X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Pola waży 9,4kg, spadła z 97centyla, uff, jak w internecie sprawdzam to jest na 90. Je tyle samo ale ma adhd :P

To jest 97 centyl

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa cos mi umknelo czemu eliminujesz mleko?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Niecierpliwa cos mi umknelo czemu eliminujesz mleko?

To moje dziecko wyeliminowalo butelke, mleko tylko pod postacia kaszki lub kleiku

• apaczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa te nasze dziewczyny są takie jakieś bezmleczne :-P czy mm czy kp jeden grzyb. Ech... mam książeczkę z przepisami na potrawy z mm mogę cyknąć fotki i wrzucić na fb jak chcesz. To jest co prawda ulotka z Nutramigenu ale przecież zwykle mm też da radę. Może coś Wam przypasuje.

aaaaga, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To moje dziecko wyeliminowalo butelke, mleko tylko pod postacia kaszki lub kleiku
    Aaaaaa pisalas ze to chyba przez chorobę
    A wlasnie jak zdrówko mlodej i Twoje?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Niecierpliwa te nasze dziewczyny są takie jakieś bezmleczne :-P czy mm czy kp jeden grzyb. Ech... mam książeczkę z przepisami na potrawy z mm mogę cyknąć fotki i wrzucić na fb jak chcesz. To jest co prawda ulotka z Nutramigenu ale przecież zwykle mm też da radę. Może coś Wam przypasuje.

Haha no 3,5 miesiaca spokoju to za dlugo :D
    Jasne, bardzo prosze, bo od wczoraj nic innego nie robie tylko szukam inspiracji ;) Wiesz o ile je rano i wieczorem ok 400 ml mleka pod postacia kaszek to w sumie nie jest zle, troche jej przemyce w ciagu dnia i mysle, ze bedzie ok. Bardziej sie boje, zeby na tych kaszkach nie poszalala z waga.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Aaaaaa pisalas ze to chyba przez chorobę
    A wlasnie jak zdrówko mlodej i Twoje?

Myslalam, ze przez chorobe, a tu z nia juz prawie ok, a butlh. nie chce. Dam jej pare dni spokoju, by zdazyla zatesknic ;)
    Mnie o dziwo antybiotyk tak postawil na nogi, ze jestem w lepszej kondycji niz maz, ktory ma opieke na dziecko :D Wczoraj bylam zwloki, a dzis zapitalam jak maly samochod ;)

aaaaga, Griszanka, magda sz, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam fotki na fejsa. Niektóre z tych rzeczy sama bym zjadła ;-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Myslalam, ze przez chorobe, a tu z nia juz prawie ok, a butlh. nie chce. Dam jej pare dni spokoju, by zdazyla zatesknic ;)
    Mnie o dziwo antybiotyk tak postawil na nogi, ze jestem w lepszej kondycji niz maz, ktory ma opieke na dziecko :D Wczoraj bylam zwloki, a dzis zapitalam jak maly samochod ;)
    Zasada numer jeden - każdy powód jest dobry aby zaprzestać jedzenia :-P

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Zasada numer jeden - każdy powód jest dobry aby zaprzestać jedzenia :-P

Ja obstawiam, ze picie mleka jej sie znudzilo, bo lyzeczka daja lepsze rzeczy ;)

apaczka lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze zęby i butla ja podraznia tzn dziasla albo za wolno leci
    Moj robal ciagnie dziaslami smoka i tak jakby strzela nim ...hmmmm nie wiem jak to wytlumaczyc no wiecie trzyma dziaslami i jednym zebem smoka i go tak wydluza po czym puszcza i smok strzela opryskujac jego buzie mlekiem normalnie ekstra zabawa

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Moj robal ciagnie dziaslami smoka i tak jakby strzela nim ...hmmmm nie wiem jak to wytlumaczyc no wiecie trzyma dziaslami i jednym zebem smoka i go tak wydluza po czym puszcza i smok strzela opryskujac jego buzie mlekiem normalnie ekstra zabawa
    Moja też tak robi, ale z moim sutkiem... Tzn próbuje, bo w tym momencie zabawa się kończy.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:

Nie sadze, bo smoka ciagnie normalnie, dziasla daje dotykac bez problemu wiec chyba na zeby sie nie zanosi. Wazne, ze inne rzeczy je, no, ale nie powiem butla to bylo duze ulatwienie, a teraz trzeba sie troche nakombinowac

• mamasia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

Mamasia moja koleżanka ma taki sam problem jak Ty z synciem, tylko ona juz wie, że jej Kubus kwalifikuje się na zabieg, ma 4 miesiace, czekają aż bedzie miał wagę 10 kg i będzie miał zabieg
    Migotka to jakbyś coś wiedziała przed sierpniem (jeśli ten chłopczyk już będzie po) to proszę daj znać, bo Ci lekarze bardzo oszczędni w słowach, o wszystko musiałam ciągnąć za język, a i tak nie wszystkiego się dowiedziałam

bzkxskf.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiadł :)!!! Kręcił się po podłodze. Wyszłam do kuchni, wracam a on siedzi :):) !!

jesslin87, Pulpecja, Migotkaa, Agaata, witaminkab, apaczka, mamasia, lys, aaaaga, Griszanka, 0na88, magda sz, niecierpliwa, Paula_071, Katarka, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy 3 godziny na sapcerku, pogoda cudna! Szymko spał 2 godziny:)

Martucha super! Staś zdolniacho Ty ! Nie pamiętam, Staś raczkuje?

mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Migotka to jakbyś coś wiedziała przed sierpniem (jeśli ten chłopczyk już będzie po) to proszę daj znać, bo Ci lekarze bardzo oszczędni w słowach, o wszystko musiałam ciągnąć za język, a i tak nie wszystkiego się dowiedziałam

Jak tylko będe wiedziec to napewno dam znać, w tej chwili mogę tylko tyle powiedzieć że właśnie żeby zrobić ten zabieg to dziecko musi mieć wagę 10 kg, zazwyczaj robi się to po ukończeniu 1 roku, ale lekarz powiedział jej że im wcześniej tym lepiej ( jeżeli u Was by miał byc ten zabieg), on ma teraz 4 miesiace, waży 7200 więc myśle że odbedzie się to u nich wcześniej niż jak skonczy rok, a dlatego zrobic to wczesniej bo po tym zabiegu jakis czas dziecko powinno bardzo duzo leżec a sama wiesz jak to jest już z chodzącym dzieckiem,

mamasia lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już prawie pewne, że mój mąż poleci w tym roku na 3 tyg do Chin, firma zaaplikowała o szkolenie od 16 maja, jesli nie, to poleci we wrześniu :/ Maj już niedługo, nawet mi się nie chce myśleć, że miałabym być sama z Hubertem ponad 3 tygodnie, bo jeszcze przeloty. Już wolę wrzesień.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski

u mnie od soboty jakis armagedon- nocki do d***, mala pada po 19, ale juz ok 22 sie przebudza, na szczescie smok ratuje sytuacje....jak sie poloze ok 23-24 to o 3 juz krecenie, marudzenie, musze wkroczyc z butla, zje i jeszcze zasypia, ale od 6 juz krecenie i ok.7 najpozniej wstajemy.
    jestem nieprzytomna i ciagle zmeczona.
    widze ze Klarusek ma dolne dziaelka obrzmiale, wiec pewnie zeby sie szykuja, ale kiedy to sie skonczy???:-(
    staram sie was nadrobic wieczorami, ale zaczynam czytac i glowa mi leci...w dzien nie mam czasu bo maruda marudzi a jak spi to ogarniam chałupę...dodatkowo pon-wtoek byla Julcia z nami w domu i goniłam ja do nauki, przygotowywanie do sprawdzianów itp..
    ogólnie padam na ryjek, a tradycyjnie męża ani widu ani słychu grrrr ciągle czymś zajęty.

mam nadzieje ze u Was wszystko w porządku.

podajecie dzeciom jogurty lub biszkopty? jesli tak to jakie konkretnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:30

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata to opcja wrzesnia chyba lepsza, Huber bedzie chodził zapewne, wogóle wieksze dziecko, prędzej do ogarnięcia (obym się nie myliła)

Widze na all że od tych spodnich ktos wystawił komentarz 10 marca że spodnie doszły ale po miesiacu, ja pisałam wlasnie maila, jak nie odpisze to dam do centrum sporów na allegro

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3429 3430 3431 3432 3433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ