X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i dupa nie ma 80, są takie podłuzene w ksztalcie wanienki, pokaze jutro męzowi zeby sobie wybrał co bym pozniej nie słuchała,

Agata jak bym miała wannę to bym nie miała problemu, matę antyposlizgową i by sie chlupał:)

Dzisiaj dzwoniła siostra i się pyta czy Szymko sie bierze za raczkowanie, ja mówie ze nie a ona z takim żalem w głosie "Ale masz dobrze, zazdroszcze" haha, Jagoda ma 8,5 miesiąca i wstaje, raczkuje, siada z czworaka ale wspina się i staje, będzie pewnie szybciorem chodzic jak jej brat, gdzieś pod koniec 9 miesiąca zaczał chodzić, od małego miał tyle energi ze ja pierduuu jak sobie przypomne, potrafił przejść kilka km i to w podskokach zawsze, z nózki na nózkę, ja czasem wysiadałam a on dalej z nóżki na nózke i maszerował dalej

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Agata sorry ale uśmiałam się z opisu Waszej kąpieli, no macie z nim..przechlapane trochę:) ale fajnie że jest taki żywy, zawsze będziesz w formie hehe

A z tą spacerówką to lepiej już wyciągaj bo za miesiąc Hubert zacznie chodzić i już na pewno nie wsadzisz go do żadnego wózka :p

W spacerówce przynjamniej go przypnie pasami hehe:) bo w gondoli nie ma takiej opcji:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że taki Hubert to sobie z pasami raz dwa poradzi..

4me lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert leży w gondoli spokojnie, bo jest zapakowany w kombinezon i ręce ma zakryte to nie ma jak się ruszać :-D I generalnie na spacerach głównie śpi, dlatego nie zmieniam, bo jeszcze pogoda słaba i wydaje mi się, że jak jest wiatr czy deszcz to z gondolą łatwiej. Ale prawdę mówiąc myślę, że to już ostatki w gondolce.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak tylko grzecznie lezy a jeszcze spi to pewnie ze w gondoli my lepiej:) Ale przyjdzie taki dzień że sie zbuntuje i spacerówa bedzie jak znalazł:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pasami to nie wiem czy sobie poradzi, ale ja się zastanawiam co ja będę musiała przejść, żeby go w te pasy zapiąć ;-)
    A i dzisiaj uciekł mi z brudną w kupie pupą z podkładu na dywan, spieprzał aż się kurzyło, w locie mu wycierałam tyłek chusteczką i modliłam się, żeby nie usiadł. Jest zabawa nie ma co.

magda sz, jesslin87, niecierpliwa, 0na88, Weridiana, mamasia, Martucha86, Maniuś, Katarka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata uśmiecham się jak piszesz o Hubercie, jak przebieram Szymka a on mi dupka do góry ucieka to sobie zawsze myślę jak Wy sie przebieracie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak my z Patrykiem, ostatnie dni ale może do końca marca damy radę.. jak się obudzi to jest koszmar, owszem nie płacze ale wyciąga ręce, stuka łapami we wszystko i jeszcze śpiewa.. mąż jak był w niedzielę to mówił że wszyscy się za nim oglądali:) w spacerówce może by się zajął podziwianiem otoczenia..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Szymon jak sie znudzi to kombinuje jak by tu usiasc i złapac sie barierki, niestety pasy na ramionach go ograniczaja i zaczyna sie denerwowac

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Szymonek już sam siada?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A Szymonek już sam siada?

On tylko z leżenia, ale z płaskiego jeszcze nie da rady, jak jest w wózku w półlezacej to usiądzie, jak ma poduszkę pod głową wyższa jak leży to tez usiądzie, generalnie jak się czegoś złapie to usiądzie, wogóle coraz mniej sie giba i dosyc ladnie siedzi, i nie pochyla sie do przodu prawie wogóle:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 23:38

AgaSad lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a taki? http://silan awyku.blog.onet.pl/2013/04/26/kobieta-w-ciazy-to-kopalnia-zlota/ ja mam dokładnie taki i mieści sięw brodziku 80'

edit: piszę mgrkę :D link do brodzika http://allegro.pl/basen-brodzik-kojec-tecza-86x25cm-intex-poznan-i5705355535.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 23:53

mamasia lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dzięki

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was panie :)
    czy jest tu ktoś kto mi podpowie bo głupieje :) ?

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiemy tylko w czym

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

mam kilka pytanek do osób doświadczonych, mimo, że sama jestem mamą 6-letniej Patrysi, ale szczerze to pamiętam tylko omdlenia, nic więcej...
    Nurtuje mnie jedno pytanie, owu miałam 8 marca (dzień kobiet i było miło, rzecz jasna :)) mówię, że miałam, bo obserwuje swój organizm już od roku i niemalże jestem pewna...
    Dziś 8 dpo i to czego nigdy nie miałam:
    szyjka odwraca sie do tyłu i pokrywa dużą ilością śluzu (biały, czasami lepki a czasami rzadki); jest raczej wysoko, ni to twarda ni to miękka, (zawsze była twarda), i kolejna rzecz, strasznie mi bulgocze w lewym jajniku (czy to ma jakieś istotne znaczenie?) :P
    pomijam, że dół brzucha dziwnie mnie boli (tępy ból) i nie mogę leżeć na brzuchu bo mi sutki przeszkadzają :D masakra....
    nie chce się napędząć ale ta odwrócona szyjka i migotanie dały mi do myślenia....

Ah i jeszcze taki psikus, wzięłam kąpiel, poszłam robić kebaba i nie dokończyłam, zemdliło.... poszłam spać, może to mieć związek z gorącą wodą.... ech

Pomózcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy to może być jakiś sygnał czy moja paranoja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic, na trzech forach próbowałam bez odpowiedzi :) dobranoc

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zmierzyć temp. czy jest wyższa niż normalnie, ja po temp wiedziałam że ciąża, od owulacji rosła i rosła, a zwykle kilka dni po owu spadała. test zrobiłam jakies 2 tyg po owu.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na test też jeszcze za wcześnie... poczekam na @ (a generalnie to nie chce jej widzieć) :) jutro zmierzę temperaturę... liczę na wysoką :)

Weridiana lubi tę wiadomość

‹‹ 3421 3422 3423 3424 3425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ