X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka to mój zjada 420-450 ml ale mój to słonik, 11 kg, mysle ze mu krzywdy tym nie zrobie jak dostanie troche mniej:)

Ty masz meble na wysoki połysk w kuchni, powiedz czym je czyscisz, ja używam tylko płynu do szyb i bawełnianej szmatki, ale przy tych szafkach przy kuchence od tłuszczu troche ciezko domyć samym płynem, masz jakiś sposób czy czyscisz na bieząco, bo u mnie niestety z tym "bieżąco" to ciezko

Król spi, zjadłam snaidanie, biore sie za szafki w kuchni wymyc srodek bo z Szymkiem je poodkurzałam to trzeba wytrzec na mokro

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam uff :)
    Migotka ja mysle, ze nie zrobisz Szymkowi krzywdy zabierajac mu 1 porcje mleka, a wrecz przeciwnie, zwlaszcza, ze glod mu raczej nie doskwiera :)

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Magda kto wie :)

Ja też pisze Listy do Maksa tak co jakiś czas no bo potem jednak wspomnienia uciekają mam nadzieję że będą mu się podobać :) ja też odkladam rzeczy do pudełka wspomnień ostatnio trafil tam jego 1 smoczek :)

Mam marzenie że mój syn kończy 18 siadamy do wspólnego śniadania i wyciągamy mu takie pudełko wspomnień z listami. :) no i chce zmontować właśnie taki filmik z jego 18 lat ale z filmami których wcześniej nie widział :)

A filmik chce zakończyć z jego zdjęciem z czasu niemowlęcego z kartka mamo zobacz mam 18 lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 11:24

Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka powiedziala ze musialabym dokladnie napisac co przed kilka tyg jadla. No a wiadomo ze nie mam takiej listy. Metabolizm i zatrzymywanie wody jest pro lemem mowila ze moze zjadlam trochw potraw ktore zatrzymuja wode albo ze przyzwyczailam organizm ze jem tyle samo i zwolnilo sie wszystko albo i to to. Zeby kg tak spadaly na biezaco to mowila ze trzeba miec plan posilkow na kilka dni bo nie chodzi tylko o samo jedzenie ale trzeba kalkulowac. Mi tak samo jak u Ciebie, 6 kg spadlo poki co stoi... Ale podjadalam tez sporo... Teraz czuje ze juz tak na dobre wroce do diety po swietach ale postaram sie nie wpierdalac jal zwykle co swieta..

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz, wpierdalać jak to pieknie ujęłaś :D Ja tez lubieeee

aaaaga, zabka11, magda sz, jesslin87, Weridiana, lys, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre żarelko to piękna sprawa mmmmm
    I dupa rośnie

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha magda sz no niezle nieżle - dla spokojnego snu teścik zrób ;-)
    co do wagi to ja zauważyłam ze przy owulce waga mi idzie ciut w górę i przed @...no i często na wieczór mam wzdęcia, mimo ze nie jem wzdymających rzeczy...ale ja od zawsze mam z tym problem...;/

Migotka -ja na bieżąco też nie czyszczę tylko jak zauważę ze okap i szafki nad kuchnią owalone tłuszczem to wtedy taki w sprayu środek z biedry MrMagic przeciw tłuszczowi używam. a jkaieś zacieki czy odbit paluchy płynem do szyb ;-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, mam nadzieje ze lekarz da Ci cos, co postawi na nogi.

Powiedzcie mi prosze czy wyparzacie jeszcze butelki/smoczki/lyzeczki dzieciom??

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyparzam od czasu do czasu, jak mi się przypomni.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez raz na jakiś czas:) ale rzadko

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Siema noc ok mlody od rana stekajacy a musze jechac do firmy jakaś papierologie podpisac buuu
    Z tym zelazem to z tego co pamietam z roslin przyswajamy jakies znikome ilosci podajze okolo 5 % z mieska duzo więcej i jest lepiej przyswajalny
    Nam zasugerowali badania krwi ze wzgledu na te niskie napięcie tylko nie wiem czy jest sens go kluc apaczka jak sie na to zapatrujesz?
    Ja jestem na tak jeśli chodzi o badania. Lepiej zrobić jedno więcej niż mniej.

U nas dzisiaj 7 mcy, waga 7350 g czyli pomimo niejedzenia, raczkowania +350g w miesiąc więc jestem zadowolona :-)

Niecierpliwa ja smoczki wyparzam co jakiś czas. Częściej elementy laktatora czy butelki w których jest mleko.

Jesteśmy na spacerze i piździ. Dobrze, że mam herbatę :-)

niecierpliwa, lys, Weridiana, jesslin87, aaaaga, Paula_071, mamasia, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka to u nas odwrotnie, waga spadla i tak stoi w miejscu, pomimo, ze w mojej ocenie je duzo

• apaczka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja również kocham jeść :-) zawsze współczuję anorektyczkom, przecież jedzenie to taka przyjemność :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja załoze czapke na spacer bo widze jak wygina drzewa..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Apaczka nikomu nie zycze takich "przezyc" jakie ja wlasnie zafundowalam moim rodzicom w zwiazku z anoreksja, ale dzieki Bogu i determinacji rodzicow udalo nam sie z tego wykaraskac, choc troche to trwalo

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęki 3 znów zaatakowały :( kuzwa porod mnie tak nie bolał jak to

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Oj Apaczka nikomu nie zycze takich "przezyc" jakie ja wlasnie zafundowalam moim rodzicom w zwiazku z anoreksja, ale dzieki Bogu i determinacji rodzicow udalo nam sie z tego wykaraskac, choc troche to trwalo
    Żeby nie było to ja się nie wysmiewam z anoreksji bo to straszna sprawa tylko chodziło mi o to, że nie rozumiem jak mozna sobie odmawiać jedzenia bo jest tak przyjemne. Wiem, że w anoreksji nie chodzi o niechęć do jedzenia i jej przyczyny są zupełnie inne.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Szczęki 3 znów zaatakowały :( kuzwa porod mnie tak nie bolał jak to

Szczęki 3 haha sorry Magda ale mnie rozsmieszylas

a probowalas wkładać palca i mówić nie wolno za każdym razem? Tylko wiesz trzeba wykazać się refleksem tak jakby wyprzedzić dziecko ;-) Jesslin wspominała że jej się udało

zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz - dokładnie, spróbuj jej ewidentnie pokazać ze na to niepozwalasz. i smaruj lanoliną jak najczęściej.

wciągnęłam michę makaronu razowego ze szpinakiem i gorgonzolą -ciul z dietą!było pyyyyszneeeee!!!;-)

magda sz, Weridiana, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadamy na spacer:) miłego dnia kochane

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3435 3436 3437 3438 3439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ