X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do reki daje chrupki i czasem skorke chleba, ale oswajam jjuz z jedzeniem kawalkow, a nie tylko papek, choc papki ida jak burza, ale nie moge patrzec tylko na swoja wygode, bo jedzenie rozdrobnione je ale dluzej

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj je glownie przeciery, ale jest bardzo zainteresowany naszym jedzeniem. Ale brokuly z maminego taleza sa super, a przecier jest fuj, wczesniej mu dawalam tak, ze tylko te kwiatuszki sobie ciamkal, a wczoraj wyrwal mi cala rozyczke i zjadl razem z lodyzka ;) w ogole zauwazylam, ze jak my cos jemy, to on tez bardzo chce i sie awanturuje strasznie, a na widok widelca wedrujacego do ust, az sie trzesie. Najczesciej przy stole dostaje pietke chleba (pszenny bialy na zakwasie) i zjada ja cala, raz dostal kawalek suchego andruta i biszkopta. Uwielbia tez pic lyzeczka wode i jak sobie zrobie rumianek, to potrafi mi wypic 1/3 kubka.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja do reki daje chrupki i czasem skorke chleba, ale oswajam jjuz z jedzeniem kawalkow, a nie tylko papek, choc papki ida jak burza, ale nie moge patrzec tylko na swoja wygode, bo jedzenie rozdrobnione je ale dluzej

rozdrobnione, podawane łyżeczką to ok, miałam na mysli cale kawalki do rączki

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dopiero teraz, bo straszny dzień jest.
    Małego po 3 odłożyłam do łóżeczka spał do 9 prawie. Wczoraj dostaliśmy 5 kroków od bobovity i była kaszka zbożowa. Wypróbowaliśmy dzisiaj, ale nie dość że dostał uczulenie to jeszcze wymiotował trzy razy, zasnął SAM i śpi. Cycka zjadł może z 8 min w sumie. Jestem tak przerażona, że nie wiem co robić. Wody też weźmie dwa łyki i koniec. Ciągle kicha, oczy czerwone, mam wrażenie, że nawet lekko opuchnięty jest. Chcieliśmy jechać nad morze, ale odpuszczamy, bo nie wiem co będzie jak wstanie.
    Do tego wszystkiego robię trzecie pranie, bo wszystko mokre od wymiocin...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 11:46

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Wczoraj oglądałam film "Zabiłam,aby żyć"...strasznie poruszający,mocny,wyłam masakrycznie.
    Klara drzemie,Julcia w książkach,maz w laptopie a ja na belly :) wieczorem przyjeżdża teściowa do dziewczynek a my idziemy do kina ma "Historie Roja".

Moja tez jeszcze nie siedzi stabilnie,wiec czekam cierpliwie, choć chrupka w bujaku zjada pięknie :)
    Wczoraj dałam pociumac cząstkę jabłka, był mega wrzask jak jej zabrałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 11:50

Weridiana lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad nie siada sama chyba ze liczy sie to ze stania jak stoi, postawi kilka kroczkow o siada, z pollezacej sama siada ale siedzi stabilnie, nie chwieje sie prawie w ogole, cwicze z nia ze jak siedzi to z roznych stron klade zabawki i ona po nie siega i lapie rownowage. Nie sadzalam jej nigdy, sama zaczela w bujaku siadac z pol lezacej jakos w styczniu, wtedy sie chwiala i nie pozwalalam dlugo siedziec pod koniec lutego zaczela juz tak stabilnie ladnie siedziec. Dzieki Bogu nie miala zadnej asymetrii itp bo bym zawalu dostala bo ciezko wybic dziecku z glowy siadanie czy stanie jak juz zakuma o co chodzi.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam nocka ok zanim dobrze zasnal dwa razy z placzem sie wybudzil potem po 2 na smoka ok 5 na butlę i spalismy do 7.50 chyba pierwszy raz tak dlugo teraz ma drzemke i jak wstanie jedziemy do tesciow...
    Ja daję chrupki i świetnie sobie z nimi radzi a i ta siateczka na owoce super sprawa no i piętki chleba to az sie trzesie ostatnio dalam trochę żółtka takiego pokruszonego i bardzo ładnie sobie poradzil ale dopóki nie siedzi nie worowadze blw pytanie a jak ta metoda podaje sie zupy?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga zup się chyba nie daje tylko to co w zupie czyli warzywa plus mięsko w kawałkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 13:08

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały wstał, pojadł, teraz tata karmi zupką, zobaczymy...
    Wygląda lepiej i chyba trochę mu ulżyło.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze spaceru i leje deszcz!!!! A miało nie padać!!!!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, mój maż od wczoraj ma urlop od południa wiec będe pewnie zadziej, cały tydzien razem:) Mam nadzieje ze mnie nie wkurzy za szybko haha:)

Dziewczyny własnie miałam sie pytać jak to jest z tym jedzeniem blw, ja kiedys dałam kawałek banana do ręki, ale przeciez nie ma szans żeby sobie tym pojadł bo poprostu nie ugryzie tego, pociumkac owszem ale żeby sobie pojeść to napewno nie, jak to jest u Was ? Ja musze zaczac dawac mniej zmiksowane bo w tej chwili tylko kremy a to mu idzie błyskawicznie

Yyy nie wiem któa to pisała o ruchach dziecka, mój Szymko na plecach robi mostki i w ten sposób się kreci i przemieszcza, bo przeciez brzuch jest beee

Martucha86 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka wstawie na fb fotki z ksiazki blw. Bardzo fajnie opisane. Ja dawalam Mai batata, ziemniaka, brokula, winogorno, mandarynke, jablko, banana. Teraz juz wie ze sie je. Teraz poczytalam troche ksiazko to bede to robic lepiej, ale nawet jako laik widze rozwoj w jedzeniu. Nie ma mowy zeby zjadla wiecej stalego pokarmu niz np Wasze dzieci jedza caly sloik-tak objetosciowo ale cos ruszylo, nauczyla sie rzuc i memlac az zje, z lyzeczka nie mam co podchodzic bo placz albo mi wyrywa lyzke. Grunt ze sie zaczela interesowac jedzeniem. Zanim zje obiad daleka droga.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z basenu. Dzisiaj u Huberta humor zmienny - początkowo super radość i euforia, ale później trochę marudził, musiałam z brzegu zabawiać ;-) Najgorzej po zanurzeniu głowy - już drugi raz wycie - chyba następnym razem damy z tym spokój i wrócimy do tematu za jakieś 3-4 tygodnie. Póki co to mu nie leży. Teraz śpi na brzuchu w łóżeczku, a ja się lenię. Byliśmy wcześniej na spacerze, to deszcz padał. Niech już będzie ładnie i ciepło, bo zwariuję z tą pogodą. No nic, trzeba się ruszyć i wstawić pranie - dzień bez prania dniem straconym, dlatego nawet w niedzielę nie ma przebacz.

Acha, wkurzona jestem - przymierzałam dzisiaj Hubertowi spodenki 68, które mam w szafie - na długość wszystko idealne, ale wszystkie za szerokie... Te z Cocodrillo to w pasie dwa razy za szerokie, mam też takie fajne z H&M - to się utopił na szerokość... Jedynie dresiki z H&M jako tako, bo mają tasiemkę i można ściągnąć w pasie. Od tej pory chyba tylko leginsy chłopięce będę kupować, bo już mnie to wkurza.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dopiero nadrobiłam belly. Imprezka urodzinowa super się udała. Lilunia dała rade. Padam na ryjek bo nie spałam w nocy za bardzo i najchętniej bym się teraz polozyla ale pewnie mała za raz wstanie.

Martucha86, aaaaga, niecierpliwa, Paula_071, magda sz, Zetka, 0na88, Migotkaa, Weridiana, jesslin87, witaminkab, mamasia, mamasia, Maniuś, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Hej :)
    Dopiero nadrobiłam belly. Imprezka urodzinowa super się udała. Lilunia dała rade. Padam na ryjek bo nie spałam w nocy za bardzo i najchętniej bym się teraz polozyla ale pewnie mała za raz wstanie.

Super! Wszystkie wierzylysmy w Lily ;)

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Migotka wstawie na fb fotki z ksiazki blw. Bardzo fajnie opisane. Ja dawalam Mai batata, ziemniaka, brokula, winogorno, mandarynke, jablko, banana. Teraz juz wie ze sie je. Teraz poczytalam troche ksiazko to bede to robic lepiej, ale nawet jako laik widze rozwoj w jedzeniu. Nie ma mowy zeby zjadla wiecej stalego pokarmu niz np Wasze dzieci jedza caly sloik-tak objetosciowo ale cos ruszylo, nauczyla sie rzuc i memlac az zje, z lyzeczka nie mam co podchodzic bo placz albo mi wyrywa lyzke. Grunt ze sie zaczela interesowac jedzeniem. Zanim zje obiad daleka droga.

Magda, ale tym się nie przejmuj, bo w tych słoiczkach jest albo dużo wody albo soku jabłkowego. Samo warzywo czy owoc jest bardziej syte. Tomek też na początku nie umiał żuć, czasami się zakrztusił (chociaż częściej to robi jak mleko tryska z cycka). Najgorzej idzie mu ziemniaka, bo się rozpada w ręce. Daję mu warzywka do miseczki. Już nawet wiem, kiedy chce pić, bo wtedy zaczyna gryźć miseczkę (myli chyba z kubkiem;)).

magda sz lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka ze szkoły rodzenia ma syna 2 tygodnie starszego. Daje mu na śniadanie bułkę z masłem i dżemem lub parówki. Czy tylko mi się wydaje nieodpowiednie?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Koleżanka ze szkoły rodzenia ma syna 2 tygodnie starszego. Daje mu na śniadanie bułkę z masłem i dżemem lub parówki. Czy tylko mi się wydaje nieodpowiednie?

strach pytać co daje na obiad i na kolację :/ i jak w ogóle jej syn je tą bułkę?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    strach pytać co daje na obiad i na kolację :/ i jak w ogóle jej syn je tą bułkę?

kroi mu na kawałki...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakąś ciekawą książkę z przepisami na dania dla niemowląt? Szukam inspiracji na śniadanka, obiadki i z czasem pewnie też kolacje. Słoiczki są super wygodne, ale mało urozmaicone a dodatkowo moim zdaniem jak dziecko jest ciut starsze, to przestają się sprawdzać i chciałabym skorzystać z jakichś fajnych, ciekawych pomysłów na dania.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3374 3375 3376 3377 3378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ