X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam.. spróbuję ale jeszcze nie teraz, po tej cc wolę aż tak nie szaleć.. taka wymówka.. :P

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja tylko chciałam napisać, że Żabka jest moim idolem. Perfekcyjna pani domu i jeszcze ćwiczy. A ja jestem ch... pani domu, odkąd mała raczkuje to nie umiem ogarnąc nawet obiadu, dopiero wieczorami gotuje. Wystarczy ją na chwile spuścic z oka i wylewa wodę z miski kota, grzebie w jego karmie, wkłada do buzi kocie zabawki, szarpie wszystkie możliwe kable, rozwala puzle (mate), wali łapami w szybę okna, a jak nie jest zajęta rozpierdzielaniem mieszkania to buczy :) Także tak to u mnie wygląda...
    Magda nie zmieniaj nic w przepisie, najwyżej zjesz mniej tych muffinek. Ja je robiłam zgodnie z przepisem i pyszne wyszły (tzn ja dałam orzechy włoskie jeszcze i żurawinę i zamiast 2 to 1,5 czekolady, bo pół zjadłam dzień wcześniej).
    Madzik-gratulacje! sama nie zdecydowała bym się na 4 dzieci, mało kto pewnie by się odważył, a tak los zadecydował. Będziesz mieć wesoło w domu :) Fajnie! A ja myślę o drugim bobasku, zawsze chciałam małą różnicę wieku, ale jak pomyślę o ogarnięciu dwóch takich brzdąców, to się jakoś boję. Też bym chciała taką wpadkę zaliczyć :) Miłego dnia kochane!

zabka11, Paula_071, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jakoś ciężko mi idzie ogranianie belly i fb łącznie :) czytam na bieżąco, ale już trudniej napisać jak u nas. Mąż się podziębił i od dwóch dni w domu wziął home office, a ja zamiast mieć lżej to mam dodatkową robotę, bo przecież 'umiera' mając 37,3 stopni :P i jeszcze trzeba mu pomóc, ah. Mieliśmy drugie zajęcia w wodzie - mały zachwycony :) nawet zrobiliśmy dwa nurki pod okiem instruktora rzecz jasna, poza tym nocki średniawe, ale chyba już się przyzwyczaiłam do czterech pobudek :)

zabka11, Ewa123, Weridiana, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jak czytam co wyczynia żabka to jestem pod wrażeniem..
    Powiem Wam że ja też chcę mieć 2 dziecko ale chyba czekam na jakieś niepokalane poczęcie bo wieczorem seks to jest ostatnia rzecz o jakiej myślę..

zabka11, Ewa123, Zetka, Weridiana, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa - daj spokój, nie zawstydzaj mnie...hehhehe perfekcyjną mnie forumowe mamy ochrzciły, ale tez często gęsto jest bałagan...moja jeszcze nie raczkuje i zapewne dzięki temu udaje mi sie zrobić trochę rzeczy w ciągu dnia.jak kładę ja ok 20, ogarniam jeszcze starszą córę i mam chwilę dla siebie - czytam ksiązki po ang zeby sobie język przypomniec - choćby kilka stron dziennie, ale zawsze cos w głowie zostanie.
    po prostu staram sie wykorzytsac kazda chwilę na maxa...ale tez mam dni lenia, np dzis :-) bo oprócz ćwiczen nic nie zrobiłam :-) ale naharowałam sie wczoraj, więc równowaga w przyrodzie być musi ;-)

mamasia - wspołczuje...chory chlop w domu= kolejne dziecko w domu.

AgaSad - niepokalane poczęcie hahahhaha padłam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:59

Ewa123, Paula_071, AgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    A i dziś kończymy pół roku!
    Sto lat dla Łuski :-)

witaminkab lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam Zosce Sophie my mamy tą mniejsza..dziecko się pięknie od 9 rano nią bawiło, nie wypuszczają jej z ręki, nawet na drzemke z nią poszła. Przed chwila wrócił mój mąż, ja do niego zachwycona że dziecko się z żyrafa nie rozstaje a tu się okazało że zablokowała w niej palca.Paluch cały czerwony plus ranka.... Stary się nie odzywa do mnie, ze by jej palca amputowali.Nominuje się na matkę roku :-D

Weridiana, małaMyszka, Migotkaa, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja wiem ze to nie jest śmieszne ale mnie rozbawiło. Ze tez Zosia nie płakała :) przez tego paluszka.

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis do 3 rano nie mogłam zasnąć tak mocno mnie łydki bolały jakiś RLS miałam. A o 4 Lily wstała i koniec spania. Spać się położyłam po 5 gdy mąż wziął mała do salonu o 6 juz mi ją oddał bo chciała jeść i spać o 8 znow wstała. Mąż spał to dałam mala mojej mamie i spałam prawie do 9.30 gdy musiałam się zwlec bo Lily ryczala.
    Jestem wymeczona jak nigdy a jutro impreza urodzinowa. Jeszcze w samochodzie świeci się kontrolka silnika i mam nadzieję że nie rozkraczy się po drodze do restauracji.
    Nie wspominając o tym ze nie mam się w co ubrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 13:19

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się już z tego śmieje,myślę że jak nie płakała i nie marudzila z uwięzionym palcem to ja nie bolało. A taka zachwycona byłam że ma ulubiona zabawkę :-D a mąż niech się nie odzywa,spokój święty będę miała ;-)

niecierpliwa, Zetka, mamasia, Aska87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys trzymam kciuki za przyjęcie w restauracji,żeby Lily była w szampanskim nastroju i wszystko przebiegło po Waszej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 13:24

lys lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, mocno trzymam kciuki! Oby Lily dala Ci prezent urodzinowy w postaci przespanej nocy. A do hotelu moze taksowka? Albo ktorys z gosci Was zgranie.

Martwie sie ta opryszczka. W końcu to wirus. Dzisiaj namy planowa wizyte u pediatry, dobrze sie zlozylo.

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja tez się uśmiałam, wybacz :) Ale mam dzisiaj tak dupiasty dzień, że może to będzie wytłumaczenie.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88 nie obraz sie, ale ja tez sie posmialam, wiem ze to moglo wygladac neciekawie, ale jak sobie pomysle o twojej blogiej nieswiadomosci to mi sie geba cieszy ;-p

0na88 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jak to się w ogóle stało? wygryzła dziurę w tej żyrafie czy co :D

Jednak mufinek nie będzie, zważyłam się i mam 0,5kg więcej :/ przez tez moje jedzenie ostanio, cały dzien nic i wieczorem się nawpycham :/ dlatego wracam do ścisłej diety, kupiłam sobie żytni chleb ostatnio i widzę że to tez jego sprwka :/ grrr a już mi na nie ślinka leciała.

Spadamy do Arkadii, może są już moje ulubione spodnie w hm, smoczka kupię tez większego bo Maja dziś ssała przez godzinę a raczej go gryzła więc może się przestawi na smoczka troszkę. No i kartę kredytową muszę zamknąć bo nie korzystam i płacę za utrzymanie :/ mąż wezmie u siebie w banku bez żadnych opłat za prowadzenie i sobię ją przygarnę :) hehe

Pochwalę się Wam że prawie skończyłam 1 rozdział mgr, ostatnio nocami przysiadłam i przez to też chodzę jak zombie.

0na88, zabka11, Zetka, Weridiana, Paula_071, mamasia, Martucha86, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mama ta mniejsza ze zdjecia , i paluch spokojnie jej sie pomiedzy noga a ta podstawka zaklinowal :D

df404a7df66387c9med.jpg

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz- a co to za spodnie z hm, które tak lubisz???
    co do wagi to u mnie skokowo, raz jest 0,5 kg wiecej, nastepnego kg mniej....no ale ogólnie 2kg zgubiłam w miesiac.wiec moze nie jest to spektakularny efekt ale jeszcze z 3 kg i bede happy ;-)

my sie dalej kisimy, cos mnie głowa rozbolała, za godzine bedzie maz i Julcia.

dostalam od męza zaproszenie do kina w niedziele, szok! normalnie nie wiem gdzie mam to zapisac by to upamiętnić ;-)
    (vczyli jednak wygarniecie tego i owego przynosi rezultaty hehehe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:12

Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, też się uśmiałam :) Na pewno nic jej nie było, bo dałaby znać :)

Lys, trzymam mocno kciuki, żeby imprezka się udała, żebyś odpoczęła troszkę psychicznie i się dobrze bawiła. Życzę Ci przy okazji zdrówka i szczęścia i więcej powodów do Twojego ślicznego uśmiechu :*

Paula, daj znać co powie lekarz. A może to jakaś krostka od śliny?

Dziewczyny szacun za te ćwiczenia. Ja bym chciała trochę ujędrnić brzuch, z wagą nie jest tak źle. Przed ciążą ważyłam 49kg przy 164cm, a teraz 50-51,5kg więc nawet spoko. Tylko ten brzuch taki idealny nie jest.
    Ale jestem leniem śmierdzącym, nigdy nie lubiłam ćwiczyć, no i czasu brak.
    W dzień jak mały pośpi chwilę to na szybko chatę ogarniam. A po południu to starszemu troszkę trzeba czasu poświęcić. A obaj chodzą spać około 22 dopiero bo tak ten wieczór schodzi a to to, a t tamto trzeba zrobić.
    Szacun za sprzątanie, gotowanie i w ogóle.
    Ja niby generalnie coś robię, ale burdel jest ciągle. Ostatnio też mąż wiecej gotuje, ja mam chyba przesilenie zimowe i nic mi się nie chce. Buuuuuu.

lys lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka to zaproszenie na dzień matki, w uk mamy w niedziele ;-)
    Ja też ciebie podziwiam i te ćwiczenia, ja raz sprobowalam mel brzuch i po dwóch ćwiczeniach stwierdziłam ze za ciężkie i zrobilam 18min tego dwudziesto minutowego. To było jakiś tydzień temu ha. Pewnie brakuje mi motywacji bo jednak chudne , powoli ale widzę że do wagi sprzed ciąży juz tylko kilogram bo ważę 62. Moim celem jest 54. Niestety nie chodzi tu tylko o wagę bo skóra jest okropna i brak mięśni ;-) dlatego muuuusze się zmobilizować.

pogoda piękna, zaliczylysmy spacer i udało mi się kupić tanio łososia niby z Pacyfiku :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Zetka ja też 164cm wzrostu i waga 62 ups

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3366 3367 3368 3369 3370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ