WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakry ciag dalszy. W nocy budzimy sie perdylion razy, ja chodze nieprzytomna, a Karolek ciagle jeczy i steka, wiem, ze go bola dziaselka, ale ja juz wysiadam. Wczoraj byla piekna pogoda, to bylismy trzy razy na spacerze i wtedy nawet troche spal.
    Ja cale swieta u tesciowej. Karol rodzinke widzi bardzo czesto, wiec nke mam problemu nietolerancji kogokolwiek, ale tez nikt na sile go nie nosi i nie zabawia. Teraz jak raczkuje, sam wybiera sobie obiekt zainteresowania, podchodzi, wspina sie po wybrancu, a nawet sie tuli. Taki to moj slodziaczek fajny. Byl czas, ze nie tolerowal kilku osob, ale dobry wabik zrobil swoje, nowa zabawka, kolorowa ksiazeczka i dal sie przekupic ;) Ale tez nic na sile, bylo to na zasadzie, ze znkelubiana osoba siedziala sobie z boku i bawila sie nowa zabawka, najpierw obserwowal z boku a pozniej ciekawosc zrobila swoje i sie zaczal wyrywac w jej strone. Moze to jakjes rozwiazanie.
    W kwestii potraw swiatecznych, to u mojej tesciowej kroluje "Smazonka", pierwszy raz z czyms takim u nich sie spotkalam i wpierdzielaja to cale swieta. A jest to nic innego jak mix skrojonych wedlin (kielbasa, szynka, baleron, boczek, itd), podsmazane ze duza iloscia startego chrzanu, na koniec dorzuca sie skrojone jajka. I je sie to z cwikla i chlebem. Oni robia to w wielkiej brytfannie, ktora zajmuje dwa palinki. I grzeja to co rusz, od sniadania do kolacji.
    A do barszczu bialego dorzucaja zawsze duza ilosc grzanek, na ostatnie swieta tesciowa zapomniala wysuszyc grzanki i kazdemu na talerz wrzucila pokrojony swiezy chleb, nie musze pisac, ze wypil cala zupe. W tym roku sama zrobilam grzanki z dwoch chlebow, upeklam jak trzeba i wyszly super.
    Ale poza ciastem nje pojadlam sobie w te swieta, jednak ich potrawy swiateczne specjalnie mi nie podchodza. Pod wzgledem kulinarnym wole swieta u moich rodzicow.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się boję co będzie jak się obudzi. A przez naszą super noc mąż zaspał do pracy i będzie w domu później <ręka, noga, mózg na ścianie>

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula być może to jakiś wirus, grypa żołądkowa , zatrucie?
    Czasem nam nie zaszkodzi a maleństwo ma słabszy żołądek i wymiotuje.

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert marudny, zawsze kładę się z nim na chwilę w naszym łóżku, on się wycisza, zaczyna przysypiać i go odkładam do łóżeczka. Przed chwilą odkładałam go 4 razy i za każdym razem był mega ryk, za piątym razem się udało. Ciekawe na jak długo, bo chcę się ogarnąć przed spacerem. Co za dzień :/

Acha, dzisiaj mu zrobiłam pół banana z połową gruszki i trochę kaszy dodałam - zważyłam - było 170g - zjadł wszystko. Zaczyna mieć wilczy apetyt, czy co?

mamasia lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka - u moich tesciow tez ta smazonka , cala swieconke smaza wlasnie z jajami , wiejska kielbase , balerony , boczki , dobrze ze na stole jakas salatka jarzynowa byla , chrzan i zwykle wedliny nie smazone, bo by moj zoladek nie dal rady .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona i tez jedza to przez cale swieta?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ona i tez jedza to przez cale swieta?

na szczescie tylko w pierwszy dzien swiat , na sniadanie wielkanocne.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Paula być może to jakiś wirus, grypa żołądkowa , zatrucie?
    Czasem nam nie zaszkodzi a maleństwo ma słabszy żołądek i wymiotuje.

Generalnie nikt nie był z nas chory, nie po każdym karmieniu wymiotował, dziwne to. Oby minęło.

Apaczka, a nie masz nikogo z rodziny w Wawie by na chwilę chociaż Cię odciążyli?

Weridiana lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest siostra męża ale ona ma swoje sprawy, praca itd. Poza tym była u nas wczoraj pol dnia i pomagała. Mam brata i bratowa ale oni mają 3 dzieci z czego jedno teraz też chore a do tego mieszkają poza Wawa. Trudno, jakoś dam radę, nie ma wyjścia.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo siły Ci życzę i zdrowia dla Natalki.

edit. mąż wziął Tomka na spacer. Znając życie to w parku będą z 10 minut a godzinę w sklepie z akcesoriami do pielęgnacji samochodów;) Dlatego popołudniu pójdę z nim 2 raz, chociaż pogoda nie zachwyca.

edit 2. I Tomek waży 8255g. Mało, to 25 centyl. Ale w sumie nie wiem czy mu nie spało trochę po tych wymiotach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:33

apaczka, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie zamiar podawac dzieciom dwudaniowy obiad??? Czytalam, ze w 9 mcu powinno'sie podawac 2 dania, tylko nie widze zbytnio roznicy miedzy 1 a 2 daniem?? wtedy do 1 nie dodawac miesa czy ryby, tak??

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Macie zamiar podawac dzieciom dwudaniowy obiad??? Czytalam, ze w 9 mcu powinno'sie podawac 2 dania, tylko nie widze zbytnio roznicy miedzy 1 a 2 daniem?? wtedy do 1 nie dodawac miesa czy ryby, tak??

Ja nie. Zupa bedzie jak nauczy sie sam nia jesc.

Kupujecie wiosenne spiworki? Ja mlodego przykrywam teraz tylko kocykiem, ale denerwuje mnie jak go wiatr podwiewa albo jak Tomek go zjada i sciaga. Ten minky ktory kupowalyscie jest grubszy czy cieniutki?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ten Minky nie jest taki super cienki, nie wiem czy są cieńsze, ja jeszcze trochę pochodzę w tym śpiworku- teraz nie zakładam małej butów czy grubszych spodni tylko np rajtki i getry cieńkie, albo nawet i same półśpiochy no i góra kurtka wiosenna. Dopóki nie będzie na dworze ok 15 stopni to tak będziemy chodzić, pozniej kocyk będę brać.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    właśnie wróciłyśmy ze spaceru, młoda dosypia w wózeczku, mamusia pije kawkę i trzeba posprzątać, bo po świetach większy bajzel niż przed.
    lodówka pełna, nie wiem kiedy my to pozjadamy, w każdym razie obiadem się martwić nie muszę :-)Ja podobnie jak Magda na razie chodzę ze śpiworkiem minky, on nie jest za gruby, ale tez nie super cienki. jak zaśnie, to w sam raz do przykrycia. Dzisiaj u nas 12 stopni i trochę wieje, bo zanosi się na deszcz to miała body z krótkim rękawkiem, sukienkę, rajtuzki, bluzę z kapturem, i katankę dźinsową, na stopki skarpeteczki zamiast bucików i wiosenna czapeczka. Jak zasneła to przykryłam i już.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam tylko kocykow, a grubosc koca wybieram w zaleznosci od pogody

Pulpecja lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez używam tylko kocykow. Na mróz mam bardzo gruby śpiworek, ale w tym roku był bezużyteczny.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schowalam spiworek jestesmy pod minky jak wieje lub jest chlodniej nakrywam tym czyms od wozka a mlody ma body dl rekaw kurtke z barankiem spodnie skarpetki apaszke i czapkę wiosenną myślę ze ok
    Wlasnie wracamy zr spaceru bylo u nas ok 14 stopni slonce z chmurami teraz zbiera sie na deszcz

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja biedna, umęczona dzidzia śpi już dzisiaj po raz trzeci. Tym razem półtorej godziny a wcześniej godzinę i dwie godziny rano. Po południu jak maz wróci z pracy idziemy zrobić jej parę badań do szpitala.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp ponizej 1, mocz i krew bez odchyleń, tylko hemoglobina 10,8. Tak jak pisala Agata, teraz tez jest dolek, wiec sie nie przejmuje. Zoltka narazie nie podaje. Jutro dostanie buraczki z cielęciną i natka. Macie inne propozycje na "zelazowe" posilki?

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z tych "opóźnionych" co dopiero się na spacerówkę przesiedli w święta :) i śpiworek zamówiłam dopiero teraz taki http://allegro.pl/edisa-wiosenny-spiworek-do-wozka-minky-110-cm-i6063992707.html napisali że wiosenny hmmmm zobaczymy do 10 dni ma być :) wzięłam na 110cm więc najwyżej ja będzie za gruby to na jesień będziemy używać, a tak to do tej pory używałam tylko kocyków

aaa i dodatkowo zamówiłam coś takiego zamiast parasolki od słońca hmmm http://allegro.pl/edisa-oslonka-daszek-do-wozka-uv-producent-i5985617680.html ciekawe czy zda egzamin :) a jak nie to za takie pieniądze nawet nie szkoda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 16:49

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 3485 3486 3487 3488 3489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ