SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co, ja daję już normalne rzeczy, tylko nie przyprawiam na ostro. Moja nigdy nie miała problemów z brzuszkiem, alergii nikt z nas nie ma, mięso, warzywa, jajko już w całości dostała. Im "normalniejsze" jedzenie tym chętniej je. Na początku się bawiłam w te wytyczne, a ona z wielkim bólem zjadała dwie łyżeczki, teraz chrzanię. Robię jak z Tośką; koło roku to już wszystko jadła i luz.
0na88, niecierpliwa, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Mąż właśnie wrócił ze spotkania i mu opowiadam że mi puściły nerwy przy usypianiu małego..a on taki zatroskany "Ale nie biłaś go??? " chyba naprawdę widać że jestem wkurzona hehe
Pulpecja, 0na88, apaczka, Zetka, niecierpliwa, lys, witaminkab, Paula_071, mamasia, jesslin87, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

-
no właśnie, wakacje, restauracja itp. Poza tym, ja nie mam dostępu do przedszkola, w którym będzie dostawała jedzenie z czymś tam i bez czegoś. Jedynie alergicy mogą mieć swoje jedzenie, a reszta je co dają, normalnie przyprawiane itd.0na88 wrote:AgaSad - poplulam sie

Pulpecja - no wlasnie ,ja tez chce aby dziecko w wieku 1 roku jadlo normalnie. Chce aby na wakacjach nie cudowac , nie targac miliona sloiczkow a isc na stolowke i moc wybrac jej normalne jedzenie.
0na88 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja daje raz w tygodniu rybe, raz bezmiesny i 5 miesne
Dzięki, chyba też tak będę.
A żółtko to co drugi dzień przez jaki czas będziesz podawać? Gdzie czytałam że po 7mcu pół co drugi dzień, po 8 i 9 to codziennie a po roku raz w tyg jajko. Nie pamiętam jak robiłam że starszym. Ale codziennie to coś dużo chyba.

-
Właśnie, w kwestii gotowania dla dzieci. Teściowa kupiła młodej cielęcinkę. Wiadomo, tania nie jest, więc super. No i zamrozila prawie kilo w całości. Nosz k... mam jej zupkę z kilograma mięsa ugotować? Prawie się odcisków nabawiłam odcinając kawałek.
niecierpliwa, Zetka, 0na88, Martucha86, Paula_071, jesslin87, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Dzięki, chyba też tak będę.
A żółtko to co drugi dzień przez jaki czas będziesz podawać? Gdzie czytałam że po 7mcu pół co drugi dzień, po 8 i 9 to codziennie a po roku raz w tyg jajko. Nie pamiętam jak robiłam że starszym. Ale codziennie to coś dużo chyba.
Teraz daje cale zoltko co 2 dzien i tak bede robic do ok 9 miesiaca, a potem juz zaczne dawac cale jajo
Zetka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Właśnie, w kwestii gotowania dla dzieci. Teściowa kupiła młodej cielęcinkę. Wiadomo, tania nie jest, więc super. No i zamrozila prawie kilo w całości. Nosz k... mam jej zupkę z kilograma mięsa ugotować? Prawie się odcisków nabawiłam odcinając kawałek.
Widze, ze poszalala prawie jak moj tesc
Zetka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Jak daje zupke, gdzie sa juz duze czesi to zjedzenie sloika wydluzylo nam sie do 20 minut, mam nadzieje ze z czasem pojdzie to nam sprawniej
Mój je około 15min ten malutki, tego dużego to jeszcze nie próbowałam. Pewnie nawet nie zje, bo przy końcu małego już marudzi.