WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Hej! Natalia spała dzisiaj w swoim łóżeczku...i to dużo bardziej spokojnie niż ze mną. Mi tez sie dobrze spało :) Także już przy tym zostaniemy.
    Myślicie, że 7 miesięczne niemowlę umie już manipulować czy kombinować aby uzyskac to co chce? Ja wczoraj po południu miałam już dośc małej, nic jej nie pasowało, darła się więc zostawiłam ją na dywanie i poszłam do łazienki (blisko). Nagle cisza, szybciutko przyleciała do mnie, nie płakała. Zauważyłam, że czasem płacze czy krzyczy ze złości gdy np czegoś jej nie dam czy coś zabiorę.
    no u nas już od jakiegoś czasu próbuje różne rzeczy wymuszać, a jak już dostanie to pół sekundy i radosne dziecko

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała być aktywna zawodowo od 2017 roku. Niestety ja juz przed ciążą zrezygnowałam z pracy wiec to by było łącznie 3 lata przerwy. Wypadlam całkowicie z obiegu przepisy się pozmienialy wiec na dobrą sprawę to ja musze zaczynać wszystko od początku.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:57

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogladam wlasnie sukienki na chrzest dla malej - sa tak slitaaaasnie przeslodzone, ze najchetniej ubralabym ja w zwykle spodnie.

edit: co to kuzwa - mala panna mloda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:50

Aska87, Paula_071 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ilu jest normalna temperatura prz ząbkowaniu? I gdzie pomiar jest bardziej wiarygodny w uchu czy na czole? Łucja ma 38, 2 na czole 38, 6 w uchu. Kupy takie ze pampers nie daje rady.
    Jak myślicie iść dziś z mala na ćwiczenia gdzie będą dzieci? Boje się ze któreś będzie zaziebione a ona przez te zęby będzie osłabiona i coś złapie. A z drugiej strony nie chce panikować, chociaż dziecko nie miało więcej niż 37,1. Na spacer nie idę dopóki się nie przespie i tak nie dam rady.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Położyłam małego spać, cos nie chciał jesc zupy, wczoraj tez jedzenie średnio mu szło, niby patrzyłam ale ząb się chyba nie szykuje

Ja bym z chęcią posiedziała jeszcze rok w domu, zobaczymy jak to bedzie..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona haha no teraz takie sa, mi sie podobają proste:) zobacz sobie w cocodrillo, tam śa sliczne ale delikatne:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, ja sie nie dziwie mężowi Magdy, bo sama ma to łóżeczko. W ciazy razem z rodzicami i mezem składaliśmy je milion razy! Nienawidzę go. Teraz kupiliśmy nowe z opuszczanym bokiem, jest super:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    U nas ostatnio względny spokój. Budzi się w nocy 1-2 razy. Fakt, ze młoa chodzi spać około 22-23, ale ja też wcześniej nie chodzę, więc mito nie przeszkadza. Za to dzisiaj wstała tylko rano wysłać starsze dzieci do szkoły i poszłam dalej spać. Wstałyśmy z Miśką o 10 :-) przebrałam, dałam kaszkę, pobawila się i powoli zaczyna marudzić. Pogoda do d..., bo normalnie to już byśmy na spacerek poszły, a tak to się kisimy w domu, bo leje. Zaraz pewnie drzemkę zaliczy jak się uda. No i powoli jak już odsatwimy się od nocnego cycka będę ją chciała tez przełożyć do łóżeczka.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam jak sie obronie, zapomnialam wiekszosci ze studiow hehe no ale jakos musze dac rade. Obrona pewnie na jesieni, Maja bedzie miala ponad rok to moze da rade dawac ja na kilka h z mezem do tesciow zebym sie mogla pouczyc. Tylko warunek musi nauczuc sie jesc..

Sni mi sie po nocach ze musze mala oddsc do zlobka, koszmar najgorszy jakie miewam :( 10 h nie bedziemy sie widziec, masakra. Moglabym posiedziec w domu z mala do 3 lat ale maz ma parcie na ten dom i chce duzo zaoszczedzic..ciekawe za ile znajde prace bo prywatny zlobek kosztuje i nie wiem czy nie wyjdziemy na zero. Jestem mega ciekawa jak z wynagrodzeniem czy przerwa zawodowa cos zmienila w zarobkach, wien ze zalezy od stanowiska ale moga byc teksty ze teraz pani musi sobie przypomniec duzo, ze nie bede super wydajnym pracownikiem bla bla. No i jak ja sie skupie w pracy? Ciagle bede myslec co Majka robi, czy nie placze, czy je itp. Pewnie bede latac do lazienki ryczec z tesknoty. Przed ciaza za psem w domu ryczalam to juz boje sie myslec jak bede za dzieckiem. Dopuszczam jedna mozliwosc te pol etatu.. 10 h bez dziecks to dla mnie za duzo, mam nadzieje ze maz mnie zrozumie...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja sie zastanawiam jak sie obronie, zapomnialam wiekszosci ze studiow hehe no ale jakos musze dac rade. Obrona pewnie na jesieni, Maja bedzie miala ponad rok to moze da rade dawac ja na kilka h z mezem do tesciow zebym sie mogla pouczyc. Tylko warunek musi nauczuc sie jesc..

Sni mi sie po nocach ze musze mala oddsc do zlobka, koszmar najgorszy jakie miewam :( 10 h nie bedziemy sie widziec, masakra. Moglabym posiedziec w domu z mala do 3 lat ale maz ma parcie na ten dom i chce duzo zaoszczedzic..ciekawe za ile znajde prace bo prywatny zlobek kosztuje i nie wiem czy nie wyjdziemy na zero. Jestem mega ciekawa jak z wynagrodzeniem czy przerwa zawodowa cos zmienila w zarobkach, wien ze zalezy od stanowiska ale moga byc teksty ze teraz pani musi sobie przypomniec duzo, ze nie bede super wydajnym pracownikiem bla bla. No i jak ja sie skupie w pracy? Ciagle bede myslec co Majka robi, czy nie placze, czy je itp. Pewnie bede latac do lazienki ryczec z tesknoty. Przed ciaza za psem w domu ryczalam to juz boje sie myslec jak bede za dzieckiem. Dopuszczam jedna mozliwosc te pol etatu.. 10 h bez dziecks to dla mnie za duzo, mam nadzieje ze maz mnie zrozumie...
    jak masz wyjść na zero, to opłaca ci się wracać do pracy?

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa któras planuje kupić siodełko na rower na lato?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz twierdzi ze moze juz nie chodzi o same pieniadze ale zebym sie nie zasiedziala w domu..ja mu powiem albo cos sie ida na pol etatu albo w ogole dopki babcia nie bedzie mogla zostac z Maja.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    aaa któras planuje kupić siodełko na rower na lato?
    ja planuję :-) już nie mogę się doczekać

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż zostawia decyzję o pracy. Jeśli ma nam zostać 300 zł to nie wiem. Tez będę musiała czegoś szukać wiec się okaże. Coraz częściej myślę o drugim dziecku..
    Ponawiam pytanie czy iść z mala do dzieci dziś? Czy raczej sobie odpuścić? Oczywiście o ile nastrój w ogóle pozwoli.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka z taką gorączka to ja bym nigdzie nie szła. A i termometra bym z ręki nie wypuszczala. Ale to ja.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka, ja też raczej z gorączkującym dzieckiem odpuściłabym sobie takie wyjście.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym podała coś na zbicie temperatury i została w domu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys tez mam taki pomysł ale zastanawiam czy nie panikuje. Temp cały czas sprawdzam po paracetamolu spadła znacznie. Ale kontroluje cała czas.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze w koncu pojsc do jakiegos gina po skierowanie na usuniecie torbieli, jak sie uda to maj/czerwiec wybieram sie do kliniki i bede przygotowywac sie do drugiego transferu. Jakby sie udalo zrealizowac taki plan, to sprawa z praca rozwiazalaby sie na kolejne 1,5 roku ;) A jak wyjdzie, to czas pokaze.

magda sz, Migotkaa, aaaaga, jesslin87, Amberla, Weridiana, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 3493 3494 3495 3496 3497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ