WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka moja mama mówi, że z infekcja ukladu moczowego by póki co nie przesadzala. Mówi że może początek infekcji wirusowej, póki co leki przeciwgoraczkowe i woda albo pierś o ile Natalka zechce pić. I obserwacja.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki :-) z jedzeniem jest oczywiście średnio, niestety wody też nie chce pić. Weźmie dwa lyki i koniec. Zobaczymy jak będzie w nocy, mam nadzieję, że do 40 już nie podskoczy.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu, co za pechowy początek świąt...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Kto to jest kwiauszek? Lubi ona Twój post Agata.

A to chyba pytanie do Kwiauszka, nie do mnie ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo pechowy...muszę się ogarnąć bo póki co mam jeszcze wczorajszy makijaż! Mieliśmy taką kiepską noc, że położyłam się tak jak przyjechałam. Już nawet nie jestem zmęczona. Jakiś dziwny stan, chyba adrenalina buzuje.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys:

poltram ma L2
    Aglan- Meloxicam L3
    Mydocalm Forte- Ze względu na brak informacji czy tolperyzon przenika do mleka kobiet karmiących piersią, istnieje przeciwwskazanie do stosowania produktu leczniczego w okresie laktacji.

A ten Revitanerw jest też w wersji dla dzieci i może lepiej ten brać?

Wszystkie leki musisz brać?

L1 „najbezpieczniejsze”

Grupa ta obejmuje leki, które były przyjmowane podczas laktacji przez dużą liczbę matek bez żadnego zaobserwowanego negatywnego efektu u karmionego dziecka. Na lekach z tej grupy były przeprowadzane badania wśród matek karmiących piersią, które nie wykazały ryzyka dla dziecka ani możliwości odległego działania szkodliwego. Obejmuje także produkty lecznicze niedostępne drogą doustną dla dziecka.

L2 „bezpieczniejsze”

Grupa ta obejmuje leki, które były stosowane u ograniczonej liczby matek, które na wykazały działań niepożądanych u karmionych dzieci. Grupę tą stanowią także leki, dla których istnienie ryzyka po zastosowaniu leku jest mało prawdopodobne.

L3 „prawdopodobnie bezpieczne”

Nie istnieją kontrolowane badania na grupie kobiet karmiących piersią, jednakże ryzyko niepożądanego działania leku u karmionego dziecka jest możliwe. Tyczy się także leków, dla których badania wykazały tylko minimalny niezagrażający efekt niepożądany. Lek należący do tej grupy powinien być podany tylko wtedy, gdy korzystny efekt przewyższa ryzyko, które niesie dla karmionego dziecka. Ponadto wszystkie nowe leki, które nie mają przeprowadzonych odpowiednich badań, są automatycznie kwalifikowane do tej grupy, co jest niezależne od tego, jak bardzo mogą być bezpieczne dla karmionego dziecka.

L4 „prawdopodobnie szkodliwe”

Dla leków z tej grupy istnieją dowody szkodliwego wpływu na karmione dziecko albo wytwarzanie mleka, jednakże korzyści z ich zastosowania u matek karmiących mogą być akceptowalne pomimo ryzyka dla dziecka (np. jeżeli zastosowanie leku jest niezbędne dla ratowania życia albo z powodu zagrażającej poważnej choroby, w sytuacji, w której nie ma możliwości zastosowania innego, bezpieczniejszego preparatu lub jest on nieskuteczny).

L5 „szkodliwe”

Badania na grupie matek karmiących piersią wykazały istotne i udokumentowane ryzyko dla dziecka w oparciu o doświadczenia na ludziach. Grupę tą stanowią także leki o wysokim ryzyku szkodliwości dla dziecka. Ryzyko zastosowania leku z tej grupy u kobiety karmiącej piersią stanowczo przewyższa każdą możliwą korzyść z karmienia. Leki z tej grupy są przeciwwskazane u kobiet karmiących piersią.

chcebycmama, lys lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Co do myfocalmu, byl juz watek kiedys. Dziewczyna kontaktowala sie z dr Nrhring Gugulska i dr Jackiem Newmanem, mowili ze mozna karmic

O mydocalmie źródło mają dziewczyny z lll bo one się w tej sprawie kontaktował. Można w trakcie kp przyjmować ale wg mnie skuteczność tego leku jest niska- poza typowymi kręczami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 20:33

Weridiana lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz Ty jesteś niesamowita. Fajnie, że tak pomagasz Lys. :-*

Lys 3 maj się. Tyle miesięcy trudu, Twoj organizm moze juz nie daje rady.

Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka mój syn miał takie same objawy, temp prawie 40 st. i brak apetytu. To była infekcja wirusowa. Już tez pakowalam się do szpitala, ale na drugi dzień pediatra nas przyjął. Kazał podawać jednocześnie pedicetamol czyli paracetamol co 4 godz i ibufen forte czuli ibuprofen co 8 godzin. Do tego co chwile piers lub woda i przeszło po 4 dniach, a zakończyło się mała wysypka co potwierdziło infekcje wirusową. Jak leki nie pomogą to okład z pieluszki pod paszki i temp powinna szybko spaść!

Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło. Najgorzej patrzeć na takie dzieciatko, jak walczy z chorobą. Chciałoby się ta chorobe wziąć.

Smacznego jaka jutro rano dziewczyny. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 07:35

apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem Żadnym Flakonikiem.
    Parę razy tu się odzywalam nawet jestem wpisana na pierwszej stronie.
    Udzielam się na innym wątku.

Poprostu potrzebowałam małej rady, a kiedy pisałam synuś paluszki kliknął na ekran. I stad wyszło LUBIĘ.

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek ja Cię pamietam, że pisałaś :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja o tym baby swimerze mysle na basen, ale czy to sie sprawdzi?
    To zależy od Julki :) bo np. mojej siostry córka zareagowała histerią i nie dała sobie tego założyć.. Oliwier jak był mały jakoś lepiej na to reagował w zasadzie nie zwracał na to uwagi, że zakładam mu coś na szyję (może był mniej świadomy) teraz ewidentnie nie pasuje mu to kółko i robi się nerwowy ;-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki, dobrze wiedzieć, ale kurde przemóc się i karmić pomimo zakazu lekarza jest ciężko. On nawet powiedział, że od ostatniej dawki muszę odczekać minimum 24h zanim nakarmię dziecko.
    Nie wzięłam wieczornej dawki i jutro koło 13 powinno minąć 24h.
    Od 20 Lily obudziła się już 3 razy z płaczem, za pierwszym razem nosiłam ją godzinę zanim zasnęła, potem dałam wody, potem mm. Wszystko mnie już boli. 2 razy odciągałam laktatorem i trochę ręcznie, czy na prawdę powinno się czekać aż 24h???

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa to miło Ciebie poznać Kwiauszku :) tak się po prostu zastanawialam kto to :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny co za pech tutaj ?
    Lys kochana trzymaj się, modlę się żeby noc nie była tragiczna, żeby Lily wytrzymała bez cyca i dała mamie chwilę odpocząć bo tak naprawdę odpoczynek pozwolił by Ci się zregenerować

Apaczka dużo zdrówka dla Natalki,żeby temp nie przekroczyła juz

Idę spac bo jutro tesciowie na śniadaniu

Oby nocka była lepsza niż dzień, tego Wam zycze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 23:11

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys wiem że to twoja decyzja ale ja bym karmila piersią i brała leki z l1,2,3
    Tak jak mówi Magda lekarze nie chcą brać odpowiedzialności w razie w. Podobnie tutaj nie chcą przepisywać antybiotyku i wolą wysłać do szpitala.

Dodam że pielęgniarki w szpitalu po porodzie laury podawały mi ketanol i karmiłam piersią. Później dłuższy czas lykalam tabletki co 6 godzin bo tak mnie rwalo krocze.
    w końcu przeszłam na paracetamol ale cały czas karmiłam piersią.

musisz brać leki bo co będzie jak wylądujesz w szpitalu. Twój organizm jest przemeczony i osłabiony. Może do tego jakiś nerwobol zapalenie mięśnia , oby nie.

Apaczka moja tez miała trzy dni taką temperature byliśmy w szpitalu, wirus a po trzech dniach wysypka. Cały czas podawalam calpol.
    Również slyszalam że lepiej zbija temperature naprzemiennie podawanie paracetamolu z ibuprofenem

chcebycmama, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa kupilam primer z kwasami podobno super przygotowuje płytkę pod bazę. Ja nie piluje płytki paznokcia, zobaczymy czy będzie się długo lakier trzymał.

zrobilysmy z córką banoffee pie i ciasto czekoladowe, jutro rozpusta :-)

Wesołych Świąt :-) smacznego jajeczka :-)

Czy u was też jest tradycja stukania się jajkami?
    My się stukamy hahaha

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym sie bala ale mysle ze mniejsze zlo brac i dojsc szybko do siebie. Przy lekach wiadomo lepiej karmic jak najrzadziej i jak najpozniej po lekach albo od razu po polknieciu dawki. Ja tez kilka "zakazanych" wzielam typu ketonal, orofar max, glimbax musialam szybko sie oporzadzic bo wiadomo mamy nie biora zwolnienia. Im szybciej Ty do siebie dojdziesz tym lepiej. Lekarze sie boja bo nie znaja badan, wiadomo ja tez na ich miejscu bym powiedziala ze no lepiej nie bo skoro nie wiem no to za duze ryzyko. Mam nadzieje ze szybko wrocisz do formy i ta noc bedzie lepsza :) a Lily wyrozumiala.

Apaczka jak tam Natalka?

Weridiana u mnie w domu mowimy sobie zyczenia ale tak kazdy wszystkim na raz ale u drugiej babci jajkiem sie dzieli jak oplatkiem..obrzydliwe to dla mnie

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez banofi sie chlodzi, sernik, marchewkowiec i mufiny o zgrozo....

chcebycmama, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a jak katar Lily??

Apaczka jak minela noc??

‹‹ 3479 3480 3481 3482 3483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ