X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Powiem Wam, ze mnie dzis maz zaskoczyl, pierwszy raz od x lat. On jest zakochany w Chorwacji, bylismy tam ostatnie 2 urlopy, w zeszlym roku sila rzeczy nie pojechalismy i w tym roku bardzo chcial pojechac z mloda. Ja bylam temu przeciwna, ze wzgledu na temperatury glownie, bo ja w takim upale jestem nie do zycia, a co dopiero dziecko, o plazingu od rana do wieczora mozna zapomniec, a i spacery w taka pogode wykanczaja, wiec sila rzeczy zostalybxm nam ranki i wieczory. Ja wiem, ze ludzie jezdza i z mlodszymi i sobie chwala, ale moze maja wiecej luzu w dupie albo mniej wymagajace dzieci. No mniejsza o to, uzgodnilismy, ze w ramach kompromisu pojedziemy w ostatnim tygodniu maja. Dzis wrocil z pracy i wreczyl mi koperte, otwieram a tam same banknoty i pare monet. Przez glowe przeszlo mi tysiac mysli, a on przez 20 miesiecy ciulal do sloika i odkladal drobne do skarbonki. Dzis zrobil swiniobicie i uzbieral tego ponad 2tys. Nawet nie wiedzialam, ze tak mu na tym zalezy. Boje sie troche drogi, no ale mam nadzieje, ze damy rade ;)
    Pewo,ze dacie :-) my też jedziemy koniec maja :-) w które rejony uderzacie :-)? Może się na siebie natkniemy :-) ładna sumkę mąż uskarbonkowal :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Pewo,ze dacie :-) my też jedziemy koniec maja :-) w które rejony uderzacie :-)? Może się na siebie natkniemy :-) ładna sumkę mąż uskarbonkowal :-)

Myslimy o Rowinj tym razem, bo Istria jeszcze nam nieznana. Ja sie smieje, ze mnie okradal i tak zaoszczedzil ;)

mamasia lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Powiem Wam, ze mnie dzis maz zaskoczyl, pierwszy raz od x lat. On jest zakochany w Chorwacji, bylismy tam ostatnie 2 urlopy, w zeszlym roku sila rzeczy nie pojechalismy i w tym roku bardzo chcial pojechac z mloda. Ja bylam temu przeciwna, ze wzgledu na temperatury glownie, bo ja w takim upale jestem nie do zycia, a co dopiero dziecko, o plazingu od rana do wieczora mozna zapomniec, a i spacery w taka pogode wykanczaja, wiec sila rzeczy zostalybxm nam ranki i wieczory. Ja wiem, ze ludzie jezdza i z mlodszymi i sobie chwala, ale moze maja wiecej luzu w dupie albo mniej wymagajace dzieci. No mniejsza o to, uzgodnilismy, ze w ramach kompromisu pojedziemy w ostatnim tygodniu maja. Dzis wrocil z pracy i wreczyl mi koperte, otwieram a tam same banknoty i pare monet. Przez glowe przeszlo mi tysiac mysli, a on przez 20 miesiecy ciulal do sloika i odkladal drobne do skarbonki. Dzis zrobil swiniobicie i uzbieral tego ponad 2tys. Nawet nie wiedzialam, ze tak mu na tym zalezy. Boje sie troche drogi, no ale mam nadzieje, ze damy rade ;)

Ja mam chyba coś nie teges z hormonami, bo mnie wzruszył Twój mąż i aż mi łzy popłynęły ze wzruszenia jak to przeczytałam :-P :-D
    Fajne to jest, że tak mu na tym wyjeździe zależało, że sobie uzbierał! :-)
    A jeśli chodzi o wyjazd, to przecież ze Śląska macie rzut beretem, dacie radę bez problemu.

niecierpliwa, mamasia, 0na88, Amberla, Migotkaa, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja mam chyba coś nie teges z hormonami, bo mnie wzruszył Twój mąż i aż mi łzy popłynęły ze wzruszenia jak to przeczytałam :-P :-D
    Fajne to jest, że tak mu na tym wyjeździe zależało, że sobie uzbierał! :-)
    A jeśli chodzi o wyjazd, to przecież ze Śląska macie rzut beretem, dacie radę bez problemu.

Dokladnie, 2h dluzej niz nad Baltyk, no ale mimo wszystko dla mnie to mega stres, bo ja nie cierpie jezdzic w nocy, no a tylko to wchodzi w gre

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od wczoraj 'meksyk'. Mlody wszystko pcha do buzi, rozdrażniony i widać, że bolą go dziąsła -niech już wyjdzie co ma wyjść i da spokój memu dziecku. Do tego od wczoraj pelzo-raczkuje w zawrotnym tempie i udało mu się usiąść trzy razy,ale za daleki mial podpór i nawet 10 sekund nie utrzymal. W środę na basenie przenieśli nas do wyższej grupy,gdzie już jest większy nacisk na plywanie dziecka ( nie rodzica) i sporo nurkowania. Pewnie to wszystko na raz spowodowalo,że noc slaba, tzn. Zasnął o 22, do północy 4 pobudki, później do 1.30 nie spał i od 3 do 6 trzy pobudki, wstlismy o 7,ale za to w dzień spal od 10 do 12 i od 15.30 do 16.30i zasnął przed kwadransem,jeszcze mam go na rękach,bo odpadł przy cycku :-) wypadałoby się położyć, bo nie wiem co dziś nas czeka

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia a Wy dokad??

• Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dokladnie, 2h dluzej niz nad Baltyk, no ale mimo wszystko dla mnie to mega stres, bo ja nie cierpie jezdzic w nocy, no a tylko to wchodzi w gre

A ja uwielbiam jeździć nocą, uwielbiam! Nie lubię za to w ciągu dnia - gorąco, tłoczno na drogach, zero klimatu :-P

Amberla lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jestem na amen uziemiona z Julka z tylu, bo z naszym "mega duzym" autem po zmianie fotelika pasazer z przodu moze jechac, ale jak sledym w puszce ;)

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Echh wreszcie wieczór, byliśmy na tej uroczystości teściów - 50 lat małżeństwa - dostali medale, dyplomy, kwiaty i kosze słodyczy. Było ciasto, soki, kawa, herbata - impreza normalnie :-) 12 małżeństw było, z czego jedno ma staż 60 lat <szok>. Moi teściowie też z opóźnieniem tą uroczystość mieli, bo już prawie 52 lata są małżeństwem. ;-) Później byliśmy u nich na obiedzie i poszliśmy na spacer po Puszczy Kampinoskiej, pogoda po południu zrobiła się bardzo przyjemna, słońce wyszło i było super.

Za tydzień będziemy się pakowac nad morze :-)

moi dziadkowie są 68 lat po ślubie.....

mamasia, Amberla, niecierpliwa, apaczka, magda sz, witaminkab, jesslin87, Paula_071, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Myslimy o Rowinj tym razem, bo Istria jeszcze nam nieznana. Ja sie smieje, ze mnie okradal i tak zaoszczedzil ;)
    Na takie okradanie to ja też bym mężowi pozwoliła :-), ooo to my dalej, bo na wyspę brac

niecierpliwa lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mamasia a Wy dokad??
    Na brac,ale z noclegiem po drodze na Wegrzech i stamtad na wyspę, a w drodze powrotnej nocleg gdzieś prz jeziorach plitwickich, dwa noclegi w Budapeszcie i do domu :-)

niecierpliwa, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Pulpecja, ja popijam winko ;) Maż na siłowni... A to jednak u syna już dziewczyna, nie koleżanka?:D
    taak, nastąpiło przeobrażenie :-)

niecierpliwa, Amberla, 0na88, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Pulpecja jak sie czujesz w nowej roli??
    Ja tez popijam winko, ale stalam sie bardzo ekonomiczna, po kieliszku juz mi szumi ;) a kiedys potrafilam wypic 2...butelki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:11

Amberla, Pulpecja, witaminkab, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    taak, nastąpiło przeobrażenie :-)
    To Ci opowiem anegdotke.... Zajrzała do moich rodziców w święta siostra mojego taty a moja chrzestna. Ma dwóch synów 74 i 75 :)
    Ten 75 ma syna w listopadzie będzie miał 16 lat.
    Syn ma dziewczyne rok starsza która kiblowała...
    No nieważne... trochę narzekała na nią, ale wiadomo, młodzi hormony itp. Już są chyba z rok?Bo widzę na fb. robią te rzeczy choć w tak młodym wieku to dla mnie niepojęte. I ciocia opowiada że jego mama czyli żona kuzyna 75 kupuje mu prezerwatywy - dla mojego P to niepojęte ale o tym innym razem... bo on pow ze jakby miał taka sytuacje z synem to by go wzial za fraki i wytlumaczyl żeby sobie uswiadomil ze skoro chce się bzykac to musi mieć gdzie mieszkac i jak utrzymać rodzine czyli prace... bo skoro jest dorosły na to by się bzykac to jest dorosły żeby wziąć odpowiedzialność za rodzine ... ale to by the way...
    W każdym razie brat chrzestnej a mój tata powiedział " no to najwyżej będziesz prababcią" . Chrzestna moja jak to uslyszala to zaniemowila i jak odzyskala dech to stwiedzila ze nie nie.... ze go wezmie na dywanik. Bo ze jej syn dziadkiem to oki, ale ze ona prababcia.... to dostala ciśnienia ;)

Wiec uważaj ;)

Pulpecja, magda sz lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Haha Pulpecja jak sie czujesz w nowej roli??
    Ja tez popijam winko, ale stalam sie bardzo ekonomiczna, po kieliszku juz mi szumi ;) a kiedys potrafilam wypic 2...butelki :D
    Ja to samo.... ;) A teraz po dwóch.... maz wrocil a ja mu oznajmiłam ze jestem wstawiona ;P

• apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    moi dziadkowie są 68 lat po ślubie.....
    To tak się da? W jakim są wieku teraz? Pogratulować tylko :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą. Faktycznie cisza, nawet nie muszę za wiele nadrabiać..podczytuję na bieżąco ale nie mam chwili spokoju żeby zebrać myśli.. niby u rodziców wypoczywam, mama zerknie na młodego, wpadnie ciocia która go uwielbia i może nosić całymi dniami (sama niestety nie ma dzieci) ale i tak mam wrażenie że od rana do nocy nie mogę spokojnie usiąść.. dziś młody usnął przy cycu w ciągu dnia i spał ok 40 minut mi na kolanach - pierwszy raz od nie pamiętam kiedy tak zasnął a ja jakoś tak miałam ochotę go poprzytulać i tak siedziałam i gapiłam się:) w końcu złapałam książkę i trochę poczytałam skoro i tak byłam unieruchomiona.
    Czytałyście może Krajewkiego? Jak wyjeżdżałam to mąż wrzucił mi do torby jego książkę, sporo osób zachwyca i faktycznie super się czyta - akurat mam "W otchłani mroku".

Mnie też już trochę męczy mój "urlop", ostatnio mam jakieś myśli że moim jedynym życiowym sukcesem jest urodzenie Patryka.. za chwilę sama karcę się w myślach bo przecież niejedna kobieta marzy o takim szczęściu.. kiedyś miałam tyle marzeń i planów, nawet był czas że coś tam się kręciło, klarowało a później przyszedł jakiś taki moment ze wszystko jeb..o i się oddaliło.. z jednej strony to jest dla mnie oczywiste że teraz Patryk jest najważniejszy a z drugiej strony potrzebuję trochę przestrzeni dla siebie i swoich pasji.. chciałabym mieć kiedyś czas i siły na to wszystko, póki co 40 min z Chodakowską to nie lada wyzwanie:)
    Wracając do mojej cioci..ona ma 51 lat, wygląda jak 30-tka i jest mega mega cudowną osobą, kochającą wszystkie dzieci, nauczyciel, pedagog.. i gdzie tu sprawiedliwość że nie mogła mieć swoich? smutno mi za każdym razem jak o tym myślę..

Ale żeby tak nie smęcić to dziś mój młody cały dzień był na kolankach, chwilę na brzuchu i hop do góry.. oczywiście jeszcze nie trybi co tu zrobić żeby ruszyć (ku radości matki) ale tak cudnie jest patrzeć na kolejne umiejętności.. narazie porusza jak bączek na brzuchu..

Paula_071, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bzykanie , bzykaniem.. ale zeby matka prezerwatywy kupowala. Jak w tej aptece sie patrza na ta 75 latke ? pewnie z pelnym podziwem ze taka krzepka .

Tyyy chyba ze ty o rocznikach piszesz - bo ja o tej godzinie juz nie stykam haha

edit 2 : czyli wersja numer 2 - sama leje do kompa ze swojego komentarza hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:29

niecierpliwa, Pulpecja, Agaata, AgaSad, Migotkaa, apaczka, Amberla, magda sz, mamasia, jesslin87, Paula_071, Martucha86, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko usunęlo o 21 po czym o 22 obudziło się z taką energią ze podskakuje tu na łóżku u sie cieszy, ciekawe o której zasnie ... słyszę tylko jak mu w brzuchu bulgocze

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    bzykanie , bzykaniem.. ale zeby matka prezerwatywy kupowala. Jak w tej aptece sie patrza na ta 75 latke ? pewnie z pelnym podziwem ze taka krzepka .

Tyyy chyba ze ty o rocznikach piszesz - bo ja o tej godzinie juz nie stykam haha

edit 2 : czyli wersja numer 2 - sama leje do kompa ze swojego komentarza hahaha

Hahahahaha sikam! Ja tez myslalam, ze 75 lat :D

Pulpecja, Amberla, magda sz, jesslin87, Paula_071, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

‹‹ 3499 3500 3501 3502 3503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ