X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco tez maja

apaczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka kreseczka (nie biała, nie czerwona, ale jakby w kolorze dziąsła, może lekko przeźroczysta) na dolnym dziąśle w miejscu prawej jedynki, czy to znaczy, że na dniach wyjdzie nam ząbek?????

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jest taka kreseczka (nie biała, nie czerwona, ale jakby w kolorze dziąsła, może lekko przeźroczysta) na dolnym dziąśle w miejscu prawej jedynki, czy to znaczy, że na dniach wyjdzie nam ząbek?????
    Może tak być :-) współczuję :-P żarcik

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Może tak być :-) współczuję :-P żarcik

Dzisiejsza noc była ciężka wiec ja się nastawiam na sajgon i masakrę połączoną z horrorem. ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dzisiejsza noc była ciężka wiec ja się nastawiam na sajgon i masakrę połączoną z horrorem. ;)
    Może nie będzie tak źle...może będzie tylko sajgon a co to sajgon?phi popierdawka, sajgon to my jemy na śniadanie ;-)

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Może nie będzie tak źle...może będzie tylko sajgon a co to sajgon?phi popierdawka, sajgon to my jemy na śniadanie ;-)

Hahahah coś w tym jest :)

apaczka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci śpią od pół godziny, idę na relaks poczytać książkę ;)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Hahahah coś w tym jest :)
    No widzisz...grunt to pozytywne nastawienie :P

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm pycha naleśniczki :)
    Ja robie ciasto na oko,mniej więcej tak:
    -1 jajko
    -ok szklanka mąki
    -mleka dolewam na oko az bedzie ciasto takie płynne :P
    Zawsze wychodzi smaczne :)

A farsz robie ...tez na oko. 250g twarogu, wrzucam do miski, dodaje cukier, troche mleka (z 4 łyżki), blenduje i dosypuje cukier do smaku, na koniec dodaje żółtko jajka.

Zawijam naleśniki, tak jak krokiety, nie tak na ćwiartki i je obsmażam jeszcze :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dziewczyny w jakich sklepach mozna kupić niechodki?Deichmann, CCC mają w ofercie?
    Cocodrillo, hm, C&A, pepco, kik,

apaczka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echh wreszcie wieczór, byliśmy na tej uroczystości teściów - 50 lat małżeństwa - dostali medale, dyplomy, kwiaty i kosze słodyczy. Było ciasto, soki, kawa, herbata - impreza normalnie :-) 12 małżeństw było, z czego jedno ma staż 60 lat <szok>. Moi teściowie też z opóźnieniem tą uroczystość mieli, bo już prawie 52 lata są małżeństwem. ;-) Później byliśmy u nich na obiedzie i poszliśmy na spacer po Puszczy Kampinoskiej, pogoda po południu zrobiła się bardzo przyjemna, słońce wyszło i było super.

Za tydzień będziemy się pakowac nad morze :-)

Martucha86, apaczka, Paula_071, Amberla, Pulpecja, niecierpliwa, mamasia, jesslin87, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wróciło :-) śmieje się, bawi, raczkuje no i je! Tydzień cyrkow za nami. Dziś skontrolowałam jej crp i jest 5.2 (norma do 5). Co te zęby robią z człowiekiem ;-)

lys, Pulpecja, Amberla, Agaata, Martucha86, niecierpliwa, mamasia, 0na88, witaminkab, aaaaga, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jaki tu spokój ;)
    Agata, super! Tyle lat razem:) Ja marzę o tym żeby kiedyś obchodzić 50 lecie. Ale Paweł miał 38 lat jak ślub wzięliśmy i za 50 miałby 88....przy jego chorobach to obawiam się, że się nie uda, choć marzę :) A i zazdroszczę CI ogromnie tego wyjazdu nad morze. My jednak nie jedziemy na to szkolenie :( Nie wypaliło bo nie było tyle osób :( Przykro mi bo chętnie bym odpoczęła nawet kilka dni. A że nie wypaliło to w ogóle jaja bo teraz u niego w firmie nerwowa atmosfera bo odchodzi kierownik pod nim z którym bardzo się lubili i super im się pracowało. A mają teraz do odpalenia jedną dużą rzecz i wszystko spadła na P jako jego przełożonego...
    A i odnośnie prowokacji glutenowej. Chyba wypadnie pozytywnie.... :/ co prawda nie zauważyłam żeby wybitnie więcej płakała ( wiadomo zęby idą), ale to była tak jakby pierwsza dawka... Ale za to wieczorem strzeliła taką śmierdzącą kupę jak nigdy. Pachniało takim kwasem że dramat :/ nigdy takiej nie robiła, no chyba że przy poprzednim glutenie.... wiec chyba będziemy bezglutenowe. Ale jeszcze sprawdzę ze 3 dni...
    Co do zębów, nie chcę zapeszyć ale chyba idą na całego. Znam to po Pauli i jestem prawie pewna że na dniach wyjdzie dolna prawa jedynka a zaraz za nią lewa ale chwilę później. Za tą prawą to obstawiałabym że wyjdzie nawet do 2 dni.... ale zobaczymy... czy mamuśka aż tak dobrze się zna ;)

mamasia, Agaata lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do bucików niechoków właśnie znalazłąm cudne na limango... po prostu śliczne i pewnie po wypłacie kupię, no bo jak tu się oprzeć???
    https://www.limango-outlet.pl/robeez/buciki-do-raczkowania-robeez-w-kolorze-bialo-rozowym-2784608

albo takie https://www.limango-outlet.pl/robeez/skorzane-kapcie-w-kolorze-szaro-rozowym-3341783

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainspirowałyście mnie i zrobiłam dzieciom naleśniki...
    U syna była dziewczyna, zjedli. U córy koleżanka - zjadły :-) zanim skończyłam smażyć to już właściwie nie było...
    Własnie sobie sączę piwko... zimne... pyszne... miłego wieczorku kochane

niecierpliwa, 0na88, Migotkaa, lys, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    co do bucików niechoków właśnie znalazłąm cudne na limango... po prostu śliczne i pewnie po wypłacie kupię, no bo jak tu się oprzeć???
    https://www.limango-outlet.pl/robeez/buciki-do-raczkowania-robeez-w-kolorze-bialo-rozowym-2784608

albo takie https://www.limango-outlet.pl/robeez/skorzane-kapcie-w-kolorze-szaro-rozowym-3341783
    Buciki fajne ale ceny...nie dla mnie.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Moje dziecko wróciło :-) śmieje się, bawi, raczkuje no i je! Tydzień cyrkow za nami. Dziś skontrolowałam jej crp i jest 5.2 (norma do 5). Co te zęby robią z człowiekiem ;-)

Cieszę się, że wszystko wróciło do normy! Będzie git, oby tylko na razie zęby dały spokój.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, ja popijam winko ;) Maż na siłowni... A to jednak u syna już dziewczyna, nie koleżanka?:D

Pulpecja lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Pulpecja, ja popijam winko ;) Maż na siłowni... A to jednak u syna już dziewczyna, nie koleżanka?:D
    Też zauważyłam, jeszcze niedawno była koleżanka ;)

Mój mąż na zakupach i czekam aż przywiezie mi coś dobrego :)

Amberla lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze mnie dzis maz zaskoczyl, pierwszy raz od x lat. On jest zakochany w Chorwacji, bylismy tam ostatnie 2 urlopy, w zeszlym roku sila rzeczy nie pojechalismy i w tym roku bardzo chcial pojechac z mloda. Ja bylam temu przeciwna, ze wzgledu na temperatury glownie, bo ja w takim upale jestem nie do zycia, a co dopiero dziecko, o plazingu od rana do wieczora mozna zapomniec, a i spacery w taka pogode wykanczaja, wiec sila rzeczy zostalybxm nam ranki i wieczory. Ja wiem, ze ludzie jezdza i z mlodszymi i sobie chwala, ale moze maja wiecej luzu w dupie albo mniej wymagajace dzieci. No mniejsza o to, uzgodnilismy, ze w ramach kompromisu pojedziemy w ostatnim tygodniu maja. Dzis wrocil z pracy i wreczyl mi koperte, otwieram a tam same banknoty i pare monet. Przez glowe przeszlo mi tysiac mysli, a on przez 20 miesiecy ciulal do sloika i odkladal drobne do skarbonki. Dzis zrobil swiniobicie i uzbieral tego ponad 2tys. Nawet nie wiedzialam, ze tak mu na tym zalezy. Boje sie troche drogi, no ale mam nadzieje, ze damy rade ;)

mamasia, 0na88, Agaata, apaczka, AgaSad, Amberla, Migotkaa, magda sz, witaminkab, jesslin87, Ofka, Paula_071, Martucha86, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

‹‹ 3498 3499 3500 3501 3502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ