X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207, gratuluję, nawet jeśli nie planowałaś. Spokoju i zdrówka, powodzenia :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:) U nas ciezki dzien przez ząbka, straszna maruda, do tego stpnia że płąkał, wtedy tylko rączki pomagały noi chodzenie bo siedziec nie mozna, wprawdzie chwilę sie pobawił pod wieczór, jaka super zabawa jak siedzieliśmy naprzeciwko z męzem, Szymon pomiedzy moimi nogami i turlaliśmy piłkę, aż go trzęsło jak widział z naprzeciwka turlająca sie do niego.
    Za to po kąpaniu armagedon, przy jedzeniu oboje zabawaialismy bo popłakiwał, później się wyciszył, co widac na zdj na fb, na półleżaco wtulony:)

Aaa i Szymon opanował spręzynowanie, założyc mu pieluche to łoo co zapnę z jednej strony to on już sie tak poprzesuwa, że tzreba od nowa, aa i jeszcze zachciewa się mu stawać na nogach, jak go trzymam na kolanach to sie pręzy i prostuje nogi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Aska i jak wybierasz się na ćwiczenia?
    trochę jestem opóźniona z belly :)
    ehhh no miałam zamiar iśc ale pojechaliśmy do zakopca na cały dzień bo Patryk nie polubił się z robotnikami z sąsiedniego mieszkania i ich wiertarką :/ niedawno wróciliśmy dopiero.... może w przyszłym tyg się nam uda dotrzeć :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik myślałam że to 3 dziecko, ale będzie dobrze, duża wesoła rodzinka :)
    z tego co widzę to jest z Tobą "nasza sierpniówka" Kehlana_miyu, straciła maluszka jakoś w 7 tyg, drugiego jakoś wcześniej jeszcze, ale widzę że znów się udało, a z tego co czytałam to sporo przeszła przez ten rok, oby szczęśliwie donosiła.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się ta Camilie stosuje?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, to ja Ci zdrowej córci życzę :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc

ale mialam dzisiaj zapieprz.
    od wczoraj mam @ i ledwo żyję....:-/
    dzis 3 prania, gotowanie obiadu dla nas, zupy dla Klary, do tego odkurzyłam chałupę, zrobiłam porządki z kwiatami, zmywanie..spacer....odwiezienie Julii na tance, zakupy, przywiezienie Julii z tańców (to wsyztsko oczywiscie z Klarą).
    mala zasneła o 20, to jeszcze kolacja dla Julii, musiałam pomóc jej w lekcjach i przepytac do sprawdzianu...
    potem jeszcze ogarnęłam chałupę, wykąpałam sie i dopiero usiadłam...

mam nadzieje ze jutrzejszy dzien bedzie spokojniejszy...

Aaagata- mi tez nerwy puszczają, nieraz klnę pod nosem,a zdarzyło mi sie wydrzeć na Julę...potem mam mega wyrzuty sumienia.ale co zrobić, jesteśmy tylko ludźmi.
    jak czytam ile rzeczy potrafi twój Hubert, to my dalllleeekoo w tyle jesteśmy...

ona88- u mnie tez sa 2 , max 3 drzemki w ciagu dnia i z reguły max 30minutówki.

co do gotowania to ja gotuje malej zupkę raz na trzy dni - raz na mięsie, raz samą warzywną, ostatnio dodałam troche ryżu, dzis kaszę jaglaną...ryby dawno nie podawałam, chyba kupię łososia i zamrozę poporcjowanego. zółtko podałam ze dwa razy ale jakos nie przywiązuje wagi zeby to bylo stricte co 2 dzien - czy to jest konieczne??? nie wystarczy raz na jakis czas??????
    maaadzik1207 wrote:
    Hej,nie wiem czy mnie pamiętacie ale chciałam się pochwalić że znów będę mamą.Termin na 25,10,2016
    gratulacje!!!będzie dobrze, może tak miało być tym razem będzie córcia?;-)
    jakie masz różnice wiekowe między synkami?
    magda sz wrote:
    Bry,
    Witam się dopiero teraz bo ciężki dzień, wczoraj Maja prawie nie spała, w nocy od 1 była masakra do 7 i dziś też mało spała, jestem wrakiem człowieka na kawie i ibuprormie... prawa jedynka się przebiła ale widzę że lewą widać jak się przebija. Chryste Panie...tylko tyle powiem, ryczyć nie ryczy ale jest taka pobudzona że wymiękam. Przez cały dzień zjem np. parówkę i banana i o 21 jak uda się uspać zębule to sie nawpierdzielam do porzygu, staram się rzeczy light ale i tak gówno to daje bo nie powinno się tak jeść. Od paru dni nie ma obiadu w domu, z rozpędu zrobiłam zupkę jak dla Mai... zblendowałam marchewkę, ziemniaka, selera, pietruszkę doprawiłam solą i pierzem i zjadłam :D a miał być rosół heheh
    współczuję...az sie boje jak u nas sie zacznie ząbkowanie - narazie cisza....
    Migotkaa wrote:
    Zabka, swoją droga niezłą masz energie przy tej @ :)

dzis nadrabiałam za wczoraj, bo wczoraj to sie ruszyc nie mogłam, tak mi @ dawała czadu...dzis juz przynajmniej Ibuprom działał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 00:13

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoho cos słysze ze sie Szymko kreci

Ja wymyłam kabine, uprałam jeszcze śliniaki recznie, za cały dzien uzbierało sie szesc i chyba sie położę

Zabka ja na poczatku tego pilnowałam, teraz juz nie, czasem podam co druga zupę a czasem co trzecia

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, swoją droga niezłą masz energie przy tej @ :)

zabka11, Paula_071, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 02:29

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, tyle to ja przez tydzień nie robię, hehe. Chciałabym, ale mi się nie chce. Powiedz mi tylko jak ty to robisz, jak mała ma takie krótkie drzemki? Bo moja też śpi dwa trzy razy ale po pół godziny, albo godzinę na rękach, a tak to wymaga uwagi, za wiele to z nią się zrobić nie da.
    Piątek :-) Piąteczek :-) Jutro mąż w domu, trochę pomoże.

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z tego ze mąż w domu i dziś lecimy w końcu załatwić becikowe. Łucja spala kiepsko a na dodatek o północy była kupa i rozbudzila się przy przewijaniu. Dawno tego nie było.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja-gotuje jak mała spi,jak sie zbudzi to zabieram w bujaku ze sobą do kuchni.pranie wstawiam i sie pierze,potem wieszam gdy mała bryka na macie...jak jest wyspana i najedzona to potrafi dłuższa chwile sama sie pobawić,zatem ja moge wtedy cos zrobic...

Wlasnie wstaliśmy i jemy :)

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello nocka srednia tesknie do tych przespanych z brakiem pobudek ehhhh
    Dzisiaj w planie mialam male zakupy i jakis dobry obiadek ale zapowiedzieli sie moi rodzice wiec pewnie posiedzimy w domku w sumie pogoda nie sprzyja duzy plus moi rodzice przywioza mi pyszna rybke i troche garmazu rybnego poniewac maja pod nosem extra delikatesy rybne z wlasnym zapleczem kuchennym w ktorym robie pyszne cuda mmmmm

Zetka na Kowalach sa zajecia dla dzieci od 6miesiaca zapomnialam jak sie nazywają zajecia odbywaja sie w domu osiedlowym ( przy dużym boisku za nową stacja PKN ) koszt bodajże 10 zl zajecia mialy byc wznowione od marca wlasnie bo czekali na dotacje z UE jak mi sie przypomni nazwa dam Ci znac ja chce z Arturem od kwietnia tam uczęszczać moze zgadamy sie jakos

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka juz wiem fundacja My to Mamy sa na fb wrzucę Ci linka

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka oż ty, ja to jestem leń leniów jak się do Ciebie porównam, ja wychodzę z tego założenia że siedzę w domu z dzieckiem i staram się gotować codziennie obiad i ogarniać z wierzchu, no i czasem pralke włączę i koniec obowiązków. W weekend razem z mężem sprzątamy, plus zakupki itp. Gonię go do roboty bo wiem że jak odpuszczę to on chwila i załapie że już nigdy nie będzie musiał nic robić w domu nawet jak wrócę do pracy. Tak to jest z tymi chłopami.

U nas noc jak noc, 5-6 pobudek. Zauważyłam że łokieć mi się przetarł od tego karmienia bo ciągle szuram po pościeli jak się układam do karmienia.

Mąż jedzie w środę do niedzieli na narty z pracy..pozwoliłam mu a teraz mam schizy bo koleżanka która się rozwodzi opowiadała co jej mąż na takich wyjazdach robił...no cóż wierzę że mój jest inny i nic mu nawet nie gadam że się cykam- niech wie że jestem go pewna. No i w środę mama do mnie przyjeżdża więc w końcu się wyśpię :))))) odliczam już godziny.

Apaczka robię Twoje mufiny tylko trochę dietetyczną wersję :)
    Miłego dnia :)

zabka11, apaczka, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziś kończymy pół roku!

aaaaga, małaMyszka, 0na88, zabka11, apaczka, jesslin87, Paula_071, Martucha86, Pulpecja, lys, Zetka, magda sz, Aska87, mamasia, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 GRATULACJE!!!!!

Zazdroszczę!!!! Spokojnej ciąży i dużo zdrówka!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka Kuba 5 lat e wrześniu,Marcel w lipcu 3 latka i Oli roczek w lipcu. Co dwa lata a tu bedzie rok po roku;) Zaczynam się po mału cieszyć bo tatuś oszalał z radości(wariat). No zobaczymy czy bedzie córka w końcu ...już chyba w to nie wierze;((

0na88, zabka11, jesslin87, Paula_071, Pulpecja, Zetka, magda sz, witaminkab, mamasia, Weridiana, małaMyszka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maadzik1207 - zawsze chcialam miec duzo rodzenstwa , mam tylko siostre - moj maz ma 3 braci. Kazdy juz pozakladal rodziny , maja dzieci , jak przychodzi pora swiat to ledwo sie wszyscy mieszcza w domu , atmosfera jest genialna . Super ze bedziecie mieli duza rodzine :)

zabka11, Zetka, magda sz, Weridiana, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 3364 3365 3366 3367 3368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ