X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z doskoku zagladam i pisze co mi sie przypomni, bo w tym szpitalu z Karolka zrobila sie taka przylepa. Na podlodze pobawi sie chwile i placze, w hustawce tez przez moment jest fajnie, tylko na rekach ok, u tatusia chwile ok, ale jak mnie nie widzi dluzsza chwile, to juz sie denerwuje. Przerobilam 5 pralek, jeszcze jedna przede mna ;) Mam fure prasowania i do ogarniecia cale mieszkanie, na razie tylko z grubsza przelecialam odkurzaczem, ale z przylepka jest ciezko. Teraz spi wtulony we mnie.
    A co ja chcialam... Pisalyscie o antyperspirantach. Ja ostatnio kupilam sobie w Rossmanie Aquaselin sensitive przeciw nadmiernej potliwosci (jakos tak). Ja po porodzie mam okropny pot i czuje, ze smierdze. I tu jestem mile zaskoczona, bo jest bezzapachowy, rzeczywiscie delikatny i dziala. A kupilam z ciekawosci i akurat byl w promocji ;)

magda sz lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa twarozki - np z owocami , chyba z Hippa o ile dobrze pamietam.

Dzis wynalazlam w biedrze kaszki pszenno cos tam np z biszkoptami w takim opakowaniu jak soczek z rurka. Przelewa sie tylko do butelki i daje dziecku do picia - dzis wzielam ze soba na ten pogrzeb . Dziecku smakowalo - ja tylko otwarlam i pach do butli. W zapasie mialam tez ten jogurt.

Jeszcze jedna kupilam z miodem. Na spacery czy na wyjscia do kogos - fajne. Skladu nie podam :D bo ja matka chemia jestem ;-)

niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie pracy, to ja raczej nie mam gdzie wracac i chyba nawet nie chce, a szukanie pracy teraz, to dla mnie jakis matrix.
    A z tym wracaniem na czesc etatute i roczna ochrona, to tak naprawde jest tak skonstruowane, zeby mamy wracajace do pracy mialy zludne wrazenie, ze praca jest zagwarantowana, a jak przgchodzi co do czego, pracodawca ma tyle furtek zeby mimo wszystko zakonczyc wspolprace zgodnie z litera prawa, ze specjalnie nie ma, to sensu. Po prostu, jak ktos chce, zeby taka osoba pracowala, to bedzie pracowac, jak nie, to ja zwolnia mimo wszystko.
    Szczerze, to osobiscie nie znam nikogo, kto wrocil na czesc etatu i nie zostal zwolniony, byly sprawy w sadzie pracy, ale niestety przegrane. Ot takie moje doswiadczenia.

Paula_071 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Griszanka a ja nie znam z kolei nikogo kto by wrócił na część etatu i został zwolniony. Fakt, że pracodawcom zdarza się nieładnie kombinować, ale takiego zwolnienia wprost to nie znam. Moja koleżanka z mojej firmy ostatnio wracała z macierzyńskiego i wg mnie niezbyt ładnie się zachowali - od początku było wiadomo, że nie chcą z nią współpracować, nie przepadali za nią, więc dali jej wybór - albo wraca na swoje stanowisko ale będzie wykonywać bardziej asystencką pracę za swoją pensję rzecz jasna (generalnie degradacja bez zmiany nazwy stanowiska i wynagrodzenia) lub rozstają się za porozumieniem stron - oni wypłacają jej 7 pensji i zapominają o sobie. Wybrała drugą opcję i w sumie w ciągu tygodnia znalazła inną pracę.
    Generalnie tacy pracodawcy są do dupy i nie rokują dobrze na przyszłość - prawie pewne, że taka firma nie jest w stanie ani pracownika docenić ani pomóc w razie potrzeby. Wiem, że dużo takich firm na rynku, ale warto walczyć o swoje i szukać godnych warunków pracy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i porządne firmy to raczej właśnie stawiają na politykę wspierania matek na rynku pracy, organizują pokoje do karmienia, żłobki przy firmach i robią z tego swój atut i dobry marketing dla siebie, a dziadostwo to dziadostwo i tyle.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Dzis wynalazlam w biedrze kaszki pszenno cos tam np z biszkoptami w takim opakowaniu jak soczek z rurka. Przelewa sie tylko do butelki i daje dziecku do picia - dzis wzielam ze soba na ten pogrzeb . Dziecku smakowalo - ja tylko otwarlam i pach do butli. W zapasie mialam tez ten jogurt.

Jeszcze jedna kupilam z miodem. Na spacery czy na wyjscia do kogos - fajne. Skladu nie podam :D bo ja matka chemia jestem ;-)

Już nie przesadzaj z tą chemią, chyba Zośka jeszcze nie świeci? :-D

0na88, niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Tylko, ze Julka poklocila sie z butelka, jak tylko do niej z nia ide to ryk. No nic nie spinam sie, bo juz duzo je oprocz mleka, ze jakos to obskoczymy. Od jutra gotuje owsianki, kisiele, budynie zobaczymy jak to pojdzie.
    No i w tej chorobie poleciala nam na wadze 100g mniej niz 1,5 tygodnia temu.

Kiedy macie ta prywatna wizyte??

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie przeraza z praca? Juz nie sam powrot po macierzynskim ale praca do emerytury, nie znam nikgo w marketingu w wieku 60 latkto by pracowal w zawodzie, no chyba ze wykladowcy ale tez, w zasadzie to mlody zawod wiec mozr i dlatego nie znam aleee jak mam wyobrazic sobie siebie w wieku mojej tesciowej i pracowac przy kampaniach reklamowych... Brzmi absurdalnie. Ciekawe jak do tego beda podchodzic pracodawcy. Kadry, place, ksiegoswosc, praca fizyczna, praca na uczelni, urzedowka, prawnicy, lekarze no to jako dziadziusie potrafia pracowac a te nowoczesbe zawody to troche strach. Wiem ze sama sobie wybralam taki zawod, od gimnazjum wiedzialam ze wlasnie tym bede sie zajmowac i ciezko mi bylo przemowic wybierz cos innego...kurde moze pojde do wojska heheh

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata - jeszcze nie swieci , narazie probuje latac - hehe , ale to mam nadzieje nie kwestia dopalaczy z jedzenia ;-)

niecierpliwa - poumawialam sie w kilku osrodkach , musze poodmawiac terminy zeby innym nie trzymac , i najwczesniejszy udalo mi sie wstepnie na niedziele- prywatnie , do domu przyjdzie. W sobote ma do mnie babka dzwonic zeby umowic sie na dokladna godzine.

ciekawe jak cenowo to wyjdzie , bo z tego co patrzylam to wszedzie w granicach 150 zl/h i to u nich w osrodkach , za wizyte domowa dodatkowa stowa.

Ta babke mam z polecenia , po znajomosci - moze nie osiwieje jak mi z cena wyjedzie.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, co u Was?? Czyzby Natalka dawala w palnik, ze sie nie odzywasz?

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obniżyliśmy dzisiaj łóżeczko na sam dół - ten poziom tuż nad szufladą. Oczywiście pierwsze co zrobił Hubert po wsadzeniu go tam - wstał - ale przynajmniej nie wypadnie. Ciekawe jak będzie z odkładaniem go i wyjmowaniem - pewnie nie za ciekawie.
    Dzisiaj przymierzałam Młodego do spacerówki - jeśli jutro będzie ładna pogoda to będzie pierwsza próba.

magda sz, Paula_071, jesslin87, Migotkaa, mamasia, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tylko, ze Julka poklocila sie z butelka, jak tylko do niej z nia ide to ryk. No nic nie spinam sie, bo juz duzo je oprocz mleka, ze jakos to obskoczymy. Od jutra gotuje owsianki, kisiele, budynie zobaczymy jak to pojdzie.
    No i w tej chorobie poleciala nam na wadze 100g mniej niz 1,5 tygodnia temu.

Kiedy macie ta prywatna wizyte??
    niecierpliwa, a z niekapka albo z doidy też nie?

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie, macha glowa jak oszalala i zaciska usta, z lyzeczki pila, ale chyba jej sie dowcip trzyma, ze bede 150ml wioslowac lyzeczka

Pulpecja lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apaczka, co u Was?? Czyzby Natalka dawala w palnik, ze sie nie odzywasz?
    Hehe, nie jest tak źle ;-) aczkolwiek nie bardzo chce pić z piersi (niespodzianka) no w każdym razie gorzej niż ostatnio. Także cały dzień odciągam, w zamrażarce mam coraz większe zapasy. Pieronica jak widzi jedzenie inne niż mleko to aż się trzęsie, a najlepiej żebyśmy razem jadły np dzisiaj dałam jej kawałek chleba i sama w tym czasie jadłam kanapkę, cóż to był za entuzjazm :-D Poza tym raczkuje całkiem sprawnie a to oznacza, że muszę ją wyciągać z butów i chować kocie żarcie i takie tam ;-) a tak w ogóle to dzisiaj była u nas piękna pogoda i byłyśmy na spacerze dwa razy :-) ehhh wkurza mnie tylko to jedzenie i wciąż powtarzam sobie, że kupię mm i jak coś to dam ale jakoś wciąż myślę, że może nie będzie trzeba i damy radę w ten sposób. Sama już nie wiem :-/

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj problem z doidy - nie ma mowy żeby się z niego napił - jak mu próbuję przyłożyć doidy do ust to z całej siły rękami odciąga i nie ma mowy nawet, później wyrywa i wylewa wodę - wcześniej jak wyrwał mi doidy to sam próbował z niego pić, ale teraz nie ma mowy. Zaczął za to sporo wypijać z niekapka - ze 30ml. Dziwne. W ogóle dzisiaj było sporo humorków i dwie dziwne kupy. Nie wiem, może zęby - chociaż już tyle czasu o tych zębach mówię, że sama nie wiem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tez nie, macha glowa jak oszalala i zaciska usta, z lyzeczki pila, ale chyba jej sie dowcip trzyma, ze bede 150ml wioslowac lyzeczka
    Polecam patent że strzykawką od Nurofenu :-D mleczko bardzo dobrze wchodzi :-P

Amberla lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jakie ceny z kosmosu we Wro wizyta domowa fizjoterapeuty 90-100 zł. Czasem za pierwszą wizytę z tzw diagnozą liczą 150.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, jak po badaniu??
    Temat praca.. Brr.. Od razu boli mnie głowa jak sobie pomyślę!
    Ona, matka chemia haha Zoska nie świeci na zielono? ;-)

niecierpliwa, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja też byłam dzisiaj dwa razy na spacerze - od 12.00 do 14.00 i od 15.00 do 17.00 - wiosna przyszła i nie chce mi się w domu siedzieć i ganiać po podłodze cały dzień ;-) Oby taka pogoda już została, tylko kilka stopni więcej poproszę ! :-)

Szkoda, że Natalka nie chce jeść, ja się zastanawiam, czy ona by mm zjadła w ogóle, bo ja się obawiam, że raczej nie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Magda. Już widze moja kreatywnisc za 40 lat. Bo nie oszukujmy sue, ze emerytura bedzie w wielu 60 lat;)

magda sz lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3425 3426 3427 3428 3429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ