X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Może i ja zrobię piranii taki kisielek, jak nie zje to sama zjem hehe

Musze tylko dorwac rozne smaki soczkow, bo u mnie w biedrze tylko dwa rodzaje i z 2 razy w tygodniu bede serwowac taki podwieczorek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:20

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Jak nauczyć dziecko teraz pić z butelki? Chyba przejdę na mm, kurwa mać mam tak pogryzione sutki że krew mi leci..jak ktoś nie wierzy mogę zrobic zdjecie. ;( siedze i rycze z bólu. Od wczoraj mnie gryzie, wsadzałam placa a teraz tak sie wycwanila ze zaciska sie z calych sił ze nie moge nic wlozyc ani wyjąc sutka ;( strasznie to boli, teraz piecze mnie no bo rana normalnie. I jak ja mam ją karmić jak pirania nie chce nic oprócz cyca a ja z bolu nie dam rady jej karmić.
    Moj syn Madziu nie tknal butli przez całe pół roku i ostatnio o tym gadalam z pediatra I powiedział, że gdybym teraz zaczęła uczyć dziecko pic z butelki to bym go uwsteczniala. Dlatego dawaj mm z niekapka albo doidy. Ja tak robię za radą lekarza.
    Oczywiście zrobisz jak będziesz uważała.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ponoc na fb jest grupa suchar, szczypiory, niejadki. Moze zobacz co tam pisza.

Ale cudna pogoda:)

Jutro Tomek idzie do dentysty pierwszy raz:)

Weridiana lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blisko mnie otworzyli sklep Nestle, byłam dzisiaj popatrzeć co mają dla dzieci. Kupiłam 3 słoiczki Gerbera jabłuszek z kaszką manną za fajną cenę 5.40. Reszta dość standardowa z tych produktów, których ja używam, ale widziałam jakieś słoiczki DOREMI też Nestle i deserki Bobofrut - myślałam, że oni robią tylko soczki.
    I widziałam te kaszki o których Ona88 pisała w kartonikach :-) Kilka smaków jest. I sporo deserków typu jogurtowe.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no ten kisiel zrobilam na soczku wlasnie

Eedit zle Cie zrozumialam ;) Ich deserki widzialam w Tesco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:18

• Agaata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja myślałam, że Bobofrut to tylko soki, ale mają też deserki i jakieś takie wymyślne trochę, z dziką różą, z aronią ;-) Ale skład nie dla mnie :-D Chociaż pomysł bardzo ciekawy.

Niecierpliwa a te soczki można gotować? W sensie nic im się nie dzieje, nie tracą wartości?

0na88 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nie zastanawialam sie nad tym specjalnie, na kilku stronach znalazlam taki przepis, jeden byl podpisany przez jakiegos dietetyka i specjalist ds. zywienia, ale ja tez moge napisac, ze jestem specem, wiec nie do konca w to wierze ;)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, to może jest ok i można gotować.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Moj syn Madziu nie tknal butli przez całe pół roku i ostatnio o tym gadalam z pediatra I powiedział, że gdybym teraz zaczęła uczyć dziecko pic z butelki to bym go uwsteczniala. Dlatego dawaj mm z niekapka albo doidy. Ja tak robię za radą lekarza.
    Oczywiście zrobisz jak będziesz uważała.
    z tego wynika, że jak się karmi piersią wg zaleceń do pół roku, to butelki już nie powinno się podawać, a jednak większość dzieci pije z butelki mleko. Ja tak właśnie z Tośką miałam, że nie tknęła, ale to bardziej chodziło o to, ze nie chciała mm. Była skłonna wypić tylko wodę.

201508091565.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, Mojego Meza siostrzenica ma ospe. Moja tesciowa bedzie do niej jezdzic sie nia opiekowac. Tesciowa ospe podobno przechodzila. W takim wypadku moze miec kontakt z Laura? Tesciowa jesli ospe przechodzila to sie nie zarazi, ale czy moze przenosic wirusa?

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam się z małą na drzemkę chwilę po 18, obudziłam się po 20. A Lilusia dopiero teraz, czas kąpieli przespała, a teraz nie wygląda na senną w ogóle. Ciekawe, o której pójdzie spać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lys chyba nie wroze szybkiego zasniecia, dobrze ze Ty tez sie kimnelas ;) Dalej jest mama z Toba??

• apaczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Apaczka, Mojego Meza siostrzenica ma ospe. Moja tesciowa bedzie do niej jezdzic sie nia opiekowac. Tesciowa ospe podobno przechodzila. W takim wypadku moze miec kontakt z Laura? Tesciowa jesli ospe przechodzila to sie nie zarazi, ale czy moze przenosic wirusa?
    Kontakt z kontaktem to nie kontakt. Co do przenoszenia wirusa to ospa wietrzna bo właśnie bardzo łatwo się przenosi, wręcz z wiatrem itp. Wydaje mi się, że kontakt może mieć ale lepiej nie na zasadzie, że najpierw jest u tej z ospa a później leci do Was. Przebrać się, umyć ręce, przewietrzyc się i powinno być ok.

Katarka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u fryzjera, 1.5h tylko dla mnie...boskie uczucie :-) zaraz idę spać bo coś ledwo żywa jestem, dobrze, że jutro piątek :-)

mamasia, magda sz, lys, Weridiana, Paula_071, zabka11, Martucha86, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Kontakt z kontaktem to nie kontakt. Co do przenoszenia wirusa to ospa wietrzna bo właśnie bardzo łatwo się przenosi, wręcz z wiatrem itp. Wydaje mi się, że kontakt może mieć ale lepiej nie na zasadzie, że najpierw jest u tej z ospa a później leci do Was. Przebrać się, umyć ręce, przewietrzyc się i powinno być ok.

A jak dlugo kuzynka Laury moze zarazac? Zachorowala teraz na dniach. Maja przyjechac do tesciow na swieta...

lb17w98.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraża do czasu przyschniecia wszystkich wykwitow. Ma nie byś żadnych pęcherzyków z płynem. Myślę, że jeszcze z tydzień około.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Oj Lys chyba nie wroze szybkiego zasniecia, dobrze ze Ty tez sie kimnelas ;) Dalej jest mama z Toba??

tak, Lily nie zbiera się do spania... pewnie jej zejdzie ze 2 godziny, a myślałam że zrobię zakupy on-line
    Nadal jest moja mama, jak był mąż to była kilka dni u nas kilka u siebie i tak na zmianę, ale jak męża znów nie ma to musi być że mną, bo inaczej nie ma opcji nawet żeby wziąć prysznic.

niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Zaraża do czasu przyschniecia wszystkich wykwitow. Ma nie byś żadnych pęcherzyków z płynem. Myślę, że jeszcze z tydzień około.

Dziekuje :) Nie rozumiem zdania kontakt z kontaktem to nie kontakt :D Chodzi o to, ze kontakt z tesciowa to nie kontakt z zarazona? :D

lb17w98.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziekuje :) Nie rozumiem zdania kontakt z kontaktem to nie kontakt :D Chodzi o to, ze kontakt z tesciowa to nie kontakt z zarazona? :D
    Tak o to chodzi. Teściowa jest kontaktem w tej sytuacji i ma kontakt z Laurą. TEORETYCZNIE nie stwarza to zagrożenia choć wiadomo, że lepiej jednak zachować trochę ostrożności.

Katarka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze i płacze i tak mocno boli mnie serce. Czy lekarze nie powinni ratować ludzkiego życia? Jak można robiąc aborcję i mając żywe 6 miesięczne dziecko pozwolić mu umrzeć? Jaka bestia trzeba być. Chyba żadne słowa nie są w stanie opisać co czuje a na pewno żadne nie opisza co czuł ten noworodek. Zostawiony żeby po prostu umarł.

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3431 3432 3433 3434 3435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ