WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, gadałam chwilę z mamą i wspomniałam jej o wynikach Natalki, bo w święta na ten temat rozmawiałyśmy. Mówi, że leukocyty w moczu podwyższone, bo nie piła, nie oddawała moczu i mocz zagęszczony i wcale jej te leukocyty nie dziwią w tej sytuacji. CRP 34 podwyższone, ale przy normie do 10 to nie jakieś bardzo wysokie. I ona mówi, że dokładnie tak by zrobiła, że jutro powtórka badań, posiew jeszcze przed antybiotykiem. I ZUM możliwy, ale ona by tego nie przesądzała na podstawie tego co jej powiedziałam (oczywiście nie widziała dziecka, więc to takie bardziej gdybanie na odległość). W każdym razie mówi, że ząbkowanie ząbkowaniem ale tym problemom z apetytem to warto się przyjrzeć głębiej.
    Głowa do góry, jeszcze trochę i będzie lepiej. Mam nadzieję, że Natalce szybko przejdzie i wszystko wróci do normy. Nie ma nic gorszego niż obawa o zdrowie dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 22:56

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O faktycznie fajny ten daszek z edisy.. ja mam osłonkę przeciwsłoneczną i dziś próbowałam, jest ok choć pewnie mniej stabilna niż taki daszek..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam program gdzie terapeuta leczył
    dziecko i instruowal całą rodzinę , chodziło o niechęć do jedzenia na podłożu psychicznym. Dziwne ale kto wie być może coś w tym jest. U takiego maleństwa raczej nie ma traumny chociaż...ząbkowanie. głośno rozmyślam ...

Agaata, Paula obydwie podawalyscie żółtko, kto wie czy to nie jest powodem wymiotów czy płaczu, wspominalyscie o tej możliwości

wczoraj Emma powiedziała wyraźnie mama :-) Wcześniej było mam

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, gadałam chwilę z mamą i wspomniałam jej o wynikach Natalki, bo w święta na ten temat rozmawiałyśmy. Mówi, że leukocyty w moczu podwyższone, bo nie piła, nie oddawała moczu i mocz zagęszczony i wcale jej te leukocyty nie dziwią w tej sytuacji. CRP 34 podwyższone, ale przy normie do 10 to nie jakieś bardzo wysokie. I ona mówi, że dokładnie tak by zrobiła, że jutro powtórka badań, posiew jeszcze przed antybiotykiem. I ZUM możliwy, ale ona by tego nie przesądzała na podstawie tego co jej powiedziałam (oczywiście nie widziała dziecka, więc to takie bardziej gdybanie na odległość). W każdym razie mówi, że ząbkowanie ząbkowaniem ale tym problemom z apetytem to warto się przyjrzeć głębiej.
    Głowa do góry, jeszcze trochę i będzie lepiej. Mam nadzieję, że Natalce szybko przejdzie i wszystko wróci do normy. Nie ma nic gorszego niż obawa o zdrowie dziecka.
    Szczerze ten Zum to jak dla mnie pisany palcem po wodzie. Gdyby nie podwyższone crp to ten mocz w ogóle nie zrobił by na mnie wrażenia. Ale jednak gorączkowała i to do 40 a to ciężko przypisać zebom. Crp podwyższone ale bez szału, też mnie jakoś super nie przekonuje. Dlatego nie dostała od razu antybiotyku i powtarzamy badania.
    Co do problemów z apetytem to wydaje mi się, że mogą być przy ząbkowaniu jak najbardziej a zęby idą ewidentnie i ostatnio kiedy wyszedł pierwszy ząbek też tak było. Później już było ok i chętnie jadła.
    Pisałaś o tym wrzasku Huberta, u nas było tak parę razy właśnie w okresie kiedy wychodziły zęby.
    U nas noc jakaś dziwna. Natalka ma jakiś motorek w tyłku i non stop wędruje po łóżku, przekreca się na brzuch itp. Jestem koszmarnie niewyspana. Teraz łapiemy mocz.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas spokój:-)
    od kiedy mała przekonała się do mm, wypija wieczorem (około 22-23) jakieś 150 to naprawdę ładnie śpi. Zbudziła się dzisiaj raz około 4, dałam najpierw wodę, potem około 6 pierś bo nie dawała za wygraną i się kreciła czyli zgłodniała. teraz butelka już czeka :-) jak się przebudzi,to jej dam i może pośpi do 9-10.
    Powiem wam, ze ja po świetach mam jakiś spadek nasroju chyba, może przez okres, albo zmianę pogody. Nie chce mi się nawet obiadków małej gotować, robię coś, bo musi coś zjeść, ale to tak z musu. Wszystko robię jakby w zwolnionym tempie w ogóle.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, w takim razie dobrze, że robicie dzisiaj powtórkę badań, to się okaże. Jak wczoraj mówiłam mamie, to ona jakaś też nieprzekonana, ale powiedziała, że trzeba oczywiście badania powtórzyć, bo wszystko jest możliwe.
    Mam nadzieję, że u Natalki szybko się z tym ząbkowaniem wyciszy i że wszystko wróci do normy - apetyt też. Oby to nie trwało długo.

U Huberta więcej ryku dzisiaj nie było. Noc spokojna, bez atrakcji. Apaczka, Hubert się też wiercił jak z nami spał, dlatego teraz to się baaardzo rzadko zdarza, bo ja nie mogę się wyspać.

Zaczyna się ładny dzień, słońce świeci. Oby tak zostało do wieczora.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kolejna noc z godzinna impreza u mlodego jakis czas temu pisalyscie ze wasze dzieci w nocy tez robily przerwe w spaniu na zabawe minelo im ? Nie dość ze nie umie sam soe z brzucha na plecy przekrecic wiec mu pomagam kilka razy w nocy to jeszcze ta godzinna przerwa a potem sie dziwie ze jestem zdenerwowana glowa mnie boli i nic mi sie nie chce
    U nas pogod ladna wiec nie moge d9czekac sie spaceru
    Zdrowka dla dzieciaczkow

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Tomek musial odespac te akcje z wymiocinami czy jak, ale spal jak wtedy gdy nie mial zebow czy jakies 5 msc temu;) zasnal przed 21, pobudka na cyca o 1, 6 i wstal przed 8! I to sie bawi sam pol godziny grzecznie w lozeczku:)

Lys, przy moim pierwszym zapaleniu piersi i goraczce maz googlowal temat ibuprofenu i niby w baaardzo malej ilości przenika do mleka, wiec mozesz spokojnie brac jak Cie boli. Trzymam kciuki by rehabilitacja pomogla.

Niecierpliwa, a Julka dalej nie chce butli czy juz dopuściłas próby podawania mm w takiej formie?

mamasia lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, od paru dni Julka przeprosila sie z butelka i popoludniu wypija 200ml, od 2 dni dolozylam butle rano i jak wstanie to wypija 150ml. Ciekawe jak dlugo zapanuje spokoj ;)

apaczka, magda sz, Paula_071, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mojej zdazylo się kilka razy o przeszło. Tylko ja ją usypiałam na wszelkie możliwe sposoby i noc do niej nie mówiłam ani słówka.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Słońce świeci jak oszalałe:)
    Moje dziecko wstało o 6 i śpiewało z rana, po 7 usnał na pół godzinki, matka niedospana

Pulpecja, ja mam to samo.. ale ten rzut takiego ciepła zawsze tak na mnie działał

Niecierpliwa, oby Julce tak zostało:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, u Huberta to był póki co jednorazowy wybryk z nocną pobudką na zabawę. Mam nadzieję, że nie wróci. Póki co nie jest źle.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja już całe opakowanie ibuprofenu zjadłam, tylko że to za bardzo nie pomaga, ja to raczej łykam przeciwzapalnie, bo dużego efektu nie ma.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,

Apaczka oby jak najszybciej postawili diagnozę żeby pomóc małej. Bidulka :(

Lys a te leki odstawiłaś całkiem?

Kupiłam wczoraj sok gruszkowy gerbera i właśnie go z wodą rozcieńczyłam, dałam Mai w niekapku ale nie, jednak tylko woda albo herbatka bez cukru. W sumie dobrze. Za tydzień w piatek mamy lekarza, ważenie plus skierowanie na morfo żelazo, tsh, crp. Ostatnio poci się bardziej i inaczej pachnie, do tego ma sińce po oczami, wit D dostaje więc to nie z tego.

Dziś wróciłam do diety, nie chcę nawet na wagę włazic po świetach bo się załamie, za tydzień wejdę jak trochę spadnie hehe.

Kuzwa ząb mnie boli :(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale wiesz, ze od nadmiaru witaminy D tez można sie pocic?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula poziom wit D chyba też jej zrobie, nie zaszkodzi jak już i tak będą pobierać.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz ja też zauwazyłam że troszkę Szymko sie poci, ale nie wiem od czego..
    Ja jak byłam mała to ponic mozna było z mojej pizamy wodę wycisnąć, i to było od niedoboru wit D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pizamki suche ale głowa jej sie poci, ciotka mi powiedziała że to był objaw anemii u jej syna i to była anemia a taki puciuś był że nikt by nie powiedział

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Bry,

Apaczka oby jak najszybciej postawili diagnozę żeby pomóc małej. Bidulka :(

Lys a te leki odstawiłaś całkiem?

Kupiłam wczoraj sok gruszkowy gerbera i właśnie go z wodą rozcieńczyłam, dałam Mai w niekapku ale nie, jednak tylko woda albo herbatka bez cukru. W sumie dobrze. Za tydzień w piatek mamy lekarza, ważenie plus skierowanie na morfo żelazo, tsh, crp. Ostatnio poci się bardziej i inaczej pachnie, do tego ma sińce po oczami, wit D dostaje więc to nie z tego.

Dziś wróciłam do diety, nie chcę nawet na wagę włazic po świetach bo się załamie, za tydzień wejdę jak trochę spadnie hehe.

Kuzwa ząb mnie boli :(

Tak, całkiem odstawiłam. Dwa z nich wzięłam tylko jeden raz (suplement i ten, który w ogóle nie jest zalecany bo nie był badany). Przeciwbólowy ze statusem L2 wzięłam 2 razy, a leku przeciwzapalnego który ma status L3 w ogóle nie wzięłam ani razu.
    Tak, jakby nie wyszła mi ta kuracja w ogóle, ale cóż dla mnie L3 i karmienie piersią się wykluczają, a że nie da rady odstawić normalnie Lily od cyca, bo jest sajgon, to tak wygląda sytuacja.
    Gdyby był mój mąż i nosiłby i lulał małą kiedy przeżywa tak strasznie rozstanie z cycem to byśmy mogli się tak bawić, ale ja nie jestem w stanie się kurować i jednocześnie godzinami nosić płaczące ze cycem dziecko.

Lily od kilku dni też ma duże sińce pod oczami mimo, że śpi więcej i lepiej, bo w dzień nawet do 4 godzin, też mi przeszła przez myśl anemia.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Agaata dobrze że z waszymi pociechami lepiej.
    Apaczka mam nadzieję że to ząbki i wszystko wkrótce wróci do normy.
    Iys podłączam się do pytania, odstawilas resztę leków? Może terapeuta coś doradzi.

u nas też słoneczko , Emma obudziła się o 6 teraz zapada w drzemkę, jak wstanie idziemy na spacer.
    Podałam jej dzisiaj kaszkę w butelce , wypila 50ml , smoczek został zmodyfikowany nożyczkami ;-) bo nie mam innego. Ostatnio była antybutelkowa...

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3487 3488 3489 3490 3491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ