X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam.. spróbuję ale jeszcze nie teraz, po tej cc wolę aż tak nie szaleć.. taka wymówka.. :P

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja tylko chciałam napisać, że Żabka jest moim idolem. Perfekcyjna pani domu i jeszcze ćwiczy. A ja jestem ch... pani domu, odkąd mała raczkuje to nie umiem ogarnąc nawet obiadu, dopiero wieczorami gotuje. Wystarczy ją na chwile spuścic z oka i wylewa wodę z miski kota, grzebie w jego karmie, wkłada do buzi kocie zabawki, szarpie wszystkie możliwe kable, rozwala puzle (mate), wali łapami w szybę okna, a jak nie jest zajęta rozpierdzielaniem mieszkania to buczy :) Także tak to u mnie wygląda...
    Magda nie zmieniaj nic w przepisie, najwyżej zjesz mniej tych muffinek. Ja je robiłam zgodnie z przepisem i pyszne wyszły (tzn ja dałam orzechy włoskie jeszcze i żurawinę i zamiast 2 to 1,5 czekolady, bo pół zjadłam dzień wcześniej).
    Madzik-gratulacje! sama nie zdecydowała bym się na 4 dzieci, mało kto pewnie by się odważył, a tak los zadecydował. Będziesz mieć wesoło w domu :) Fajnie! A ja myślę o drugim bobasku, zawsze chciałam małą różnicę wieku, ale jak pomyślę o ogarnięciu dwóch takich brzdąców, to się jakoś boję. Też bym chciała taką wpadkę zaliczyć :) Miłego dnia kochane!

zabka11, Paula_071, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jakoś ciężko mi idzie ogranianie belly i fb łącznie :) czytam na bieżąco, ale już trudniej napisać jak u nas. Mąż się podziębił i od dwóch dni w domu wziął home office, a ja zamiast mieć lżej to mam dodatkową robotę, bo przecież 'umiera' mając 37,3 stopni :P i jeszcze trzeba mu pomóc, ah. Mieliśmy drugie zajęcia w wodzie - mały zachwycony :) nawet zrobiliśmy dwa nurki pod okiem instruktora rzecz jasna, poza tym nocki średniawe, ale chyba już się przyzwyczaiłam do czterech pobudek :)

zabka11, Ewa123, Weridiana, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jak czytam co wyczynia żabka to jestem pod wrażeniem..
    Powiem Wam że ja też chcę mieć 2 dziecko ale chyba czekam na jakieś niepokalane poczęcie bo wieczorem seks to jest ostatnia rzecz o jakiej myślę..

zabka11, Ewa123, Zetka, Weridiana, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa - daj spokój, nie zawstydzaj mnie...hehhehe perfekcyjną mnie forumowe mamy ochrzciły, ale tez często gęsto jest bałagan...moja jeszcze nie raczkuje i zapewne dzięki temu udaje mi sie zrobić trochę rzeczy w ciągu dnia.jak kładę ja ok 20, ogarniam jeszcze starszą córę i mam chwilę dla siebie - czytam ksiązki po ang zeby sobie język przypomniec - choćby kilka stron dziennie, ale zawsze cos w głowie zostanie.
    po prostu staram sie wykorzytsac kazda chwilę na maxa...ale tez mam dni lenia, np dzis :-) bo oprócz ćwiczen nic nie zrobiłam :-) ale naharowałam sie wczoraj, więc równowaga w przyrodzie być musi ;-)

mamasia - wspołczuje...chory chlop w domu= kolejne dziecko w domu.

AgaSad - niepokalane poczęcie hahahhaha padłam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:59

Ewa123, Paula_071, AgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    A i dziś kończymy pół roku!
    Sto lat dla Łuski :-)

witaminkab lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam Zosce Sophie my mamy tą mniejsza..dziecko się pięknie od 9 rano nią bawiło, nie wypuszczają jej z ręki, nawet na drzemke z nią poszła. Przed chwila wrócił mój mąż, ja do niego zachwycona że dziecko się z żyrafa nie rozstaje a tu się okazało że zablokowała w niej palca.Paluch cały czerwony plus ranka.... Stary się nie odzywa do mnie, ze by jej palca amputowali.Nominuje się na matkę roku :-D

Weridiana, małaMyszka, Migotkaa, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja wiem ze to nie jest śmieszne ale mnie rozbawiło. Ze tez Zosia nie płakała :) przez tego paluszka.

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis do 3 rano nie mogłam zasnąć tak mocno mnie łydki bolały jakiś RLS miałam. A o 4 Lily wstała i koniec spania. Spać się położyłam po 5 gdy mąż wziął mała do salonu o 6 juz mi ją oddał bo chciała jeść i spać o 8 znow wstała. Mąż spał to dałam mala mojej mamie i spałam prawie do 9.30 gdy musiałam się zwlec bo Lily ryczala.
    Jestem wymeczona jak nigdy a jutro impreza urodzinowa. Jeszcze w samochodzie świeci się kontrolka silnika i mam nadzieję że nie rozkraczy się po drodze do restauracji.
    Nie wspominając o tym ze nie mam się w co ubrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 13:19

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się już z tego śmieje,myślę że jak nie płakała i nie marudzila z uwięzionym palcem to ja nie bolało. A taka zachwycona byłam że ma ulubiona zabawkę :-D a mąż niech się nie odzywa,spokój święty będę miała ;-)

niecierpliwa, Zetka, mamasia, Aska87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys trzymam kciuki za przyjęcie w restauracji,żeby Lily była w szampanskim nastroju i wszystko przebiegło po Waszej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 13:24

lys lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, mocno trzymam kciuki! Oby Lily dala Ci prezent urodzinowy w postaci przespanej nocy. A do hotelu moze taksowka? Albo ktorys z gosci Was zgranie.

Martwie sie ta opryszczka. W końcu to wirus. Dzisiaj namy planowa wizyte u pediatry, dobrze sie zlozylo.

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja tez się uśmiałam, wybacz :) Ale mam dzisiaj tak dupiasty dzień, że może to będzie wytłumaczenie.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88 nie obraz sie, ale ja tez sie posmialam, wiem ze to moglo wygladac neciekawie, ale jak sobie pomysle o twojej blogiej nieswiadomosci to mi sie geba cieszy ;-p

0na88 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jak to się w ogóle stało? wygryzła dziurę w tej żyrafie czy co :D

Jednak mufinek nie będzie, zważyłam się i mam 0,5kg więcej :/ przez tez moje jedzenie ostanio, cały dzien nic i wieczorem się nawpycham :/ dlatego wracam do ścisłej diety, kupiłam sobie żytni chleb ostatnio i widzę że to tez jego sprwka :/ grrr a już mi na nie ślinka leciała.

Spadamy do Arkadii, może są już moje ulubione spodnie w hm, smoczka kupię tez większego bo Maja dziś ssała przez godzinę a raczej go gryzła więc może się przestawi na smoczka troszkę. No i kartę kredytową muszę zamknąć bo nie korzystam i płacę za utrzymanie :/ mąż wezmie u siebie w banku bez żadnych opłat za prowadzenie i sobię ją przygarnę :) hehe

Pochwalę się Wam że prawie skończyłam 1 rozdział mgr, ostatnio nocami przysiadłam i przez to też chodzę jak zombie.

0na88, zabka11, Zetka, Weridiana, Paula_071, mamasia, Martucha86, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mama ta mniejsza ze zdjecia , i paluch spokojnie jej sie pomiedzy noga a ta podstawka zaklinowal :D

df404a7df66387c9med.jpg

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz- a co to za spodnie z hm, które tak lubisz???
    co do wagi to u mnie skokowo, raz jest 0,5 kg wiecej, nastepnego kg mniej....no ale ogólnie 2kg zgubiłam w miesiac.wiec moze nie jest to spektakularny efekt ale jeszcze z 3 kg i bede happy ;-)

my sie dalej kisimy, cos mnie głowa rozbolała, za godzine bedzie maz i Julcia.

dostalam od męza zaproszenie do kina w niedziele, szok! normalnie nie wiem gdzie mam to zapisac by to upamiętnić ;-)
    (vczyli jednak wygarniecie tego i owego przynosi rezultaty hehehe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:12

Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, też się uśmiałam :) Na pewno nic jej nie było, bo dałaby znać :)

Lys, trzymam mocno kciuki, żeby imprezka się udała, żebyś odpoczęła troszkę psychicznie i się dobrze bawiła. Życzę Ci przy okazji zdrówka i szczęścia i więcej powodów do Twojego ślicznego uśmiechu :*

Paula, daj znać co powie lekarz. A może to jakaś krostka od śliny?

Dziewczyny szacun za te ćwiczenia. Ja bym chciała trochę ujędrnić brzuch, z wagą nie jest tak źle. Przed ciążą ważyłam 49kg przy 164cm, a teraz 50-51,5kg więc nawet spoko. Tylko ten brzuch taki idealny nie jest.
    Ale jestem leniem śmierdzącym, nigdy nie lubiłam ćwiczyć, no i czasu brak.
    W dzień jak mały pośpi chwilę to na szybko chatę ogarniam. A po południu to starszemu troszkę trzeba czasu poświęcić. A obaj chodzą spać około 22 dopiero bo tak ten wieczór schodzi a to to, a t tamto trzeba zrobić.
    Szacun za sprzątanie, gotowanie i w ogóle.
    Ja niby generalnie coś robię, ale burdel jest ciągle. Ostatnio też mąż wiecej gotuje, ja mam chyba przesilenie zimowe i nic mi się nie chce. Buuuuuu.

lys lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka to zaproszenie na dzień matki, w uk mamy w niedziele ;-)
    Ja też ciebie podziwiam i te ćwiczenia, ja raz sprobowalam mel brzuch i po dwóch ćwiczeniach stwierdziłam ze za ciężkie i zrobilam 18min tego dwudziesto minutowego. To było jakiś tydzień temu ha. Pewnie brakuje mi motywacji bo jednak chudne , powoli ale widzę że do wagi sprzed ciąży juz tylko kilogram bo ważę 62. Moim celem jest 54. Niestety nie chodzi tu tylko o wagę bo skóra jest okropna i brak mięśni ;-) dlatego muuuusze się zmobilizować.

pogoda piękna, zaliczylysmy spacer i udało mi się kupić tanio łososia niby z Pacyfiku :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Zetka ja też 164cm wzrostu i waga 62 ups

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3366 3367 3368 3369 3370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ