SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mały zasnął, wstawiłam rano pranie to kuzwa leje, znów bedzie sie kisic w domu..
Zjem śniadanie i zasiadam poczytać, obiecałam sobie że będe godzinę w dzien jak mały będzie spać noi do poduszki, ale do poduszki to takie mało efektywne bo oczy się zamykają, wiecie wczoraj stwierdziłąm że nie mogła bym już studiować, odzwyczaił się człowiek, nawet 2 h na wykłądzie to trzeba sie pilnować żeby się nie wyłączyć tylko słuchać -
Uwielbiam nalesniki i ich wariacje mmmm ja mam z wczoraj indyka duszonego z warzywami dogotuje kasze i obiad gotowy a w weekend maz zabiera mnie na festiwal food truckow ale sie objem dyspense sobie zrobie a co
-
Migotkaa wrote:Karolina o zarzuć jednym do nas:) niecierpie robić nalesników, nigdy ciasto mi nie może wyjść dobre
Mi tez nie wychodzily poki tesciowa mi nie sprzedala super przepisu
0,5kg maki
0,5 l mleka
0,5 l wody gazowanej
2 jajka
Szczypta soli
2-3 lyzki olejuAgaata, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Mama zrobila barszcz i pierogi, wiec sie wybieram do niej na obiad a przy okazji zafarbuje mi włosy.
Jutro imieniny tesciow, wiec tez nie bede musiala robic obiadu:)
Dziewczyny, znacie strone gdzie znajde kuefy jakie owoce, warzywa można podawac dziecku?mamasia lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
niecierpliwa wrote:Lys mam pytanie o nosidlo tula?? Dziecko mozna nosic przodem do swiata? i na plecach tez?
Niecierpliwa w TUli można nosić z przodu i z tyłu, ale NIE przodem do świata. W żadnym porządnym nosidełku ergo nie ma takiej opcji bo jest to szkodliwe dla dziecka.
Poniżej info ze strony TULA
Czy mogę nosić dziecko przodem do świata (w pozycji, gdy ciało malucha i jego głowa skierowane są w stronę zwróconą od ciała opiekuna)?
Nie. Nasze nosidełka są przeznaczone tylko do noszenia dziecka w pozycji, kiedy dziecko przytulone jest do ciała opiekuna. Jest to naturalna fizjologicznie pozycja zorientowana na ciało opiekuna ( czy to z przodu, czy z tyłu).
Od jakiego wieku można nosić dziecko w nosidełku na plecach?
Niewskazane jest noszenie dziecka z tyłu, jeżeli nie ma ono przynajmniej 12 miesięcy. Do tego czasu, nosząc dziecko rodzic powinien mieć możliwość obserwacji jego główki i buzi, aby dbać o odpowiedni dostęp powietrza. -
niecierpliwa wrote:Mi tez nie wychodzily poki tesciowa mi nie sprzedala super przepisu
0,5kg maki
0,5 l mleka
0,5 l wody gazowanej
2 jajka
Szczypta soli
2-3 lyzki oleju
Dużo chyba tych naleśników z tego wychodzi?
Ja zwykle smażę 6 naleśników - szklanka mąki, szklanka mleka, jajko, 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej, szczypta soli, łyżeczka oleju.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
U nas dzis paskudnie buuuu, jak maz wroci to podjedziemy kupic ta mate antyposlizgową do wanienki bo nie kąpie juz na gąbce, a boję się zeby sie nie poslizgnał, i do hm-u bo upatrzyłam bluzke teściowej na imieniny:) a dziś ma to po drugim spaniu podjedziemy złożyc zyczenia:)
-
U nas dzis paskudnie buuuu, jak maz wroci to podjedziemy kupic ta mate antyposlizgową do wanienki bo nie kąpie juz na gąbce, a boję się zeby sie nie poslizgnał, i do hm-u bo upatrzyłam bluzke teściowej na imieniny:) a dziś ma to po drugim spaniu podjedziemy złożyc zyczenia:)
-
Agaata wrote:Dużo chyba tych naleśników z tego wychodzi?
Ja zwykle smażę 6 naleśników - szklanka mąki, szklanka mleka, jajko, 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej, szczypta soli, łyżeczka oleju.
Ok 16 duzych na patelni 28 cm. Jak mala porcje to robie z polowy, ale u nas to rzadkosc bo maz i mama nalesnikozerni
-
Agaata wrote:Magda, co do tych proszkowanych rzeczy, to jeszcze do koktajli jest młody jęczmień w proszku - wspomaga odchudzanie
Mam w domu, ale jeszcze nie używałam
Agaata lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:No ja mam koszyk na zakupy z przodu i jak był załądowany ze hoho to mi to nie przeszkadzało,ale w sumie masz racje..jak dziecko zasnie to moze byc ciezko bo moze mi opaść na którąś ze stron i przeważać..