X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Jaka dawkę podajesz ? My żelazo podziwialiśmy 3 miesiące, nie bylo problemu z kupka, a dostawał actiferol 7 i 15 w ciągu dnia, są i ja starałam sie podawac rano, do południa ale nie na noc

My ferrum lek tak się nazywa i raz dziennie 2ml. Jest on w formie syropu i mam do niego dodawać moje mleko.

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teraz zaczęłam rozszerzać dietę o mięso i też mowilam żeby poczekać czy wzrośnie naturalnie ale pediatra powiedziała że anemia u tak małego dziecka jest niebezpieczna i lepiej dzialac od razu. No i tak podaje już gluten 2 tygodnie czyli podawać jeszcze codziennie przez miesiąc i 2 tygodnie czy np jak w jakiś dzień nie dam to nic się nie stanie?

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, ja myślę, że nic się nie stanie - z tym glutenem to prawdę mówiąc już trochę nieaktualne - teraz zalecenia są takie, żeby wprowadzać go jak każdy inny pokarm.
    Spróbuj z cielęciną, bo ona ma żelazo, które się łatwo przyswaja, zdecydowanie lepiej niż z drobiu. Do tego szpinak, burak, żółtko i będzie dobrze. Co do podawania żelaza to nie wiem, nie umiem się wypowiedzieć w tej sprawie, ja nie wiem jaki Hubert ma poziom, bo nie robiłam morfologii.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin to my mieliśmy coś innego, bo były saszetki do rozpuszczenia w mleku, u nas była lekka anemia wczesniacza i w sumie szybko poszlo w górę tylko kazała nam neanatolog podawać dalej żeby uzupełnić zapasy i później szybko wejść właśnie z mięsem żeby żelazo czerpał z pokarmu,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 23:34

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jakby były zaparcia to mam do niej podjechac i da mi w saszetkach ale mam nadzieję że nic się nie będzie dziać.

Ooo dalam mu już cielecinke i polubił. Za to wiem że nie lubi dynii z ziemniaczkami i ziemniaków z królikiem. Właściwie to wydaje mi się że lubi takie Dania które mają marchewke. Dzisiaj dostał zupke domowej roboty i nawet zjadł ale u nas podstawa to mleko. Np potrafi zjeść obiadek 190 a i tak godzinę po nim jeszcze pije moje mleko.

Dzisiaj uaypialam go na rękach i już spał mocno i zaczął się śmiać przez sen. Tak głośno aż rechotal chyba coś miłego mu się śniło :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam wszystko. Ale co z tego jak za pare dni znowu bede do tylu. Chcialabym byc na biezaco, ale nie mam na to czasu.

Laura pelza po calej kuchni, pokoju czy gdzie tam jestesmy :) Odkladam Ja od kabli, szuflad, bo je otwiera juz od dosyc dawna. Przesuwa krzeslami w kuchni, ostatnio swoimi bezzebnymi dziaselkami "gryzla" polke pod lawa ;) Jest wesolo :)

Gluten poczatkowo dawalam pol lyzeczki manny, teraz daje ksszke holle na 70 ml wody plus owoce do tego. Moge juz dac duza porcje kaszki? Np. 140 ml albo wiecej?

No i u Nas jest 6-7 razy cyc na dobe, do tego obiadek i owoce z kaszka, czasem bez. I nie wiem jak mialabym z takiej liczby posilkow przejsc na 5 posilkow. No nie wiem.

Martucha86 lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka u mnie wygląda podobnie :) wydaje mi się że karmiąc cycem tak jest. Moj zje obiadek a za godzinę dociaga cyckiem a jednak powinien trochę wytrzymać. Dawalam mj kiedyś kaszke na kolację na moim mleku ale i tak później był Cyc. Nie wiem może jak będą dzieci starsze to się uda by było 5 posiłków. :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, Laura po obiadku potrafi wytrzymac 2-2,5 godziny, ale i tak tych karmien sie nazbiera :) Zreszta szkoda by mi bylo, gdyby piers jadla np. tylko 3 razy na dobe ;)

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi 5 posiłkami to chyba bardziej dotyczy dzieci karmionych sztucznie bo jak to się ma do karmienia na żądanie? ?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Z tymi 5 posiłkami to chyba bardziej dotyczy dzieci karmionych sztucznie bo jak to się ma do karmienia na żądanie? ?

Dziecko by musialo żądać trzy razy :P

AgaSad, zabka11, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziecko by musialo żądać trzy razy :P

Haha no tak tyle ze ja czytałam ze podczas Kp należy stopniowo zmniejszać ilość karmien tak zeby pod koniec 12 miesiąca niemowlę dostawało tylko 2-3 posiłki mleczne. Jeżeli rzeczywiście to jest optymalne działanie to jeszcze kilka miesięcy przed nami żeby do tego dojść.
    No i ta liczba posiłków 4-5 na dobę to jest orientacyjna równie dobrze może być np 6. Ludzie to nie maszyny.

Katarka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka ale się uśmiałam z tym żądaniem 3 razy..☺ tez mi się wydaje ze te 5 posiłków to przy cycu nie wypali..
    Młody wstał o 6.30, w nocy 6 pobudek.. dziś mam tyle roboty przed jutrzejsza impreza a chęci i sił zero..

Katarka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilunia wczoraj poszła spać dopiero po 23 i to z ciężkim trudem, budziła się co chwilę i wstała o 7. Wszystko mnie boli grrrr

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało Lily spała, w dzień powinna więcej, czy raczej nie ma co liczyć?

U nas noc jak od dawien dawna...na szczęście nie pogryzła mnie od wczoraj wieczora, oby tak zostało. Boli mnie jak karmię z wiadomych przyczyn. Jak jej urosną górne to będę karmić pod narkozą :)

Dziś po 20 wyjeżdzamy do moich rodziców i zostajemy do przyszłej niedzieli :) wyyyyśpię się:) znowu jak wrócimy to będzie taki szok jak się dziecko zmieniło, wtedy najbardziej widać.

Dziś w planach łosoś na parze dla Mai... a ja chcę zająć się pudełkiem wspomnień bo stanęła mi robota ostatnio, napisałam też list do Mai, dołączę do pudła i dam jej jak będzie dorosłą kobietką :) wczoraj siedziałam z tym listem kilka ładnych godzin, bo nigdy nie pisałam "takiego" listu :)

lys, Pulpecja, AgaSad, mamasia, Paula_071, Weridiana, zabka11, jesslin87, Martucha86, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak powinna odespac w dzień ale jak ja znam to pewnie do standardowych drzemek dojdzie po 15 min i tyle. A jest taka nieznośna od rana ze szok.
    Pudełko wspomnień super sprawa.
    Daj znać jak poszło z łososiem może Maja okaże się miłośniczka ryb :)

magda sz lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, cudowna noc za nami, jak sie połozyłam to otworzyłam oczy dopiero po 8, tak moje dziecko mocno spało albo ja tak mocno spałam ze nic nie słyszałam.

Co do tych karmien to mysle ze tylko przy mm jest taka opcja, jednak cyc to na rzadanie musi byc, no przeciez nie bediecie dziecku udzielac:)

Madzia masz super pomysły, taki list to cudowna sprawa jak kiedyś Maja przeczyta:)

Ja sobie rozmroziłam dorsza i upiekę dziś, uwielbiam:)

Aaa i naszło mojego męza na szynkę z jajkami w galarecie więc mu zrobie:)

Jezuuu trzeba sie wziąc z aogarnianie chałupy.../

magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin Moj Karol mial robiona morfologie w szpitalu, ma 11.1 i nie mam z tym nic robic, tylko rozszerzac diete.

Paula_071 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Ty list do Mai a mój mąż wczoraj kupił bardzo drogą irlandzką whisky, podpisał "Dla Patryczka z okazji pierwszych imienin - tata " - i stwierdził że jak będzie miał 18 tke to mu da.. nie no masakra..

magda sz, apaczka, Weridiana, lys, zabka11, Pulpecja, jesslin87, Martucha86, niecierpliwa, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja, wyszła trójka górna,

lys, magda sz, apaczka, Weridiana, Katarka, aaaaga, AgaSad, mamasia, witaminkab, Paula_071, zabka11, jesslin87, Martucha86, niecierpliwa, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga hahahaa dobry Twoj maz, no ale 18 letnia whisky, sama bym wypila :) mysle ze jak na faceta spoko gest ze w ogole wymyslil takie cos :) w dniu 18 pokazcie mu- sluchaj Patryk to dla Ciebie ale damy Ci wypic za pare lat, bo w tym wieku nie docenisz ze to nie jest zwyczajna whisky tylko cos wiecej. To sie chlopak naczeka hehe, powiem mojemu mezowi zeby kupil i tez tak trzymal to wypijemy na 25 lat po slubie hehe

AgaSad, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 3433 3434 3435 3436 3437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ