X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Musze Was nadrobic, wczoraj wrocilam pozno z CH, moich spodni jeszcze nie bylo w hm ale kupilam podobne. Wysle pozniej linka, ja nie lubie jeansow, tylko takie elastyczne, latwe do schylania sie non stop :) Maja sie rechotala na cala przebieralnie az wszyscy otwierali drzwi jak mierzylam spodnie, bawilam sie z nia w akuku, wyszlam mokra jak z sauny od tego zabawiania no ale przynajmniej zmierzylam co chcialam.

Jak tylko wrocilam to dzwonek do drzwo przyjechal kolega, mial byc na 20 ale cos mu sie porabalo wiec nie mialam czasu na nic, pozniej reszta znajomych wpadla i siedzielismy do pooozna. Maja po 22 poszla spac bo za duzo sie dzialo i nie chciala nic przegapic..cyganskie dziecko pierwszy raz widziala tych wujkow i ciocie i raczki wyciagala zeby ja ponosili, wytarmosila kolege za brode haha. Pozniej jakas faze miala ze przyssala sie do moich ust i brody i tak mnie wycalowala ze mialam mokry dekolt...w nocy duuuuzo pobudek wiecej niz zwykle i to z placzem bo pewnie odreagowala towarzystwo.
    Dzis na basen idziemy pierwszy raz :) cykam sie troszke jak to bedzie z ogarnieciem sie. Agata gdzie mylas Hubcia po basenie? Pod prysznicem? Chcialabym juz sie nie moczyc zeby ogarnac Maje...

mamasia, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie tak..i tak na swoim weselu to sie praktycznie w ogole nie siedzi..jedynie na jedzenie..

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Bry,
    Musze Was nadrobic, wczoraj wrocilam pozno z CH, moich spodni jeszcze nie bylo w hm ale kupilam podobne. Wysle pozniej linka, ja nie lubie jeansow, tylko takie elastyczne, latwe do schylania sie non stop :) Maja sie rechotala na cala przebieralnie az wszyscy otwierali drzwi jak mierzylam spodnie, bawilam sie z nia w akuku, wyszlam mokra jak z sauny od tego zabawiania no ale przynajmniej zmierzylam co chcialam.

Jak tylko wrocilam to dzwonek do drzwo przyjechal kolega, mial byc na 20 ale cos mu sie porabalo wiec nie mialam czasu na nic, pozniej reszta znajomych wpadla i siedzielismy do pooozna. Maja po 22 poszla spac bo za duzo sie dzialo i nie chciala nic przegapic..cyganskie dziecko pierwszy raz widziala tych wujkow i ciocie i raczki wyciagala zeby ja ponosili, wytarmosila kolege za brode haha. Pozniej jakas faze miala ze przyssala sie do moich ust i brody i tak mnie wycalowala ze mialam mokry dekolt...w nocy duuuuzo pobudek wiecej niz zwykle i to z placzem bo pewnie odreagowala towarzystwo.
    Dzis na basen idziemy pierwszy raz :) cykam sie troszke jak to bedzie z ogarnieciem sie. Agata gdzie mylas Hubcia po basenie? Pod prysznicem? Chcialabym juz sie nie moczyc zeby ogarnac Maje...

Nie mylam tam, wytarlam ręcznikiem i dwie godziny po powrocie wykapalam w domu, trudno tam z myciem niemowlaka

magda sz lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    heh u nas to norma .... :/ ja nie wiem jak faceci mogą tak spać i im nie przeszkadza nawet wrzask :/ mój to nawet potrafi trzymać Patryka na kolanach i nie zauważy że ten się drze ...wtf
    Aska może Twój mąż ma coś ze słuchem, biorąc pod uwagę to co pisałaś o jego akcji przy porodzie Patryka. Heh niedosłuch wybiórczy czy coś ;)

Ja od wczoraj daję Natalce Camilię i sama nie wiem, chyba jest lepiej ;) No i co teraz - czy ta homeopatia działa czy to zbieżnośc czasowa? ;) W każdym razie dziś nieco lepiej z jedzeniem - przed chwilą zjadła rekordową ilośc kaszki na moim mleku z owocami, noc też lepsza, kupki od wczoraj nie było :)

My na weselu mieliśmy 3 równe stoły ustawione w "U" i siedzieliśmy przy tym środkowym razem z rodzeństwem, świadkami, znajomymi -sami młodzi. Pozostałe stoły to rodzina, babcie, dziadki itp. Moim zdaniem to był fajny układ.

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja kupiłam eksperymentalnie pieluchomajtki 4 z pampersa, moczyć się moczą jak pampers, zakłada się wcale nie tak łatwo bo jak jedną girkę włożę i chcę drugą to ta pierwsza ucieka. Myślę że nie są złe bo może dla kogoś sposób nakładania będzie lepszy. Żeby zdjąć jak kupa jest to po bokach łatwo rozerwać i się zdejmuje jak pieluszkę, z siuśkami normalnie jak majtki ściągam.

My mieliśmy okrągłe stoliki, przy każdym siedziało 10-12 osób, przy naszym również, siedzieliśmy na środku sali że każdego widzieliśmy, ale nie wiem czy przez całe wesele czyli 17-7 rano siedzieliśmy łącznie godzinę... ganialiśmy po wszystkich stolikach, z każdym stolikiem musieliśmy się napić przecież :) także to był taki kompromis między siedzeniem z weselnikami a siedzeniem "z wyróżnieniem". Ze mną siedzieli świadkowie z osobami towarzyszącymi, rodzeństwo i moja dobra koleżanka z mężem. Podzieliłam też salę tak że starsze towarzystwo siedziało dalej sceny z DJ- żeby sobie mogli pogadać i żeby muzyka nie dawała po uszach i młodzież bliżej parkietu.

Paula_071, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma stan podgorączkowy.. więc do basenu wchodzę ja z małą no to teraz mam cykora

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Bry,

Daj znać jak na basenie. My mieliśmy się wybrać razem w trójkę, ale mąż chory to trzeba na kiedy indziej ten plan przenieść. Natomiast jak chodzę z młodym na basen to po zajęciach tylko się spłyukujemy pod prysznicem (pierwszy raz wzięłam szampon, szlafroczek,itp, a nawet tego nie wyjęłam,bo nie dość, że młody śliski i ja to się wiercił mocno i bałam się,żeby mi nie wypadł), ale jakby był mąż pod prysznicem to byśmy lepiej to opracowali,a tak to on przejmuje małego dopiero w szatni

bzkxskf.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Aska może Twój mąż ma coś ze słuchem, biorąc pod uwagę to co pisałaś o jego akcji przy porodzie Patryka. Heh niedosłuch wybiórczy czy coś ;)

hehe no to już mu dawno zdiagnozowałam :) wybiórcza głuchota :)
    ale telefony od swojej mamusi to zawsze słyszy pfffff
    ale fakt faktem do laryngologa z "normalną" głuchotą tez go próbuje wysłać bo np jak on gada przez tel to ja w drugim pokoju wszystko slysze co ta druga osoba mówi :/ normalnie jakby przez głośnomówiacy gadał a on i tak ledwo slyszy :/ wiec chyba cos jest na rzeczy

zabka11 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na weselu mieliśmy stoliki w podkowę, nasz był środkowy przy którym siedzieli sami młodzi, wszyscy nasi przyjaciele i kuzyni. Atmosfera była genialna:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula, to moze nie zabieraj mu cyca jak Ty stwierdzisz, ze sie naje tylko niech je ile chce??
    Czytalam tez, ze czesto to jest takze "skutek uboczny" blw, bo dziecko zje pare kawalkow warzyw, traci zainteresowanie, ale o zaspokojeniu glodu mowic nie mozna, chociaz Tomek dojada piersia. A co lekarz na taki przyrost??

Tomek zjada baardzo duzo warzyw. Wczoraj to chyba tylko dwa kesy mu wypadly, a tak zjadl calego ziemniaka, pol duzej marchewki, pol pietruszki i pol pasternaka. Myślałam, ze bedzie na dwa dni a tu psikus. Cycka je co 3h cala dobe. Je ok. 8 minut, na noc z 15-18.
    Pediatra nic na to, zdrowo wyglada, lubi jesc, nie bede w niego ladowac kaszek by przytyl. Chociaz ostatnio dodalam mu do musu jablkowego, zeby jakos go przekonac do jakiejkolwiek formy jablek. Mamy go zwazyc za miesiac.

Ja z mezem siedzialam na srodku podkowy, mielismy wieksze krzesla i lepiej ozdobione. To pewnie tez zalezy czy slub cywilny czy koscielny i ile bedzie gosci.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas było coś takiego
    III
    U

W szczycie podkowy siedzielismy my i starsi i po bokach młodzi ludzie a dalej w podłuznych stołach siedzieli wujkowie ciotki itp.

Mi pasowało tak bo bylismy razem ale jednak widoczni :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złożyliśmy spacerówkę dla Patryka i jest super!! Kolor ciemniejszy niż na zdjęciach ze stronki więc nie mam stresa że będzie się brudzić, jutro pierwsza przejażdżka..

Teraz wybłagałam żeby poszedł z małym bo nie mam kiedy chaty posprzątać, trochę pomarudził że ma robotę ale w końcu poszedł.. ludzie, codziennie sprzątam i codziennie syf, ja już nie mam siły do tej chaty.. pewnie teściowie wpadną dzisiaj więc wypada się ogarnąć.. z bóle serca spadam sprzątać..

Weridiana lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski

maz pojechał z Julcią na turniej - trzymajcie kciuki za moją córeczkę, dzis pierwszy turniej w nowej klasie tanecznej, więc bedzie cięzko.ważne aby dostali sie do finału, wtedy zdobywają punkt, jesli nie przejdą - wracają z niczym.

ja jak zwykle (prosze sie nie śmiac) sprzątam ;) odkurzyłam, rosół sie kończy gotowac, zaraz wywiesze pranie, a jak mala zasnie za ok godzine, to umyję podłogi i poćwiczę.

u nas dzis padł rekord - mała spała od 20:30 do 7:30 bez żadnej pobudki! :-)

Paula_071, AgaSad, magda sz, mamasia, 0na88, Martucha86, Weridiana, jesslin87, Zetka, witaminkab, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka- o mamusku, pozazdroscic.. U nas teraz noce to 3-4pobudki. 2 na jedzenie 2 na smoka. Niech te ząbki szybciej wyjdą! Dzisiaj od rana 3 razy juz kupa..ale jezeli jest normalnej konsystencji to to raczej nie biegunka ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    heh u nas to norma .... :/ ja nie wiem jak faceci mogą tak spać i im nie przeszkadza nawet wrzask :/ mój to nawet potrafi trzymać Patryka na kolanach i nie zauważy że ten się drze ...wtf

hahahaha u mnie jak mala marudzi mezowi na kolanach to albo woła mnie, albo potajemnie "podrzuca" Klarę Julci do pokoju, albo w bujaku gdzieś w moje okolice!
    strasznie mnie to wkurza!

0na88, Weridiana, aaaaga lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    hahahaha u mnie jak mala marudzi mezowi na kolanach to albo woła mnie, albo potajemnie "podrzuca" Klarę Julci do pokoju, albo w bujaku gdzieś w moje okolice!
    strasznie mnie to wkurza!

hehe spryciarz :) u nas to siedzi i nie zwraca uwagi .... normalnie jakby nie słyszał...

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed osma poodkurzalam i umylam podlogi, pozniej szybkie zakupy, teraz w planach ogolne ogarniecie domu, ale moje kochane dziecko nie pozwala. Musi byc 100% uwagi inaczej ryk.
    Zrobilam ciasto na muffinki bananowo- czekoladowe i okazslo sie, ze nie mam papilotek. To dorzucilam jeszcze jedno jajko i polowe pprcji pozostalych skladnikow, poza bananem i czekolada. Wrzucilam do keksowki i pieklam 50 minut. Wyszlo super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 15:47

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i nowa umiejetnosc, Karol opiera sie na rekach, staje na palcach, prostuje nogi i dupka ciagnie do tylu i tak siada. Zajebiscie to wyglada :D

Aska87, Paula_071, zabka11, 0na88, Martucha86, Weridiana, jesslin87, niecierpliwa, Zetka, witaminkab, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Aaaaa i nowa umiejetnosc, Karol opiera sie na rekach, staje na palcach, prostuje nogi i dupka ciagnie do tylu i tak siada. Zajebiscie to wyglada :D

extra :) gratulacje dla Karolka:)

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linki do spodni, kupiłam te
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0356174001.html

a moja ulubione to są te niżej tylko widzę że jeszcze ich nie ma :/ no nic czekam aż będą
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0356198001.html

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 3370 3371 3372 3373 3374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ