SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Madzik, ale niespodzianka

Ja nie wiem o co biega. Natalka ucina sobie dzisiaj drugą drzemkę - pierwsza 1.5 h i teraz również tyle. Miałyśmy iść na 12.30 na usg ale odwołałam i pójdziemy za tydzień, zwykle koło 13 spacer a ta śpi i śpi. Jak bym wiedziała, że tak będzie to bym chociaż jakiś film obejrzała a teraz pewnie jak włączę to sie obudzi
-
Ja dodaje mieso do kazddej zupy, na surowo to jest wielkosci kasztana bez łupki, jak sie ugotuje to jeszcze mniej, zółtko 3 razy w tyg, ale bede od dzis dawac całe jajko, glutenem juz sobie nie zawracam głowy bo mały dostaje i makaron i ryz do zupy
Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Być może, choć raczej dzieci mają problemy ze spaniem. Moja spała 2 h a po przebudzeniu poszła śluzowa, zielonkawa kupa. Tak to wygląda...aaaaga wrote:Apaczka moj wlasnie wstal spal od 10.50 wczoraj to samo az go zbidzilam bo mieliśmy wizyte u lekarza może to przez zęby?
-
My bylismy o ortopedy. Z Tomkiem wszystko ok, patrzac na poczynania Tomka stwierdzil, ze niedługo bedzie raczkowac, chociaz ze stabilnością siedzenia i stania bedzie gorszej, bo ma duzo kolagenu - ocenil po elastycznej skorze i gietkich stawach. Ale ponoc dzieki temu nadaje sie bardziej do tanca czy gry w pilke niz Ci, co sa silniejsi. Zabronil nosic butow jakichkolwiek, najlepiej na boso, ewentualnie skarpetki antypoślizgowe. Ma raczkowac jak najdłużej. Mamy nie prowadzac go za reke jak bedzie chcial chodzic, bo tak dluzej bedzie sie uczyl trzymania równowagi. za zadne skarby nie stawiac go na nogach. Jak cos to robic mu wysepki z mebli, zeby sam sie podbieral podczas chodzenia. Powiedzial ze pchacze sa ok. Mamy sie zjawic po 2 msc od samodzielnego chodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 15:33
Migotkaa, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula a to ciekawe z tym kolagenem pierwsze słyszę.
szczerze mówiąc zglupialam kogo słuchać, tu ortopeda radzi aby dziecko na boso biegalo , ja swojego czasu odwiedzilam ortopede z Laura i zalecał sztywne za kostkę buty (takie ze skóry wiązane) , wiele osób się na nich wychowalo ja też i nóżki ok.
nie podwazam żadnej opinii po prostu dziwi mnie to jak przez dziesięć lat mogła się zmienić postawa lekarzy, dlaczego aż tak sobie zaprzeczają. Czy teraz mają rację, a wtedy jej nie mieli?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

no nic, dzisiaj na spacer pójdziemy najwyżej tylko do Rossmana.