X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys mam pytanie o nosidlo tula?? Dziecko mozna nosic przodem do swiata? i na plecach tez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:55

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały zasnął, wstawiłam rano pranie to kuzwa leje, znów bedzie sie kisic w domu..
    Zjem śniadanie i zasiadam poczytać, obiecałam sobie że będe godzinę w dzien jak mały będzie spać noi do poduszki, ale do poduszki to takie mało efektywne bo oczy się zamykają, wiecie wczoraj stwierdziłąm że nie mogła bym już studiować, odzwyczaił się człowiek, nawet 2 h na wykłądzie to trzeba sie pilnować żeby się nie wyłączyć tylko słuchać

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie pada wiec turbo szybko zbieramy sie i idziemy na spacer ! i kupic twaróg to zrobimy naleśniki :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina o zarzuć jednym do nas:) niecierpie robić nalesników, nigdy ciasto mi nie może wyjść dobre

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam nalesniki i ich wariacje mmmm ja mam z wczoraj indyka duszonego z warzywami dogotuje kasze i obiad gotowy a w weekend maz zabiera mnie na festiwal food truckow ale sie objem dyspense sobie zrobie a co

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Karolina o zarzuć jednym do nas:) niecierpie robić nalesników, nigdy ciasto mi nie może wyjść dobre

Mi tez nie wychodzily poki tesciowa mi nie sprzedala super przepisu
    0,5kg maki
    0,5 l mleka
    0,5 l wody gazowanej
    2 jajka
    Szczypta soli
    2-3 lyzki oleju

Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis w planach usmazyc racuchy, o ile Julka wyrazi zgode ;)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zrobila barszcz i pierogi, wiec sie wybieram do niej na obiad a przy okazji zafarbuje mi włosy.
    Jutro imieniny tesciow, wiec tez nie bede musiala robic obiadu:)

Dziewczyny, znacie strone gdzie znajde kuefy jakie owoce, warzywa można podawac dziecku?

mamasia lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys mam pytanie o nosidlo tula?? Dziecko mozna nosic przodem do swiata? i na plecach tez?

Niecierpliwa w TUli można nosić z przodu i z tyłu, ale NIE przodem do świata. W żadnym porządnym nosidełku ergo nie ma takiej opcji bo jest to szkodliwe dla dziecka.

Poniżej info ze strony TULA

Czy mogę nosić dziecko przodem do świata (w pozycji, gdy ciało malucha i jego głowa skierowane są w stronę zwróconą od ciała opiekuna)?

Nie. Nasze nosidełka są przeznaczone tylko do noszenia dziecka w pozycji, kiedy dziecko przytulone jest do ciała opiekuna. Jest to naturalna fizjologicznie pozycja zorientowana na ciało opiekuna ( czy to z przodu, czy z tyłu).

Od jakiego wieku można nosić dziecko w nosidełku na plecach?

Niewskazane jest noszenie dziecka z tyłu, jeżeli nie ma ono przynajmniej 12 miesięcy. Do tego czasu, nosząc dziecko rodzic powinien mieć możliwość obserwacji jego główki i buzi, aby dbać o odpowiedni dostęp powietrza.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi tez nie wychodzily poki tesciowa mi nie sprzedala super przepisu
    0,5kg maki
    0,5 l mleka
    0,5 l wody gazowanej
    2 jajka
    Szczypta soli
    2-3 lyzki oleju

Dużo chyba tych naleśników z tego wychodzi?

Ja zwykle smażę 6 naleśników - szklanka mąki, szklanka mleka, jajko, 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej, szczypta soli, łyżeczka oleju. :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dzięki:)
    O mój dzieć się zbudził wiec tyle nauki, kurde łeb cos mi leci, czas na druga kawe..

niecierpliwa lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis paskudnie buuuu, jak maz wroci to podjedziemy kupic ta mate antyposlizgową do wanienki bo nie kąpie juz na gąbce, a boję się zeby sie nie poslizgnał, i do hm-u bo upatrzyłam bluzke teściowej na imieniny:) a dziś ma to po drugim spaniu podjedziemy złożyc zyczenia:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis paskudnie buuuu, jak maz wroci to podjedziemy kupic ta mate antyposlizgową do wanienki bo nie kąpie juz na gąbce, a boję się zeby sie nie poslizgnał, i do hm-u bo upatrzyłam bluzke teściowej na imieniny:) a dziś ma to po drugim spaniu podjedziemy złożyc zyczenia:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dużo chyba tych naleśników z tego wychodzi?

Ja zwykle smażę 6 naleśników - szklanka mąki, szklanka mleka, jajko, 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej, szczypta soli, łyżeczka oleju. :-)

Ok 16 duzych na patelni 28 cm ;). Jak mala porcje to robie z polowy, ale u nas to rzadkosc bo maz i mama nalesnikozerni

• Ofka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Magda, co do tych proszkowanych rzeczy, to jeszcze do koktajli jest młody jęczmień w proszku - wspomaga odchudzanie ;-) Mam w domu, ale jeszcze nie używałam :-)
    Pilam dlugo. Zajebisty (w smaku wstretny) odstawilam kawe bo mialam tyle energii ale organizm sie przyzwyczail.

Agaata lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No ja mam koszyk na zakupy z przodu i jak był załądowany ze hoho to mi to nie przeszkadzało,ale w sumie masz racje..jak dziecko zasnie to moze byc ciezko bo moze mi opaść na którąś ze stron i przeważać..
    Dlatego Karolina pisze o ziemi do kwiatow, toz fo wystaje Ci ponad koszyk, przechyla sie niewladnie na jedna badz druga strone. Tez wozilam w koszyku sporo zakupow, wypchany po brzegi, niejednokrotni bylo tam z 10 kg, ale jak sporo wystaje, to jest masakra. Sezon na przesadzanis kwiatow, wiec mozesz przetestowac ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale są też takie nie na kierownicę tylko na ramę z przodu tylko musi być prosta rurka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakich sklepach mozna kupić niechodki?Deichmann, CCC mają w ofercie?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka te na rame wydaja sie spoko, bo jednak nie wplywaja na sterownosc roweru. Ja tam nie bede wymyslac, bo mamy ten mocowany za plecami ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka js kipowslam w TXM.

apaczka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 3497 3498 3499 3500 3501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ