X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa wypiłysmy z przyszłą szwagierką butelke winka:0 Szymko poszedł spac wczesniej niz o 21, zjadł bez marudzenia, mój grzeczny chłopczyk:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką cisza chyba wszyscy śpią :P

Wczoraj byliśmy na urodzinach i była dwójka dzieci 5 lat i 9. Karmie Maksa no a obydwoje się patrza i po chwili 5 latek skąd się bierze mleczko w piersi? No to mowie że trzeba pić djzo wody. I obydwoje jak na komendę to jak będziemy pić to też będziemy miec! Mowie że nie że tylko dziewczyny jak są w ciąży to potem maja mleczko.

Sytuacja druga przebieranie Maksa a 9 latek Wiktor mówi tak ale on ma małe paluszki u rąk a jak sie urodził jako był maly, no to mniej więcej pokazuje, on w zdziwieniu że taki maluszek był ją sciagam pieluszke a tu okrzyk:
    Jaki mały dzordz albo nie inaczej jaki mały diamencik. A ja mam większego wiesz. No na pewno bo jesteś duży mu mowie.

A ten dalej a jak się urodził to diamencik był mniejszy? Potwierdzam a on zdziwiony to moj też był taki mały? Niesamowite.

Także dzieci są super :D

Paula_071, Migotkaa, magda sz, małaMyszka, aaaaga, Weridiana, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek wstal o 7:( poszedl spac o 21. Zaczal sie domagac towarzystwa z 10 minut temu i teraz trze oczy, mam nadzieje, ze jeszcze pospi.

Nie podnosze rolet ale slysze jak deszcz uderza w parapet...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wstałam bo m miał dziś dyżur. . Karmiłam tylko o 4.30.. Dawno tak się nie wyspałam, pewnie musi mi wystarczyć na kolejne pół roku.. za oknem leje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 08:21

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja też wstałam i zaraz kawe ogarnę. Mam tylko takie pytanie do dziewczyn, których dzieci też budzą się co chwile w nocy do piersi.
    Nie uważacie, ze to może oznaka jakiegoś geniuszu na przykład? Albo wybitnej osobowości? Powiedzcie, ze tak. Będzie mi to łatwiej znieść. Przecież k....,dzisiaj mam wrażenie że tego cycka chciała co chwilę. Masakra jakaś. Ledwo na oczy patrzę.

Paula_071, magda sz, zabka11, lys, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak Pulpecja!!! Wszyscy geniusze, nobliści, zdobywcy Oskarów na pewno nie przespali ani jednej nocy w pierwszy roku życia! Pewnie są jakieś amerykańskie badania w tym temacie do których jeszcze nie dotarłyśmy

Migotkaa, Pulpecja, apaczka, jesslin87, Paula_071, Agaata, Griszanka, zabka11, mamasia, Weridiana, lys, Zetka, witaminkab, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    O tak Pulpecja!!! Wszyscy geniusze, nobliści, zdobywcy Oskarów na pewno nie przespali ani jednej nocy w pierwszy roku życia! Pewnie są jakieś amerykańskie badania w tym temacie do których jeszcze nie dotarłyśmy
    To jak tak, to już się przemęczę.

AgaSad, zabka11, mamasia, lys, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja dlatego Maks ma na drugie Oskar :D no to skoro mamy 3 pobidki na smoka a od. 3/4 mnóstwo ssanka cycka to chyba dobre imię 2 mu wybralismy :D

AgaSad, Pulpecja, mamasia, lys, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście mąż taki nietomny po nocy z małym ze poszedł odespac.. oj biedny no.. Jakoś ja nie mam kiedy w dzień odespać nocki..

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Agata, masz racje. Tak z 2-3 lyzeczki to daje Tomkowi z 2-3 razy w tygodniu. Chyba bede zwiększać, bo to pomysł na przyszlosc na mleczny posilek. Daje mu kromke chleba tez codziennie (zajecie na 15 minut, chociaz moze 1/4 zje).

Dzisiaj Tomek szalal na panelach (zazwyczaj bawi sie w kojcu na dywanie), cieszyl sie niesamowicie, ze robi "przysiady" i nagle sie posluzgnal i twarza uderzyl o podłogę. Tak glosno zawyl, ze balam sie czy sobie nosa nie zlamal. Szybko odwrocilam jego uwage i sie uspokoil. Bidula moja.

Paula, a jaki chleb dajesz Tomkowi?

Ja miałam dzisiaj dobrą noc, Młody budził się dwa razy a później o 7.30 mąż go przejął, więc spałam do 8.45 - jestem w końcu wyspana.
    Pogoda średnia. O 12.00 idziemy na spacer, a o 15.30 na basen.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podziwiam za to Blw.. ja boje się ze młody się zakrztusi.. może jak zacznie sam siedzieć to będę trochę spokojniejsza bo wiadomo ze tez będę mu dawać jedzenie do rączki ale na tą chwilę nie potrafię się zdecydować..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja polecam Wam ta siateczke do jedzenia owocow dla niemowlat , dlugo lezala nie rozpakowana - wczoraj ja otworzylam - wrzucilam banana i jablko . Zoske wrzucilam na bujak do raczki ta siateczke i 30 min spokoju. Ssala , ciumkala - pozniej juz sie bawila.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Ja Was podziwiam za to Blw.. ja boje się ze młody się zakrztusi.. może jak zacznie sam siedzieć to będę trochę spokojniejsza bo wiadomo ze tez będę mu dawać jedzenie do rączki ale na tą chwilę nie potrafię się zdecydować..

Aga, ja nie karmię blw, bo Hubert nie siedzi, a wg mnie to jest jedno z najważniejszych założeń tego sposobu karmienia. Poza tym, jak już czytać te zalecenia WHO, to produkty "do rączki" powinno się wprowadzać po 8 miesiącu życia, a między 6-8 raczej papki i przeciery. I w sumie, jak obserwuję Hubeta, to uważam, że on na ten moment nie jest gotowy na nic innego poza papkami. Dlatego u mnie lecą papki łyżeczką i jest super :-)

0na88, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    AgaSad ja polecam Wam ta siateczke do jedzenia owocow dla niemowlat , dlugo lezala nie rozpakowana - wczoraj ja otworzylam - wrzucilam banana i jablko . Zoske wrzucilam na bujak do raczki ta siateczke i 30 min spokoju. Ssala , ciumkala - pozniej juz sie bawila.

Potwierdzam, u mnie siateczka też się sprawdza ! :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie boje BLW , czekam az Zosia usiadzie to moze wtedy. Dolaczam do grona matek- cykorow.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jeszcze jakies forumowie dziecie , nie turla sie tzn nie przemieszcza sie ?

U nas cos kiepsko nam idzie i zastanawiam sie nad rehabilitacja , na szczepieniu musze zapytac pediatre co sadzi.

U nas na ta chwile tylko :

1.jak zechce to sie przewroci z brzucha na plecy, (rzadko)
    2. jak jej sie uda , to i z plecow na brzuch, (rzadko)
    3. na raczkach przemieszcza sie jak zegar , wokol wlasnej osi
    4. robi non stop samolot na brzuchu i jak ja nosze teraz w pionie - to mnie martwi.
    5.przeklada zabawki z reki do reki
    6. gaworzy
    7. stuka zabawkami o stol , podloge
    8. zabawa stopami
    9. dzwiga sie do siadania z pollezacej typu bujaczek i lezacej.

moze to tylko syndrom ciezkiem dupy - oby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 10:34

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona u to samo poza pkt 1 i 4

• magda sz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie Wam fote z ksiazki Bobas lubi wybor o wymogach do blw. Maja sie krztusi nie raz ale nie pomgam jej, radzi sobie sama, kiedys bedzie musiala wiec niech cwiczy.

Maja mnie ugryzla swoim zabkiem, prady mnie przeszly, ale to boli o Jezusie...

Sasiedzi zule jak co wekend dali czadu..o 3.40 sasia wrocil z pracy, zona pewnie wypila sobie na noc i zostawila klucz w srodku przez co on nie mogl sie dostac do srodka..napierdzielal w te drzwi, darl sie otworz Ty szmato, ty kurwo itp...dzwonil do niej ale ta jak zasnie to koniec. Po. Godzinie walenia w drzwi ta do niego oddzwania....i jeszcze ktlotnia przez tel na klatce jakby nie mogli w domu. Maja sie oczywiscie obudzila... Szukamy z mezem domu, jak trafi sie cos co sie spodoba to moze kupimy wczesniej...

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja też jestem zdania że mały nie jest gotowy na inną formę jedzenia wiec cierpliwie czekam aż usiądzie i może właśnie wtedy coś poprobuje.. póki co też wsuwa wszystkie papki choć zauważyłam że po mamusi lubi słodkie tzn owocki chętniej niż obiadki..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a Maja juz sama siada?

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3373 3374 3375 3376 3377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ