WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziękuję bardzo za propozycję, na szczęście nie jestem sama.

Ona, tak moja mama jest ze mną i brat też przyszedł i pomaga, a jutro siostra przyjedzie.

Magda neurolog twierdzi, że to wynik kilku rzeczy: złej pozycji podczas spania, karmienie w złych pozycjach, noszenie dziecka i pewnie też zwyrodnienie kręgosłupa, tym bardziej że mam też skoliozę. Dlatego zaleca też tą terapię metodą McKenziego.
    Leki mam takie:
    Aglan 15 (Meloxicamum) (rano)
    Mydocalm Forte (Tolperisoni hydrochloridum) (rano i wieczorem)
    Poltram Combo (Tramadoli hydrochloridum + paracetamolum) (doraźnie)
    RevitaNerw (suplement) (rano i wieczorem)

Lily płacze za cycem, nie chce mm. O 14 zatem dałam jej kaszkę ryżowa na mm, zjadła ok 50 ml i popiła ok 50 ml wody...

0na88 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys zdrówka dużo dla Ciebie. Ja to Ciebie podziwiam, że Ty jesteś taka silna kobietka. Jak moja mała ma dwa dni gorsze tzn. jak popłacze parę razy na dzień to ja już narzekam, a u Ciebie jeszcze teraz plecy doszły. Trzymam kciuki, żeby wszystko przeszło. Trzymajcie się dziewczyny:)

iv09gu1r9swezozr.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, współczuję :( dużo zdrówka kochana!
    Kurde czytałam zaległe wpisy i miałam tyle do napisania ale już nie pamiętam..
    Agata, ja też mówię ciapy ;-) jeździłam za wakacje do Włodawy i tam tak mówili :)
    Niecierpliwa, my mamy babyswimmer, jakieś 2 miesiące temu Oliwier bardzo lubił w tym pływać, a teraz przestałam tego używać bo miałam wrażenie, że się boi.. Może zrobię jeszcze podejście jak będzie miał dobry humor :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys cholera :/ Zdrowka! Mam nadzieje, ze Lily przekona sie do mm

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym baby swimerze mysle na basen, ale czy to sie sprawdzi?

• apaczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele lys, tego jeszcze nie było. Dużo dużo zdrowia. Coś do kitu te święta. U nas nieciekawie. Natalka obudziła się z drzemki z prawie 40 st C...za dużo jak na zęby. Cholera a jesteśmy 170 km od domu :-/

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Apaczka, a poza goraczka wszystko ok???

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, Hubert zasypia ze smoczkiem, niedługo później go wypluwa. Nie zasypia przy piersi, nie zaśnie za cholerę jak się go nosi. Kiedyś zawsze zasypiał sam w łóżeczku, a teraz różnie - tzn. albo odłożony do łóżeczka albo trzeba się chwilę z nim na naszym łóżku położyć i go wyciszyć i jak jest w półśnie to przełożyć do łóżeczka. Zazwyczaj to poleżenie z nim jest potrzebne jak w dzień ma iść spać, wieczorem czasem.

Kto to jest kwiauszek? Lubi ona Twój post Agata.

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Kto to jest kwiauszek? Lubi ona Twój post Agata.

Prawie jak flakonik :D

Aska87, Paula_071, jesslin87, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    O kurde Apaczka, a poza goraczka wszystko ok???
    Niby cały dzień byłam pewna, że to zęby ale ta temperatura trochę mnie martwi :-/ teraz spadła do 38. No nic, zobaczymy co będzie dalej...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys biedna Ty. Właśnie tego się boję przy kp. Że wydarzy się coś co uniemożliwi karmienie a mój syn się zapłacze za cyckiem. Bo on nawet po obiadku dużym musi około pół h później pociągnąć z cyca.

74diqps6a69lyc94.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Lys, nawet nie wiem co napisać by Cię jakoś wesprzeć,trzymaj się i trzymam kciuki by jak najszybciej przeszło

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka jak sytuacja?

bzkxskf.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawialiśmy się czy nie wracać do domu dzisiaj ale temperatura spadła i troszkę humor się poprawił. Dzisiaj w nocy obserwujemy, jeśli temp nadal będzie się utrzymywała to jutro wracamy. Do 38 jestem w stanie uwierzyć w ząbki ale już 40 to nie żarty :-/ póki co zjadła trochę kaszki i owocki i śpi ale czuję, że to będzie długa noc...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka - o cholera ( po raz drugi dzis ) przy 40 stopniach, to ja pewnie juz bym karetke wolala ;/ zdrowka dla malej !

cos fatalnie te swieta sie zaczely ..

apaczka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apacza, ojej. Miałaś pojechac, poprzebywac z ludzmi a nie takie rzeczy przeżywać. Duzi zdrowia dla Natalki! Oby to byly zeby.

Lys, a Ty jak sie trzymasz?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już nie mam żadnych oczekiwań byle tak jak piszesz Paula to były ząbki i noc była choć trochę przespana a jutro był lepszy dzień. Póki co zbytnio się pospieszyłam pisząc, że już śpi bo kręci się po całym łóżku, popłakuje i nie może zasnąć.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my u mojej mamy, Hubert już śpi, wizyta u prababci się udała :-)

Lys, bardzo Ci współczuję, zdrowia życzę!

Apaczka siedzę właśnie z mamą i ona mówi że 40 stopni to bardziej wirus niż zęby, ale obserwujcie.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agata, tyle, że ona nie ma objawów infekcji. No chyba, że to będzie trzydniówka. Ja boję się zak układu moczowego. No nic, będziemy obserwować i w razie W reagować ale chyba jutro wrócimy do Wawy żeby mieć pod ręką szpital bo teraz jesteśmy na głębokiej wsi :-/

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Apaczka 40 stopni masakra! Oby jak najszybciej Natalce się poprawiło.
    U nas cały dzień trudny Lily przeplakala pół dnia dopiero po południu zjadla 200 ml mm ale od mojej mamy i teraz 100 ml mm ode mnie. Nie obyło się bez płaczu podczas usypiania.
    Ja się czuje lepiej i nie brałam juz wieczornej porcji leków. Lekarz mowil ze dopiero po 24h od ostatniej dawki moge karmic. Mam nadzieję że nie będę tego jutro żałować. Strasznie mi szkoda mojego dziecka ona tak bardzo chce cyca. Nie wiem co przyniesie noc w końcu zawsze budziła się kilka bądź kilkanaście razy i tylko cyc ja usypial. Teraz będę musiała nosić.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3478 3479 3480 3481 3482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ