SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja zamówiłam te słoiczki z malina i truskawka, bo wczoraj się zajadal malina z winogronami. Zobaczę.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak że słoiczkami? Ile razy w tyg rybę, ile mięso? A pozostałe to same warzywa? Te warzywne to taki chyba niepelnowartosciowy sloiczek.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Patryk ma wbudowany czujnik o braku współpracy jak wychodzimy gdzieś na określoną godzinę, nagle nie chce jeść, spać, ubrać się.. usypiałam go 45 min i już mi puściły nerwy:( głupia ja..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja daję już normalne rzeczy, tylko nie przyprawiam na ostro. Moja nigdy nie miała problemów z brzuszkiem, alergii nikt z nas nie ma, mięso, warzywa, jajko już w całości dostała. Im "normalniejsze" jedzenie tym chętniej je. Na początku się bawiłam w te wytyczne, a ona z wielkim bólem zjadała dwie łyżeczki, teraz chrzanię. Robię jak z Tośką; koło roku to już wszystko jadła i luz.

0na88, niecierpliwa, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie wrócił ze spotkania i mu opowiadam że mi puściły nerwy przy usypianiu małego..a on taki zatroskany "Ale nie biłaś go??? " chyba naprawdę widać że jestem wkurzona hehe

Pulpecja, 0na88, apaczka, Zetka, niecierpliwa, lys, witaminkab, Paula_071, mamasia, jesslin87, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde 9 stopni na polu, mam ochote wziac Szymka w kurtce przejsciówce, plecki i przod na polarku a rekawy na podszewce, co myslicie? W spiworku na spanie?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Karolinka ja też daje pomarańcze. Uwielbia ja są :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad - poplulam sie :D

Pulpecja - no wlasnie ,ja tez chce aby dziecko w wieku 1 roku jadlo normalnie. Chce aby na wakacjach nie cudowac , nie targac miliona sloiczkow a isc na stolowke i moc wybrac jej normalne jedzenie.

Pulpecja lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, a jak że słoiczkami? Ile razy w tyg rybę, ile mięso? A pozostałe to same warzywa? Te warzywne to taki chyba niepelnowartosciowy sloiczek.

Ja daje raz w tygodniu rybe, raz bezmiesny i 5 miesne

Zetka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak daje zupke, gdzie sa juz duze czesi to zjedzenie sloika wydluzylo nam sie do 20 minut, mam nadzieje ze z czasem pojdzie to nam sprawniej

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    AgaSad - poplulam sie :D

Pulpecja - no wlasnie ,ja tez chce aby dziecko w wieku 1 roku jadlo normalnie. Chce aby na wakacjach nie cudowac , nie targac miliona sloiczkow a isc na stolowke i moc wybrac jej normalne jedzenie.
    no właśnie, wakacje, restauracja itp. Poza tym, ja nie mam dostępu do przedszkola, w którym będzie dostawała jedzenie z czymś tam i bez czegoś. Jedynie alergicy mogą mieć swoje jedzenie, a reszta je co dają, normalnie przyprawiane itd.

0na88 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja daje raz w tygodniu rybe, raz bezmiesny i 5 miesne

Dzięki, chyba też tak będę.
    A żółtko to co drugi dzień przez jaki czas będziesz podawać? Gdzie czytałam że po 7mcu pół co drugi dzień, po 8 i 9 to codziennie a po roku raz w tyg jajko. Nie pamiętam jak robiłam że starszym. Ale codziennie to coś dużo chyba.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciała żeby już około roku jadl w miarę normalnie.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zamierzam dawać cytrusy i truskawki wcześniej, a nie czekać do roku, nie mam z tym jakiegoś problemu. Nie zamierzam solić i dodawać cukru tak dlugo jak się da.
    Dzisiaj powtorka - awokado, banan i kaszka pszenna - dzisiaj sporo zjadł.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, w kwestii gotowania dla dzieci. Teściowa kupiła młodej cielęcinkę. Wiadomo, tania nie jest, więc super. No i zamrozila prawie kilo w całości. Nosz k... mam jej zupkę z kilograma mięsa ugotować? Prawie się odcisków nabawiłam odcinając kawałek.

niecierpliwa, Zetka, 0na88, Martucha86, Paula_071, jesslin87, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dzięki, chyba też tak będę.
    A żółtko to co drugi dzień przez jaki czas będziesz podawać? Gdzie czytałam że po 7mcu pół co drugi dzień, po 8 i 9 to codziennie a po roku raz w tyg jajko. Nie pamiętam jak robiłam że starszym. Ale codziennie to coś dużo chyba.

Teraz daje cale zoltko co 2 dzien i tak bede robic do ok 9 miesiaca, a potem juz zaczne dawac cale jajo

Zetka lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja jak kupie to porciuje i wyciagam sobie taki sciuk w woreczku na 2h do wody i odmrozone

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Właśnie, w kwestii gotowania dla dzieci. Teściowa kupiła młodej cielęcinkę. Wiadomo, tania nie jest, więc super. No i zamrozila prawie kilo w całości. Nosz k... mam jej zupkę z kilograma mięsa ugotować? Prawie się odcisków nabawiłam odcinając kawałek.

Widze, ze poszalala prawie jak moj tesc ;)

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak daje zupke, gdzie sa juz duze czesi to zjedzenie sloika wydluzylo nam sie do 20 minut, mam nadzieje ze z czasem pojdzie to nam sprawniej

Mój je około 15min ten malutki, tego dużego to jeszcze nie próbowałam. Pewnie nawet nie zje, bo przy końcu małego już marudzi.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Tośka dostała truskawki około roku (ona jest z lipca) dostała wysypkę, spróbowałam po roku znowu i powtórka z rozrywki. Jak miała trzy lata to znów dałam i spoko. Teraz co roku je normalnie i nie ma alergii.

201508091565.png
‹‹ 3359 3360 3361 3362 3363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ