X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tyle, ze tak jak mowie pod postacia kaszek jej pasuje. Poczekam jeszcze z 2 tygodnie i chyba powoli zaczne wprowadzac bielucha albo jogurt naturalny
    Może jej przejdzie?...może butla jej się źle kojarzy przez te wymioty podczas infekcji.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Może jej przejdzie?...może butla jej się źle kojarzy przez te wymioty podczas infekcji.

Z Julka to nigdy nic nie wiadomo, ale tak jeszcze nie bylo. Do tej pory trzesla sie na butelke

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierliwa, jak jej pasuje kaszka, to czemu nie chcesz podawac? Żeby jej nie utuczyć? Jak oprócz tego nie będzie piła mleka, to nie sądzę. Po prostu normalny posiłek np. śniadanie i kolacja. Może te kaszki niesłodzone np.?

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    niecierliwa, jak jej pasuje kaszka, to czemu nie chcesz podawac? Żeby jej nie utuczyć? Jak oprócz tego nie będzie piła mleka, to nie sądzę. Po prostu normalny posiłek np. śniadanie i kolacja. Może te kaszki niesłodzone np.?

No glownie dlatego, zeby jej nie utuczyc, ale i tak wyjscia nie mam, bo min te 2 razy na sniadanie i kolacje musze podac, bo nie mam innego pomyslu

• Agaata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Dziewczyny ja tak na szybko,jak mężowie byli na tacierzynskim to jak to finansowo wychodziło.?

Migotka masz na myśli urlop ojcowski czy tacierzyński?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No glownie dlatego, zeby jej nie utuczyc, ale i tak wyjscia nie mam, bo min te 2 razy na sniadanie i kolacje musze podac, bo nie mam innego pomyslu
    Wiesz, kaszki na gęsto nie zje tak dużo w ml jak rzadszego mleka, kalorycznie to może całkiem podobnie wyjść. A może za jakiś czas jej przejdzie, może faktycznie te wymioty ją jakoś zraziły?

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ona na sniadanie czy kolacje zjada kaszke na 180ml mm, bo ja kupuje bezmleczne takze to spora porcja.
    Na pewno to grymaszenie zaczelo sie w czasie choroby, a jak wyzdrowiala to butla calkiem w odstawke. Z wymiotami tego nie wiazalam, bo wymiotowala glownie w trakcie jedzenia stalych pokarmow.

• Agaata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, może Julka ząbkuje?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Wiesz, kaszki na gęsto nie zje tak dużo w ml jak rzadszego mleka, kalorycznie to może całkiem podobnie wyjść. A może za jakiś czas jej przejdzie, może faktycznie te wymioty ją jakoś zraziły?
    Ja bym popróbowała jeszcze ze dwa tygodnie i faktycznie jak jej nie przejdzie to zaczęłabym wprowadzać inne produkty.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, może Julka ząbkuje?

Nic mi na to nie wskazuje, brak jakichkolwiek objawow, ale ktoz to tam wie. Jak byly objawy w grudniu tak do tej pory zebow nie widac, wiec moze jak teraz nie ma objawow to cos sie wykluje :D

Pulpecja lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pewna, że od 3 dni bardzo zęby dokuczają Hubertowi i od 3 dni nie tyka doidy, w ogóle nie ma opcji. Z piersi je normalnie, łyżeczką też, a doidy poszło w odstawkę - za to z niekapka zaczął wodę trochę pić. Czemu mu kubek przestał pasować - nie wiem, może go podrażnia. Ciekawa jestem, czy tym razem wyjdą te zęby, bo widzę, że go męczą i ślini się jeszcze gorzej, a myślałam, że gorzej już się nie da... No nic, czekamy.

Wczoraj i dzisiaj moje dziecko pokazało mi, że wie czego chce i nie ustępuje tak łatwo. Wczoraj mój mąż dał mu w kąpieli taką pływającą, plastikową zabawkę - on oczywiście zaczął pchać ją do buzi, więc zabrałam, bo się nie nadawała - zbyt dużo małych elementów. Zabrałam i dałam gumową zabawkę - zaczął tak ryczeć, że szok, łzy się lały jak grochy, oczy zaciśnięte i wrzask. Wyciągnęłam go z wanienki, przytuliłam, wytarłam, ponosiłam - ryczy dalej. Dałam 3 inne zabawki - ryk nadal. Myślę sobie - no niemożliwe, że nadal ryczy za tą cholerną zabawką - przynoszę z powrotem tą plastikową zabraną zabawkę - otworzył w histerii jedno oko, spojrzał, zabawkę zabrał i natychmiast przestał płakać...
    Dzisiaj była podobna historia - mąż zakleił taśmą szufladę, żeby się nie wysunęła, bo mamy takie na naciśnięcie - Hubert wyczaił, taśmę zerwał i zaczął ją gryźć - zanim pomyślałam, to zabrałam. I to był błąd, znowu ryk... Tym razem nie oddałam, ale długo to trwało zanim zapomniał. Cholerka, zaczyna się jakaś próba sił z matką :/

Pulpecja, Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja nie jestem zagłebiona w temacie bo mój maż cudem to wykorzystał, ale chodzi mi o te 14 dni dla ojca

Aaa co do tego że dziecko już wie i nie da się juz tak żeby pokazac na chwilkę i zabrać to już zauważyłam, ostatnio poszliśmy do sklepu i nie wzięłam koszyka bo miałam tylko 4 rzeczy do kupienia, w tym kaszkę, więc dałam Szymonowi żeby potrzymał, chwilę chodziliśmy po sklepie doszliśmy do kasy i zabrałam mu ta kaszkę żeby dać do skasowania, Jezuu jak sie rozwył, łzy mu tak zaczęły płynąć, jak oddałam kaszkę to micha ucieszona..

wiecie co, coś mi brakuje sił, nie wiem, niby dziś super wyspana, a takie mam ruchy nieskoordynowane, kręce się w kółko, nie mogę sie skupić, moje dziecko dziś na spacerze jezdziło niezapięte w pasy, no ja pierduuu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziś sie wziełam za sprzatanie generalne kuchni, wymyłam szafki w srodku, weszłam na blat i zaczęłąm myć góre, sanpepid by mi zamknał kuchnie jak by to zobaczył, no wstyd normalnie.. ale wymyłam, ten cif zielony power shine to njalepszy jaki używałam do tej pory w kuchni, i nie smierdzi tak strasznie chemią:) nawet zaczełam myć fronty, zaczełam od tych najbrudniejszych, to jutro dokoncze reszte:)

Pulpecja, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Aaa dziś sie wziełam za sprzatanie generalne kuchni, wymyłam szafki w srodku, weszłam na blat i zaczęłąm myć góre, sanpepid by mi zamknał kuchnie jak by to zobaczył, no wstyd normalnie.. ale wymyłam, ten cif zielony power shine to njalepszy jaki używałam do tej pory w kuchni, i nie smierdzi tak strasznie chemią:) nawet zaczełam myć fronty, zaczełam od tych najbrudniejszych, to jutro dokoncze reszte:)
    Ja na górę kładę papier :-)albo gazety, a w planach mam remont kuchni i zrobię sobie meble do sufitu :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja o tym samym pomyslałam że meble do sufitu to njalepsze rozwiazanie

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych górnych szafek to mam tylko dwie i jedną ścianę zabudowaną do sufitu :-) I spokój dzięki temu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja z tych górnych szafek to mam tylko dwie i jedną ścianę zabudowaną do sufitu :-) I spokój dzięki temu.
    No ja właśnie tak chce zrobić. Już sobie wymyśliłam jak to ma wyglądać:-) teraz sponsora musze znaleźć tylko... ale faktycznie to ułatwia życie i lepiej wygląda. No i nie kusi, żeby coś postawić na górze, bo się nie mieści...

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, Szymko pojekuje przez sen, idzie mu ten kieł.. coś wczesnie no ale, kolejnosc rózna

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Oho, Szymko pojekuje przez sen, idzie mu ten kieł.. coś wczesnie no ale, kolejnosc rózna
    a u nas ani widu ani słychu, a co chwilę jak ktoś ją zobaczy i widzi, ze się ślini i wszystko do buzi wpycha, t słyszę, ze pewnie zęby jej idą... taa, od paru miesięcy już idą i dojść nie mogą.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo i juz na rekach, wyspany

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3437 3438 3439 3440 3441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ