X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz - masz racje, moj tez szybko sie przyzwyczaja do dobrego, chyba jak kazdy facet.wiem, ze zle robie ze robie wsyztsko, ale po prostu nie umiem inaczej...mam gorsze dni, kiedy nie robie prawie nic, ale innego dnia nadrabiam ;-) no tak juz mam zryty beret pod tym kątem ;-)
    co do wyjazdu meza to faktycznie nie pokazuj zazdrosci, ale bądz czujna ;-)
    wersja dietetyczna muffinków czyli jaka????bez czekolady????

ogladałyście "Marsjanina"? fajny film :) muszę jeszcze obejrzeć "Carol":-)

maaadzik - juz masz fajną gromadkę, a będzie jeszcze weselej :-) fajnie ze maż zadowolony, dasz radę mamuśka:-) trzymam kciuki u rąk i nóg za córeczkę tym razem :-)

u nas pochurno i cos mży, ale ciepło, ma byc 9 stopni, wiec pozniej skocze z Mala na zakupo-spacer ;-)

ja gdyby mi ktos zagwarantował ze bedzie synek i spłacił mój kredyt, to bym sie jeszcze zdecydowała na jedno dziecko ;-) no ale to nierealne niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:38

Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie imy, nocka z kwikaniem no ale nawet pospaliśmy

Dziewczyny wiecie co, mój Szymko ma chyba problem z wrastającymi paznokciami duzych palców u stóp, widze ze ma zaczerwienione i opuchniete troszke ale nie ma ropy, ja sama od długiego czasu borykam sie z wrastajacym paznokciem, tzn musze go bardzo bardzo pilnować robic podklady zeby sie nie wrastał na nowo, buuu :( mozna to czyms smarowac niemowlakowi? wolala bym zaczac od domowych sposobów, Kurde dodam że obcinałam mu paznokcie u stóp ze 3 razy i zawsze na prosto, nie wiem skąd to się bierze.. ciasnych butków tez nie nosi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:49

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Witamy sie imy, nocka z kwikaniem no ale nawet pospaliśmy

Dziewczyny wiecie co, mój Szymko ma chyba problem z wrastającymi paznokciami duzych palców u stóp, widze ze ma zaczerwienione i opuchniete troszke ale nie ma ropy, ja sama od długiego czasu borykam sie z wrastajacym paznokciem, tzn musze go bardzo bardzo pilnować robic podklady zeby sie nie wrastał na nowo, buuu :( mozna to czyms smarowac niemowlakow? Kurde dodam że obcinałam mu paznokcie u stóp ze 3 razy i zawsze na prosto, nie wiem skąd to się bierze.. ciasnych butków tez nie nosi

Migotka moze mu skarpetki alebo rajstopki ściskają stópkę???postaraj sie jak najwiećej go puszczac boso, i ja bym przemywała czyms, np rumiankiem, albo wodą utlenioną, jesli można....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:51

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie tak zrobie ze czsesciej bedzie boso i skóra bedzie oddychac, psikam octeniseptem

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    No własnie tak zrobie ze czsesciej bedzie boso i skóra bedzie oddychac, psikam octeniseptem
    oooo własnie, zapomnialam o istnieniu octeniseptu :-)
    przypatrz sie tez czy ma te boczne wały paznokciowe takie wysokie i glebokie- bo jesli tak to niestety moze miec tendencje do wrastajacych panokci...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i te wyrzuty sumienia buu:( ze nie zauwazylam wczesniej

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co to za wersja dietetyczna? Ciekawi mnie. Tylko proszę się nie wydurniać i dać czekoladę, to obowiązek ;-)

Ja mam sporą rodzinę bo mam 2 braci i każdy ma dzieci. Rodzice mają 5 wnuków a produkcja jeszcze nie jest zamknięta ;-) Mąż ma 4 rodzeństwa i jak się wszyscy zjadą to jest wesoło :-)

U nas cd ząbkowania. Mała nie chce jeść, płacze i robi kwaśne luźne kupki :-( miałam nadzieję, że jakoś lepiej to zniesiemy ale niestety :-( ja już nie wiem czemu ona nie je, może nie lubi mojego mleka czy co. Chyba niedługo wywiesze białą flagę na tym froncie :-(

zabka11, Agaata, magda sz, AgaSad, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Zetka juz wiem fundacja My to Mamy sa na fb wrzucę Ci linka

Super, muszę obczaić co to jest. To tylko ćwiczenia, czy co?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 7 miesięcy dziś :) najlepsze życzenia dla "współrodzeństwa" Zosi i Iwcia :D

apaczka, Zetka, 0na88, zabka11, magda sz, AgaSad, Paula_071, witaminkab, lys, niecierpliwa, jesslin87, Weridiana, Martucha86, małaMyszka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    No właśnie co to za wersja dietetyczna? Ciekawi mnie. Tylko proszę się nie wydurniać i dać czekoladę, to obowiązek ;-)

Ja mam sporą rodzinę bo mam 2 braci i każdy ma dzieci. Rodzice mają 5 wnuków a produkcja jeszcze nie jest zamknięta ;-) Mąż ma 4 rodzeństwa i jak się wszyscy zjadą to jest wesoło :-)

U nas cd ząbkowania. Mała nie chce jeść, płacze i robi kwaśne luźne kupki :-( miałam nadzieję, że jakoś lepiej to zniesiemy ale niestety :-( ja już nie wiem czemu ona nie je, może nie lubi mojego mleka czy co. Chyba niedługo wywiesze białą flagę na tym froncie :-(

apaczka polubiłam za obowiązek dodania czekolady do muffinkow :-)

mala zasnęła, ide spróbować zrobic te ćwiczenia Ab Ripper X...

AgaSad, apaczka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

Apaczka, jeszcze się nie poddawaj trochę - zobacz jak długo się udało, może wszystko wróci do normy. Daj jej jeszcze chwilę, niech te dolne ząbki wyjdą. Skoro płacze i nie chce jeść, to ja bym podała pedicetamol, posmarowała dziąsła, schłodziła gryzak i podała do gryzienia - ja trochę sobie ukoi, to wtedy sprobowałabym nakarmić. Prawdopodobnie ona po prostu cierpi, bo ząbkowanie boli i to ponoć bardzo... Biedna :-( Albo spróbuj swoje mleko z doidy podać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Super, muszę obczaić co to jest. To tylko ćwiczenia, czy co?
    Gimnastyka z dziećmi i zajecia dla dzieci i mamy tańce śpiewanie dla starszakow zabawy z mąką itd czekam na plan zajec od kwietnia ruszaja maja male opóźnienie na Kowalach
    Ps mamy ząbek

Paula_071, witaminkab, lys, Zetka, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka współczuje :/ u mnie najchętniej by się z cycem nie rozstawała, ciągle musi coś mieć w buzi. W ogóle nie chce spać, od 7 nie śpi i się nie zapowiada. Ostatnio śpi ok 2 godz przez cały dzień 7-22. Jak kładę ją do spania to zaczyna ryczeć. Podawałaś jej jakiś ibum czy paracetamol? Moja wczoraj trochę się uspokoiła po tym.

No właśnie tą czekoladę bym na coś zamieniła :) cukier na ksylitol, olej na olej kokosowy, mąkę chyba na otręby zmielone ale to jeszcze przemyślę no i myślałam żeby kakao o obniżonej zawartości tłuszczu ale nie wiem jak to będzie smakować :)

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No właśnie tą czekoladę bym na coś zamieniła :) cukier na ksylitol, olej na olej kokosowy, mąkę chyba na otręby zmielone ale to jeszcze przemyślę no i myślałam żeby kakao o obniżonej zawartości tłuszczu ale nie wiem jak to będzie smakować :)

Szalejesz :-D :-P

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny własnie chciałam robić muffiny i zorientowałam się że nie posiadam foremek, chyba gdzieś u teściowej zostały.. myślicie że jak wrzucę ciasto do tych papierowych papilotów i dam na blaszkę to wyjdzie??

U nas kolejna beznadziejna noc, ja nie wiem czy on się tak uzależnił od smoczka że jak się obudzi i go nie ma to płacze czy o co chodzi.. jak wkładam smoczka to zasypia po kilku sekundach.. i tak kuźwa co godzinę albo 40 minut.. ale wydaje mi się że wybudza go ból od ząbków i może jak ciumka to mniej boli.. już nie mam pomysłu na te nocki..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, jeszcze się nie poddawaj trochę - zobacz jak długo się udało, może wszystko wróci do normy. Daj jej jeszcze chwilę, niech te dolne ząbki wyjdą. Skoro płacze i nie chce jeść, to ja bym podała pedicetamol, posmarowała dziąsła, schłodziła gryzak i podała do gryzienia - ja trochę sobie ukoi, to wtedy sprobowałabym nakarmić. Prawdopodobnie ona po prostu cierpi, bo ząbkowanie boli i to ponoć bardzo... Biedna :-( Albo spróbuj swoje mleko z doidy podać.

Wiem, to wygląda podobnie jak ta akcja w grudniu...wtedy nie chciała nic: ani mm, ani mojego z butli, ani z łyżeczki. Z racji tego, że jest starsza to teraz dostaje inne rzeczy. Dzisiaj rano kaszki na moim mleku z owocami zjadła może z 6 łyżeczek, pod koniec był już mega protest i wrzask, z butli wypiła mojego mleka z 20 ml i to raczej z ciekawości. Nawet wody jej chciałam w doidy dać to teraz nie chciała a zawsze chętnie pije. Z kolei wczoraj po południu ugotowałam jej ziemniaczka i marchewkę (domowe) i zmieszałam trochę z mlekiem żeby było rzadsze to tylko parę łyżeczek wzięła. Nad ranem obudziła się i nie chciała piersi więc odciągnęłam i daliśmy jej ze strzykawki takiej do Nurofenu to wypiła nawet chętnie 50 ml ale to po prawie 12h bez jedzenia! Dziś już zaliczyła 1.5 h drzemki i teraz znów poszła spać (w końcu się najadła więc musi to przetrawić). Ja już oczywiście wypiłam od rana 3 melisy :D zaraz idę po 4...Dzisiaj kupię to Camile, zobacze. Dałam jej nawet Viburcol na zasadzie - a może pomoże. Ząbek się przebija, widzę, że na górze i na dole pozostałe ząbki też w dziąsłach więc może to jakieś super ząbkowanie? I pomyśleć, że mi wychodziły zęby około roczku i to po 4 na raz i nic się nie działo...zazdroszczę swojej mamie. Tak po prawdzie to nie wiem o co chodzi, jeśli to zęby to chyba mam przesrane i nie wiem jak to będzie bo przecież trochę tych zębów jest :/

Magda mąkę daj pszenną, zwykłą. Moja koleżanka zrobiła kiedyś te muffiny z jakąś razową i gorzką czekoladą i szału nie było. Szkoda Twojej roboty. Inne zamiany jak najbardziej ok :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ranyyy te ćwiczenia px90 są zabójcze!!! ledwo po nich żyję..
    idąc za ciosem zrobiłam jeszze z mel b na tyłek i nogi i paaaadam....
    mala spi od godziny, za oknem szaruga i chyba nie pójdziemy nigdzie...:-/
    cóż, najwyżej zrobię zakupy wracajac z Julcią z tańców wieczorem.

AgaSad lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek chyba ma opryszczke :((( ja nigdy nie mialam...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka nie słyszałam o tych ćwiczeniach nawet.. chyba nie chcę słyszeć hihi.. ja jadę z Chodakowską co 2 dzień na rozruch ale teraz chyba włączę sobie mel na brzuch.. w sumie już widzę efekty bo mam wrażenie że mi trochę brzuch spada..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Zabka nie słyszałam o tych ćwiczeniach nawet.. chyba nie chcę słyszeć hihi.. ja jadę z Chodakowską co 2 dzień na rozruch ale teraz chyba włączę sobie mel na brzuch.. w sumie już widzę efekty bo mam wrażenie że mi trochę brzuch spada..

Neyla na fb wrzuciła - piękne efekty, więc może warto spróbować ;-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 3365 3366 3367 3368 3369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ