SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc wam tego kto wymyslil czekolade Wedel karmelowa z wafelkami bedzie sie smazyl w piekle bo to jest diabelnie dobre i mam wyrzuty sumienia przez caly dzien zjadlam pol czekolady gdzie moje odchudzanie ja sie pytam
Milej soboty buzka
zabka11, Martucha86, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Migotka, jak ogladałam kurtki to fajna była ta -> http://www.house.pl/pl/pl/ona/kolekcja/plaszcze-kurtki/mi752-81x/hooded-jacket juz prawie ją kupiłam, granatowa tez spoko,ale zielona byla ekstra, ale później zobaczyłam tą w pull and bear i wygrala
ale na ich stronie nie widze wlasnie tej co mam..
-
Agaata wrote:Paula, nie pomyliło się coś lekarzowi? 71 cm to między 50 a 75 centylem. A to Tomek dużo nie waży, na zdjęciach wygląda na większego chłopca niż 8100.
Ciekawe, czy to opryszczka, czy coś innego.
My z mężem właśnie robimy ciorba de burta, czyli rumuńskie flaki
Jutro idziemy na rehabilitację na 11.00 i reszta dnia spokój - w końcu weekend
Maz mnie poprawil, ze Tomek ma 73cm. Teraz by sie zgadzalo, ze to bluzej 90 centyla?
Bardzo malo wazy, bylam pewna ze z 9 kg bedzie. 3 razy wazyla na wadze niemowlecej a potem bralam go na rece i jeszcze na zwyklej dla pewnosci.
Agara, jak Ty przebierasz Huberta, ze pampers Ci nie przemaka? Ja kolejna noc przebieralam Tomka bo byl caly mokry. Tak sie wierci na przewijaku, ze pampersa na szybko zapinam i z marnym skutkiem. Zastanawiam sie od ilu kg sa te pieluchomajtki?
Agaata lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Oj Paula, nie chcesz wiedzieć jakl wyglada nasze przewijanie... Na podłodze leży przewijak i on sobie w niego schodzi gdzie chce, więc go ganiam po podłodze, jak już złapię to jest walka, żeby się położył na plecach i tu sie właściwie nie da tego zrobić... Wiec najczęściej on na czworaka, a ja zakładam pieluchę.... Nie jest łatwo, nie powiem... Jak jest mąż, to kładę Huberta na plecach, trzymam jego nogi moimi nogami, mąż trzyma mu ręce i jakoś udaje się założyć pieluchę, z tym, że on się wtedy denerwuje. Pielucha założona na noc najczęsciej około 7 rano przemaka i trzeba wtedy szybko wstać i zmienić, czasem w nocy też zmieniam, bo przesika - pewnie bokiem przez złe założenie. Chętnie bym codziennie zmieniała w nocy, bo ta rano jest zawsze ciężka, ale on się wtedy wybudza i muszę go jakoś spacyfikować, żeby zasnął, co też wg mnie jest bez sensu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 09:45
-
Paula, to moze nie zabieraj mu cyca jak Ty stwierdzisz, ze sie naje tylko niech je ile chce??
Czytalam tez, ze czesto to jest takze "skutek uboczny" blw, bo dziecko zje pare kawalkow warzyw, traci zainteresowanie, ale o zaspokojeniu glodu mowic nie mozna, chociaz Tomek dojada piersia. A co lekarz na taki przyrost??
apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, powiedzcie mi czy ja przesadzam czy to głupi pomysł.
Brat mojego meza bierze slub w pazdzierniku. Z jego narzeczona bardzo dobrze żyje, no i czesto mnie sie radzi co do wesela, teraz mi powiedziala ze ona chce siedzieć wśród gosci, ze nie beda mieli specjalnego miejsca, beda siedziec tak jak kazdy, gdzies miedzy innymi.
No moim zdaniem to głupi pomysł..bo to ich slub, ludzie lubią widzieć pare młodą..
Weridiana lubi tę wiadomość
-
My tak mieliśmy, nie wyobrażałam sobie siedzenia na jakichś specjalnych miejscach, siedzieliśmy przy okrągłym stole wśrod gości - wszyscy mieli czarne krzesła a my białe i to było wyróżnienie nas
Moim zdaniem to jest genialny pomysł.
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Paula ja tam bym się nie martwiła takim przyrostem skoro młody jest na 90 centylu.. dużo się rusza, jakby był głodny to chyba by Ci alarmował.. może trochę przystopowała mu waga i za jakiś czas znowu ruszy tymbardziej że u Was dość szybko poszły te ząbki i może przez to miał troszkę mniejszy apetyt?
Noc lipna ale już zdążyłam się przyzwyczaić, rano zrobiłam małemu kaszkę Holle z bananem - ale wsuwał, upiekłam też muffiny - są pyszne!! Młody na drzemeczce - mąż robi śniadanko.. no takie poranki to ja lubię
Karolina, wiesz ja też myślę że młodzi powinni być w jakiś widocznych miejscach, przecież i tak każdy będzie ich szukał wzrokiem, będą toasty,gorzko gorzko i cała reszta.. ale w sumie jak nie chcą to nie muszą jakoś specjalnie stroić krzeseł itp..wystarczy że usiądą w zasięgu wzroku gości i już..
-
A mi się ten pomysł podoba. My siedzieliśmy ze świadkami przy stoliku, ale powiem szczerze, że ja pamiętam jak tylko na początku tam usiedlismy, później to nie wiem czy ze dwa razy przy stoliku swoim byłam, bo ciągle siedziałam z gośćmi różnymi i sie bawiłam. Dla mnie pomysł fajny. To też zależy od sali. My wesele mieliśmy na zamku, tam sala była podłużna, więc stoły były w podkowe i my siedzieliśmy na tej środkowej części. Teraz jakbym robiła, to chyba chciałabym tak jak Agata przy okrągłych stołach wśród gości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 10:14

-
Co do przyrost, to mój 2mce temu miał 7kg, teraz wg mojej wagi 8100-8200. Teraz dzieciaki mniej rosną. A jak Tomek tak ząbkowal to może od tego. Choć z tego co Paula mówiła to apetyt miał. Co do warzyw, to właśnie podobno gdy się nimi rozszerza dietę, to dziecko 'chudnie', a jak kaszki to na podtuczenie. Mój kaszke zaczął jeść dopiero od paru dni, taka na wodzie wieczorem. Ale to i tak mało, bo zjadł około 40g. Wczoraj i przedwczoraj zjadł więcej.

-
heh u nas to norma ....Griszanka wrote:Dobry wieczor dziewczynki

Moi Panowiw juz spia w najlepsze; ja u rodzicow po poludniu wypilam kawke i mi sie nie chce. Jestem troche zaziebiona, wiec niniejszym podlaczylam sie do inhalatora i wdycham. Moze w nocy nie bede budzic mlodego moim szczekaniem.
W ogole moj mezus, to powinien otrzymac miano "ojca dnia". Udalo mi sie ululac mijegi skarbusia, wiec mowie staremu, ze jak bedzie kwekal, to niech mu poda smoka. Minelo kilka minut wskoczylam pod prysznic, a po chwili, pomimo, ze woda sie lala, kabina zamknieta, drzwi od lazienki tez, to uslyszalam jak koje dziecko placze. Wyskoczylam taka mokra, woda ze mnie scieka, patrze a ten obok dziecka spi w najlepsze, a maly sie zanosi od placzu. Buuu. Wzielam malego, a tego pacnelam w leb obudzilam i opierdzielilam jaj trzeba. Ale mnie zezlil.
ja nie wiem jak faceci mogą tak spać i im nie przeszkadza nawet wrzask
mój to nawet potrafi trzymać Patryka na kolanach i nie zauważy że ten się drze ...wtf
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Agata- ale u was inaczej, bo okragłe stoły, u nich bedą 4 stoły dlugie i gdzies tam sobie usiądą, bez kompletnie żadnego wyróżnienia.
Nie mówie ze to trzeba siedziec jak król i królowa, ale zeby chociaz troszke wyróżniało cos te miejsca, w końcu oni bedą najwazniejsi..
Weridiana lubi tę wiadomość
-
a ja pierwszy raz chyba od okresu niemowlęcego muszę się na nockę poskarżyć
wstawałam chyba z trylion razy podawać smoka.... niby zaraz zasnął i po chwili jak i mi się udało od nowa usnąć to ten się budził i tak w kółko .... więc chyba żadne z nas nie pospało wrrrrrr zwalam wszystko na napiętą atmosfre w domu .... wczoraj to powietrze aż nożem można było ciąć dobrze że dziś sami jesteśmy z małym ehhh jednak na dzieciach to wszystko się odbija
-
Kkarolinaaaa wrote:Agata- ale u was inaczej, bo okragłe stoły, u nich bedą 4 stoły dlugie i gdzies tam sobie usiądą, bez kompletnie żadnego wyróżnienia.
Nie mówie ze to trzeba siedziec jak król i królowa, ale zeby chociaz troszke wyróżniało cos te miejsca, w końcu oni bedą najwazniejsi..
bukiet Pani Młodej włożą do flakona na ich miejscu i będzie wyróżnienie
jeżeli oni będą się tak lepiej czuli to ich decyzja
u nas zwyczaj żeby młodzi mieli osobny stół to nawet nie pomyślałam że można tak zrobić a fajne.... i tak większość czasu spędza się między gośćmi

9