SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSad wrote:Magda Ty list do Mai a mój mąż wczoraj kupił bardzo drogą irlandzką whisky, podpisał "Dla Patryczka z okazji pierwszych imienin - tata " - i stwierdził że jak będzie miał 18 tke to mu da.. nie no masakra..
my wczoraj tez swietowalysmy 8 miesiecy
Karolina wazylam wczoraj Emme 9,4 kgprzybij piatke
lys, AgaSad, mamasia, witaminkab, Paula_071, zabka11, jesslin87, Martucha86, niecierpliwa, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ja też uważam, że whisky od taty super sprawa dla chłopaka
Twój list Magda też ekstra. Mi kiedys tata napisał list gdy na początku studiów ciężko było mi się odnaleźć w innym mieście i chciałam wracac do domu. List jest krótki i treściwy ale do dziś mnie wzrusza, jest taki szczery i prawdziwy
Moja buba wstała dziś o 5.30 i już zalicza 1.5 h drzemki. Wolałabym żeby spała do 7 no ale co ja mogęAaa i znów od wczoraj ma gorszy apetyt na wszystko, nie tylko mleko więc obawiam się, że może jakieś zębisko szykuje podstępny atak na dziąsełka
Jesslin my miesiąc temu robiłyśmy morfo i Natalia miała Hgb 11.6 czyli w normie aczkolwiek bez szału. Dolna granica normy dla 6 mcy to 10.5. Dzisiaj gotuję jej zupkę z wołowiną, szpinakiem, brązowym ryżem, marchewką i natką pietruszki. Oby zjadłaWeridiana, AgaSad, zabka11, jesslin87, magda sz, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Jesslin, Tomek tez mial 11,2 i tez nic mam z tym nie robic tylko rozszerzac diete.
Kiedys mial niska, dostal Actiferol. W ciagu doby przespal tylko 3h, reszte plakalnigdy wiecej go nie podalam.
Z tego co wiem to szpinak wcale nie ma duzo zelaza tak jak kiedys sądzono.Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
I jeszcze whiskey nazywa się "Paddy" - w Irlandii jak chłopiec ma na imię Patryk to wszyscy mówią na niego Paddy.. mój mąż to wogóle ma świra na punkcie Patryka ale to akurat dobrze:) trochę boję się że jak urośnie będzie rockmenem pijącym Guinessa
apaczka, Weridiana, 0na88, Paula_071, Martucha86, Aska87, jesslin87, magda sz, niecierpliwa, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Aga a mieszkalas w Irlandii? skad ta milosc ?
Nie ale męża brat, chrzestny Patryka mieszka w Irlandii - mój m to zawsze miał świra na punkcie tego kraju, strasznie mu się podoba i klimat i kultura, historie zna tak dobrze że zagiął nie jednego Irlandczyka podczas rozmowy.. przed ślubem trochę pozwiedzaliśmy Irlandię, piękna jest ale ja chyba nie potrafiłabym mieszkać w takim klimacie.. z resztą no zgadnij gdzie mój mąż się oświadczył - oczywiście na Cliffs of Moher:)imię Patryk też oczywiście nie z przypadku.. no i tak to własnie z tą miłością
A Ty w Irlandii prawda?Weridiana, zabka11, jesslin87, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Siema noc ok mlody od rana stekajacy a musze jechac do firmy jakaś papierologie podpisac buuu
Z tym zelazem to z tego co pamietam z roslin przyswajamy jakies znikome ilosci podajze okolo 5 % z mieska duzo więcej i jest lepiej przyswajalny
Nam zasugerowali badania krwi ze wzgledu na te niskie napięcie tylko nie wiem czy jest sens go kluc apaczka jak sie na to zapatrujesz?AgaSad lubi tę wiadomość
-
czesc
u nas nocka o niebo lepsza od ostatnich, ale wczoraj polozyłam mała po 20, dzieki czemu byla tylko jedna pobudka o 4 na mleko i wstałysmy 7:30.
dzieki temu dziś jestem wyspana
za oknem słonecznie ale wiatr szalony wieje, a przydałoby sie wyjsc na spacer...narazie czekam na kuriera - ma przyjsc tablet w naprawy gwarancyjnej.
mala zasneła na drzemkę, ide nastawic zupę na obiad.
magda sz - jak twoja waga i dieta? bo u mnie znowu lekko poszła w górę w tym tyg ..:-/pytałas tej kolezanki dietetyczki jak to jest z tymi skokami wagi?
AgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aga mieszkalam w Irlandii 3,5 roku w Mullingar
od 2011 w Anglii na początku Londyn a teraz Luton [jakieś 50km od Londynu) tańsze domy
i z dojazdem też jest ok bo mieszkam niedaleko autostrady.
Irlandia zawsze zostanie w moim sercumam tam znajomych więc jest kogo odwiedzać.
moja Laura cały czas wspomina ten kraj z nostalgia, pierwsze przyjaźnie, przedszkole, szkoła -
magda sz - jak karmienie? smarujesz cycorki maścią z lanoliną?
super pomysł z tym pudełkiem i listem dla niuni
Migotka - ja podaję małej 180ml mleka ok 4 rano, potem ok 7-8 zjada ok 150ml. następny posiłek to zupka, potem kaszka z owocami, w miedzy czasie pałka kukurydziana, woda lub soczek. na noc kaszka ok 180ml. czyli zjada więcej mleka niz w zaleceniach, ale co mam zrobic jak jest głodna? my jestesmy na 50 centylu więc sie tym specjalnie nie przejmuję. myslę właśnie nad kisielem albo jaogurtem w miejsce kaszki popołudniowej.
AgaSad - hahaha usmiałam sie z tej whiskychociac moj mąż robi nalewki przeróżne i po jednej buteleczce odstawia na najwyższą w piwnicy półkę dla Julci na 18-stkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 10:37
Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Mialam drzemke 2 h z maja i juz drugi raz w przeciagu tyg mialam sen ze jestem w ciazy. I zawsze tak samo ze biore tabsy i jak to mozliwe no i mega stres ze wlasnie je biore i czy nie zaszkodzily dziecku. Dzis to nawet snily mi sie ruchy jak dostawalam kopniaki, ale to fajne uczucie juz zapomnialam jak to jest
robilam testy i wszedzie dwie kreski. Mam nadzieje ze to nie proroczy sen tak jak wysnilam ciaze kolezanki...
zabka11, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość