SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Jest taka kreseczka (nie biała, nie czerwona, ale jakby w kolorze dziąsła, może lekko przeźroczysta) na dolnym dziąśle w miejscu prawej jedynki, czy to znaczy, że na dniach wyjdzie nam ząbek?????
współczuję
żarcik
lys lubi tę wiadomość
-
mmm pycha naleśniczki
Ja robie ciasto na oko,mniej więcej tak:
-1 jajko
-ok szklanka mąki
-mleka dolewam na oko az bedzie ciasto takie płynne
Zawsze wychodzi smaczne
A farsz robie ...tez na oko. 250g twarogu, wrzucam do miski, dodaje cukier, troche mleka (z 4 łyżki), blenduje i dosypuje cukier do smaku, na koniec dodaje żółtko jajka.
Zawijam naleśniki, tak jak krokiety, nie tak na ćwiartki i je obsmażam jeszczeWeridiana lubi tę wiadomość
-
Echh wreszcie wieczór, byliśmy na tej uroczystości teściów - 50 lat małżeństwa - dostali medale, dyplomy, kwiaty i kosze słodyczy. Było ciasto, soki, kawa, herbata - impreza normalnie
12 małżeństw było, z czego jedno ma staż 60 lat <szok>. Moi teściowie też z opóźnieniem tą uroczystość mieli, bo już prawie 52 lata są małżeństwem.
Później byliśmy u nich na obiedzie i poszliśmy na spacer po Puszczy Kampinoskiej, pogoda po południu zrobiła się bardzo przyjemna, słońce wyszło i było super.
Za tydzień będziemy się pakowac nad morzeMartucha86, apaczka, Paula_071, Amberla, Pulpecja, niecierpliwa, mamasia, jesslin87, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko wróciło
śmieje się, bawi, raczkuje no i je! Tydzień cyrkow za nami. Dziś skontrolowałam jej crp i jest 5.2 (norma do 5). Co te zęby robią z człowiekiem
lys, Pulpecja, Amberla, Agaata, Martucha86, niecierpliwa, mamasia, 0na88, witaminkab, aaaaga, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kurcze jaki tu spokój
Agata, super! Tyle lat razem:) Ja marzę o tym żeby kiedyś obchodzić 50 lecie. Ale Paweł miał 38 lat jak ślub wzięliśmy i za 50 miałby 88....przy jego chorobach to obawiam się, że się nie uda, choć marzęA i zazdroszczę CI ogromnie tego wyjazdu nad morze. My jednak nie jedziemy na to szkolenie
Nie wypaliło bo nie było tyle osób
Przykro mi bo chętnie bym odpoczęła nawet kilka dni. A że nie wypaliło to w ogóle jaja bo teraz u niego w firmie nerwowa atmosfera bo odchodzi kierownik pod nim z którym bardzo się lubili i super im się pracowało. A mają teraz do odpalenia jedną dużą rzecz i wszystko spadła na P jako jego przełożonego...
A i odnośnie prowokacji glutenowej. Chyba wypadnie pozytywnie....co prawda nie zauważyłam żeby wybitnie więcej płakała ( wiadomo zęby idą), ale to była tak jakby pierwsza dawka... Ale za to wieczorem strzeliła taką śmierdzącą kupę jak nigdy. Pachniało takim kwasem że dramat
nigdy takiej nie robiła, no chyba że przy poprzednim glutenie.... wiec chyba będziemy bezglutenowe. Ale jeszcze sprawdzę ze 3 dni...
Co do zębów, nie chcę zapeszyć ale chyba idą na całego. Znam to po Pauli i jestem prawie pewna że na dniach wyjdzie dolna prawa jedynka a zaraz za nią lewa ale chwilę później. Za tą prawą to obstawiałabym że wyjdzie nawet do 2 dni.... ale zobaczymy... czy mamuśka aż tak dobrze się znamamasia, Agaata lubią tę wiadomość
-
co do bucików niechoków właśnie znalazłąm cudne na limango... po prostu śliczne i pewnie po wypłacie kupię, no bo jak tu się oprzeć???
https://www.limango-outlet.pl/robeez/buciki-do-raczkowania-robeez-w-kolorze-bialo-rozowym-2784608
albo takie https://www.limango-outlet.pl/robeez/skorzane-kapcie-w-kolorze-szaro-rozowym-3341783
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Zainspirowałyście mnie i zrobiłam dzieciom naleśniki...
U syna była dziewczyna, zjedli. U córy koleżanka - zjadłyzanim skończyłam smażyć to już właściwie nie było...
Własnie sobie sączę piwko... zimne... pyszne... miłego wieczorku kochaneniecierpliwa, 0na88, Migotkaa, lys, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:co do bucików niechoków właśnie znalazłąm cudne na limango... po prostu śliczne i pewnie po wypłacie kupię, no bo jak tu się oprzeć???
https://www.limango-outlet.pl/robeez/buciki-do-raczkowania-robeez-w-kolorze-bialo-rozowym-2784608
albo takie https://www.limango-outlet.pl/robeez/skorzane-kapcie-w-kolorze-szaro-rozowym-3341783 -
apaczka wrote:Moje dziecko wróciło
śmieje się, bawi, raczkuje no i je! Tydzień cyrkow za nami. Dziś skontrolowałam jej crp i jest 5.2 (norma do 5). Co te zęby robią z człowiekiem
Cieszę się, że wszystko wróciło do normy! Będzie git, oby tylko na razie zęby dały spokój. -
Powiem Wam, ze mnie dzis maz zaskoczyl, pierwszy raz od x lat. On jest zakochany w Chorwacji, bylismy tam ostatnie 2 urlopy, w zeszlym roku sila rzeczy nie pojechalismy i w tym roku bardzo chcial pojechac z mloda. Ja bylam temu przeciwna, ze wzgledu na temperatury glownie, bo ja w takim upale jestem nie do zycia, a co dopiero dziecko, o plazingu od rana do wieczora mozna zapomniec, a i spacery w taka pogode wykanczaja, wiec sila rzeczy zostalybxm nam ranki i wieczory. Ja wiem, ze ludzie jezdza i z mlodszymi i sobie chwala, ale moze maja wiecej luzu w dupie albo mniej wymagajace dzieci. No mniejsza o to, uzgodnilismy, ze w ramach kompromisu pojedziemy w ostatnim tygodniu maja. Dzis wrocil z pracy i wreczyl mi koperte, otwieram a tam same banknoty i pare monet. Przez glowe przeszlo mi tysiac mysli, a on przez 20 miesiecy ciulal do sloika i odkladal drobne do skarbonki. Dzis zrobil swiniobicie i uzbieral tego ponad 2tys. Nawet nie wiedzialam, ze tak mu na tym zalezy. Boje sie troche drogi, no ale mam nadzieje, ze damy rade
mamasia, 0na88, Agaata, apaczka, AgaSad, Amberla, Migotkaa, magda sz, witaminkab, jesslin87, Ofka, Paula_071, Martucha86, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość