WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez dziela sie tym jajkiem jak oplatkiem , wolalabym sie stuknac jajem jak u Weridany... popieprzylo mi sie wszystko z ta zmiana czasu , mielismy byc u tesciow na 9 starego czasu na sniadaniu , wstalam wiec o 6.00 nowego czasu i zaczelam sie zbierac... z przekonaniem ze to na 8 nowego czasu mamy u nich byc, a tu sie okazuje ze to przeciez 10 bedzie, jest 7:38 a ja siedze jak debil i czekam .

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    U mnie tez banofi sie chlodzi, sernik, marchewkowiec i mufiny o zgrozo....
    Oj dupka urośnie ;-) tak jak u mnie, bo mam rzeszowiaka, sernik rosa... :-)

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    u nas tez dziela sie tym jajkiem jak oplatkiem , wolalabym sie stuknac jajem jak u Weridany... popieprzylo mi sie wszystko z ta zmiana czasu , mielismy byc u tesciow na 9 starego czasu na sniadaniu , wstalam wiec o 6.00 nowego czasu i zaczelam sie zbierac... z przekonaniem ze to na 8 nowego czasu mamy u nich byc, a tu sie okazuje ze to przeciez 10 bedzie, jest 7:38 a ja siedze jak debil i czekam .
    Ja tez sobie pomyliłam.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys a jak katar Lily??

Apaczka jak minela noc??
    Bardzo dobrze! Ładnie spała, nie płakała, o 3 miała 37.8 dałam Nurofen i spała do 7 nowego czasu czyli tak jak zawsze do 6. Teraz jest w miarę ok śniadania za bardzo nie chciała. Zobaczymy jak będzie dalej.

Paula_071, Agaata, niecierpliwa, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, ja po cc dostalam ketonal w kroplowce i karmiłam. Pomijajac antybiotyki i inne przeciwzapalne. Jak mialam ostatnie zapalenie piersi, gdzie termometr bezdotykowy pokazywal 40,3 a rteciowy 39,7 tez karmilam. Wtedy w szpitalu mi doradzali. Daj Lily Dicofflir czy inny probiotyk tak dla bezpieczeństwa. Ja bym pewnue nie czekala tych 24h. A swoja droga może dobrze, ze Lily nie dostanie w nocy cycka, może chociaz troche sie oduczy by Ci tak nie meczyc. Tylko taka szkola jak jestes wykonczona... oby siostra dzisiaj zajela sie dzieckiem i obys odpoczela chwile.

Mnie zdecydowanie mniej boli piers, chociaz plamy jeszcze sa.
    Tak mnie boli brzuch kolejny dzien, wypatruje @ i nic. Kiedys 2 dni przed okresem czulam ze dostane, jesli tetaz bedzie z takim wyprzedzeniem to ja dziekuje.

Wszystkiego dobrego dziewczyny, przede wszystkim zdrowia i spokoju:)

mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja taki ból jak na @ miałam ok tygodnia w grudniu a okres dostałam dopiero w lutym. Teraz jak się zbliża to nie czuję, nic mnie nie boli. Trochę jest niespodzianka a wcześniej zawsze przez kilka dni czułam, że nadchodzi.
    A jak u Ciebie kwestia karmienia? Mówiłaś, że to koniec kp

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.
    Karmie. Kolejny raz walcze o kp. Wstaje w nocy co 3h, robie oklady. Ostatnim razem obiecywalam sobie, ze kolejny raz nie bede sie tak meczyc, ze biore antybiotyk i lek na zatrzymanie laktacji, ale nie umiem:(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam...też sobie zawsze obiecuję, że kolejny cyrk i nie karmię, a później Natalia zaczyna ładnie jeść i mi żal. Mm stoi i czeka. Ale powoli się oswajam z myślą, że niedługo zacznę jej stopniowo podawać. Może tylko w nocy kp? Zobaczę, w każdym razie zaczyna mnie męczyć to kombinowanie.

Powodzenia w takim razie :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mnie ponad tydzień przed okresem teraz brzuch bolał. Albo i więcej nawet.

Apaczka, cieszę się że noc dobra. Oby tak dalej i oby nie było żadnej infekcji.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, dziękuję Wam za wszystkie pomocne rady i komentarze.
    Wieczór i noc to była masakra, Lily płakała nie mogłam jej ululać, chciała cyca, dawałam jej wody, mm ale to w ogóle nie pomagało, bo po 5-10 minutach znów się budziła i wszystko od początku.
    Po przemyśleniu posta Magdy i z bezsilności postanowiłam, że od północy (prawie 12h od przyjętych leków) będę już KP i tak też zrobiłam, bo chyba w ogóle ani ja ani Lily byśmy nie spały. Oczywiście są skutki przerwanej kuracji i źle się czuję, szyja mnie boli i znów jest lekki kręcz. Wzięłam teraz tylko ten tramadol i będę przeciwzapalnie brać ibuprofen. Mam nadzieję, że tak dam radę, ale powiem Wam że jestem tak "połamana" i "wyeksploatowana", że jadę chyba na "rezerwie" tylko i nie mam sił na to wszystko.
    Wczoraj łudziłam się trochę, że noc będzie ok, że mm będzie ok, nawet sobie w duchu pomyślałam, że jakby noc była dobra to nie wracam do KP. Cóż naiwne było z mojej strony liczyć na taki obrót sprawy.
    Z katarem Lily nie ma takiej tragedii, jak się obawiałam, jest bardziej marudna i częściej się budzi, ale daje radę. Oczywiście odciąganie katarkiem czy fridą to zadanie dla minimum 2 osób. Kupiłam wczoraj a aptece jakiś inhalator, ale nawet nie miałam czasu go użyć.
    Apaczka, Paula cieszę się, że u Was lepiej.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys pytalas o fotelik, teraz moge Ci odpowiedziec, bo wczoraj i dzis Julka spala w trasie, po ponownym montazu glowka nie opada

lys lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys pytalas o fotelik, teraz moge Ci odpowiedziec, bo wczoraj i dzis Julka spala w trasie, po ponownym montazu glowka nie opada

No to super. Muszę się ogarnąć i tez załatwić ta sprawę.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys bierz co bezpieczne i zobacz jaki efekt.

Apaczka Twoja corcia robi Ci specjalizacje na macierzynskim :) wrocisz i bedziesz do przodu.

Objadlam sie banoffi, jakby mi mama lyzki nie zabrala to bym cala blache zjadla hahah, pychotka z ta chalwa :)
    W kolejce inne ciasta..ale zaraz sie zbieramy i jedziemy do wawy...9 dni pomocy bedziesz szok jak wrocimy. Test fotelika czy damie sie spodoba.

Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja po jednym kawałku się zaslodzilam ale odpoczne i wezmę się za drugi;-)
    Następnym razem kupię chalwa i sprobuje, polecam natomiast karmel Robiony własnoręcznie 100g brązowego cukru ze 100g masła mieszamy cały czas , do tego mała puszka mleka skondensowanego i mieszamy wychodzi super .

zsynchronizowalam się dzisiaj rano wami @ ;-)

Apaczka , Iys, Paula trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana ile to sie gotuje ?
    Dojezdzamy do wawy, po godzinie mielismy pol godz przerwy bo taka histeria, nie wiem czy wina fotelika czy chce spac ale nie bede spac...ale bylo ostro,udalo sie dojechac na postoj bez karmienia w trasie ani wyjmowania dziecka choc przyznam ze jeszcze 1 km i bym wymiekla, bo placz byl przerazliwy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a jak Maja i rozszerzanie diety?? Jest jakis postep??

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynki domowej troche zjadla ostatnio, makaron polubila, warzywka. Lyzeczka w dalszym ciagu nie wchodzi w gre ale wiecej smakow jej pasi i wieksze porcje..niestety zoltka nie chce jesc, nawet patrzec sie nie chce..a nawet nie sprobowala, szkoda bo duzo zelaza. Mam wiejska kaczka jutro jej kawalek udusze. Nigdzie kutwa cieleciny nie moge znalezc. Chetnie siega po biszkopta, chrupka (te takie z hippa) herbatke albo wode pije z niekapka takze idziemy do przodu :)

niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Maja je tego biszkopta?? Bo ja ostatnio dalam pierwszy raz do reki tego dlugiego i mialam stan przedzawalowy jak odgryzla 1/4 tego biszkopta i trzymala w buzi jak chomik, mielac tak dlugo az sie rozpusci

• Agaata Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, możesz zamówić cielecine w befsztyku lub w ekosfera24, dowóz na terenie Warszawy jest.
    Hubert z kolei zaczął jeść bardzo chętnie, krzyczy że mam szybciej łyżeczka podawac. Jak szykuje jedzonko to prawie z krzesełka wychodzi, cały się trzęsie, bo już jedzenie. Dzisiaj podałam pół żółtka pierwszy raz i smakowało bardzo.
    Piękna pogoda dzisiaj, Hubert był 2 godziny na spacerze z mężem a później jeszcze 2,5 godziny z nami.
    Jutro wracamy do Waw.

Paula_071, magda sz, jesslin87, Migotkaa, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja już wyszłam ze stanów przedzawałowych choć pewnie do niedawna puls miałam 200 przy karmieniu, nie raz się zachłysnęła, albo sama odkszaszlnie albo jej pomagam, jak nie miała zębów to mniejsze kawałki brała do buzi a teraz gryzie dosyć spore i albo je wypluje po chwili albo memła i memła aż widzę że zjadła. Biszkopta ogarnęła i memła tak 3/4

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 3480 3481 3482 3483 3484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ