X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, po się porzygasz :)

Ja idę w pn na ważenie itp, w domu tydzień temu waga pokazywała 8100-8200 ale ona myli bo Misiek się wierci i nogami na ziemię. Zobaczymy.

Oglądałam filmiki starszego jak miał 7 miesięcy. No i też się wspinal jak Misiek, ale o wiele lepiej raczkowal. No i oglądałam późniejsze też. Kurcze tak około roczku to jest super. Już gadał po swojemu, zaczął chodzić jak miał 9,5mca. Boski był :) niby podobni, a inni. Bardziej okrągły na buzce był starszy i więcej włosków chyba :)

Ale tu dziś ciszaaaaa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 22:46

lys, Martucha86, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Mamasia, a więc to Ty byłaś! Ja dzisiaj jakaś zamroczona jestem, zawiesiłam na Was wzrok nawet i tak dopiero jak już byłaś z koleżanką w oddali to przyszła mi do głowy myśl, czy to Ty byłaś czy nie. Trzeba było do mnie krzyknąć to bym oprzytomniała trochę! :) cho na wspólny spacer w przyszłym tygodniu, co? :)
    Pewnie :-) zgadamy sie na pw :-)

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor dziewczynki :)
    Moi Panowiw juz spia w najlepsze; ja u rodzicow po poludniu wypilam kawke i mi sie nie chce. Jestem troche zaziebiona, wiec niniejszym podlaczylam sie do inhalatora i wdycham. Moze w nocy nie bede budzic mlodego moim szczekaniem.
    W ogole moj mezus, to powinien otrzymac miano "ojca dnia". Udalo mi sie ululac mijegi skarbusia, wiec mowie staremu, ze jak bedzie kwekal, to niech mu poda smoka. Minelo kilka minut wskoczylam pod prysznic, a po chwili, pomimo, ze woda sie lala, kabina zamknieta, drzwi od lazienki tez, to uslyszalam jak koje dziecko placze. Wyskoczylam taka mokra, woda ze mnie scieka, patrze a ten obok dziecka spi w najlepsze, a maly sie zanosi od placzu. Buuu. Wzielam malego, a tego pacnelam w leb obudzilam i opierdzielilam jaj trzeba. Ale mnie zezlil.

lys lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon usnął po 21, ale od tej pory juz 2 razy go brałam i lulałam bo budzi sie z płączem, jak obudzi sie trzeci raz to zaaplikuje mu czopka bo nurofenu nie chce wypic.

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece pod prysznic bo pewnie za chwile bedzie nastepna pobudka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik gratyluje ciazy :) Przyznaj sie, zmotywowalo Was 500+ hehe. Oczywiscie zarcik :p
    Rodzina od strony meza jest duza i ppwiem Ci, ze z jednej strony fajnie, bo swieta czy spotkania rodzinne sa nieporownywalne do tych, ktorzy reprezentuja model 2+1 czy nawet 2+2, ale jest i druga strona medalu, nieporozumien i niedomowien bywa zdecydowanie wiecej. Jak zasiade do kompa; to wrzuce zdjecie z chrzcin Karola, na ktorym i takbwszystkich nie ma, ale bedziecie wiedziec o czym pisze ;)

Zetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko chcialabym zobaczyc balagan q Twoim wykonaniu ;) Pewnie odrobina sztucznego sniegu i nieposkladane koce na kanapie albo kosz z rzeczami do prasowania w kacie ;)
    Co ja tam jeszcze chcialam napisac... Acha dziewczyny, ktore szukaja kurtki typu parka, przypadkowo we Wroclawiu przy ELeclec widzialam w takim sklepie "Peron kobiet", nie mam pojecia czy to jaka sieciowka, ale tam byly za 129 zl.

Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata twój synek tak jest do przodu z tym raczkowaniem ze pewnie ja powinnam się wybrać na rehabilitację zamiast ciebie ;-) moja Emma tylko by skakala i dość stabilnie siedzi ale pelzanie raczkowanie co to to nie.

widzę że temat opryszczki się pojawił, z tego co wiem nie można się z tego wyleczyć, jak już złapiesz wirusa to jest w organizmie uspiony i czeka aby się uaktywnić :-( niestety ja mam i od czasu do czasu przypomina mi o sobie

1usasg185gkausx0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jakbys rzeczywiscie nie miala sie w co ubrac, to z rana wyskocz do Savy na Przemkowska, tam na pewno kupisz cos ladnego na siebie. Ostatnio bylam tam z mama i powiem Ci, ze maja bardzo ladne i eleganckie ciuszki :) Ja sie tam wybieram po kiecki na wesele i przed powrotem do pracy tez przewietrze tam portfel ;)
    Ona mam nadzieje, ze paluszek ma sie dobrze. No coz, czasami nasza bloga nieswiadomosc bywa zgubna, ale niekiedy to nieuniknione. Wyobrazam sobie jak sie poczulas jak stary Cie uswiadomil w jakim bledzie bylas. Normalnie tragikomedia ;)
    Hmmm cos jeszcze chcialam...

lys lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora tu zostala ostatnio posadzona o niepokalane poczecie? Hehehe moja mama mnie dzisiaj pytala czy w ciazy nie jestem. Ostatnio miewam zawroty glowy, mdlosci, nudnosci, czasami nagle mi sie zakreci w glowie i momentalnie mnie zmuli, czasami przy tym serducho mi kolacze. Ciaze wykluczam, bo przez caly poprzedni miesiac nie bylo kompletnie nic, chyba, ze wlasnie niepokalane poczecie. Swoja droga w ciazy takich atrakcji nie mialam.Podejrzewam wirusa, bo i przy okazji jakas zaziebiona jestem. Jak do poniedzialku mi nke przejdzie, to chyba bede zmuszona odwiedzic przychodnie.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlosy mi prawie wyschly, wiec chyba pora sie polozyc.

Hahaha dzisiaj to ja powinnam pretendowac do miana miss monologu pfff.

Przespanej nocki zycze. Dobranoc :*

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurtki szukalam ja ale u mnie nie ma takiego sklepu, poszukam moze w necie

Szymko poki co spi, ciekawe czy bedzie spal w nocy.. pod prysznicem dwa razy wode zakrecalam bo mi sie zdawalo ze placze, tez tak macie ? Jakis syndrom prysznicowy blehehe

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się budzi. O 20 zjadł solidna porcje kaszki na wodzie z owockiem, o 22 przed spaniem cyca. Obudził się po 23 już z płaczem stał w łóżeczku, mąż go ponosil i zasnął i teraz znów to samo, to dałam cycka. Ja nie wiem czemu on się tak często budzi? To już trwa półtora mca około,jak nie więcej.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka to ja od niepokalanego poczęcia.. nowa miss na forum heh
    Mój ostatnio też budzi się po 100 razy.. od 21 do 23 chyba z 5 razy z płaczem. . Teraz nakarmilam, przebralam i śpiewa w łóżeczku.. zawsze raz w nocy mi śpiewa..ale za to jutro pierwszy raz zmieniam się z m i on śpi z małym i budzi mnie na poranne karmienie.. pewnie nie będę mogła zmruzyc oka..
    Lys mam nadzieje ze będziesz miała udana imprezkę, sprzedaj mała jakiejś cioci a sama usiądź i udawaj ze jej nie widzisz, zjedz ciepły posiłek i wypij pyszna kawę!

lys, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ona sorry ale popłakałam się ze śmiechu z tej żyrafy. .

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja też na sloiczkach ale dziś ugotowalam zupkę. . Wczoraj kupiłam eko kuraka i eko warzywa.. Boże jakie to pyszne wyszło a ani jednej przyprawy.. jednak te eko produkty to rarytas a kurak to jak inne mięso smakuje ale to już wcześniej stwierdziłam.. dostałam od mamy książkę malucha na talerzu" i jest trochę fajnych przepisów to trochę mu pogotuje ale na pewno też będę korzystać ze słoiczków bo jednak wygoda spora..
    Śpiewak zasnął to ja też spadam. Dobrej nocki

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Właśnie usypiam mała na pierwszą drzemkę, bo już marudzi. Nie mam pojęcia jak Wy to robicie ze dzieci śpią regularnie. U nas żadnych zasad prawie nie ma. Każdy dzień wygląda prawie identycznie a jednak drzemki nie. Jedynie nigdy nie śpi po 18.
    Migotka pisałaś kiedyś o sprawdzonej spacerowce. Nie zapisałam a pamiętam ze sprawdzałam i była fajna. Przypomnisz mi?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka ja planuje ta ale jeszcze jej nie mam, ale KasiaN ja ma i jest bardzo zadowolona:)

wklejam linka bo ciapa jestem i zapomniałam haha
    http://www.euro-cart.eu/wozki_spacerowe/mori/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 08:30

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebił się drugi ząbek:)

jesslin87, aaaaga, Zetka, Paula_071, lys, witaminkab, magda sz, zabka11, Martucha86, Weridiana, małaMyszka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminkab u nas Boze aż się boję pisać wygląda od około 2 miesięcy identycznie. Wstajemy około 7 o 9 idzie spać na od 10-40 minutę potem zabawa no i około 11 znowu sen potem wstaje trochę zabawy i między 12-13 daje obiadek od 3 dni i zasypia 14-15 spi jak zwykle około 30 minut. I znowu się bawi ok. 16-17 deserek i się bawimy zasypia o 18 i tu się zdarza że pospi nawet godzinę. I zabawa potem kąpiel znowu zabawa i zasypia na noc miwdzy 21-22 tylko jak smok wypadnie to trzeba podawać. W nocy budzi się około 3/4 czasem o 5 no i do łóżka biorę i wtedy już wisi na cycku do 7 rana. Tak ogólnie podoba mi się nasz plan dnia a i zeby nie było że je tylko obiad i deserek to jeszcze w dzień wpada karmienie na zadanie a tu nie mamy nic ustalonego czasem je co godzinę czasem nawet zrobi sobie 3 h przerwy.

witaminkab lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3368 3369 3370 3371 3372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ