X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco tez maja

apaczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka kreseczka (nie biała, nie czerwona, ale jakby w kolorze dziąsła, może lekko przeźroczysta) na dolnym dziąśle w miejscu prawej jedynki, czy to znaczy, że na dniach wyjdzie nam ząbek?????

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jest taka kreseczka (nie biała, nie czerwona, ale jakby w kolorze dziąsła, może lekko przeźroczysta) na dolnym dziąśle w miejscu prawej jedynki, czy to znaczy, że na dniach wyjdzie nam ząbek?????
    Może tak być :-) współczuję :-P żarcik

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Może tak być :-) współczuję :-P żarcik

Dzisiejsza noc była ciężka wiec ja się nastawiam na sajgon i masakrę połączoną z horrorem. ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dzisiejsza noc była ciężka wiec ja się nastawiam na sajgon i masakrę połączoną z horrorem. ;)
    Może nie będzie tak źle...może będzie tylko sajgon a co to sajgon?phi popierdawka, sajgon to my jemy na śniadanie ;-)

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Może nie będzie tak źle...może będzie tylko sajgon a co to sajgon?phi popierdawka, sajgon to my jemy na śniadanie ;-)

Hahahah coś w tym jest :)

apaczka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci śpią od pół godziny, idę na relaks poczytać książkę ;)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Hahahah coś w tym jest :)
    No widzisz...grunt to pozytywne nastawienie :P

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm pycha naleśniczki :)
    Ja robie ciasto na oko,mniej więcej tak:
    -1 jajko
    -ok szklanka mąki
    -mleka dolewam na oko az bedzie ciasto takie płynne :P
    Zawsze wychodzi smaczne :)

A farsz robie ...tez na oko. 250g twarogu, wrzucam do miski, dodaje cukier, troche mleka (z 4 łyżki), blenduje i dosypuje cukier do smaku, na koniec dodaje żółtko jajka.

Zawijam naleśniki, tak jak krokiety, nie tak na ćwiartki i je obsmażam jeszcze :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dziewczyny w jakich sklepach mozna kupić niechodki?Deichmann, CCC mają w ofercie?
    Cocodrillo, hm, C&A, pepco, kik,

apaczka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echh wreszcie wieczór, byliśmy na tej uroczystości teściów - 50 lat małżeństwa - dostali medale, dyplomy, kwiaty i kosze słodyczy. Było ciasto, soki, kawa, herbata - impreza normalnie :-) 12 małżeństw było, z czego jedno ma staż 60 lat <szok>. Moi teściowie też z opóźnieniem tą uroczystość mieli, bo już prawie 52 lata są małżeństwem. ;-) Później byliśmy u nich na obiedzie i poszliśmy na spacer po Puszczy Kampinoskiej, pogoda po południu zrobiła się bardzo przyjemna, słońce wyszło i było super.

Za tydzień będziemy się pakowac nad morze :-)

Martucha86, apaczka, Paula_071, Amberla, Pulpecja, niecierpliwa, mamasia, jesslin87, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wróciło :-) śmieje się, bawi, raczkuje no i je! Tydzień cyrkow za nami. Dziś skontrolowałam jej crp i jest 5.2 (norma do 5). Co te zęby robią z człowiekiem ;-)

lys, Pulpecja, Amberla, Agaata, Martucha86, niecierpliwa, mamasia, 0na88, witaminkab, aaaaga, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jaki tu spokój ;)
    Agata, super! Tyle lat razem:) Ja marzę o tym żeby kiedyś obchodzić 50 lecie. Ale Paweł miał 38 lat jak ślub wzięliśmy i za 50 miałby 88....przy jego chorobach to obawiam się, że się nie uda, choć marzę :) A i zazdroszczę CI ogromnie tego wyjazdu nad morze. My jednak nie jedziemy na to szkolenie :( Nie wypaliło bo nie było tyle osób :( Przykro mi bo chętnie bym odpoczęła nawet kilka dni. A że nie wypaliło to w ogóle jaja bo teraz u niego w firmie nerwowa atmosfera bo odchodzi kierownik pod nim z którym bardzo się lubili i super im się pracowało. A mają teraz do odpalenia jedną dużą rzecz i wszystko spadła na P jako jego przełożonego...
    A i odnośnie prowokacji glutenowej. Chyba wypadnie pozytywnie.... :/ co prawda nie zauważyłam żeby wybitnie więcej płakała ( wiadomo zęby idą), ale to była tak jakby pierwsza dawka... Ale za to wieczorem strzeliła taką śmierdzącą kupę jak nigdy. Pachniało takim kwasem że dramat :/ nigdy takiej nie robiła, no chyba że przy poprzednim glutenie.... wiec chyba będziemy bezglutenowe. Ale jeszcze sprawdzę ze 3 dni...
    Co do zębów, nie chcę zapeszyć ale chyba idą na całego. Znam to po Pauli i jestem prawie pewna że na dniach wyjdzie dolna prawa jedynka a zaraz za nią lewa ale chwilę później. Za tą prawą to obstawiałabym że wyjdzie nawet do 2 dni.... ale zobaczymy... czy mamuśka aż tak dobrze się zna ;)

mamasia, Agaata lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do bucików niechoków właśnie znalazłąm cudne na limango... po prostu śliczne i pewnie po wypłacie kupię, no bo jak tu się oprzeć???
    https://www.limango-outlet.pl/robeez/buciki-do-raczkowania-robeez-w-kolorze-bialo-rozowym-2784608

albo takie https://www.limango-outlet.pl/robeez/skorzane-kapcie-w-kolorze-szaro-rozowym-3341783

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainspirowałyście mnie i zrobiłam dzieciom naleśniki...
    U syna była dziewczyna, zjedli. U córy koleżanka - zjadły :-) zanim skończyłam smażyć to już właściwie nie było...
    Własnie sobie sączę piwko... zimne... pyszne... miłego wieczorku kochane

niecierpliwa, 0na88, Migotkaa, lys, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    co do bucików niechoków właśnie znalazłąm cudne na limango... po prostu śliczne i pewnie po wypłacie kupię, no bo jak tu się oprzeć???
    https://www.limango-outlet.pl/robeez/buciki-do-raczkowania-robeez-w-kolorze-bialo-rozowym-2784608

albo takie https://www.limango-outlet.pl/robeez/skorzane-kapcie-w-kolorze-szaro-rozowym-3341783
    Buciki fajne ale ceny...nie dla mnie.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Moje dziecko wróciło :-) śmieje się, bawi, raczkuje no i je! Tydzień cyrkow za nami. Dziś skontrolowałam jej crp i jest 5.2 (norma do 5). Co te zęby robią z człowiekiem ;-)

Cieszę się, że wszystko wróciło do normy! Będzie git, oby tylko na razie zęby dały spokój.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, ja popijam winko ;) Maż na siłowni... A to jednak u syna już dziewczyna, nie koleżanka?:D

Pulpecja lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Pulpecja, ja popijam winko ;) Maż na siłowni... A to jednak u syna już dziewczyna, nie koleżanka?:D
    Też zauważyłam, jeszcze niedawno była koleżanka ;)

Mój mąż na zakupach i czekam aż przywiezie mi coś dobrego :)

Amberla lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze mnie dzis maz zaskoczyl, pierwszy raz od x lat. On jest zakochany w Chorwacji, bylismy tam ostatnie 2 urlopy, w zeszlym roku sila rzeczy nie pojechalismy i w tym roku bardzo chcial pojechac z mloda. Ja bylam temu przeciwna, ze wzgledu na temperatury glownie, bo ja w takim upale jestem nie do zycia, a co dopiero dziecko, o plazingu od rana do wieczora mozna zapomniec, a i spacery w taka pogode wykanczaja, wiec sila rzeczy zostalybxm nam ranki i wieczory. Ja wiem, ze ludzie jezdza i z mlodszymi i sobie chwala, ale moze maja wiecej luzu w dupie albo mniej wymagajace dzieci. No mniejsza o to, uzgodnilismy, ze w ramach kompromisu pojedziemy w ostatnim tygodniu maja. Dzis wrocil z pracy i wreczyl mi koperte, otwieram a tam same banknoty i pare monet. Przez glowe przeszlo mi tysiac mysli, a on przez 20 miesiecy ciulal do sloika i odkladal drobne do skarbonki. Dzis zrobil swiniobicie i uzbieral tego ponad 2tys. Nawet nie wiedzialam, ze tak mu na tym zalezy. Boje sie troche drogi, no ale mam nadzieje, ze damy rade ;)

mamasia, 0na88, Agaata, apaczka, AgaSad, Amberla, Migotkaa, magda sz, witaminkab, jesslin87, Ofka, Paula_071, Martucha86, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

‹‹ 3498 3499 3500 3501 3502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ