SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda, jak wracasz po macierzynskim to jestes normalnym pracownikiem, robiabto tak, ze likwiduja staniwisko nue na macierzyńskim tylko pierwszego dnia po. Zreszta u mnie nawet zwalniali dziewczyny ktore na wychowawczym pracowały czesc etatu. Poszly do sadu pracy i przegrały. Pracuje w dużym banku, mamy świetnych prawnikow wiec robią co chca...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula, to szczerze współczuje takiego kiepskiego pracodawcy i może nie będzie czego żałować bo znajdziesz pracę gdzie się przestrzega praw pracownika i wspiera młode matki. Nie tylko zarobki są ważne, atmosfera i kultura pracy też się mocno liczy, a szacunek do pracownika też się w tym zawiera, więc może nie stresuj się tylko szukaj czegoś nowego.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Griszanka ja Sudafed biore od poniedzialku po 3 tabletki dziennie i nic nie pomogl, a nawet jest gorzej niz bylo. Kurde szkoda, ze nie wiedzialam o tym urzywaniu fridy, bo wczoraj to uzywalam nawet co godzine, bo caly czas pelno i moze stad ten nawrot kataru, bo napedzalam produkcje
Ja tez dostalam 3dniowy antybiotyk, ktory ma mnie postawic na nogi - oby. Od 9 latalam po lekarzach, ale wreszcie juz moge wskoczyc do wyra.
Griszanka dobrze, ze z Karolem juz lepiej. -
Kurcze Paula to nieladnie z ich strony, szok ze dzis to jest takie normalne..robicie dzieci ale w nagrode nie bedzie latwiej tylko trudniej:/
Agata moja jak siedzi na kolanach na kanapie to albo zjezdza z kolan na podloge na stopy wlasnie albo jak siedzi bokiem i czuje grunt-siedzenie kanapy to sie podnosi-tu ma trudniej i trzeba ja trzymac no bo miekko i sie chwije, jak siedzi na podlodze to wspina sie po moich nogach czasem wlasie uda sie kleknac i z kleczka a czasem trzyma sie lydki i sie podnosi, a czasem jak siedzi i nie pozwalam jej stanac to sie tak prezy ze nie da rady jej posadzic czy polozyc bo sztywna jak nie powiem co lapie sie reki czy zapiera stopami i staje. Podejrzewam ze jak obnize lozeczko to nauczy sie z kleczkow juz tak na piatke wstawac bo bedzie jej latwiej jak bedzie sie trzymala szczebelkow -
Witajcie, wybaczcie,ze mało tu pisze, ale na fb jestem na bieżąco. Dziś mam stres, bo idziemy z małym na usg i po nim ma zapaść decyzja czy będzie miał operacje jak skończy roczek czy nie. Prosimy o kciuki, buziaki
Weridiana, Paula_071, niecierpliwa, magda sz, Migotkaa, lys, apaczka, 0na88, chcebycmama, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Paula, to szczerze współczuje takiego kiepskiego pracodawcy i może nie będzie czego żałować bo znajdziesz pracę gdzie się przestrzega praw pracownika i wspiera młode matki. Nie tylko zarobki są ważne, atmosfera i kultura pracy też się mocno liczy, a szacunek do pracownika też się w tym zawiera, więc może nie stresuj się tylko szukaj czegoś nowego.
Masz racje. Moj maz sie wscieja ze etyka pracy jest u mnie na żenującym poziomie. Nie nagradza się ciezkiej pracy, duże znaczenie "luzodupstwo". Ale mimo to bardzo lubię moja szefowa, inni wspolpracownicy sa tez ok. Nie bede narzekac, bk kiedyś pracowalam w agencji pr. To był koszmar. Chodziłam zastresowana, pracowalam po 10-12h a wiecznie bylo zle. Zarabialam połowę tego co teraz. Pierwszego dnia jak przyszłam do tej pracy usłyszałam od dyrektora "dzieki, dobra robota". I wtedy stwierdziłam, ze to byla najlepsza decyzja, ze w tamtej pracy trzasnelam drzwiami i wyszlam.
Pracuje tam prawie 5 lat, dla higieny psychicznej stwierdziłam, ze potrzebuje zmiany. Albo zmieniam prace albo zachodze w ciaze. Zadna fajna oferta się nie trafila, wiec pojawil się Tomek:)
Ja tez w parku. Krokusy pieknie kwitna, ptaszki spiewaja. Wystawiam swoja i Tomka buzię do slonka:)Agaata, mamasia, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny ponawiam pytanie, jakie posilki na mm moge przygotowac oprocz kaszki?? Bo mi do glowy przychodzi tylko budyn. Mam problem od 17, bo o ile ok 15 podam ten jogurt nestle o powalajacym skladzie, tak zawsze o 17.30 i 20.30 pila 160 ml mm i nie wiem co jeszcze moge dac o tej 17 jak owoce duze zjadla rano, a wieczorem trudno kleik
-
mamasia wrote:Witajcie, wybaczcie,ze mało tu pisze, ale na fb jestem na bieżąco. Dziś mam stres, bo idziemy z małym na usg i po nim ma zapaść decyzja czy będzie miał operacje jak skończy roczek czy nie. Prosimy o kciuki, buziaki
Trzymam kciuki zatem mocno! Mamasia, a o jaka operacje chodzi jesli mozna zapytac??mamasia lubi tę wiadomość
-
Kurujcie się dziewczyny, współczuje chorób.
Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, piękna pogoda u nas, słoneczko i w miarę ciepło. Zamówiłam po drodze tort na chrzciny, bo się jakoś zebrać nie mogłam
Ja kąpię w łazience na stelażu, który jest częściowo wsunięty do kabiny, wanienka ma odpływ więc dźwigać nie trzeba. A na blacie przy umywalce mam przewijak i wycieram i ubieram młodą właśnie tam. Póki co również tam ją przewijam, bo mam wszystko pod ręką łącznie z bieżącą wodą.
niecierpliwa, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Trzymam kciuki zatem mocno! Mamasia, a o jaka operacje chodzi jesli mozna zapytac??
także taka dobra wieść,ale jest i ta gorsza,bo na 90% samo nie zejdzie i trzeba będzie dopomóc operacyjnie,ale to jak skończy roczek.
-
Mlody pochrapuje obok mnie a ja marze o ciepłej kawie i moim pysznym deserku ktory kryje sie w lodowce jak któraś lubi czekoladki after eight to polecam deser z biedry muss mietowy z kawalkami czekolady mmmmmmmmmm
magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dopiero Nadrobilam. Wczoraj miałam jazdę z okiem to nawet telefonu nie tykalam.
Mój dziś pierwszy raz zaprotestować w gondoli. Po poltorej godz spania obudziło go chyba słońce u ryk. Potem go uspokoiła na rękach i dalej chodziliśmy a potem znowu. Chyba czas na spacerowke,tym bardziej że już mu nogi wystają z gondoli.
Na wakacje jako spacerówke typowo do samochodu kupiliśmy właśnie maclarena. Będzie na wyjazdy.
Agata,u nas dokładnie tak samo wstaje z kleczkow. Skubaniec tak teraz popyla na czworakach że nie nadążam
Niecierpliwa, Griszanka, zdrówka.
Niecierpliwa, Moja pediatra powiedziała że można podawać jakieś twarozki. Chyba są takie w słoiczkach z czymś.
Lys, z tym spaniem i cyckiem u nas identycznie.lys, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość