SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bry,
Musze Was nadrobic, wczoraj wrocilam pozno z CH, moich spodni jeszcze nie bylo w hm ale kupilam podobne. Wysle pozniej linka, ja nie lubie jeansow, tylko takie elastyczne, latwe do schylania sie non stop
Maja sie rechotala na cala przebieralnie az wszyscy otwierali drzwi jak mierzylam spodnie, bawilam sie z nia w akuku, wyszlam mokra jak z sauny od tego zabawiania no ale przynajmniej zmierzylam co chcialam.
Jak tylko wrocilam to dzwonek do drzwo przyjechal kolega, mial byc na 20 ale cos mu sie porabalo wiec nie mialam czasu na nic, pozniej reszta znajomych wpadla i siedzielismy do pooozna. Maja po 22 poszla spac bo za duzo sie dzialo i nie chciala nic przegapic..cyganskie dziecko pierwszy raz widziala tych wujkow i ciocie i raczki wyciagala zeby ja ponosili, wytarmosila kolege za brode haha. Pozniej jakas faze miala ze przyssala sie do moich ust i brody i tak mnie wycalowala ze mialam mokry dekolt...w nocy duuuuzo pobudek wiecej niz zwykle i to z placzem bo pewnie odreagowala towarzystwo.
Dzis na basen idziemy pierwszy raz
cykam sie troszke jak to bedzie z ogarnieciem sie. Agata gdzie mylas Hubcia po basenie? Pod prysznicem? Chcialabym juz sie nie moczyc zeby ogarnac Maje...
mamasia, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Bry,
Musze Was nadrobic, wczoraj wrocilam pozno z CH, moich spodni jeszcze nie bylo w hm ale kupilam podobne. Wysle pozniej linka, ja nie lubie jeansow, tylko takie elastyczne, latwe do schylania sie non stop
Maja sie rechotala na cala przebieralnie az wszyscy otwierali drzwi jak mierzylam spodnie, bawilam sie z nia w akuku, wyszlam mokra jak z sauny od tego zabawiania no ale przynajmniej zmierzylam co chcialam.
Jak tylko wrocilam to dzwonek do drzwo przyjechal kolega, mial byc na 20 ale cos mu sie porabalo wiec nie mialam czasu na nic, pozniej reszta znajomych wpadla i siedzielismy do pooozna. Maja po 22 poszla spac bo za duzo sie dzialo i nie chciala nic przegapic..cyganskie dziecko pierwszy raz widziala tych wujkow i ciocie i raczki wyciagala zeby ja ponosili, wytarmosila kolege za brode haha. Pozniej jakas faze miala ze przyssala sie do moich ust i brody i tak mnie wycalowala ze mialam mokry dekolt...w nocy duuuuzo pobudek wiecej niz zwykle i to z placzem bo pewnie odreagowala towarzystwo.
cykam sie troszke jak to bedzie z ogarnieciem sie. Agata gdzie mylas Hubcia po basenie? Pod prysznicem? Chcialabym juz sie nie moczyc zeby ogarnac Maje...
Nie mylam tam, wytarlam ręcznikiem i dwie godziny po powrocie wykapalam w domu, trudno tam z myciem niemowlaka
magda sz lubi tę wiadomość
-
Aska może Twój mąż ma coś ze słuchem, biorąc pod uwagę to co pisałaś o jego akcji przy porodzie Patryka. Heh niedosłuch wybiórczy czy cośAska87 wrote:heh u nas to norma ....
ja nie wiem jak faceci mogą tak spać i im nie przeszkadza nawet wrzask
mój to nawet potrafi trzymać Patryka na kolanach i nie zauważy że ten się drze ...wtf
Ja od wczoraj daję Natalce Camilię i sama nie wiem, chyba jest lepiej
No i co teraz - czy ta homeopatia działa czy to zbieżnośc czasowa?
W każdym razie dziś nieco lepiej z jedzeniem - przed chwilą zjadła rekordową ilośc kaszki na moim mleku z owocami, noc też lepsza, kupki od wczoraj nie było 
My na weselu mieliśmy 3 równe stoły ustawione w "U" i siedzieliśmy przy tym środkowym razem z rodzeństwem, świadkami, znajomymi -sami młodzi. Pozostałe stoły to rodzina, babcie, dziadki itp. Moim zdaniem to był fajny układ.
Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula ja kupiłam eksperymentalnie pieluchomajtki 4 z pampersa, moczyć się moczą jak pampers, zakłada się wcale nie tak łatwo bo jak jedną girkę włożę i chcę drugą to ta pierwsza ucieka. Myślę że nie są złe bo może dla kogoś sposób nakładania będzie lepszy. Żeby zdjąć jak kupa jest to po bokach łatwo rozerwać i się zdejmuje jak pieluszkę, z siuśkami normalnie jak majtki ściągam.
My mieliśmy okrągłe stoliki, przy każdym siedziało 10-12 osób, przy naszym również, siedzieliśmy na środku sali że każdego widzieliśmy, ale nie wiem czy przez całe wesele czyli 17-7 rano siedzieliśmy łącznie godzinę... ganialiśmy po wszystkich stolikach, z każdym stolikiem musieliśmy się napić przecież
także to był taki kompromis między siedzeniem z weselnikami a siedzeniem "z wyróżnieniem". Ze mną siedzieli świadkowie z osobami towarzyszącymi, rodzeństwo i moja dobra koleżanka z mężem. Podzieliłam też salę tak że starsze towarzystwo siedziało dalej sceny z DJ- żeby sobie mogli pogadać i żeby muzyka nie dawała po uszach i młodzież bliżej parkietu.
Paula_071, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Daj znać jak na basenie. My mieliśmy się wybrać razem w trójkę, ale mąż chory to trzeba na kiedy indziej ten plan przenieść. Natomiast jak chodzę z młodym na basen to po zajęciach tylko się spłyukujemy pod prysznicem (pierwszy raz wzięłam szampon, szlafroczek,itp, a nawet tego nie wyjęłam,bo nie dość, że młody śliski i ja to się wiercił mocno i bałam się,żeby mi nie wypadł), ale jakby był mąż pod prysznicem to byśmy lepiej to opracowali,a tak to on przejmuje małego dopiero w szatnimagda sz wrote:Bry,
cykam sie troszke jak to bedzie z ogarnieciem sie. Agata gdzie mylas Hubcia po basenie? Pod prysznicem? Chcialabym juz sie nie moczyc zeby ogarnac Maje... -
apaczka wrote:Aska może Twój mąż ma coś ze słuchem, biorąc pod uwagę to co pisałaś o jego akcji przy porodzie Patryka. Heh niedosłuch wybiórczy czy coś

hehe no to już mu dawno zdiagnozowałam
wybiórcza głuchota 
ale telefony od swojej mamusi to zawsze słyszy pfffff
ale fakt faktem do laryngologa z "normalną" głuchotą tez go próbuje wysłać bo np jak on gada przez tel to ja w drugim pokoju wszystko slysze co ta druga osoba mówi
normalnie jakby przez głośnomówiacy gadał a on i tak ledwo slyszy
wiec chyba cos jest na rzeczy
zabka11 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Paula, to moze nie zabieraj mu cyca jak Ty stwierdzisz, ze sie naje tylko niech je ile chce??
Czytalam tez, ze czesto to jest takze "skutek uboczny" blw, bo dziecko zje pare kawalkow warzyw, traci zainteresowanie, ale o zaspokojeniu glodu mowic nie mozna, chociaz Tomek dojada piersia. A co lekarz na taki przyrost??
Tomek zjada baardzo duzo warzyw. Wczoraj to chyba tylko dwa kesy mu wypadly, a tak zjadl calego ziemniaka, pol duzej marchewki, pol pietruszki i pol pasternaka. Myślałam, ze bedzie na dwa dni a tu psikus. Cycka je co 3h cala dobe. Je ok. 8 minut, na noc z 15-18.
Pediatra nic na to, zdrowo wyglada, lubi jesc, nie bede w niego ladowac kaszek by przytyl. Chociaz ostatnio dodalam mu do musu jablkowego, zeby jakos go przekonac do jakiejkolwiek formy jablek. Mamy go zwazyc za miesiac.
Ja z mezem siedzialam na srodku podkowy, mielismy wieksze krzesla i lepiej ozdobione. To pewnie tez zalezy czy slub cywilny czy koscielny i ile bedzie gosci.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Złożyliśmy spacerówkę dla Patryka i jest super!! Kolor ciemniejszy niż na zdjęciach ze stronki więc nie mam stresa że będzie się brudzić, jutro pierwsza przejażdżka..
Teraz wybłagałam żeby poszedł z małym bo nie mam kiedy chaty posprzątać, trochę pomarudził że ma robotę ale w końcu poszedł.. ludzie, codziennie sprzątam i codziennie syf, ja już nie mam siły do tej chaty.. pewnie teściowie wpadną dzisiaj więc wypada się ogarnąć.. z bóle serca spadam sprzątać..
Weridiana lubi tę wiadomość

-
czesc mamuski
maz pojechał z Julcią na turniej - trzymajcie kciuki za moją córeczkę, dzis pierwszy turniej w nowej klasie tanecznej, więc bedzie cięzko.ważne aby dostali sie do finału, wtedy zdobywają punkt, jesli nie przejdą - wracają z niczym.
ja jak zwykle (prosze sie nie śmiac) sprzątam
odkurzyłam, rosół sie kończy gotowac, zaraz wywiesze pranie, a jak mala zasnie za ok godzine, to umyję podłogi i poćwiczę.
u nas dzis padł rekord - mała spała od 20:30 do 7:30 bez żadnej pobudki!
Paula_071, AgaSad, magda sz, mamasia, 0na88, Martucha86, Weridiana, jesslin87, Zetka, witaminkab, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:heh u nas to norma ....
ja nie wiem jak faceci mogą tak spać i im nie przeszkadza nawet wrzask
mój to nawet potrafi trzymać Patryka na kolanach i nie zauważy że ten się drze ...wtf
hahahaha u mnie jak mala marudzi mezowi na kolanach to albo woła mnie, albo potajemnie "podrzuca" Klarę Julci do pokoju, albo w bujaku gdzieś w moje okolice!
strasznie mnie to wkurza!
0na88, Weridiana, aaaaga lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:hahahaha u mnie jak mala marudzi mezowi na kolanach to albo woła mnie, albo potajemnie "podrzuca" Klarę Julci do pokoju, albo w bujaku gdzieś w moje okolice!
strasznie mnie to wkurza!
hehe spryciarz
u nas to siedzi i nie zwraca uwagi .... normalnie jakby nie słyszał...
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Ja przed osma poodkurzalam i umylam podlogi, pozniej szybkie zakupy, teraz w planach ogolne ogarniecie domu, ale moje kochane dziecko nie pozwala. Musi byc 100% uwagi inaczej ryk.
Zrobilam ciasto na muffinki bananowo- czekoladowe i okazslo sie, ze nie mam papilotek. To dorzucilam jeszcze jedno jajko i polowe pprcji pozostalych skladnikow, poza bananem i czekolada. Wrzucilam do keksowki i pieklam 50 minut. Wyszlo super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 15:47
zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aaaaa i nowa umiejetnosc, Karol opiera sie na rekach, staje na palcach, prostuje nogi i dupka ciagnie do tylu i tak siada. Zajebiscie to wyglada
Aska87, Paula_071, zabka11, 0na88, Martucha86, Weridiana, jesslin87, niecierpliwa, Zetka, witaminkab, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Aaaaa i nowa umiejetnosc, Karol opiera sie na rekach, staje na palcach, prostuje nogi i dupka ciagnie do tylu i tak siada. Zajebiscie to wyglada

extra
gratulacje dla Karolka:)

9