X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka na mleku plus owoce to wcale nie tak źle :-) Może następne ząbki nie będą aż takie uciążliwe. A może ona miała jednak jakąś wirusówkę i stąd była ta temperatura w Święta? Co sądzisz? Poza tym może ona się tam trochę przegrzała wtedy i dlatego ten termometr pokazał 40 stopni.... Bo taka temp. z powodu zębów to faktycznie jakiś poziom hard. Tak sobie gdybam...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, infekcja nie wydaje mi się, zero objawów nawet mini wysypki. Opcja z przegrzaniem może może, nie taki głupi pomysł. Z drugiej strony to crp jednak 3 krotnie ponad normę. W morfologii leukocyty w normie, żadnych przesuniec. Tak naprawdę tylko to crp było podwyższone.

Właśnie pisałam do męża bo coś mi się wydawało, że dużo mleka mam w lodówce. Myślałam, że na mm była kaszka a on zrobił na wodzie :-/ po jaką cholerę jak 200 ml stoi i jeszcze 130 odciagnelam. Ech te chłopy.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się wieczorową porą:)
    U nas dzień na szybko, jak sie obudził to nie chciał jesc owoców, chyba mu te zeby dokuczają, za to mleko wychlipał, szybki spacer potem moi chłopcy odwiezli mnie na wykłady i w domu byłam po 18, wiecie i chyba wtedy będe chciałą chodzic na spacer tez godzinkę z Szymciem, bardzo przyjemnie dziś było:)
    My spacerówką jezdzimy przodem do siebie żebym go widziała:)

Apaczka super że sie wyrwałaś noi że tatuś dał rade:) Ja tez sie musze wybrac bo nie lubie jak juz mi sie nie układają, musze sie zapisać własnie na pocieniowanie i podcięcie końcówek:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dobra spadam do łózka poczytać coś z zasad ruchu haha:)

Paula_071 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Nie wiem, infekcja nie wydaje mi się, zero objawów nawet mini wysypki. Opcja z przegrzaniem może może, nie taki głupi pomysł. Z drugiej strony to crp jednak 3 krotnie ponad normę. W morfologii leukocyty w normie, żadnych przesuniec. Tak naprawdę tylko to crp było podwyższone.

Właśnie pisałam do męża bo coś mi się wydawało, że dużo mleka mam w lodówce. Myślałam, że na mm była kaszka a on zrobił na wodzie :-/ po jaką cholerę jak 200 ml stoi i jeszcze 130 odciagnelam. Ech te chłopy.

Może miała wersję prawie bezobjawową a CRP dlatego podwyższone. No bo dziwne z tym CRP... Czy ząbkowanie może podwyższać ten parametr?

Co do męża... No cóż jak nie napiszesz na kartce i jeszcze nie pokażesz, to na pewno się nie domyśli. I tak dobrze, że zrobił kaszkę na wodzie. Mój pewnie by nie mógł znaleźć kaszki i by gryczanej ugotował jakbym dokładnie nie wytłumaczyła co ja mam na myśli ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas masakra, jeczy płacze marudzi wybudza się w nocy z płaczem. Nie chcę jeść. Ale dzisiaj odkryłam przyczynę wybiła się górna prawa jedynka i zeby było miło widać już zarys lewej górnej jedynki i prawej górnej dwójki. Wykoncza mnie zęby :(

Weridiana lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze sporą część sierpniowych dzieciaczków zabkuje. U nas już czuć pod palcem lewa górna jedynkę, czy widać nie wiem bo nie da sobie zajrzeć za nic w świecie.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peklo dziaslo, idzie dolna dwojka. To bedzue 8 zab:)

lys, 0na88, magda sz, Martucha86, jesslin87, Amberla, mamasia, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Może miała wersję prawie bezobjawową a CRP dlatego podwyższone. No bo dziwne z tym CRP... Czy ząbkowanie może podwyższać ten parametr?

Co do męża... No cóż jak nie napiszesz na kartce i jeszcze nie pokażesz, to na pewno się nie domyśli. I tak dobrze, że zrobił kaszkę na wodzie. Mój pewnie by nie mógł znaleźć kaszki i by gryczanej ugotował jakbym dokładnie nie wytłumaczyła co ja mam na myśli ;-)
    Agata nie dyskredytuj tak swojego meza i tak Ci nikt nie uwierzy. Z tego co pisalas, to z niego "Marysia" sprzatajaco-gotujaca. Po zlocie i tak bedzie mial kilka zon, wiec sie nie wysilaj hahaha

Paula_071, Migotkaa, Amberla, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona bidulko, ledwo robale sie budza, a Ciebie juz dopadla jakas wsciekla osa. Ty to masz szczescie, doprawdy. Wspolczuje.
    U nas wieczorem byla piekna burza. Tuz prxrd wracalam z szybkich zakupow i zacheycalam sie kolorem nieba, bulo granatowe a w zasadzie bardziej atramentowa. A dxis tak pieknie zazielenilo sie wokol domu, co prawda pada, alr nastroj nieco lepszy :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Agata nie dyskredytuj tak swojego meza i tak Ci nikt nie uwierzy. Z tego co pisalas, to z niego "Marysia" sprzatajaco-gotujaca. Po zlocie i tak bedzie mial kilka zon, wiec sie nie wysilaj hahaha

Hehe, jak mu powiedziałam, że napisałam o gryczanej to się zbulwersował, że ja takie rzeczy wymyślam, a przecież on na pewno by sobie dał radę! Prawdziwy foch był :-D
    Ale jak on nie wie gdzie coś jest to zwykle szuka na suficie i jakby nie wiedział gdzie jest kaszka dla dziecka, to pewnie by dziecko nie dostało...

Edit: Mój mąż to "Marysia" gotująca, ale nie sprzątająca absolutnie... Rzadko się zdarza, żeby coś w mieszkaniu sprzątał, czy odkurzał. To nie jego działka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 08:40

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno wstałam, a teraz mąż położył się z Hubertem na drzemkę. Mąż ma dzisiaj urlop, jedziemy do teściów, oni mają dzisiaj w Urzędzie Gminy uroczyste wręczenie medalu za 50 lat małżeństwa :-D Później zostajemy na obiad.

A teraz będę robić owocowe koktajle na śniadanie i jabłko z dynią i kaszką dla Huberta.

Pogoda niezbyt piękna, szaro i padało w nocy, teraz nie wiem nawet.

Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

Dokladnie to samo pomyslalam;) a swoja droga co jest zlego w kaszy gryczanej?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dokladnie to samo pomyslalam;) a swoja droga co jest zlego w kaszy gryczanej?

Nic nie ma złego, to był żart. :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    U nas w końcu dobra nocka, wprawdzie po 5 sie przebudził jak mąż cos szukał w szafie ale zasnął, pózniej o 7 ale wziełam do łózka i juz spał odrazu i spał do 8,40:) ja wstałam troche wczesniej:)

Ona pszczoła juz? Kurde.. dobrze ze nie jestes uczulona:)
    Swoja drogą ąz sie boje tych robali po takiej łągodnej zimie br..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata tez wczoraj robilam jablko z dynia, super kolorem ma ten mus ;)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Powiem szczerze, że nie spotkałam się z taką informacją, że ząbkowanie podwyższa crp . Wydaje mi się, że może podwyższać ale raczej nieznacznie. Z resztą zaczynam się zastanawiać jak jest w tej sytuacji. Być może to był błąd laboratorium, różnie to bywa.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- ja tez bede kupowała fotelik na rower :) Kocham jezdzić rowerem ! W ubiegłe wakacje z łzami w oczach patrzyłam na moj kochany rowerek :P bałam się w ciąży jezdzic...

Wiecie coś na temat fotelików ? jakie są godne polecenia?

My jezdzimy przodem do mnie, jakoś pewniej sie czuje, widze keidy zasypia,jak jej sie czapka zsunie ..itp. itd. :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde taka dziwna mgła na polu, ciekawe czy będzie padac, chciałam wziać małego na spacer na spanie hm..

Karolina, mój mąż się bedzie tym zajmował:) Na początek chce kupić taki na ramę a nie na bagażnik żeby widzieć Szymka:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata tez wczoraj robilam jablko z dynia, super kolorem ma ten mus ;)

A robisz surowe jabłko? Bo ja takie zrobione na parze :-) Jak dla mnie to jest pyszne :-)

Dla nas zrobiłam banan, jabłko, gruszka, nasiona chia i spirulina, ciekawe co z tego wyjdzie :-) Wczoraj sobie robiłam mango, banan, spirulina i jogurt naturalny. Idzie wiosna, chociaż tyle, że przerzucę się na ciut lżejsze jedzenie zamiast w kółko kanapki, ser żółty, twaróg, jajko na śniadanie... Ćwiczyć mi się nie chce :-P

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3495 3496 3497 3498 3499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ