SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze co miałam napisać to z mojego dziecka zrobił się len smierdzacy. Nie chce jej się już obracać na brzuchu tez leżeć nie chce na plecach w sumie też nie. Drze się tylko żeby ją nosić lub sadzac. Nie ma mowy o żadnym raczkowaniu nawet pozycji nie próbuje przyjąć.
-
A u nas nocka rewelka - mały spał od 08 do 1 w nocy a później do 5 i do 7 - u nas też jak w zegarku - pobudka o 5 rano, max o 7 wstaje.. nie ma szans żeby przetrzymać go w łóżku dłużej bo obraca się w śpiworku na brzuch i cuduje.. mi się wydaje że takie wczesne wstawanie jest trochę związane z biorytmem natury.. słychać u Was śpiew ptaków za oknem?? u nas od ok 2 tyg zaczynają śpiewać i młody budzi się przed 5 gotowy do wstawania.. ciekawe czy to ma wpływ:)
Zbieramy się na Gordonki:) a na 13 lecę do fryzjera bo już udaję że nie mam luster w domu:)Weridiana, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Nie wiem dziewczyny czy próbowałyście dawać awokado dzieciom, ja już 4 kupiłam i daję co kilka dni, bo u mnie bardzo podeszło - dzisiaj na śniadanie pół małego banana zblendowane z połową awokado - dla mnie trochę gorzkie w smaku było, ale Hubert aż się trząsł, wszystko zjadł.
apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Muszę kupić lubczyk przypomnialyscie mi
Dzisiaj miałam ochotę rozwalić młotkiem dzwonek do drzwi, dzwoni bez naciskania i oczywiście jak Emma zasypia, chyba go zlikwiduje lub kupię nowy.
dziewczyny uważajcie z bólem głowy , mojej mamy sąsiada chrzesniak 30lat już nie żyje, w zeszła niedzielę bolała go głowa , wziął tabletkę jego mama wróciła z kościoła, pokój w wymiocinach , karetka operacja ale za późno krew się rozlala nie uratowali chłopaka.
Podobny przypadek z lepszym zakończeniem , z bliskich znajomych dziewczyna niecałe 30lat okropny ból głowy, w szpitalu chcieli ją odesłać do domu ale nie zgodziła się bo ból nie do wytrzymania. Godzinę czekała na zmianę lekarzy, nowa lekarka zaraz wysłała na tomografie i ekspresowo na salę operacyjną. Było poważnie bo też już się rozlalo czyscili mózg ale skończyło się szczęśliwie -
U nas noc taka sobie. Natalia od 3 do 4 kręciła się, non stop chciała się przewalić na brzuch. Jeszcze kupka ją męczyła więc jak w końcu zrobiła, przebrałam i poszła spać do 6.30. Poza tym jak widzi moją kosmetyczkę to dostaje mega przyspieszenia i obowiązkowo wszystko musi z niej wywalić
Dzisiaj znów super pogoda więc pewnie zaliczymy dwa spacery bo żal siedzieć w domu
W ogóle wkurzona jestem bo tydzień temu gość z allegro wysłał mi listem ekonomicznym książkę i nadal jej nie ma. Żeby było śmieszniej to też z Warszawy. Drugi koniec miasta więc stwierdziłam, że bez sensu tam jechać. Ten list bez problemu dałoby się przynieść nawet pieszo w ciągu jednego dnia ale oczywiście musi swoje odleżeć gdzieś na sortowni bo przecież nie priorytet grrr. Za***na Poczta
Agata fajny pomysł z awokado i bananem, musze wypróbować koniecznie. Niedługo zbieramy się na zakupy, trzeba kupić owocki bo bez tego kaszka nie przejdzie -
Fajnie macie ze wychodzicie dwa razy na spacer u nas to raczej nie przejdzie moze jak bedzie wiekszy to uda die jeszcze po poludniu wyjsc
Dzisiaj pogoda trojmiasta nie rozpieszcza wczoraj caly dzien slonce i dosyc cieplo na tyle ze zdjelam czapke i szalik i delikatnie rozpielam kurtke a dzisiaj szaro buro
Kurde blaszka za półtora tygodnia święta o losie szybko jakos
Jest u was w domach tradycja prezentow na "zajaczka" -
Ja dzisiaj pospalam do 8:30. Maz mial isc do pracy, ale jednak zostal, bo nie specjalnie sie czulam, no i troche sie wyspalam. Jak wstalam zrobilam wode z imbirem, mieta, cytryna i ogorkiem, jak wlewalam wode, dzbanek mk sie przewrocil i zalalam pol kuchni, pozniej stluklam sloik miodu, to chyba nie jest moj dzien. Cala kuchnia mimo mycia sie klei, pewnie bede musiala umyc ja jeszcze z 2-3 razy. Teraz moje chlopaki spia, a ja gotuje zupke dla malego, bedzie marchewka, pietruszka, seler, brokul, ziemniak i dorzuce zoltko. Mam jeszcze ugotowanego batata, zastanawiam sie czy dorzucic
Jutro ide z Karolkiem do lekarza, on do kontroli, a mnie niech zbada, bo czuje sie troche gorzej. Zazdroszcze spacerow my sie niestety pomimo pieknej pogody kisimy do jutra w domu, znajac moje szczescie, pewnie jutro pogoda sie spieprzy.
Milego dnia dziewczynki :*mamasia lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:znalazlam jakiegos bloga z przepisami dla maluchow - moze ktoras skorzysta.
www.rodzicewkuchni.blogspot.com
Haha wlasnie skonczylam go przegladac i mowie zerkne co na forumSzkoda tylko, ze tak duzo przepisow jest dla starszakow.
Za pare dni mam zamiar wprowadzic powoli jajecznice na parze i jajko gotowane na 2 sniadanie, bo kurde trudno tak mi to ogarnac bez mlekaDzis juz o 6.30 byl ryk bo glodnna to dalam kleik doscs rzadki, o 9 owoce gotowane, o 11.30 to obiad nie zjadla a pochlonela w 3 minuty no i teraz zas sie zacznie kombinowanie. Popoludniu zrobie kisiel na bobofrucie i dodam troche mleka, a od jutra dwudaniowe obiadki i do zupki tez bede dodawac mleko, bo nie chce jej codziennie dawac tych jogurtow, a owoce 2 razy tez nie bardzo
0na88 lubi tę wiadomość