SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
apaczka wrote:Hej! Natalia spała dzisiaj w swoim łóżeczku...i to dużo bardziej spokojnie niż ze mną. Mi tez sie dobrze spało
Także już przy tym zostaniemy.
Myślicie, że 7 miesięczne niemowlę umie już manipulować czy kombinować aby uzyskac to co chce? Ja wczoraj po południu miałam już dośc małej, nic jej nie pasowało, darła się więc zostawiłam ją na dywanie i poszłam do łazienki (blisko). Nagle cisza, szybciutko przyleciała do mnie, nie płakała. Zauważyłam, że czasem płacze czy krzyczy ze złości gdy np czegoś jej nie dam czy coś zabiorę. -
Ja bym chciała być aktywna zawodowo od 2017 roku. Niestety ja juz przed ciążą zrezygnowałam z pracy wiec to by było łącznie 3 lata przerwy. Wypadlam całkowicie z obiegu przepisy się pozmienialy wiec na dobrą sprawę to ja musze zaczynać wszystko od początku.
-
ogladam wlasnie sukienki na chrzest dla malej - sa tak slitaaaasnie przeslodzone, ze najchetniej ubralabym ja w zwykle spodnie.
edit: co to kuzwa - mala panna mloda ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:50
Aska87, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Do ilu jest normalna temperatura prz ząbkowaniu? I gdzie pomiar jest bardziej wiarygodny w uchu czy na czole? Łucja ma 38, 2 na czole 38, 6 w uchu. Kupy takie ze pampers nie daje rady.
Jak myślicie iść dziś z mala na ćwiczenia gdzie będą dzieci? Boje się ze któreś będzie zaziebione a ona przez te zęby będzie osłabiona i coś złapie. A z drugiej strony nie chce panikować, chociaż dziecko nie miało więcej niż 37,1. Na spacer nie idę dopóki się nie przespie i tak nie dam rady.
-
Dzień dobry
U nas ostatnio względny spokój. Budzi się w nocy 1-2 razy. Fakt, ze młoa chodzi spać około 22-23, ale ja też wcześniej nie chodzę, więc mito nie przeszkadza. Za to dzisiaj wstała tylko rano wysłać starsze dzieci do szkoły i poszłam dalej spać. Wstałyśmy z Miśką o 10przebrałam, dałam kaszkę, pobawila się i powoli zaczyna marudzić. Pogoda do d..., bo normalnie to już byśmy na spacerek poszły, a tak to się kisimy w domu, bo leje. Zaraz pewnie drzemkę zaliczy jak się uda. No i powoli jak już odsatwimy się od nocnego cycka będę ją chciała tez przełożyć do łóżeczka.
-
Ja sie zastanawiam jak sie obronie, zapomnialam wiekszosci ze studiow hehe no ale jakos musze dac rade. Obrona pewnie na jesieni, Maja bedzie miala ponad rok to moze da rade dawac ja na kilka h z mezem do tesciow zebym sie mogla pouczyc. Tylko warunek musi nauczuc sie jesc..
Sni mi sie po nocach ze musze mala oddsc do zlobka, koszmar najgorszy jakie miewam10 h nie bedziemy sie widziec, masakra. Moglabym posiedziec w domu z mala do 3 lat ale maz ma parcie na ten dom i chce duzo zaoszczedzic..ciekawe za ile znajde prace bo prywatny zlobek kosztuje i nie wiem czy nie wyjdziemy na zero. Jestem mega ciekawa jak z wynagrodzeniem czy przerwa zawodowa cos zmienila w zarobkach, wien ze zalezy od stanowiska ale moga byc teksty ze teraz pani musi sobie przypomniec duzo, ze nie bede super wydajnym pracownikiem bla bla. No i jak ja sie skupie w pracy? Ciagle bede myslec co Majka robi, czy nie placze, czy je itp. Pewnie bede latac do lazienki ryczec z tesknoty. Przed ciaza za psem w domu ryczalam to juz boje sie myslec jak bede za dzieckiem. Dopuszczam jedna mozliwosc te pol etatu.. 10 h bez dziecks to dla mnie za duzo, mam nadzieje ze maz mnie zrozumie...
-
magda sz wrote:Ja sie zastanawiam jak sie obronie, zapomnialam wiekszosci ze studiow hehe no ale jakos musze dac rade. Obrona pewnie na jesieni, Maja bedzie miala ponad rok to moze da rade dawac ja na kilka h z mezem do tesciow zebym sie mogla pouczyc. Tylko warunek musi nauczuc sie jesc..
Sni mi sie po nocach ze musze mala oddsc do zlobka, koszmar najgorszy jakie miewam10 h nie bedziemy sie widziec, masakra. Moglabym posiedziec w domu z mala do 3 lat ale maz ma parcie na ten dom i chce duzo zaoszczedzic..ciekawe za ile znajde prace bo prywatny zlobek kosztuje i nie wiem czy nie wyjdziemy na zero. Jestem mega ciekawa jak z wynagrodzeniem czy przerwa zawodowa cos zmienila w zarobkach, wien ze zalezy od stanowiska ale moga byc teksty ze teraz pani musi sobie przypomniec duzo, ze nie bede super wydajnym pracownikiem bla bla. No i jak ja sie skupie w pracy? Ciagle bede myslec co Majka robi, czy nie placze, czy je itp. Pewnie bede latac do lazienki ryczec z tesknoty. Przed ciaza za psem w domu ryczalam to juz boje sie myslec jak bede za dzieckiem. Dopuszczam jedna mozliwosc te pol etatu.. 10 h bez dziecks to dla mnie za duzo, mam nadzieje ze maz mnie zrozumie...
-
Mi mąż zostawia decyzję o pracy. Jeśli ma nam zostać 300 zł to nie wiem. Tez będę musiała czegoś szukać wiec się okaże. Coraz częściej myślę o drugim dziecku..
Ponawiam pytanie czy iść z mala do dzieci dziś? Czy raczej sobie odpuścić? Oczywiście o ile nastrój w ogóle pozwoli.
-
Ja musze w koncu pojsc do jakiegos gina po skierowanie na usuniecie torbieli, jak sie uda to maj/czerwiec wybieram sie do kliniki i bede przygotowywac sie do drugiego transferu. Jakby sie udalo zrealizowac taki plan, to sprawa z praca rozwiazalaby sie na kolejne 1,5 roku
A jak wyjdzie, to czas pokaze.
magda sz, Migotkaa, aaaaga, jesslin87, Amberla, Weridiana, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość