X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co miałam napisać to z mojego dziecka zrobił się len smierdzacy. Nie chce jej się już obracać na brzuchu tez leżeć nie chce na plecach w sumie też nie. Drze się tylko żeby ją nosić lub sadzac. Nie ma mowy o żadnym raczkowaniu nawet pozycji nie próbuje przyjąć.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys u nas to samo, jedynie brzuch to na piłce

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nocka rewelka - mały spał od 08 do 1 w nocy a później do 5 i do 7 - u nas też jak w zegarku - pobudka o 5 rano, max o 7 wstaje.. nie ma szans żeby przetrzymać go w łóżku dłużej bo obraca się w śpiworku na brzuch i cuduje.. mi się wydaje że takie wczesne wstawanie jest trochę związane z biorytmem natury.. słychać u Was śpiew ptaków za oknem?? u nas od ok 2 tyg zaczynają śpiewać i młody budzi się przed 5 gotowy do wstawania.. ciekawe czy to ma wpływ:)
    Zbieramy się na Gordonki:) a na 13 lecę do fryzjera bo już udaję że nie mam luster w domu:)

Weridiana, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny czy próbowałyście dawać awokado dzieciom, ja już 4 kupiłam i daję co kilka dni, bo u mnie bardzo podeszło - dzisiaj na śniadanie pół małego banana zblendowane z połową awokado - dla mnie trochę gorzkie w smaku było, ale Hubert aż się trząsł, wszystko zjadł.

apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i zastanawiam się nad jeszcze jedną rzeczą, czy można dzieciom już podać jarmuż? Wiecie coś na ten temat? Bo chętnie bym kupiła i podała.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka tylko ze moja super na brzuchu leżała, wolała spedzac czas na brzuszku i turlala się jak oszalała po 4-5 obrotów za jednym razem . A teraz nic jej się nie chce.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata tylko się nie śmiej ale ja nie wiem co to jest jarmuz. Nazwę znam ale nigdy nie byłam na tyle ciekawa żeby sprawdzić co to dokładnie.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie zielone warzywo, chyba z kapustowatych, czy jak to się tam nazywa. Pyszne i zdrowe. Właśnie googluję i widzę, że jarmuż po 8 miesiącu, czyli w sumie już niedługo :-)

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę kupić lubczyk przypomnialyscie mi :-)

Dzisiaj miałam ochotę rozwalić młotkiem dzwonek do drzwi, dzwoni bez naciskania i oczywiście jak Emma zasypia, chyba go zlikwiduje lub kupię nowy.

dziewczyny uważajcie z bólem głowy , mojej mamy sąsiada chrzesniak 30lat już nie żyje, w zeszła niedzielę bolała go głowa , wziął tabletkę jego mama wróciła z kościoła, pokój w wymiocinach , karetka operacja ale za późno krew się rozlala nie uratowali chłopaka.

Podobny przypadek z lepszym zakończeniem , z bliskich znajomych dziewczyna niecałe 30lat okropny ból głowy, w szpitalu chcieli ją odesłać do domu ale nie zgodziła się bo ból nie do wytrzymania. Godzinę czekała na zmianę lekarzy, nowa lekarka zaraz wysłała na tomografie i ekspresowo na salę operacyjną. Było poważnie bo też już się rozlalo czyscili mózg ale skończyło się szczęśliwie

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc taka sobie. Natalia od 3 do 4 kręciła się, non stop chciała się przewalić na brzuch. Jeszcze kupka ją męczyła więc jak w końcu zrobiła, przebrałam i poszła spać do 6.30. Poza tym jak widzi moją kosmetyczkę to dostaje mega przyspieszenia i obowiązkowo wszystko musi z niej wywalić ;) Dzisiaj znów super pogoda więc pewnie zaliczymy dwa spacery bo żal siedzieć w domu :)

W ogóle wkurzona jestem bo tydzień temu gość z allegro wysłał mi listem ekonomicznym książkę i nadal jej nie ma. Żeby było śmieszniej to też z Warszawy. Drugi koniec miasta więc stwierdziłam, że bez sensu tam jechać. Ten list bez problemu dałoby się przynieść nawet pieszo w ciągu jednego dnia ale oczywiście musi swoje odleżeć gdzieś na sortowni bo przecież nie priorytet grrr. Za***na Poczta :/

Agata fajny pomysł z awokado i bananem, musze wypróbować koniecznie. Niedługo zbieramy się na zakupy, trzeba kupić owocki bo bez tego kaszka nie przejdzie ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka robiłam jeszcze awokado z jabłkiem i awokado z jabłkiem i bananem. Wszystkie smakowały.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłko surowe?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłko mam robione na parze i wekowane przez teściową jeszcze jesienią, ale myślę, że można spokojnie albo ugotować, albo upiec albo dać surowe.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie ze wychodzicie dwa razy na spacer u nas to raczej nie przejdzie moze jak bedzie wiekszy to uda die jeszcze po poludniu wyjsc
    Dzisiaj pogoda trojmiasta nie rozpieszcza wczoraj caly dzien slonce i dosyc cieplo na tyle ze zdjelam czapke i szalik i delikatnie rozpielam kurtke a dzisiaj szaro buro
    Kurde blaszka za półtora tygodnia święta o losie szybko jakos
    Jest u was w domach tradycja prezentow na "zajaczka"

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam was i konca nie widac. Jestem dopiero na stronie 3419. Zarzadzam u was przerwe od forum do czasu az wszystko nadrobie :D

Przy okazji - dziewczyny kp, jak wyglada u was rozklad posilkow w ciagu dnia?

lb17w98.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazlam jakiegos bloga z przepisami dla maluchow - moze ktoras skorzysta.

www.rodzicewkuchni.blogspot.com

niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pospalam do 8:30. Maz mial isc do pracy, ale jednak zostal, bo nie specjalnie sie czulam, no i troche sie wyspalam. Jak wstalam zrobilam wode z imbirem, mieta, cytryna i ogorkiem, jak wlewalam wode, dzbanek mk sie przewrocil i zalalam pol kuchni, pozniej stluklam sloik miodu, to chyba nie jest moj dzien. Cala kuchnia mimo mycia sie klei, pewnie bede musiala umyc ja jeszcze z 2-3 razy. Teraz moje chlopaki spia, a ja gotuje zupke dla malego, bedzie marchewka, pietruszka, seler, brokul, ziemniak i dorzuce zoltko. Mam jeszcze ugotowanego batata, zastanawiam sie czy dorzucic ;)
    Jutro ide z Karolkiem do lekarza, on do kontroli, a mnie niech zbada, bo czuje sie troche gorzej. Zazdroszcze spacerow my sie niestety pomimo pieknej pogody kisimy do jutra w domu, znajac moje szczescie, pewnie jutro pogoda sie spieprzy.
    Milego dnia dziewczynki :*

mamasia lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola waży 9,4kg, spadła z 97centyla, uff, jak w internecie sprawdzam to jest na 90. Je tyle samo ale ma adhd :P

mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Pola waży 9,4kg, spadła z 97centyla, uff, jak w internecie sprawdzam to jest na 90. Je tyle samo ale ma adhd :P
    Moja dzisiaj ledwo 8200,w pampersie i bodziaku; przybiera jakby chciała a nie mogła...

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    znalazlam jakiegos bloga z przepisami dla maluchow - moze ktoras skorzysta.

www.rodzicewkuchni.blogspot.com

Haha wlasnie skonczylam go przegladac i mowie zerkne co na forum :D Szkoda tylko, ze tak duzo przepisow jest dla starszakow.

Za pare dni mam zamiar wprowadzic powoli jajecznice na parze i jajko gotowane na 2 sniadanie, bo kurde trudno tak mi to ogarnac bez mleka :/ Dzis juz o 6.30 byl ryk bo glodnna to dalam kleik doscs rzadki, o 9 owoce gotowane, o 11.30 to obiad nie zjadla a pochlonela w 3 minuty no i teraz zas sie zacznie kombinowanie. Popoludniu zrobie kisiel na bobofrucie i dodam troche mleka, a od jutra dwudaniowe obiadki i do zupki tez bede dodawac mleko, bo nie chce jej codziennie dawac tych jogurtow, a owoce 2 razy tez nie bardzo

0na88 lubi tę wiadomość

‹‹ 3428 3429 3430 3431 3432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ