WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a jak z Natalką? Byliście na badaniach? Jakieś wieści?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja myślę, że kremy przeciw UV z filtrem mineralnym są ok i należy ich używać w przypadku takich małych dzieci. Pochłanianie promieniowania UV a poparzenie to raczej dwie różne sprawy. No i zaczerwieniona skóra to jest już podrażnienie moim zdaniem, albo przegrzanie dziecka. Chyba, że o coś innego Ci chodzi.

Chodzi mi bardziej o wytwarzanie bariery ochronnej, opalenizny ale oczywiście jak pisze Migotkaa nie poparzenie ;-) dlatego tak krótkie ale częste dawki słońca są zalecane. W zależności od klimatu, skóry dziecka będzie to inaczej wyglądało bardzo indywidualnie

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym blendowaniem to znowu nie takie dziwne, jak z odkurzaczem jedne usypiaja inne się śmieją a jeszcze inne boją i płaczą ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Z tym blendowaniem to znowu nie takie dziwne, jak z odkurzaczem jedne usypiaja inne się śmieją a jeszcze inne boją i płaczą ;-)

To mój z kategorii tych, które się nie boją takich odgłosów w takim razie ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys postaram się znaleźć artykuł dotyczący promieniowania itp dawno temu czytałam ale ciekawy

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, a jak z Natalką? Byliście na badaniach? Jakieś wieści?
    Tak zaniosłam mocz. W bad ogólnym leukocytow jest 5 do 8 w polu widzenia czyli tak naprawę szału nie ma jeśli miałoby to być zak układu moczowego. Cholera no nie jestem przekonana ale moja szefowa twierdzi, że od ząbkowania crp tak nie urośnie i to zum. Mam dać Bactrim i poczekać na posiew moczu. Wtedy będzie wiadomo co robimy dalej. Natalka dzisiaj rano nawet miała apetyt i zjadła taki jogurt hippa bez problemu ale po powrocie ze spaceru jest bardzo marudna, strasznie płacze. Dałam jej paracetamol i spała ponad godzinę ale obudziła się znów z płaczem. Ciągle smok w buzi i trzeba ją tulic, okropnie płacze. Teraz znów śpi. Buuu kiedy to minie...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odkurzacz czy suszarka to prawdziwe hity. Dlatego mam czysto w domu bo codziennie odkurzam, skoro dziecko lubi ;-)

mamasia, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Tak zaniosłam mocz. W bad ogólnym leukocytow jest 5 do 8 w polu widzenia czyli tak naprawę szału nie ma jeśli miałoby to być zak układu moczowego. Cholera no nie jestem przekonana ale moja szefowa twierdzi, że od ząbkowania crp tak nie urośnie i to zum. Mam dać Bactrim i poczekać na posiew moczu. Wtedy będzie wiadomo co robimy dalej. Natalka dzisiaj rano nawet miała apetyt i zjadła taki jogurt hippa bez problemu ale po powrocie ze spaceru jest bardzo marudna, strasznie płacze. Dałam jej paracetamol i spała ponad godzinę ale obudziła się znów z płaczem. Ciągle smok w buzi i trzeba ją tulic, okropnie płacze. Teraz znów śpi. Buuu kiedy to minie...

Tak naprawdę, to Ty widzisz Natalkę cały czas i tak jak Paula Ci wczoraj napisała, zaufaj intuicji trochę. Leukocyty spadły, bo Natalka nawodniona pewnie. A może ona jednak przeszła wirusówkę i stąd to CRP? Ono wzrasta też podczas infekcji wirusowych? Dopóki nie przyjdzie wynik posiewu to można sobie gdybać. Ile się czeka na posiew?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily nienawidzi odgłosu blendera za pierwszym razem się przestraszyla i rozplakala. Teraz jak włączam to nie płacze ale robi się niespokojna i widać ze jej przeszkadza. Za odkurzaczem tez nie przepada.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moj tez lubi odkurzacz, raczkuje za nim jak maz odkurza, uwielbia thermomiks, pralke. A tutaj nie wiem co sie stalo.

Edit. Zasypia przy suszarce do wlosiw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 16:14

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam które podawały sloiczki po 6 miesiącu. Czy Wasze dzieci też nie chciały tego jeść? Ile czasu minęło zanim zaakceptowaly nowa konsystencję?
    Trzeci raz próbuje a Lily nadal wypluwa. Nie pasują jej te kawałki.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka zjadla od 1 podania, ale na poczatku trzymala w buzi, jakby nie wiedziala co ma z tym zrobic, a potem kilka razy miala odruch wymiotny, za 2,3 razem juz poszlo, ale jadla dluzej niz papke. Bobovita ma najwieksze kawalki, moze z innej firmy zobacz??

• Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubertowi takie odgłosy nigdy nie przeszkadzały, a teraz raczej jest przyzwyczajony bo młynka w ekspresie do kawy słucha codziennie kilka razy plus blender, odkurzacz, suszarka, czasem wiertarka jak mąż coś kombinuje ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hubertowi takie odgłosy nigdy nie przeszkadzały, a teraz raczej jest przyzwyczajony bo młynka w ekspresie do kawy słucha codziennie kilka razy plus blender, odkurzacz, suszarka, czasem wiertarka jak mąż coś kombinuje ;-)

Aaa i jeszcze ostatnio super zabawa była małą wkrętarką - oczywiście pod kontrolą męża, ale bardzo mu się podobał i odgłos i światełko :-)

Ja jeszcze słoiczków po 6 miesiącu nie podawałam, mam jeszcze kilka tych po 4 i po 5 i póki co wykorzystujemy je na zmianę z moimi zupkami.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale moj tez lubi odkurzacz, raczkuje za nim jak maz odkurza, uwielbia thermomiks, pralke. A tutaj nie wiem co sie stalo.

Edit. Zasypia przy suszarce do wlosiw

Pewnie nic się nie stało, nie pasuje mu ten odgłos, może się go wystraszył, może źle mu się skojarzył i tyle. Może następnym razem wcale tak nie będzie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Tak naprawdę, to Ty widzisz Natalkę cały czas i tak jak Paula Ci wczoraj napisała, zaufaj intuicji trochę. Leukocyty spadły, bo Natalka nawodniona pewnie. A może ona jednak przeszła wirusówkę i stąd to CRP? Ono wzrasta też podczas infekcji wirusowych? Dopóki nie przyjdzie wynik posiewu to można sobie gdybać. Ile się czeka na posiew?

Jeśli nie ma bakterii to wynik będzie jutro, a jeśli są to w zależności od bakterii aż do 7-9 dni.

apaczka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim laboratorium akurat 3 dni czekają i jak się nic nie hoduje to dają wynik. A w szpitalu na jałowy wynik posiewu czekałam kiedyś 5 dni, przy czym nie był to akurat wynik posiewu moczu tylko posiew wymazu z szyjki macicy. Nie wiem jak u Apaczki się czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 17:04

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj rozplakal sie z wrzaskiem na dzwiek robota kuchennego gdy szatkowalam mieso do krokietow blender spoko odkurzacz tez mikser tez a ten robot ni hu hu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ze zaliczyłam dziś pierwszy wykład na prawo jazdy, oficjalnie się zapisałam, trzymać kciuki zeby mi to jakoś poszło !

niecierpliwa, 0na88, Paula_071, apaczka, Agaata, lys, Griszanka, Aska87, witaminkab, magda sz, aaaaga, Martucha86, mamasia, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa - brawo Ty ! :)

U nas dzis byla fizjoterapeutka - Zoska zanosila sie placzem okropnie.. az powietrza nie mogla momentami zlapac , teraz probujemy ja uspic.

Postepy sa - coraz wiecej sie obraca i mniej wymaga naszej ingerencji, jednak ten jej wyprost nadal spory, najwazniejsze zeby te jej raczki cwiczyc, zeby ukladala przed siebie a nie w samolot ( w razie upadku , czy podporu czy nawet przy przewrocie zeby jej nie blokowaly ruchu).
    Teraz widze ze nawet trzy obroty pod rzad zrobi a jeszcze niedawno nie potrafila dobrze zrobic ani jednego, bo zostawala na boku z zaklinowana raczka albo udalo jej sie z przypadku.

W porownaniu do Waszych urwisow jest daleko z tylu - jednak kazdy jej postep ogromnie mnie cieszy :)

az w nagrode wpieprzylam wielka miske spagheti - za to wsiade dzis na rowerek , obiecuje :)

niecierpliwa, Paula_071, lys, witaminkab, magda sz, mamasia, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 3489 3490 3491 3492 3493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ