X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeb mi pęka, młody od 6 rano śpiewa.. śpiewa i śpiewa.. jakiegoś powera ma dzisiaj.. mnie coś łapie przeziębienie, mąż to wogóle jest posypany od kilku tygodni bo nie może wygrzebać się z choroby, właśnie pojechał do laryngologa, oby nie było to nic poważnego bo trochę mnie martwi że od kilku miesięcy non stop coś go łapie.. ale prawda taka że ani razu nie doleczył się do końca więc pewnie dlatego..

Pogoda piękna ale chyba zostanę w domu żeby się nie doprawić.. szkoda mi trochę bo już drugi dzień się kisimy :/

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja myślę, że Julka ma jeszcze czas, chociaż też rozumiem, że czekasz aż się uaktywni, tak prawdę mówiąc to najlepszy jest "złoty środek" czyli jak dziecko wszystko robi o czasie i rozum nadąża chociaż trochę za ciałem.

Paula, przewijam gdzie popadnie i gdzie uda mi się go dorwać, często w przedpokoju też na płytkach, bo nie zawsze "urzędujemy" w salonie. Czasem na przykład pójdzie pogryźć buty w przedpokoju, czy pozwiedzać łazienkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:34

Paula_071, AgaSad, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my juz od wczorajszego popoludnia w domu. Jak wrocilismy, dopiero poczulam jak bardzo jestem zmeczona. W chacie syf i malaria, mezus nie robil nic, ale nie moge miec pretensji, bo ciagle go gdzies ganialam, albo siedzial z nami, w domu tylko spal. Wyszlo na to, ze to byla wirusowka. Prxy wypisie CRP mial juz w normie. Mam przez kilka dni go izolowac i darowac sobie spacery.

Pulpecja, AgaSad, Agaata, magda sz, lys, mamasia, witaminkab, Amberla, jesslin87, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam stelaża do wanienki. Nie wiem czy jest sens teraz kupować, w ogóle do ilu kg taki stelaż można używać? No i kąpię sama, więc bałabym się kąpać na stelażu, chwila nieuwagi i tragedia gotowa. I w ogóle podłoga prysznicowa jest z kostek- kamyczków, czyli stelaż by się gibał, bo nie jest równo.
    Wanienkę też mamy dużą z odpływem, stoi pod prysznicem więc nie trzeba jej dźwigać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a to legalne likwidowanie stanowisk pracownikow na macierzynskim?

Ja tez przewijam gdzie popadnie ale zwykle na dywanie. Jak zrobi kupe to podkladam reczniki papierowe choc czas "gowno" to da i dywan w kupie bo zobaczy cos bardzo interesujacego i sie czolga.

Uspalam mala piranie tak mnie ugryzla w cycka ze zobaczylam wrobelki nad glowa i to bylo zlosliwe bo probowalan ja uspac a ta sie bronila i jak w nerwach zlapala cyca zassala kilka razy i ciaach zebami.. jak smaruje dentinoxem to tak mnie gryzie z nerwow ze naprawde bardzo mnie boli az mam ochote krzyknac z bolu a ta mi dzis tak w cycka :( no dzis mamy ciezki dzien. Maz umierajacy bo chory...ta pirania tez nie daje dzis zycie, ja mimo wszystko mam powera ale czuje ze moje moce spadaja i jak zasne to mnie histeria piranii nie obudzi.
    Dzis rano jak udalo mi sie bana pol h ja uspac i wstala to udawalam ze spie, przez 15 min robila mi masaz plecow a pozniej z grubej rury jak mnie nie zaczela szarpac za wlosy...jak w takiej starej spluczce co sie za sznurek ciagnelo to ta tak samo z moimi wlosami. Daje popalic, jedyne co mnie cieszy to zaczyna siadac z pozycji lezacej jedna raczka sie lapie czegos i podnosi takze chyba juz te jej siedzenie i siadanie jest poprawne.

Griszanka fajnie ze juz w domku :) wracajcie do pelni sil :)

Maniuś lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skasofalo mi dlugiego posta wrrr.
    Nuecierpliwa, ja tezbnadal chora, ale karmie cycem i jie za bardzo mam sie czym leczyc. Ty karmisz butla, to mozesz sie nieco naszprycowac, na katar polecam Ci tabletki Sudafet, bierzesz i na 8-12 godzin zapominasz co to takiego katar, po trzech dniach leczenia masz spokoj. A jak masz suchy kaszel to popijaj sobie kisielek albo len mielony - mnie to bardzo pomaga.
    W szpitalu jak zobaczyli u mnie fride, to dostalam caly wyklad na temat odciagania kataru u dziecka. Ponoc im czesciej sciagamy, tym bardziej sluzowka go produkuje, mowili mi ze dziecku odciagac tak 1 max 2 razy dziennie, a tak to nosic na tygryska, zeby lezal jak najwiecej na brzuszku, jak najwiecej na kolanach, tak zeby splywal z noska, czesc tez wypluje.
    Mnie to bardzo zdziwilo, ale cos w tym jest. Kazali mi go cieplej ubierac i uchylac okna, tylko tak, zeby na niego bezposrednio nie wialo. Jak sie bawi, to okna choc na mikrowentylacje. To tak z tego ck mi mowili -Karolkowi to zdecydowanie pomoglo i lepiej spal.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys dobrze ze to 1.5 mc a nie jak ostatnio, Lily juz chyba wyrosla z problemow kupkowych to bedzie latwiej. Dacie sobie rade :)

Paula no moglabym polewac warzywka mlekiem zrobic taki jakby sos polewe hehe no bo do zupki nic nie da bo lyzki nie da sobie wsadzic. Co zrobie zupke to sama zjadam albo wylewam a sloiczkow to juz wyrzucilam ze 20...kolejne 20 stoi i czeka ale chyba spakuje i dam kolezance co tego wczesniaczka urodzila w lutym, mam tez dwa opak 2 pampersow i body-ala frak 68 (Maja dostala od tesciowej...). Wiec bede miala suwenira z glowy :)

lys, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie mam pojęcia czy siadanie z leżącej jest poprawne, ja się trochę już pogubiłam. Jak kiedyś pytałam rehabilitantki, to powiedziała, że dziecko powinno usiąść z czworaków a nie z leżącej. I u nas tak się stało, zaczął siadać z czworaków, z leżącej nie ma mowy żeby usiadł.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    My tez kąpiemy na stelażu bo nie wyobrazam sobie się schylac, basen zamówie ale chyba bede kąpac jak zacznie siedziec stabilnie, a zresztą zobaczymy:)

Magda miałam to samo, tak mnie kurde za włosy pociagnął z rana że prawie krzyknęłam

Piękna pogoda, słonce swieci, tylko czekam na kuriera żeby odebrał spodnie do zwrotu, mały póki co spi, chociaz to słońce to nie po drodze mojemu synowi,

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Skasofalo mi dlugiego posta wrrr.
    Nuecierpliwa, ja tezbnadal chora, ale karmie cycem i jie za bardzo mam sie czym leczyc. Ty karmisz butla, to mozesz sie nieco naszprycowac, na katar polecam Ci tabletki Sudafet, bierzesz i na 8-12 godzin zapominasz co to takiego katar, po trzech dniach leczenia masz spokoj. A jak masz suchy kaszel to popijaj sobie kisielek albo len mielony - mnie to bardzo pomaga.
    W szpitalu jak zobaczyli u mnie fride, to dostalam caly wyklad na temat odciagania kataru u dziecka. Ponoc im czesciej sciagamy, tym bardziej sluzowka go produkuje, mowili mi ze dziecku odciagac tak 1 max 2 razy dziennie, a tak to nosic na tygryska, zeby lezal jak najwiecej na brzuszku, jak najwiecej na kolanach, tak zeby splywal z noska, czesc tez wypluje.
    Mnie to bardzo zdziwilo, ale cos w tym jest. Kazali mi go cieplej ubierac i uchylac okna, tylko tak, zeby na niego bezposrednio nie wialo. Jak sie bawi, to okna choc na mikrowentylacje. To tak z tego ck mi mowili -Karolkowi to zdecydowanie pomoglo i lepiej spal.

Moja mama całe życie mi powtarzała, żebym nie smarkała w chusteczkę co chwila bo będę miała większy katar ;-) I też zaleca ściąganie fridą 2-3 razy dziennie.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię często sama na stelażu i jest to bardzo wygodne - choć noszenie tej wanienki pełnej wody do najłatwiejszych nie należy.. Lys jakoś nie zastanawiałam się nad ograniczeniem co do kg bo ten stelaż jest bardzo solidny więc myślę że sporo wytrzyma a ja kąpię małego i tak na rękach więc cały czas ma kontakt ze mną.. w sumie jak kąpiesz sama to łatwiej by Ci było manewrować na stojąco, wydaje mi się że wyciągnięcie mokrego dziecka jest dużo łatwiejsze.. ale czy jest sens teraz kupować to nie wiem..
    Ja kąpię w pokoju, obok mam przewijak to zaraz go tam wrzucam i od razu wycieram i ubieram.. jedyne co to właśnie przeniesienie tej wanienki do pokoju jest męczące ale już się przyzwyczaiłam..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię w łazience obok wanny i mąż nalewa wodę z prysznica do wanienki a później przechyla ją ze stelaża i wylewa wodę do wanny. Dzięki temu nic nie trzeba dźwigać, a odpływ mieliśmy do zamontowania, ale nie przydał się - leży w szafce. Moim zdaniem stelaż wytrzyma dużo kilogramów i zgadzam się, że to mega wygodne i nie wyobrażam sobie bez tego kąpać, ale też prawda jest taka, że my kąpiemy we dwoje. Kiedyś, dawno temu udawało się pojedynczo, ale już zapomniałam kiedy to było.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert jakoś nietypowo zasnął. pewnie będzie 10 minutówka regeneracyjna, ale dobre i to - zjadłam kanapkę i wypiję kawę ;-) A później spacer, bo piękne słońce :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na katar polecam w sumie naturalne metody- naso drill i irigasin. Mi szybko katar przeszedl 2-3 dni max, wczoraj wlasnie mezowi zrobilam taka terapie. Jak mialan zatkana dziurke to mucofluid zakosilam malej no i szybko mi odepchalo.
    Aa u nas ten katar chyba z zeba bo duzo go nie ma, jak odsysam katarkiem to nic nie leci raz dziennie mucofluidem psikam jej i w sumie juz jej przechodzi

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja kąpię w łazience obok wanny i mąż nalewa wodę z prysznica do wanienki a później przechyla ją ze stelaża i wylewa wodę do wanny. Dzięki temu nic nie trzeba dźwigać, a odpływ mieliśmy do zamontowania, ale nie przydał się - leży w szafce. Moim zdaniem stelaż wytrzyma dużo kilogramów i zgadzam się, że to mega wygodne i nie wyobrażam sobie bez tego kąpać, ale też prawda jest taka, że my kąpiemy we dwoje. Kiedyś, dawno temu udawało się pojedynczo, ale już zapomniałam kiedy to było.

Agata a gdzie kładziesz mokrego Huberta w łazience? na podłodze masz ręcznik czy gdzieś masz przewijak?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy w salonie na stole dopóki mlody byl maly to spoko teraz wylewa wode na podloge chlapie sciany przekreca sie na brzuszek coraz trudniej chcielismy kupic stelaz ale teraz juz nam sie nie opłaca licze ze lada tydzien mlody ruszy dupsko i bedzie siadal heheh w lazience probowalismy kapac na podłodze masakra a jak wstawimy dwa krzesla i duza wanienke nie bardzo mamy sie jak we dwoje ruszyc bo caly czas kapiemy razem
    Jak mlody podrośnie bedzie kapany pod prysznicem mamy wysoki brodzik wiec bedzie spoko
    Tez mam powera okno w sypialni umyte drzwi wszedzie tez mlody zasnął zabieram sie za łazienkę wstanie obiadek i na spacer

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - mąż go wyjmuje z wanienki - ja opatulam go ręcznikiem u męża na rękach, biorę go na ręce i zabieram go do pokoju - przewijak mam taki miękki, przed kąpielą kładę ten przewijak na podłodze - kładę Huberta w ręczniku na przewijaku i tyle leżenia - odwaraca się w tym momencie na brzuch i sobie wyłazi na dywan najczęściej z ręcznikiem na głowie... a ja w biegu podaję witaminę D, kremuję, balsamuję itp. Później mąż przychodzi i razem mocujemy się z pieluchą i założeniem pajaca - jak wyrośnie z aktualnych pajaców to nigdy więcej nie kupię pajaca na napy - tylko suwak - zapięcie pajaca to najgorszy etap dnia dla mnie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja najchętniej bym kapała w łazience tylko musiałabym latać z przewijakiem i wszystkim co potrzebne po kąpieli.. chyba już łatwiej mi tą wanienkę wnieść i wynieść :/
    Ja niecierpię pajacy.. ale nie wiem czy widziałaś są takie wkładane przez głowę a tylko na nogach zapinane, ja mam taka jedną piżamkę i chyba jest wygodniejsza niż te zapinane ..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a Maja z jakiej pozycji wstaje na nogi? Bo mój na czworaka podchodzi pod meble, klęka, podpiera się o meble/ kanapę/ fotel czy tam coś i wstaje z tego klęku. A Majka jak to kombinuje? Bo ona chyba czworaków nie robi? Więc ciekawa jestem co ona wymyśliła ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    No właśnie ja najchętniej bym kapała w łazience tylko musiałabym latać z przewijakiem i wszystkim co potrzebne po kąpieli.. chyba już łatwiej mi tą wanienkę wnieść i wynieść :/
    Ja niecierpię pajacy.. ale nie wiem czy widziałaś są takie wkładane przez głowę a tylko na nogach zapinane, ja mam taka jedną piżamkę i chyba jest wygodniejsza niż te zapinane ..

Tak Aga, mam takie z Tesco, są super, ale ja już za jakiekolwiek napy podziękuję ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3423 3424 3425 3426 3427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ