X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Pulpecja ja jak kupie to porciuje i wyciagam sobie taki sciuk w woreczku na 2h do wody i odmrozone

Ja wrzucam zamrozony na wrzatek i tak gotuje

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Pulpecja ja jak kupie to porciuje i wyciagam sobie taki sciuk w woreczku na 2h do wody i odmrozone
    Ja dostałam już zamrożoną dla Michalinki :-) chyba dla słonika jakiegoś :-/

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja dostałam już zamrożoną dla Michalinki :-) chyba dla słonika jakiegoś :-/

Co byś dziecka nie zaglodzila :)

niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak zrobic manne na mm??

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czyli jakie posilki podajecie dzieciom? Ja nadal tylko zupke (raz e tyg ryba, 3x żółtko całe i 3x mięso), 60 gr deserku owocowego że słoika, a wieczorem kasze mleczna. Do tego 3x dziennie cyc. Czy to jest ok? Wiecie co wczoraj tak czytałam na temat dzieci, które nie siadają i powiem Wam, że moja tez nie umie siedzieć. Kiwa się, przechyla na boki, do przodu. Ale z drugiej strony potrafi raczkowac, robi tzw siad skośny od 5 miesiąca - czyli podpiera się jedna ręką, no i od kilku dni staje wszędzie - przy kanapie, w łóżeczku trzymając się szczebelek itd. No i sama nie wiem czy w takiej sytuacji powinnam się martwić, ćwiczyć z nią to siedzenie? Niby się nie powinno, ale skoro ona sama stać umie to czy nie jest to oznaka, że kręgosłup jest gotowy na pionizacje? U nas dodatkowym problemem jest asymetria, mamy teraz chwilowa przerwę w rehabilitacji, ale za. 2 tyg wracamy na zajęcia to dopytam fizjoterapeutki. A póki co jak uważacie, powinnam ja sadzac?

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nocka ok ale za to od rana stekanie non stop pojekiwanie butli nie chcial gryzl smoka wypil moze z 20 ml po czym wszystko ulal raczki be mata be tez mi nerwy puscily wlozylam go do lozeczka i poszlam sobie kawę zrobic a ten sie rozryczal tak wiec wyrzury2sumienia nie pozwolily mi dokonczyc robienia kawy
    Ja gluten podaje juz 3 tydzien i w sumie juz nie patrzę czy cos ma w sobie gluten czy nie i nie odmierzam pol lyzeczki jak dosypuje manny do obiadku od niedzieli daje mieso jadl juz 3 razy dzisiaj zupka jarzynowa jutro znowu mieso bede dawala 3-4 razy w tyg plus ryba i dwa warzywne mysle ze spoko pierwsza rybke podam jakos w przyszlym tyg moj wcina maly sloiczek jak dojdzie do duzego to zaczne mu gotowac
    Co do doprawiania moj uwielbia piętki wczoraj dalam mu pietke chleba ktory upiekl sasiad zytni z ziolami i maly plakal jak mu koncowke zabralam chyba bardzo smakowal zoltko je co drugi dzien i tez nie odmierzam rowno polowy a cale jajo dostanie pewnie w swieta bo tez słyszałam ze nie ma juz przykazu oddzielania bialka i podawania po skonczonym roku nawet ktoras z was wklejala linka do artykulu mam deserek z malinami w weekend zapodam a juz dwa razy patrzalam na te sloiczki z twarozkami i pewnie sie skusze
    Wczoraj np mlody dostal do posmakowania kaszy ktora byla oblana sosem pomidorowym i ewidentnie mi smakowala oczywiscie zjadl moze z 5 ziarenek heheh

Zetka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotować mm i wsypać kaszkę mannę juz nie gotować tego- właśnie robię eksperymentalnie czy podejdzie małej...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hej dziewczyny, czyli jakie posilki podajecie dzieciom? Ja nadal tylko zupke (raz e tyg ryba, 3x żółtko całe i 3x mięso), 60 gr deserku owocowego że słoika, a wieczorem kasze mleczna. Do tego 3x dziennie cyc. Czy to jest ok? Wiecie co wczoraj tak czytałam na temat dzieci, które nie siadają i powiem Wam, że moja tez nie umie siedzieć. Kiwa się, przechyla na boki, do przodu. Ale z drugiej strony potrafi raczkowac, robi tzw siad skośny od 5 miesiąca - czyli podpiera się jedna ręką, no i od kilku dni staje wszędzie - przy kanapie, w łóżeczku trzymając się szczebelek itd. No i sama nie wiem czy w takiej sytuacji powinnam się martwić, ćwiczyć z nią to siedzenie? Niby się nie powinno, ale skoro ona sama stać umie to czy nie jest to oznaka, że kręgosłup jest gotowy na pionizacje? U nas dodatkowym problemem jest asymetria, mamy teraz chwilowa przerwę w rehabilitacji, ale za. 2 tyg wracamy na zajęcia to dopytam fizjoterapeutki. A póki co jak uważacie, powinnam ja sadzac?
    Broń Boże nie sadzaj :) pięknie się rozwija, nie przeszkadzaj jej w tym ;)

Ewa123, niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy poza mną ktoś jeszcze wozi dziecko w gondoli? Apaczka Wy nadal w gondoli? Nie wiem, powinnam zmieniać, czy poczekać, aż kręgosłup będzie bardziej stabilny? Ja zawsze byłam przekonana, że spacerówka jest dla siedzących dzieci, ale widze, że wiele z Was szybciej zmieniło. A widzę, że Młody coraz mniej chętnie jeżdzi w gondoli jak się przebudzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:28

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata my wciąż w gondoli

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w gondoli mlody sie uspokoil na spacerach wiec porzucilismy na razie pomysl spacerowki ma podniesiona pozycje jak pogoda sprzyja skladam bude i jest ok chociaz wczoraj nogi zarzucił na brzeg bo juz na dlugosc jest za mala ale do konca marca moze uda nam sie przetrwac albo chociaz do cieplejszych dni

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Przygotować mm i wsypać kaszkę mannę juz nie gotować tego- właśnie robię eksperymentalnie czy podejdzie małej...

Czytalam teraz, ze tak sie nie zrobi, bo manne trzeba zagotowac.
    Ja wycztalam, zeby ugotowac manne na gesto na wodzie, a potem jak przestygnie polaczyc z przygotowanym mm, albo zeby nie bylo grudek to ugotowac manne na wodzie, ale na plynno gdziec w ok 300 ml wody, a potem jak ostygnie dodac sam proszek mm

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spacerowka rozklada sie na plasko wiec spoko chociaż w gondoli nie jeździ juz na lezaco

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie wozimy w spacerowce na pollezaco, ale coraz czesciej mysle o sprzedazy wozka 2w1, bo w tej lekkiej spacerowce jest o wiele wygodniej, jest wieksze siedzisko i o wiele dluzej w niej spi, ale z kolei ta spacerowka 2w1 o wiele wygodniej mi sie jezdzi

• apaczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w gondolce, a jakże inaczej :) Natalia jeszcze się mieści, nie siedzi, póki co zimno, wietrznie, na spacerach śpi, nie wkurza się więc nie mam ani jednego powodu żeby wkładać w spacerówkę. Przyjdzie jeszcze na to czas. Na pewno do końca marca przejezdzimy w gondolce, a pewnie i jeszcze trochę w kwietniu. Nie spieszy mi się. To jeszcze taki drobiazg jest :) A dzisiaj ją zważyłam i jest 7.100, mam nadzieję, że to prawda i w końcu ruszyła :) Już tak bywało, że w ciągu dnia - dwóch miała 100g przyrostu, oby i tym razem :)

Zetka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeszłam na spacerowkę, bo Łucja była jak to napisała Niecierpliwa jak śledź w puczce :) ale jeździmy na lezaco.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Ja przeszłam na spacerowkę, bo Łucja była jak to napisała Niecierpliwa jak śledź w puczce :) ale jeździmy na lezaco.

Moj sledz wygladal tak samo, a gondola duza byla bo 85 cm

witaminkab lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z perspektywy czasu zaluje ze zdecydowalam sie na wozek 3w1 , moglam osobno kupic gleboki i spacerowke. NIby dobrze sie prowadzi , gondola byla duza ale jednak ten stelaz po zlozeniu zajmuje kupe miejsca . Zeby wozek zapakowac do auta, to caly bagaznik zawalony tak ,ze nie widze nic w tylnej szybie , ewentualnie cale tylne siedzenie.

zabka11 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,nie wiem czy mnie pamiętacie ale chciałam się pochwalić że znów będę mamą.Termin na 25,10,2016

0na88, Martucha86, niecierpliwa, apaczka, aaaaga, witaminkab, Migotkaa, Paula_071, Weridiana, mamasia, magda sz, 5ylwia, AgaSad, Zetka, lys, jesslin87, Aska87, zabka11, małaMyszka, Kkarolinaaaa, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Hej,nie wiem czy mnie pamiętacie ale chciałam się pochwalić że znów będę mamą.Termin na 25,10,2016
    Gratulacje i spokojnej ciąży kochana

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3360 3361 3362 3363 3364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ