Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jak wracasz po macierzynskim to jestes normalnym pracownikiem, robiabto tak, ze likwiduja staniwisko nue na macierzyńskim tylko pierwszego dnia po. Zreszta u mnie nawet zwalniali dziewczyny ktore na wychowawczym pracowały czesc etatu. Poszly do sadu pracy i przegrały. Pracuje w dużym banku, mamy świetnych prawnikow wiec robią co chca...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, to szczerze współczuje takiego kiepskiego pracodawcy i może nie będzie czego żałować bo znajdziesz pracę gdzie się przestrzega praw pracownika i wspiera młode matki. Nie tylko zarobki są ważne, atmosfera i kultura pracy też się mocno liczy, a szacunek do pracownika też się w tym zawiera, więc może nie stresuj się tylko szukaj czegoś nowego.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacerze, piękna pogoda.

Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był kurier wiec mamy wychodne, czekam az Szymo sie obudzi, jeszcze zdaze ziemniaki obrac, kotlety juz zrobione:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja Sudafed biore od poniedzialku po 3 tabletki dziennie i nic nie pomogl, a nawet jest gorzej niz bylo. Kurde szkoda, ze nie wiedzialam o tym urzywaniu fridy, bo wczoraj to uzywalam nawet co godzine, bo caly czas pelno i moze stad ten nawrot kataru, bo napedzalam produkcje :/

Ja tez dostalam 3dniowy antybiotyk, ktory ma mnie postawic na nogi - oby. Od 9 latalam po lekarzach, ale wreszcie juz moge wskoczyc do wyra.

Griszanka dobrze, ze z Karolem juz lepiej.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurujcie sie dziewczyny!

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Paula to nieladnie z ich strony, szok ze dzis to jest takie normalne..robicie dzieci ale w nagrode nie bedzie latwiej tylko trudniej:/

Agata moja jak siedzi na kolanach na kanapie to albo zjezdza z kolan na podloge na stopy wlasnie albo jak siedzi bokiem i czuje grunt-siedzenie kanapy to sie podnosi-tu ma trudniej i trzeba ja trzymac no bo miekko i sie chwije, jak siedzi na podlodze to wspina sie po moich nogach czasem wlasie uda sie kleknac i z kleczka a czasem trzyma sie lydki i sie podnosi, a czasem jak siedzi i nie pozwalam jej stanac to sie tak prezy ze nie da rady jej posadzic czy polozyc bo sztywna jak nie powiem co lapie sie reki czy zapiera stopami i staje. Podejrzewam ze jak obnize lozeczko to nauczy sie z kleczkow juz tak na piatke wstawac bo bedzie jej latwiej jak bedzie sie trzymala szczebelkow

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata mi kaski sie bardzo zle kojarza. uwazam ze moga "uniewrazliwic" dziecko , bedzie np walil glowa w sciane itp

kaski stosowalismy tylko dla dzieci chorych na epilepsje

Paula_071, niecierpliwa, apaczka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wybaczcie,ze mało tu pisze, ale na fb jestem na bieżąco. Dziś mam stres, bo idziemy z małym na usg i po nim ma zapaść decyzja czy będzie miał operacje jak skończy roczek czy nie. Prosimy o kciuki, buziaki

Weridiana, Paula_071, niecierpliwa, magda sz, Migotkaa, lys, apaczka, 0na88, chcebycmama, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana to są w gruncie rzeczy takie miękkie osłony na głowę. Mi się nie kojarzą źle.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Weridiana to są w gruncie rzeczy takie miękkie osłony na głowę. Mi się nie kojarzą źle.

pytalas moze fizjoterapeute ?
    zrobisz jak zechcesz oczywiscie ale tutaj odradzaja przy zdrowych dzieciach

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, to szczerze współczuje takiego kiepskiego pracodawcy i może nie będzie czego żałować bo znajdziesz pracę gdzie się przestrzega praw pracownika i wspiera młode matki. Nie tylko zarobki są ważne, atmosfera i kultura pracy też się mocno liczy, a szacunek do pracownika też się w tym zawiera, więc może nie stresuj się tylko szukaj czegoś nowego.

Masz racje. Moj maz sie wscieja ze etyka pracy jest u mnie na żenującym poziomie. Nie nagradza się ciezkiej pracy, duże znaczenie "luzodupstwo". Ale mimo to bardzo lubię moja szefowa, inni wspolpracownicy sa tez ok. Nie bede narzekac, bk kiedyś pracowalam w agencji pr. To był koszmar. Chodziłam zastresowana, pracowalam po 10-12h a wiecznie bylo zle. Zarabialam połowę tego co teraz. Pierwszego dnia jak przyszłam do tej pracy usłyszałam od dyrektora "dzieki, dobra robota". I wtedy stwierdziłam, ze to byla najlepsza decyzja, ze w tamtej pracy trzasnelam drzwiami i wyszlam.
    Pracuje tam prawie 5 lat, dla higieny psychicznej stwierdziłam, ze potrzebuje zmiany. Albo zmieniam prace albo zachodze w ciaze. Zadna fajna oferta się nie trafila, wiec pojawil się Tomek:)

Ja tez w parku. Krokusy pieknie kwitna, ptaszki spiewaja. Wystawiam swoja i Tomka buzię do slonka:)

Agaata, mamasia, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie, jakie posilki na mm moge przygotowac oprocz kaszki?? Bo mi do glowy przychodzi tylko budyn. Mam problem od 17, bo o ile ok 15 podam ten jogurt nestle o powalajacym skladzie, tak zawsze o 17.30 i 20.30 pila 160 ml mm i nie wiem co jeszcze moge dac o tej 17 jak owoce duze zjadla rano, a wieczorem trudno kleik

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Witajcie, wybaczcie,ze mało tu pisze, ale na fb jestem na bieżąco. Dziś mam stres, bo idziemy z małym na usg i po nim ma zapaść decyzja czy będzie miał operacje jak skończy roczek czy nie. Prosimy o kciuki, buziaki

Trzymam kciuki zatem mocno! Mamasia, a o jaka operacje chodzi jesli mozna zapytac??

mamasia lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurujcie się dziewczyny, współczuje chorób.

Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, piękna pogoda u nas, słoneczko i w miarę ciepło. Zamówiłam po drodze tort na chrzciny, bo się jakoś zebrać nie mogłam :-)
    Ja kąpię w łazience na stelażu, który jest częściowo wsunięty do kabiny, wanienka ma odpływ więc dźwigać nie trzeba. A na blacie przy umywalce mam przewijak i wycieram i ubieram młodą właśnie tam. Póki co również tam ją przewijam, bo mam wszystko pod ręką łącznie z bieżącą wodą.

niecierpliwa, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Trzymam kciuki zatem mocno! Mamasia, a o jaka operacje chodzi jesli mozna zapytac??
    Dziękuję. Chodzi o wnetrostwo,czyli niezstapienie jądra. Usg miało określić czy w ogóle jest drugie,ale na szczęście jest :-) także taka dobra wieść,ale jest i ta gorsza,bo na 90% samo nie zejdzie i trzeba będzie dopomóc operacyjnie,ale to jak skończy roczek.

bzkxskf.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody pochrapuje obok mnie a ja marze o ciepłej kawie i moim pysznym deserku ktory kryje sie w lodowce jak któraś lubi czekoladki after eight to polecam deser z biedry muss mietowy z kawalkami czekolady mmmmmmmmmm

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia mój ma to samo i tez .Amy się zgłosić bliżej roku i określa czy czekamy dalej czy zabieg. Wydaje mi się ze z biegiem czasu prawdopodobieństwo że to jądro sami zejdzie jest coraz mniejsze..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia mojej kuzynki syn mial operacje na jaderko wlasnie jak skonczyl roczek i wszystko bylo ok a moze jednak samo zejdzie do moszny kto wie

mamasia lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Nadrobilam. Wczoraj miałam jazdę z okiem to nawet telefonu nie tykalam.

Mój dziś pierwszy raz zaprotestować w gondoli. Po poltorej godz spania obudziło go chyba słońce u ryk. Potem go uspokoiła na rękach i dalej chodziliśmy a potem znowu. Chyba czas na spacerowke,tym bardziej że już mu nogi wystają z gondoli.

Na wakacje jako spacerówke typowo do samochodu kupiliśmy właśnie maclarena. Będzie na wyjazdy.

Agata,u nas dokładnie tak samo wstaje z kleczkow. Skubaniec tak teraz popyla na czworakach że nie nadążam :)

Niecierpliwa, Griszanka, zdrówka.

Niecierpliwa, Moja pediatra powiedziała że można podawać jakieś twarozki. Chyba są takie w słoiczkach z czymś.

Lys, z tym spaniem i cyckiem u nas identycznie.

lys, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3424 3425 3426 3427 3428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ