X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i dupa nie ma 80, są takie podłuzene w ksztalcie wanienki, pokaze jutro męzowi zeby sobie wybrał co bym pozniej nie słuchała,

Agata jak bym miała wannę to bym nie miała problemu, matę antyposlizgową i by sie chlupał:)

Dzisiaj dzwoniła siostra i się pyta czy Szymko sie bierze za raczkowanie, ja mówie ze nie a ona z takim żalem w głosie "Ale masz dobrze, zazdroszcze" haha, Jagoda ma 8,5 miesiąca i wstaje, raczkuje, siada z czworaka ale wspina się i staje, będzie pewnie szybciorem chodzic jak jej brat, gdzieś pod koniec 9 miesiąca zaczał chodzić, od małego miał tyle energi ze ja pierduuu jak sobie przypomne, potrafił przejść kilka km i to w podskokach zawsze, z nózki na nózkę, ja czasem wysiadałam a on dalej z nóżki na nózke i maszerował dalej

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Agata sorry ale uśmiałam się z opisu Waszej kąpieli, no macie z nim..przechlapane trochę:) ale fajnie że jest taki żywy, zawsze będziesz w formie hehe

A z tą spacerówką to lepiej już wyciągaj bo za miesiąc Hubert zacznie chodzić i już na pewno nie wsadzisz go do żadnego wózka :p

W spacerówce przynjamniej go przypnie pasami hehe:) bo w gondoli nie ma takiej opcji:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że taki Hubert to sobie z pasami raz dwa poradzi..

4me lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert leży w gondoli spokojnie, bo jest zapakowany w kombinezon i ręce ma zakryte to nie ma jak się ruszać :-D I generalnie na spacerach głównie śpi, dlatego nie zmieniam, bo jeszcze pogoda słaba i wydaje mi się, że jak jest wiatr czy deszcz to z gondolą łatwiej. Ale prawdę mówiąc myślę, że to już ostatki w gondolce.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak tylko grzecznie lezy a jeszcze spi to pewnie ze w gondoli my lepiej:) Ale przyjdzie taki dzień że sie zbuntuje i spacerówa bedzie jak znalazł:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pasami to nie wiem czy sobie poradzi, ale ja się zastanawiam co ja będę musiała przejść, żeby go w te pasy zapiąć ;-)
    A i dzisiaj uciekł mi z brudną w kupie pupą z podkładu na dywan, spieprzał aż się kurzyło, w locie mu wycierałam tyłek chusteczką i modliłam się, żeby nie usiadł. Jest zabawa nie ma co.

magda sz, jesslin87, niecierpliwa, 0na88, Weridiana, mamasia, Martucha86, Maniuś, Katarka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata uśmiecham się jak piszesz o Hubercie, jak przebieram Szymka a on mi dupka do góry ucieka to sobie zawsze myślę jak Wy sie przebieracie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak my z Patrykiem, ostatnie dni ale może do końca marca damy radę.. jak się obudzi to jest koszmar, owszem nie płacze ale wyciąga ręce, stuka łapami we wszystko i jeszcze śpiewa.. mąż jak był w niedzielę to mówił że wszyscy się za nim oglądali:) w spacerówce może by się zajął podziwianiem otoczenia..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Szymon jak sie znudzi to kombinuje jak by tu usiasc i złapac sie barierki, niestety pasy na ramionach go ograniczaja i zaczyna sie denerwowac

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Szymonek już sam siada?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A Szymonek już sam siada?

On tylko z leżenia, ale z płaskiego jeszcze nie da rady, jak jest w wózku w półlezacej to usiądzie, jak ma poduszkę pod głową wyższa jak leży to tez usiądzie, generalnie jak się czegoś złapie to usiądzie, wogóle coraz mniej sie giba i dosyc ladnie siedzi, i nie pochyla sie do przodu prawie wogóle:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 23:38

AgaSad lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a taki? http://silan awyku.blog.onet.pl/2013/04/26/kobieta-w-ciazy-to-kopalnia-zlota/ ja mam dokładnie taki i mieści sięw brodziku 80'

edit: piszę mgrkę :D link do brodzika http://allegro.pl/basen-brodzik-kojec-tecza-86x25cm-intex-poznan-i5705355535.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 23:53

mamasia lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dzięki

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was panie :)
    czy jest tu ktoś kto mi podpowie bo głupieje :) ?

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiemy tylko w czym

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

mam kilka pytanek do osób doświadczonych, mimo, że sama jestem mamą 6-letniej Patrysi, ale szczerze to pamiętam tylko omdlenia, nic więcej...
    Nurtuje mnie jedno pytanie, owu miałam 8 marca (dzień kobiet i było miło, rzecz jasna :)) mówię, że miałam, bo obserwuje swój organizm już od roku i niemalże jestem pewna...
    Dziś 8 dpo i to czego nigdy nie miałam:
    szyjka odwraca sie do tyłu i pokrywa dużą ilością śluzu (biały, czasami lepki a czasami rzadki); jest raczej wysoko, ni to twarda ni to miękka, (zawsze była twarda), i kolejna rzecz, strasznie mi bulgocze w lewym jajniku (czy to ma jakieś istotne znaczenie?) :P
    pomijam, że dół brzucha dziwnie mnie boli (tępy ból) i nie mogę leżeć na brzuchu bo mi sutki przeszkadzają :D masakra....
    nie chce się napędząć ale ta odwrócona szyjka i migotanie dały mi do myślenia....

Ah i jeszcze taki psikus, wzięłam kąpiel, poszłam robić kebaba i nie dokończyłam, zemdliło.... poszłam spać, może to mieć związek z gorącą wodą.... ech

Pomózcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy to może być jakiś sygnał czy moja paranoja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic, na trzech forach próbowałam bez odpowiedzi :) dobranoc

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zmierzyć temp. czy jest wyższa niż normalnie, ja po temp wiedziałam że ciąża, od owulacji rosła i rosła, a zwykle kilka dni po owu spadała. test zrobiłam jakies 2 tyg po owu.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na test też jeszcze za wcześnie... poczekam na @ (a generalnie to nie chce jej widzieć) :) jutro zmierzę temperaturę... liczę na wysoką :)

Weridiana lubi tę wiadomość

‹‹ 3421 3422 3423 3424 3425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ