SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, czyli jakie posilki podajecie dzieciom? Ja nadal tylko zupke (raz e tyg ryba, 3x żółtko całe i 3x mięso), 60 gr deserku owocowego że słoika, a wieczorem kasze mleczna. Do tego 3x dziennie cyc. Czy to jest ok? Wiecie co wczoraj tak czytałam na temat dzieci, które nie siadają i powiem Wam, że moja tez nie umie siedzieć. Kiwa się, przechyla na boki, do przodu. Ale z drugiej strony potrafi raczkowac, robi tzw siad skośny od 5 miesiąca - czyli podpiera się jedna ręką, no i od kilku dni staje wszędzie - przy kanapie, w łóżeczku trzymając się szczebelek itd. No i sama nie wiem czy w takiej sytuacji powinnam się martwić, ćwiczyć z nią to siedzenie? Niby się nie powinno, ale skoro ona sama stać umie to czy nie jest to oznaka, że kręgosłup jest gotowy na pionizacje? U nas dodatkowym problemem jest asymetria, mamy teraz chwilowa przerwę w rehabilitacji, ale za. 2 tyg wracamy na zajęcia to dopytam fizjoterapeutki. A póki co jak uważacie, powinnam ja sadzac?Ewa123
-
Hej nocka ok ale za to od rana stekanie non stop pojekiwanie butli nie chcial gryzl smoka wypil moze z 20 ml po czym wszystko ulal raczki be mata be tez mi nerwy puscily wlozylam go do lozeczka i poszlam sobie kawę zrobic a ten sie rozryczal tak wiec wyrzury2sumienia nie pozwolily mi dokonczyc robienia kawy
Ja gluten podaje juz 3 tydzien i w sumie juz nie patrzę czy cos ma w sobie gluten czy nie i nie odmierzam pol lyzeczki jak dosypuje manny do obiadku od niedzieli daje mieso jadl juz 3 razy dzisiaj zupka jarzynowa jutro znowu mieso bede dawala 3-4 razy w tyg plus ryba i dwa warzywne mysle ze spoko pierwsza rybke podam jakos w przyszlym tyg moj wcina maly sloiczek jak dojdzie do duzego to zaczne mu gotowac
Co do doprawiania moj uwielbia piętki wczoraj dalam mu pietke chleba ktory upiekl sasiad zytni z ziolami i maly plakal jak mu koncowke zabralam chyba bardzo smakowal zoltko je co drugi dzien i tez nie odmierzam rowno polowy a cale jajo dostanie pewnie w swieta bo tez słyszałam ze nie ma juz przykazu oddzielania bialka i podawania po skonczonym roku nawet ktoras z was wklejala linka do artykulu mam deserek z malinami w weekend zapodam a juz dwa razy patrzalam na te sloiczki z twarozkami i pewnie sie skusze
Wczoraj np mlody dostal do posmakowania kaszy ktora byla oblana sosem pomidorowym i ewidentnie mi smakowala oczywiscie zjadl moze z 5 ziarenek heheh
Zetka lubi tę wiadomość
-
Broń Boże nie sadzajEwa123 wrote:Hej dziewczyny, czyli jakie posilki podajecie dzieciom? Ja nadal tylko zupke (raz e tyg ryba, 3x żółtko całe i 3x mięso), 60 gr deserku owocowego że słoika, a wieczorem kasze mleczna. Do tego 3x dziennie cyc. Czy to jest ok? Wiecie co wczoraj tak czytałam na temat dzieci, które nie siadają i powiem Wam, że moja tez nie umie siedzieć. Kiwa się, przechyla na boki, do przodu. Ale z drugiej strony potrafi raczkowac, robi tzw siad skośny od 5 miesiąca - czyli podpiera się jedna ręką, no i od kilku dni staje wszędzie - przy kanapie, w łóżeczku trzymając się szczebelek itd. No i sama nie wiem czy w takiej sytuacji powinnam się martwić, ćwiczyć z nią to siedzenie? Niby się nie powinno, ale skoro ona sama stać umie to czy nie jest to oznaka, że kręgosłup jest gotowy na pionizacje? U nas dodatkowym problemem jest asymetria, mamy teraz chwilowa przerwę w rehabilitacji, ale za. 2 tyg wracamy na zajęcia to dopytam fizjoterapeutki. A póki co jak uważacie, powinnam ja sadzac?
pięknie się rozwija, nie przeszkadzaj jej w tym
Ewa123, niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Czy poza mną ktoś jeszcze wozi dziecko w gondoli? Apaczka Wy nadal w gondoli? Nie wiem, powinnam zmieniać, czy poczekać, aż kręgosłup będzie bardziej stabilny? Ja zawsze byłam przekonana, że spacerówka jest dla siedzących dzieci, ale widze, że wiele z Was szybciej zmieniło. A widzę, że Młody coraz mniej chętnie jeżdzi w gondoli jak się przebudzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:28
-
My jeszcze w gondoli mlody sie uspokoil na spacerach wiec porzucilismy na razie pomysl spacerowki ma podniesiona pozycje jak pogoda sprzyja skladam bude i jest ok chociaz wczoraj nogi zarzucił na brzeg bo juz na dlugosc jest za mala ale do konca marca moze uda nam sie przetrwac albo chociaz do cieplejszych dni
-
magda sz wrote:Przygotować mm i wsypać kaszkę mannę juz nie gotować tego- właśnie robię eksperymentalnie czy podejdzie małej...
Czytalam teraz, ze tak sie nie zrobi, bo manne trzeba zagotowac.
Ja wycztalam, zeby ugotowac manne na gesto na wodzie, a potem jak przestygnie polaczyc z przygotowanym mm, albo zeby nie bylo grudek to ugotowac manne na wodzie, ale na plynno gdziec w ok 300 ml wody, a potem jak ostygnie dodac sam proszek mm -
My sie wozimy w spacerowce na pollezaco, ale coraz czesciej mysle o sprzedazy wozka 2w1, bo w tej lekkiej spacerowce jest o wiele wygodniej, jest wieksze siedzisko i o wiele dluzej w niej spi, ale z kolei ta spacerowka 2w1 o wiele wygodniej mi sie jezdzi
-
My w gondolce, a jakże inaczej
Natalia jeszcze się mieści, nie siedzi, póki co zimno, wietrznie, na spacerach śpi, nie wkurza się więc nie mam ani jednego powodu żeby wkładać w spacerówkę. Przyjdzie jeszcze na to czas. Na pewno do końca marca przejezdzimy w gondolce, a pewnie i jeszcze trochę w kwietniu. Nie spieszy mi się. To jeszcze taki drobiazg jest
A dzisiaj ją zważyłam i jest 7.100, mam nadzieję, że to prawda i w końcu ruszyła
Już tak bywało, że w ciągu dnia - dwóch miała 100g przyrostu, oby i tym razem 
Zetka lubi tę wiadomość
-
ja z perspektywy czasu zaluje ze zdecydowalam sie na wozek 3w1 , moglam osobno kupic gleboki i spacerowke. NIby dobrze sie prowadzi , gondola byla duza ale jednak ten stelaz po zlozeniu zajmuje kupe miejsca . Zeby wozek zapakowac do auta, to caly bagaznik zawalony tak ,ze nie widze nic w tylnej szybie , ewentualnie cale tylne siedzenie.
zabka11 lubi tę wiadomość

-
Hej,nie wiem czy mnie pamiętacie ale chciałam się pochwalić że znów będę mamą.Termin na 25,10,2016
0na88, Martucha86, niecierpliwa, apaczka, aaaaga, witaminkab, Migotkaa, Paula_071, Weridiana, mamasia, magda sz, 5ylwia, AgaSad, Zetka, lys, jesslin87, Aska87, zabka11, małaMyszka, Kkarolinaaaa, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość