X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Mnie najbardziej wkurza, że nie mam się w co ubrać. Rozmiar ten sam ale przez półtora roku nic nie kupowałam " normalnego" najpierw ciaza to kupowałam ciążowe ciuchy a później nie było czasu na chodzenie po sklepach.

Mam podobne problemy. I rozmiar nie ten sam niestety :/ Ciągle 6 kg na plusie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dla mnie to wyzwanie, czesto gesto, a wlasciwie zawsze awykonalne, dlatego to zadanie meza glownie ;)

Tak duże wyzwanie, że aż się nie podejmujesz? :-D :-P

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Mam podobne problemy. I rozmiar nie ten sam niestety :/ Ciągle 6 kg na plusie.

13kg, kto da wiecej ;)

• Paula_071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Też tak mówiłam a później Natalka zaczęła ząbkować ;-)

Można przeżyć i trochę zapomnieć - ja przeżyłam 7 zębów i brak męża w domu podczas najgorszego :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Tak duże wyzwanie, że aż się nie podejmujesz? :-D :-P

Dokladnie tak :D

Agaata lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hahaha :-D Dobra, to ja już nic nie mówię :-D Mój póki co bezzębny, więc nie dostałam wystarczająco w dupę, żeby się wypowiadać :-D

A tak na marginesie, ile Natalka ma tych ząbków? Ciągle jeden?
    Wybacz, ja mam po prostu dzisiaj wybitny kryzys i ból duszy więc jak mi już wkurw przeszedł to mam taki ironiczny humor.

Jeden jeden...

"Jeden dla Władcy Ciemności na czarnym tronie
    W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie,
    Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
    Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
    W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie."

;)

Agaata, Paula_071, Martucha86, magda sz, 0na88, aaaaga, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach robienia czegoś dla siebie idę jutro na 18 do fryzjera i niech mój mąż użera się (tak to się pisze??) ze SWOIM drańskim, niewdzięcznym, niewychowanym dzieckiem. Niech nakarmi, wykąpie i położy spać. O!

Agaata, niecierpliwa, Paula_071, magda sz, mamasia, aaaaga, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Wybacz, ja mam po prostu dzisiaj wybitny kryzys i ból duszy więc jak mi już wkurw przeszedł to mam taki ironiczny humor.

Jeden jeden...

"Jeden dla Władcy Ciemności na czarnym tronie
    W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie,
    Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
    Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
    W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie."

;)

Ale ja to doskonale rozumiem więc spoko. Tak prawdę mówiąc, to faktycznie nie wiadomo co jeszcze przede mną z tymi zębami. Strach się bać.

A jakiś drugi się chociaż nie przebija tak troszeczkę? Co by dziecku ulżyło?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie druga dolna jedynka ale chyba nieprędko się przebije...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ja w ramach robienia czegoś dla siebie idę jutro na 18 do fryzjera i niech mój mąż użera się (tak to się pisze??) ze SWOIM drańskim, niewdzięcznym, niewychowanym dzieckiem. Niech nakarmi, wykąpie i położy spać. O!

To mi się podoba!

Teraz pomyślałam, ze za 2 tygodnie jedziemy do Jastarni. Niech tylko żaden ząb się nie zdecyduje na wyłażenie wtedy...

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    To mi się podoba!

Teraz pomyślałam, ze za 2 tygodnie jedziemy do Jastarni. Niech tylko żaden ząb się nie zdecyduje na wyłażenie wtedy...

Tego sie wlasnie boje, ze podczas urlopu zacznie sie akcja zabki

• apaczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata nie znasz dnia ani godziny ale liczę, że u Was cały proceder będzie przebiegał łagodnie i znośnie. U nas za miesiąc chrzest i aż się boję co wtedy będzie :D Armagiedon panie

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Agata nie znasz dnia ani godziny ale liczę, że u Was cały proceder będzie przebiegał łagodnie i znośnie. U nas za miesiąc chrzest i aż się boję co wtedy będzie :D Armagiedon panie

Oby było znośnie. Zobaczymy.

A jak Natalka dzisiaj? Jadła coś? Z piersi jeszcze jada czy już całkowicie nie?
    Rozumiem, że ona przez te zęby jest bardzo rozdrażniona, płacze?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

A gdzie chrzciny organizujecie? W Warszawie? Za miesiąc na pewno wszystko wróci do normy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki nie zacznę sie wysypiac nie mam żadnych planow uczuc sie jezykow czy chodzic na nauke tanca:) dobranoc!;)

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Oby było znośnie. Zobaczymy.

A jak Natalka dzisiaj? Jadła coś? Z piersi jeszcze jada czy już całkowicie nie?
    Rozumiem, że ona przez te zęby jest bardzo rozdrażniona, płacze?
    Ech aż mi sie nie chce o tym pisać. Do południa było nawet ok a pózniej bardzo płakała, wygląda na to, ze z bólu. Nie chciała jeść. Spała. Pierś nie bardzo. Butla nie bardzo. Mm nie bardzo. Zupka zdecydowanie nie. Jedynie zjadła trochę owoców z jogurtem hippa i wsio. Normalnie żyć nie umierać. Tydzien temu było inne dziecko a teraz takie cyrki. Ale cóż.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A gdzie chrzciny organizujecie? W Warszawie? Za miesiąc na pewno wszystko wróci do normy.
    W rodzinnych stronach mojego męża, Wawa za droga i problem z noclegiem.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ech aż mi sie nie chce o tym pisać. Do południa było nawet ok a pózniej bardzo płakała, wygląda na to, ze z bólu. Nie chciała jeść. Spała. Pierś nie bardzo. Butla nie bardzo. Mm nie bardzo. Zupka zdecydowanie nie. Jedynie zjadła trochę owoców z jogurtem hippa i wsio. Normalnie żyć nie umierać. Tydzien temu było inne dziecko a teraz takie cyrki. Ale cóż.

A może jej spróbuj podać sok warzywny albo owocowy ze strzykawki? Nie wiem czy to przejdzie, ale może akurat.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)

Ale jestem wyrąbana, dziś wszystko na szybko
    Teściowie zapisali mnie na ten kurs na prawo jazdy, kazali odebrać skierowanie na badania wchodzę do sekretariatu o 15 a tam mi mówią że od dziś wykłądy o 16, a że jestem nemo i nic nie wiem to miałam w planach chodzić na każdy więc szybko do domu, zjadłam zupe i rura z powrotem, pierwszy raz Szymon został sam w domu z tata na 2,5 godziny, przyznam się że miałam łzy w oczach za drzwiami, Szymcio dał tacie popis bo nie chciał usnac i usypiał go godzine hehe:)

co do dzwieków to moj Szymon nie boi sie blendera, odkurzacz lubi, wtedy jest hipnoza, chocby był marudą to odkurzanie go zawsze uspokaja:)

Co do siedzenia w domu, to mnie też to zaczeło męczyć, ja od dnia porodu nie wychodziłam nigdzie sama na miasto, z męzem tez nie.. przed porodem nie bylismy jakyc mega rozrywkowi ale teraz to już wogóle domatorzy się zrobilismy, ja teraz robię to prawko to będzie wychodne haha

Agaata, mamasia, Paula_071, Amberla, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, bardzo dobry pomysł z tym prawkiem! I właśnie to też jest fajny sposób na zrobienie czegoś dla siebie. Super, że się zdecydowałaś. :-)

Migotkaa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3491 3492 3493 3494 3495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ