SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Weridiana z tego co wiem, to nie można zakładać dziecku sztywnych butów, mają być miękkie, dostosowujące się do stopy, a w domu najlepiej boso, żeby stopa mogła pracować. Do tego dziecku powinno tez w domu przebywać z gołymi stópkami jakiś czas w ciągu dnia, zeby sobie stymulować stopy - a nie tak, że cały dzien w skarpetkach, czy rajstopkach.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Agaata wiem i zgadzam się że stopa powinna być w miare możliwości swobodna tylko tak jak wspominałam 10 lat temu mówili co innego i to lekarze , nie powtarzam plotek bo sama się konsultowalam. Według najnowszej opinii robilam źle.
Być może też zanadto się generalizuje, może to kwestia indywidualna , sama nie wiem
Agaata lubi tę wiadomość
-
Jezusieee zgłupiec można, naprawde, mam siostrzenca 11 lat i tak jak mówi Weridiana wtedybył nacisk nas ztywne buty za koske i takie tez nosił, zaczał chodzić jak miał 10 miesiecy, teraz biegacz piłkarz z niego doskonały:)
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Maaadzik gratulacje..a wczoraj tak sobie myślałam która będzie pierwsza☺
Młody poszedł na drzemkę, zajęcia Gordonki super☺ na początku trochę wystraszył się innych dzieci ale po chwili było ok, a jak pani zaczęła śpiewać to już w ogóle chyba się zakochał.. ale dziewczyna ma piękny głos. Zapłaciliśmy za cały marzec wiec będziemy chodzić raz w tygodniu.. Patryk był najmłodszy ale też było kilkoro dzieci które ledwo siedziały wiec taka dopasowana grupa..
Później z wywieszonym jezorem na spacer, później obiad i usypianie młodego.. padam a musze ogarnąć chatę bo jutro wpada moja przyjaciółka a tu jakby kto granat rzucił..
my też jeszcze w gondoli ale młody juz się ledwo mieści, jutro ma być spacerówka to będę jeździła na razie na płasko. . Mój totalnie nie siedzi, tzn jak tak na chwile posadze to giba się we wszystkie strony wiec staram się aby jak najdłużej leżał na brzuszku tym bardziej ze bardzo lubi.. musze dokupić puzzli bo juz mi zwiewa na podłogę, chyba pomału obczaja pelzanie..
Agaata lubi tę wiadomość

-
Myślę, że trochę zmieniają się wytyczne, trochę pojawia się nowej wiedzy, a także wpływ może mieć po części moda - teraz jest trendy natura, wracanie do korzeni i zdawanie się na instynkt. Kiedyś mówiło się, że tyle i tyle żółtka, pokarmy wprowadzać w odpowiedniej kolejności. teraz już nie ma takich sztywnych wytycznych. No bo właściwie skąd pomysł na usztywnianie stawów skokowych, sztywne buty? Gdyby natura chciała abyśmy tak postępowali to byśmy się rodzili ze sztywnymi stawami skokowymi
Paula_071, Zetka, Agaata, jesslin87, Pulpecja, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Czy poza mną ktoś jeszcze wozi dziecko w gondoli? Apaczka Wy nadal w gondoli? Nie wiem, powinnam zmieniać, czy poczekać, aż kręgosłup będzie bardziej stabilny? Ja zawsze byłam przekonana, że spacerówka jest dla siedzących dzieci, ale widze, że wiele z Was szybciej zmieniło. A widzę, że Młody coraz mniej chętnie jeżdzi w gondoli jak się przebudzi.
My w gondoli. Ale w zimowym już nie wchodzi, w tym polarkowym w miarę ale już tylko tylko. Mam nadzieję że do końca marca dotrwamy.

-
apaczka wrote:Myślę, że trochę zmieniają się wytyczne, trochę pojawia się nowej wiedzy, a także wpływ może mieć po części moda - teraz jest trendy natura, wracanie do korzeni i zdawanie się na instynkt. Kiedyś mówiło się, że tyle i tyle żółtka, pokarmy wprowadzać w odpowiedniej kolejności. teraz już nie ma takich sztywnych wytycznych. No bo właściwie skąd pomysł na usztywnianie stawów skokowych, sztywne buty? Gdyby natura chciała abyśmy tak postępowali to byśmy się rodzili ze sztywnymi stawami skokowymi

Zgadzam się, że jakby natura chciala od nas sztywnych stawów to by nam takie zafundowała. Dziwne właśnie były te wytyczne 10 lat temu, ale kto wie co ludziom wpadnie do głowy za kolejne 10 lat
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Apaczka, zaintrygowała mnie ostatnio Twoja pasta z awokado z jogutrem i szczypiorkiem - zrobiłam dzisiaj i pyyyycha
Mój mąż nawet pojadł i powiedział, że dobra zamiast "może być" więc to już sukces
apaczka, Zetka, Paula_071, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Zetka, cholerka jasna, moje dziecko zaczyna robić to samo co Twoje - wspina się po mężu i staje na nogi... Najpierw klęczał koło nas jak siadaliśmy na podłodze, a teraz postanowił z tego klęczenia wstawać... I nie wiem co zrobić, nie pozwalać mu?
Zetka lubi tę wiadomość
-
Weszlam zobaczyć co słychać po tej strony barykady, a tu takie wieści, sierpniówki się rozmnażają !! Gratulacje Madzik!!
A ja padam dzisiaj na cyce!! Starsza znowu chora i siedzi mi cały tydzień w domu, mała marudzi, w domu burdel! Jak żyć ja się pytam???
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
No dokładnie, tak samo się zaczęło. Ja go póki co z tych nóg ściągam. Ale co się upocę w ciągu dnia to moje. Zapytam pediatry w pn.Agaata wrote:Zetka, cholerka jasna, moje dziecko zaczyna robić to samo co Twoje - wspina się po mężu i staje na nogi... Najpierw klęczał koło nas jak siadaliśmy na podłodze, a teraz postanowił z tego klęczenia wstawać... I nie wiem co zrobić, nie pozwalać mu?
Cieszę się, że nie jestem sama

Jeszcze Majeczka
Kurcze, nie widzę tych Gordonkow w Gda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:34
magda sz lubi tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH