X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jak wracasz po macierzynskim to jestes normalnym pracownikiem, robiabto tak, ze likwiduja staniwisko nue na macierzyńskim tylko pierwszego dnia po. Zreszta u mnie nawet zwalniali dziewczyny ktore na wychowawczym pracowały czesc etatu. Poszly do sadu pracy i przegrały. Pracuje w dużym banku, mamy świetnych prawnikow wiec robią co chca...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, to szczerze współczuje takiego kiepskiego pracodawcy i może nie będzie czego żałować bo znajdziesz pracę gdzie się przestrzega praw pracownika i wspiera młode matki. Nie tylko zarobki są ważne, atmosfera i kultura pracy też się mocno liczy, a szacunek do pracownika też się w tym zawiera, więc może nie stresuj się tylko szukaj czegoś nowego.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacerze, piękna pogoda.

Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był kurier wiec mamy wychodne, czekam az Szymo sie obudzi, jeszcze zdaze ziemniaki obrac, kotlety juz zrobione:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja Sudafed biore od poniedzialku po 3 tabletki dziennie i nic nie pomogl, a nawet jest gorzej niz bylo. Kurde szkoda, ze nie wiedzialam o tym urzywaniu fridy, bo wczoraj to uzywalam nawet co godzine, bo caly czas pelno i moze stad ten nawrot kataru, bo napedzalam produkcje :/

Ja tez dostalam 3dniowy antybiotyk, ktory ma mnie postawic na nogi - oby. Od 9 latalam po lekarzach, ale wreszcie juz moge wskoczyc do wyra.

Griszanka dobrze, ze z Karolem juz lepiej.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurujcie sie dziewczyny!

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Paula to nieladnie z ich strony, szok ze dzis to jest takie normalne..robicie dzieci ale w nagrode nie bedzie latwiej tylko trudniej:/

Agata moja jak siedzi na kolanach na kanapie to albo zjezdza z kolan na podloge na stopy wlasnie albo jak siedzi bokiem i czuje grunt-siedzenie kanapy to sie podnosi-tu ma trudniej i trzeba ja trzymac no bo miekko i sie chwije, jak siedzi na podlodze to wspina sie po moich nogach czasem wlasie uda sie kleknac i z kleczka a czasem trzyma sie lydki i sie podnosi, a czasem jak siedzi i nie pozwalam jej stanac to sie tak prezy ze nie da rady jej posadzic czy polozyc bo sztywna jak nie powiem co lapie sie reki czy zapiera stopami i staje. Podejrzewam ze jak obnize lozeczko to nauczy sie z kleczkow juz tak na piatke wstawac bo bedzie jej latwiej jak bedzie sie trzymala szczebelkow

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata mi kaski sie bardzo zle kojarza. uwazam ze moga "uniewrazliwic" dziecko , bedzie np walil glowa w sciane itp

kaski stosowalismy tylko dla dzieci chorych na epilepsje

Paula_071, niecierpliwa, apaczka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wybaczcie,ze mało tu pisze, ale na fb jestem na bieżąco. Dziś mam stres, bo idziemy z małym na usg i po nim ma zapaść decyzja czy będzie miał operacje jak skończy roczek czy nie. Prosimy o kciuki, buziaki

Weridiana, Paula_071, niecierpliwa, magda sz, Migotkaa, lys, apaczka, 0na88, chcebycmama, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana to są w gruncie rzeczy takie miękkie osłony na głowę. Mi się nie kojarzą źle.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Weridiana to są w gruncie rzeczy takie miękkie osłony na głowę. Mi się nie kojarzą źle.

pytalas moze fizjoterapeute ?
    zrobisz jak zechcesz oczywiscie ale tutaj odradzaja przy zdrowych dzieciach

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, to szczerze współczuje takiego kiepskiego pracodawcy i może nie będzie czego żałować bo znajdziesz pracę gdzie się przestrzega praw pracownika i wspiera młode matki. Nie tylko zarobki są ważne, atmosfera i kultura pracy też się mocno liczy, a szacunek do pracownika też się w tym zawiera, więc może nie stresuj się tylko szukaj czegoś nowego.

Masz racje. Moj maz sie wscieja ze etyka pracy jest u mnie na żenującym poziomie. Nie nagradza się ciezkiej pracy, duże znaczenie "luzodupstwo". Ale mimo to bardzo lubię moja szefowa, inni wspolpracownicy sa tez ok. Nie bede narzekac, bk kiedyś pracowalam w agencji pr. To był koszmar. Chodziłam zastresowana, pracowalam po 10-12h a wiecznie bylo zle. Zarabialam połowę tego co teraz. Pierwszego dnia jak przyszłam do tej pracy usłyszałam od dyrektora "dzieki, dobra robota". I wtedy stwierdziłam, ze to byla najlepsza decyzja, ze w tamtej pracy trzasnelam drzwiami i wyszlam.
    Pracuje tam prawie 5 lat, dla higieny psychicznej stwierdziłam, ze potrzebuje zmiany. Albo zmieniam prace albo zachodze w ciaze. Zadna fajna oferta się nie trafila, wiec pojawil się Tomek:)

Ja tez w parku. Krokusy pieknie kwitna, ptaszki spiewaja. Wystawiam swoja i Tomka buzię do slonka:)

Agaata, mamasia, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie, jakie posilki na mm moge przygotowac oprocz kaszki?? Bo mi do glowy przychodzi tylko budyn. Mam problem od 17, bo o ile ok 15 podam ten jogurt nestle o powalajacym skladzie, tak zawsze o 17.30 i 20.30 pila 160 ml mm i nie wiem co jeszcze moge dac o tej 17 jak owoce duze zjadla rano, a wieczorem trudno kleik

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Witajcie, wybaczcie,ze mało tu pisze, ale na fb jestem na bieżąco. Dziś mam stres, bo idziemy z małym na usg i po nim ma zapaść decyzja czy będzie miał operacje jak skończy roczek czy nie. Prosimy o kciuki, buziaki

Trzymam kciuki zatem mocno! Mamasia, a o jaka operacje chodzi jesli mozna zapytac??

mamasia lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurujcie się dziewczyny, współczuje chorób.

Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, piękna pogoda u nas, słoneczko i w miarę ciepło. Zamówiłam po drodze tort na chrzciny, bo się jakoś zebrać nie mogłam :-)
    Ja kąpię w łazience na stelażu, który jest częściowo wsunięty do kabiny, wanienka ma odpływ więc dźwigać nie trzeba. A na blacie przy umywalce mam przewijak i wycieram i ubieram młodą właśnie tam. Póki co również tam ją przewijam, bo mam wszystko pod ręką łącznie z bieżącą wodą.

niecierpliwa, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Trzymam kciuki zatem mocno! Mamasia, a o jaka operacje chodzi jesli mozna zapytac??
    Dziękuję. Chodzi o wnetrostwo,czyli niezstapienie jądra. Usg miało określić czy w ogóle jest drugie,ale na szczęście jest :-) także taka dobra wieść,ale jest i ta gorsza,bo na 90% samo nie zejdzie i trzeba będzie dopomóc operacyjnie,ale to jak skończy roczek.

bzkxskf.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody pochrapuje obok mnie a ja marze o ciepłej kawie i moim pysznym deserku ktory kryje sie w lodowce jak któraś lubi czekoladki after eight to polecam deser z biedry muss mietowy z kawalkami czekolady mmmmmmmmmm

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia mój ma to samo i tez .Amy się zgłosić bliżej roku i określa czy czekamy dalej czy zabieg. Wydaje mi się ze z biegiem czasu prawdopodobieństwo że to jądro sami zejdzie jest coraz mniejsze..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia mojej kuzynki syn mial operacje na jaderko wlasnie jak skonczyl roczek i wszystko bylo ok a moze jednak samo zejdzie do moszny kto wie

mamasia lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Nadrobilam. Wczoraj miałam jazdę z okiem to nawet telefonu nie tykalam.

Mój dziś pierwszy raz zaprotestować w gondoli. Po poltorej godz spania obudziło go chyba słońce u ryk. Potem go uspokoiła na rękach i dalej chodziliśmy a potem znowu. Chyba czas na spacerowke,tym bardziej że już mu nogi wystają z gondoli.

Na wakacje jako spacerówke typowo do samochodu kupiliśmy właśnie maclarena. Będzie na wyjazdy.

Agata,u nas dokładnie tak samo wstaje z kleczkow. Skubaniec tak teraz popyla na czworakach że nie nadążam :)

Niecierpliwa, Griszanka, zdrówka.

Niecierpliwa, Moja pediatra powiedziała że można podawać jakieś twarozki. Chyba są takie w słoiczkach z czymś.

Lys, z tym spaniem i cyckiem u nas identycznie.

lys, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3424 3425 3426 3427 3428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ