X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Crp ponizej 1, mocz i krew bez odchyleń, tylko hemoglobina 10,8. Tak jak pisala Agata, teraz tez jest dolek, wiec sie nie przejmuje. Zoltka narazie nie podaje. Jutro dostanie buraczki z cielęciną i natka. Macie inne propozycje na "zelazowe" posilki?

Paula, ja podaję Cebion codziennie, dzięki witaminie C żelazo lepiej się wchłania podobno. Nie wiem na ile to pomaga, ale raczej nie zaszkodzi ;-)
    Dobrze, że morfologia w porządku. Żółtko bym póki co odpuściła na jakiś czas. Robiłaś poziom żelaza, czy tylko hemoglobinę? Inne parametry w morfo wszystkie w normie? Trochę niska ta hemoglobina jednak, może skonsultuj z pediatrą Tomka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 16:55

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, to cebion mozna codziennie podawac?? Mi lekarka powiedziala, ze po 2 tyg po chorobie nie podawac

• Agaata Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Cebion to witamina C, nie konsultowałam podawania z lekarzem ;-) Mam otwarte opakowanie i zamierzam je dokończyć.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja zaczęła stawać. Wspina się najchętniej po mnie i stoi. Przy meblach prostuje nogi, ale od pasa w górę jest prostopadle do podłogi. Ja jej nie podtrzymuje ani nie pomagam. Chwyta mnie np za rękę i wstaje.
    Dziś jeszcze byłam cały dzień sama i po tych świętach naprawdę padam.

Martucha86 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, ja podaję Cebion codziennie, dzięki witaminie C żelazo lepiej się wchłania podobno. Nie wiem na ile to pomaga, ale raczej nie zaszkodzi ;-)
    Dobrze, że morfologia w porządku. Żółtko bym póki co odpuściła na jakiś czas. Robiłaś poziom żelaza, czy tylko hemoglobinę? Inne parametry w morfo wszystkie w normie? Trochę niska ta hemoglobina jednak, może skonsultuj z pediatrą Tomka?

Nie robilam zelaza, bo poszlam z Tomkiem w sprawie tych wymiotow. I chyba nie chce go kuc drugi raz, chociaz dzisiaj nawet nie zauważył igly. Wyniki badan pediatra z luxmedu opisala jako "niewielkie odchylenie, konsultacja w trybie zwyklym". Wyniki wyslalam tez pediatrze do ktorej chodzimy prywatnie. Zobaczymy co powie, chociaz ja mam w glowie ten dramat z przed 6 msc po podaniu zelaza, kiedy plakal 20 godzin i oka nie zmrozyl, wiec teraz wolalabym go nie dawac.
    Z ta witamina C dobry pomysl, tez mam otwarte opakowanie to bede mu podawac w porze obiadowej:)

Apaczka, wrociliscie ze szpitala, ktos obejrzal Natalke? Badania zrobione?

Lys, jak sie czujesz?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ja z tych "opóźnionych" co dopiero się na spacerówkę przesiedli w święta :) i śpiworek zamówiłam dopiero teraz taki http://allegro.pl/edisa-wiosenny-spiworek-do-wozka-minky-110-cm-i6063992707.html napisali że wiosenny hmmmm zobaczymy do 10 dni ma być :) wzięłam na 110cm więc najwyżej ja będzie za gruby to na jesień będziemy używać, a tak to do tej pory używałam tylko kocyków

Oglądałam dzisiaj ten śpiworek własnie, tylko on jest bardzo duży. Teraz mam 90 i wydaje mi się wielki, a co dopiero 110. Szkoda, że nie ma mniejszego.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, Cebion to witamina C, nie konsultowałam podawania z lekarzem ;-) Mam otwarte opakowanie i zamierzam je dokończyć.

Ja wiem, ze to wit C ;) Mi tylko powiedziala, zeby dawac maks 2 tyg, zeby nie suplementowac dluzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 20:14

• apaczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już wróciłyśmy. W moczu ma nieco podwyższone leukocyty 10-12 Crp 34 przy normie do 10. Wygląda na ZUM :-( do tego ząbkuje i stąd aż taka niechęć do jedzenia. Jutro powtórzymy bad ogólne i posiew moczu i dostanie antybiotyk. Dobrze, że poszłyśmy

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, to dlatego ta temperatura taka wysoka była. Widzisz, jednak przeczucie matki jest bardzo ważne, bo mówiłaś o ZUM. Dużo zdrowia życzę!

apaczka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, mam nadzieję, że będzie wszystko ok. A czemu już nie podali antybiotyku skoro to zakażenie układu moczowego? Jest sens czekać do jutra?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Oglądałam dzisiaj ten śpiworek własnie, tylko on jest bardzo duży. Teraz mam 90 i wydaje mi się wielki, a co dopiero 110. Szkoda, że nie ma mniejszego.

chyba ten sam sprzedawca miał 85 ale nie pisało przy nim że wiosenny...
    ja chciałam specjalnie większy, bo do spania ma jakoś 90 i tak niewiele za duży a chciałam żeby jeszcze na jesień był, byle tylko po ziemi nie jeździł jak do wózka założymy :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcemy mieć posiew moczu a jeśli podamy antybiotyk wtedy nie ma sensu już robienie posiewu bo antybiotyk zaburzy wynik. Poza tym wynik crp przyszedł kiedy nas już nie było w szpitalu, koleżanka do mnie zadzwoniła. Natalka już była wykąpana i zmęczona, nie było szansy złapać siuskow. Myślę, że ten zum nie jest dramatyczny bo wykladniki są niskie , nie gorączkuje. Jedynie kwestia apetytu ale myślę, że jak się weźmiemy rano za ten mocz to będzie ok. Co innego gdyby nadal gorączkowała czy miała wyższe crp.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a robilas jej kiedys wczesniej to crp?? Mozliwe, ze to sie ciagnie od grudnia, wtedy kiedy zaczely sie pierwsze problemy z jedzeniem??

• apaczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm raczej się nie ciągnie tak długo. Pod koniec grudnia miała robiony posiew moczu i był ok. Crp miała pierwszy raz

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka najważniejsze, że przyczyna znaleziona i będzie można wdrożyć leczenie. Dla mnie osobiście bardzo stresujące jest, jak dziecku coś dolega a nie umiem znaleźć przyczyny.

Paula dziękuję za pamięć. Ja nadal bez zmian. Trochę boli, ruchomość ograniczona, w nocy musiałam wstać i łyknąć ibuprom i paracetamol, bo się nasiliło. Generalnie nie mogę się wyprostować, przeciągnąć, coś mnie tam blokuje i chodzę taka troszkę pokrzywiona skutkiem czego bolą mnie tez inne partie pleców. Znalazłam już sobie fizjoterapeutę od McKenzie, który świadczy wizyty domowe i jutro będę dzwonić i pytać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Hubert się obudził z takim rykiem, że nie wiedzieliśmy co robić. Strasznie płakał przez dobre 5 minut, ale tak, że aż się zapowietrzył. Z 15 minut z nim leżałam później i cały czas jeszcze szlochał przez sen. Najpierw nie chciał cyca, później pociumkał dla uspokojenia, ale raczej nie jadł. Nie widziałam chyba, żeby kiedykolwiek się tak rozpłakał. Taki miał żal w oczach, łzy mu płynęły jak grochy. Kurcze, nie wiem co to :-( Nie wiem już czy to zęby, czy może brzuch go rozbolał, bo dzisiaj drugi raz dałam pół żółtka, czy jeszcze coś innego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Witam sie dopiero teraz bo mąz miał dziś wolne, ale też cały dzien byłam taka do dupy, nie wiem czy przez pogodę czy co, normalnie słaba jak nie wiem i oczy mi się zamykały, mówie do męza "czuję sie jak na początku ciązy" hehe:)

Apaczka dobrze, że przyczyna znaleziona, Natalka szybko wyzdrowieje:)

Lys kurcze niedobrze że powraca, a kyszzzzzzz niech idzie w pierony od Ciebie

Paula mięsko mu podawaj, tego zółtka może na razie nie, pamiętam jak pisałaś o tym żelazie a my dopiero mielismy brać
    aa u nas po świetach nawet ok:)
    U nas śniadanie wielkanocne to żurek z kiełbaską, jajkiem, boczkiem, i to jest i u mnie w domu i wszedzie:) pózniej kawa ciasto , obiad a pózniej sałatki, jaja, przystawki typu ryby śledzie, galaretki drobiowe i takie tam:)

agata u mnie dzis była rano taka pobudka, nie wiadomo o co chodziło

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa super ten daszek z edisy tylko ja mam taką wielka bude, ale fajna sprawa na gondole, za poźno juz hehe:)
    Ja ten Minky odpiełam w poniedziałek bo było ciepło, 15 stopni, i teraz kocyk, a pod podem zostawiłam jeszcze spiwor ten doł, zawsze to mu cieplej w dupke:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 maja mam komunie chrześniaka, musze kupic sukienkę, bede miała juz na wesele w czerwcu, nie chce kupowac jakiejs balowej tylko cos prostego, ale na sama myśl o zakupie mi słabo.. jak sobie pomysle co trzeba ukryc to ja pierduuuuu, i najchetniej kupiłabym czarną bo najlepiej wygladam ale nie bardzo pasuje

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dopiero nadrobiłam.. ale choróbska się przyplątały przez Święta:/ Lys nawet nie chcę myśleć co musiałaś przeżywać jak nie mogłaś nakarmić Lily, mam nadzieję że szybko wrócisz do formy..
    Apaczka mam nadzieję że i u Was będzie lepiej..
    Tyle miałam pisać i zapomniałam co komu.. padam na ryjek po tych Świętach.. w sobotę o 16 okazało się że teściowa bardzo źle się czuje i musieliśmy zrezygnować z wizyty u nich.. oczywiście lodówka pusta ale teściu przywiózł nam wałówkę na śniadanie wielkanocne:)..w niedzielę wezwali do teściowej pogotowie ale ponieważ nie stwierdzili zagrożenia życia to jej nie zabrali do szpitala.. teściu wezwał lekarza na prywatną wizytą - okazało się że ma zapalenie płuc.. najdziwniejsze było to że raz miała 39 st a na drugi dzień 35 i wstać z łóżka nie mogła i takie wahania, niby zaczynała czuć się lepiej a na kolejny dzień wysoka gorączka.. mam nadzieję, że antybiotyki postawią ją na nogi.. od niedzieli jestem u rodziców, w ruch poszła nowa spacerówka i narazie jest super, mały bardzo zadowolony - albo ogląda albo śpi więc jest ok.. dziś była taka wichura że ledwo wózek pchałam a na nim nie robiło to żadnego wrażenia więc chyba dość dobrze jest osłonięty choć budka nie jest jakaś super duża..
    Od niedzieli dużo lepiej śpi, wychodzę z nim 2 razy dziennie na spacery i chyba wiejskie powietrze tak na niego działa..

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3486 3487 3488 3489 3490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ