ciazy mialam plan dziecko przeprowadzic do swojego pokoju jak bedzie mialo pol roku. A on juz prawie 5 msc spi sam. Jak to sie zmienia perspektywa w zaleznosci od dziecka.
apaczka, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Mało miałam czasu, ale nadrobiłam

Wczoraj Tosia miała dwie koleżanki na noc, gadały chyba do pierwszej w nocy; synuś pojechał do kina z "koleżanką" wrócił około 23, oczywiście czekałam...
A dzisiaj od rana sprzątałam. Syna wysłałam na spacer z małą i ogarnęłam jego pokój łącznie z umyciem okna. A teraz mam dość. Najchętniej walnęłabym się spać, ale mała marudzi
Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Tomek zjada baardzo duzo warzyw. Wczoraj to chyba tylko dwa kesy mu wypadly, a tak zjadl calego ziemniaka, pol duzej marchewki, pol pietruszki i pol pasternaka. Myślałam, ze bedzie na dwa dni a tu psikus. Cycka je co 3h cala dobe. Je ok. 8 minut, na noc z 15-18.
Pediatra nic na to, zdrowo wyglada, lubi jesc, nie bede w niego ladowac kaszek by przytyl. Chociaz ostatnio dodalam mu do musu jablkowego, zeby jakos go przekonac do jakiejkolwiek formy jablek. Mamy go zwazyc za miesiac.
Ja z mezem siedzialam na srodku podkowy, mielismy wieksze krzesla i lepiej ozdobione. To pewnie tez zalezy czy slub cywilny czy koscielny i ile bedzie gosci.
Paula, ładowanie ładowaniem, ale z tego co wiem, to dziecko potrzebuje jeść też produkty zbożowe - i nie widzę potrzeby, żebyś coś w niego ładowała, żeby przytył, ale wg mnie jakieś kasze powinien jeść. Same warzywa i mięso to na dłuższą metę chyba nie jest najlepszy pomysł na prawidłowo zbilansowaną dietę dziecka. Hubert zjada 1-2 łyżeczki kaszy dziennie i nie tyje póki co
Byliśmy dzisiaj u fizjoterapeutki, Zetka, pytałam o wstawanie na nogi - powiedziała, że zachwycona nie jest, ale jeśli dziecko robi to kompletnie samo, nie było nigdy sadzane, stawiane, nie były używane żadne skoczki itp, to raczej krzywdy sobie nie zrobi i nie da się raczej opanować tego na siłę. I że są po prostu takie dzieci, które szybko ogarniają stawanie na nogi i tyle. Powiedziała, że jeśli wspiera się na meblach to nie ma sensu go co sekundę kłaść, bo to niewiele da.
Pytałam, czy powinnam Huberta posadzić, żeby sprawdzić, czy umie stabilnie siedzieć, to się zbulwersowała i powiedziała, że absolutnie i w żadnym wypadku nie, że ona nie chce słyszeć póki co o żadnym sadzaniu. Jak sam usiądzie, to będzie sobie siedział po swojemu, ale dopóki tego nie zrobi, to ja mam mu w rozwoju nie przeszkadzać i go nie sadzać. Czyli upewniła mnie w moim przekonaniu, że on ma sam sobie usiąść.
Byliśmy dzisiaj w Decathlonie, kupiłam sobie strój kąpielowy, może pójdę na jakiś basen sama któregoś dnia. Kupiłam też Hubertowi bodziaki w Marks&Spencer, spodenki, rajstopki, skarpetki i smoczki w Mothercare. Szkoda, że Mothercare zamyka sklepy, bo nawet fajne rzeczy mają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 20:17
Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Inspirujac sie Griszanka zrobilam Apaczkowe myffinki w keksowce:) bardzo smaczne! Nastepnym razem tylko dodam chyba prazonych orzechow:)
Tak dzisiaj myslalam, ze w ciazy mialam plan dziecko przeprowadzic do swojego pokoju jak bedzie mialo pol roku. A on juz prawie 5 msc spi sam. Jak to sie zmienia perspektywa w zaleznosci od dziecka.
A ja miałam plan, że przeprowadzę Młodego do jego pokoju jak będzie miał 3 miesiące. Teraz też widzę, że bardzo się myliłam
Nie przeprowadziłam i nie przeprowadzę póki co. Staram się, żeby spał w łóżeczku jeśli tylko jest taka możliwość, ale najbardziej uwielbiam jak śpi ze mną w łóżku i mogę go cały czas przytulać i trzymać za rączkę
Też mi się wizja z czasów ciąży zmieniła.
Paula_071, Zetka, Migotkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Mój jest od urodzenia w swoim pokoju... a ja z nim.. hehe.. mam nadzieję że wyprowadzę się stamtąd przed jego 18-tką

Agata bo Ty jesteś obcykana w tych ortopedycznych sprawach
- mogę wozić Patryka w spacerówce w pozycji półleżącej skoro jeszcze samodzielnie nie siedzi? Wiem że sporo osób tak robi ale we wszystkich instrukcjach jest że dziecko jednak powinno samodzielnie siedzieć i tak zastanawiam się co na to fizjoterapeuci.. może pytałaś swojej?
Weridiana ja zajmuję się nieruchomościami - jak coś to pisz na fb albo tutaj na prv - jak tylko będę potrafiła to pomogę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 20:38
Weridiana, Martucha86 lubią tę wiadomość

-
AgaSad pytałam fizjo o spacerówkę, powiedziała, że jeśli się mieści w gondoli i jako tako chce jeździć, to nie ma potrzeby zmieniania dopóki nie siedzi - jeśli już bym zmieniała, to na pozycję leżącą - taka była jej odpowiedź.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 20:42
AgaSad lubi tę wiadomość
-
No właśnie mój m też twierdzi że powinniśmy jeszcze zostać w tej gondoli skoro on raczej grzecznie śpi na spacerach i na styk ale jeszcze się mieści.. a wogóle to się wkurzyłam bo moja spacerówka nie rozkłada się całkiem na płasko a w opisie producenta jest że do pozycji leżącej.. dla mnie pozycja leżąca to jest całkiem na płasko a nie tak lekko podniesiona.. no ale i tak jestem zakochana w tym wózku:)

-
AgaSad wrote:No właśnie mój m też twierdzi że powinniśmy jeszcze zostać w tej gondoli skoro on raczej grzecznie śpi na spacerach i na styk ale jeszcze się mieści.. a wogóle to się wkurzyłam bo moja spacerówka nie rozkłada się całkiem na płasko a w opisie producenta jest że do pozycji leżącej.. dla mnie pozycja leżąca to jest całkiem na płasko a nie tak lekko podniesiona.. no ale i tak jestem zakochana w tym wózku:)
Aga, jeśli jeszcze się mieści, to ja bym zaczekała - w gondoli też cieplej, ja jeszcze jakiś czas chce zostać przy gondoli, zobaczę jak długo się uda - oby do wiosny!